Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy 9dpo to zdecydowanie za wcześnie na testowanie?

• brilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić na normalną godzinę na monitoring, jutro pierwszy podgląd 😎 i od razu wymazy mucha, cytologia i hpv. Ciekawa jestem jaki efekt będzie mieć stymulacja, czy może pobudzi mój drugi jajnik do pracy czy znów będzie owulacja z tego samego.

Mala97 poczekaj chociaż do 10 dpo. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:17

Pogubiona, Darrika, Belia, Darka101, ellevv, cysterka95, Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    A kiedy testujesz? Patrzyłam na pierwszą stronę i nie znalazłam🫣

Ja sobie miałam darować testowanie itp q tym mc 🫣 bo zawsze się nakręciłam a później ta ❄️ jeszcze bardziej mnie dołowała. Okres mam dostać w tą niedzielę 12.01

Wysłany: 8 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Wstrzymałabym się jeszcze i poczekała chociaż wiem że pewnie korci i ciężko 😉

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Ja sobie miałam darować testowanie itp q tym mc 🫣 bo zawsze się nakręciłam a później ta ❄️ jeszcze bardziej mnie dołowała. Okres mam dostać w tą niedzielę 12.01

To u mnie tak samo, okres na niedzielę, ale zatestuje dopiero w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie i nawet mnie nie kusi wcześniej

Darka101 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta 31,62🥹❤️(przyrost 233%)

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:

@siesiepy, wchodzę do Empiku, a tam przy samym wejściu "Czwarte Skrzydło" + druga część na promoce. Myślę, że znajomy tytuł, a wtedy zobaczyłam, że nie dość, że to Fantasy to jeszcze o smokach, więc poszła szybka decyzja dzięki Twojej polecajce ♥️♥️♥️

Hahaha, siesiepy powinna zacząć dostawać prowizje za tę polecajkę, bo ja już jestem zarówno po pierwszej części, jak i po drugiej. No i czekam na trzecią 😅

Pogubiona, Tarisal, siesiepy, Mstka lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:

Tak jak dziewczyny wcześniej napisały, myślę, że to baaardzo wcześnie, ale jak czujesz potrzebę to zrób, nie pytaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:12

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się jeszcze wstrzymam z testem.. chociaż mam dość krótkie cykle 26dni. A owulka była w 13dc.. jutro będzie 10 dpo.

• truskawki981 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    To się jeszcze wstrzymam z testem.. chociaż mam dość krótkie cykle 26dni. A owulka była w 13dc.. jutro będzie 10 dpo.

Generalnie łatwo mówić żebyś się wstrzymała, ale prawda jest taka że znając siebie ja bym zrobiła ten test 😅 jeśli masz zapas testów to najwyżej jeden zmarnujesz 😀 ale przygotuj się że teraz może nie być nic widac a za kilka dni już tak.

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na stanie test z facelle i pink super czuły. Myślę że znając siebie nie wytrzymam i jutro rano zrobię ten test, najwyżej się rozczaruje..
    Ale trochę się sobie dziwię, bo zawsze przed okresem bolą mnie piersi a w tym cyklu kompletnie zero objawów zbliżającej się @. Zobaczymy 😅

Wysłany: 8 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Mam na stanie test z facelle i pink super czuły. Myślę że znając siebie nie wytrzymam i jutro rano zrobię ten test, najwyżej się rozczaruje..
    Ale trochę się sobie dziwię, bo zawsze przed okresem bolą mnie piersi a w tym cyklu kompletnie zero objawów zbliżającej się @. Zobaczymy 😅
    Jak masz to jutro spróbuj chodź może być za wcześnie. Powodzenia w takim razie aby było po Twojej myśli.

Wysłany: 8 stycznia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    To u mnie tak samo, okres na niedzielę, ale zatestuje dopiero w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie i nawet mnie nie kusi wcześniej
    Lecimy na tym samym wózku. Powodzenia aby, było po Twojej myśli. Ja w tym mc powiedziałam sobie, że nie będę testować...Ciężko bo najchętniej już bym testowała 🤣 ale staram się być twardą sztuka
    🫣

Darrika lubi tę wiadomość

• Ann35 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Ja zaczynam testowanie od 8 dpo zawsze 😄 też mam krótkie cykle. Czuję chęć testowania tak wcześnie i to po prostu robię , a i biały test nie boli tak bardzo tak wcześnie 🙂

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- mamy kluseczkę !
    26.03- czekamy na ❤️

preg.png
  • Pdes Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć owulację wg aplikacji przedwczoraj a dopiero dziś mi przyszły testy owulacyjne... zrobiłam przed chwilą jeden i piękna krecha ale nie wiem czy to już pik bo nie mam co porównać 🙄 zrobię jeszcze wieczorkiem następny... w grudniowym cyklu owulację miałam w 18 dniu i dziś też jest 18sty 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:06

♀️'95 ♂️ '92
    🧒 04.2018
    💔 04.2024 cb
    ⏸️ 18.02.2025
    04.03.2025 beta 5369,00
    11.03.2025 USG 6+2(OM 7+0) pęcherzyk ciążowy z echem zarodka, crl 0,54 cm
    preg.png
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Mi wyszła delikatna kreseczka 9dpo, myśle że nawet dzień wczesniej byłoby coś tam widać, ale to nie znaczy że w Twoim przypadku będzie tak samo, wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia. Na twoim miejscu test bym pewnie zrobiła (bo jestem niecierpliwa 🤣), ale bez spiny jeśli wyjdzie biały, bo to jeszcze nie przekreśla niczego w tym cyklu.
    Powodzenia! 🤞🏻🤭

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Ja zaczynam testowanie od 8 dpo zawsze 😄 też mam krótkie cykle. Czuję chęć testowania tak wcześnie i to po prostu robię , a i biały test nie boli tak bardzo tak wcześnie 🙂

Widzę że mamy podobnie, staramy się o 3 malucha. :)

Miesiąc temu wysikalam pół apteki i tak bolało jak przyszła @ i to jeszcze w dzien moich urodzin..
    Nie staramy się nie wiadomo jak długo ale tak czy owak jest smutek po nieudanym cyklu..

@Lilliuszka, dziękuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:14

• Olisska Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po terminie @, więc siknęłam dla zasady, ale kompletna biel, więc już czekam spokojnie na okres bez żadnych złudzeń 🙈

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Kurcze dziewczyny, nie było jeszcze owulacji mimo zastrzyku w niedzielę. Miała być 🙈
    Pęcherzyk ma nieco ponad 19mm, drugi 14mm. Powoli rosna...
    Obraz jest ładny, gin obstawiła, że owulacja będzie w piątek i nie ma opcji by jej nie było. Niby wyszłam pozytywnie nastawiona. Bo bardzo pochwaliła ten etap.

Ale teraz jak tak siedzę to sobie myślę oczywiście: "co jest ze mną nie tak?".

Dla zainteresowanych: endometrium wystrzeliło w górę i jest ładne, ponad 9mm. Gin pochwaliła moje picie wina haha. Oczywiście z przymrużeniem oka. Ale zażartowała, żebym się jeszcze dzisiaj napiła 😅
    Hmmm nic. Organizm sam powstrzymał Cię przed skutkami "głupoty" że to tak brzydko napisze i nie zowulowal niedojrzałego pęcherzyka. 😁 To fajnie, bo pamiętaj że zawsze mógł wyjść z tego klops czy inny LUF, a tak szansa jeszcze jest.

Sosenka93 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚
  • ancia Nowa

Wysłany: 8 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Tak wygląda mój wykres: https://drive.google.com/file/d/1ZfN9bBPydFJOBBe

Ogólnie moja cykle nie przekroczyły w ciągu ostatniego roku 28 dni i tak się zastanawiam, czy może być coś na rzeczy?
    Brak szczególnych objawów, ani miesiączkowych ani ciążowych 🙃

28 lat 👩&👨‍🦱
    Macica z przegrodą😕
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś dzień wolny za Trzech Króli to staram się realizować "Projekt Życie" - po załatwialiśmy parę zaległych urzędowych spraw z mężem, poszliśmy na zakupy, kawkę i kupić książki, bo już nie ma, co czytać :)

@siesiepy, wchodzę do Empiku, a tam przy samym wejściu "Czwarte Skrzydło" + druga część na promoce. Myślę, że znajomy tytuł, a wtedy zobaczyłam, że nie dość, że to Fantasy to jeszcze o smokach, więc poszła szybka decyzja dzięki Twojej polecajce ♥️♥️♥️

Bólu na okres nie ma jeszcze, ale Dupek i heparyna już odstawione, bo beta nie dała nawet minimalnych złudzeń. Zastanawiałam się, czy nie przeginam z pójściem po negatywnym teście, ale przynajmniej wiem, że czekam na kolejny cykl bez złudzeń 🙂
    Smoki i seks, więcej nie trzeba! 🐉

AnMiPe, Pogubiona, Mstka, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03: 9 dojrzałych i 11 mniej dojrzałych 🥚
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ