X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy 9dpo to zdecydowanie za wcześnie na testowanie?

• brilka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić na normalną godzinę na monitoring, jutro pierwszy podgląd 😎 i od razu wymazy mucha, cytologia i hpv. Ciekawa jestem jaki efekt będzie mieć stymulacja, czy może pobudzi mój drugi jajnik do pracy czy znów będzie owulacja z tego samego.

Mala97 poczekaj chociaż do 10 dpo. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:17

Pogubiona, Darrika, Belia, Darka101, ellevv, cysterka95, Kaliope, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
    ❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
    ⌛️CD138

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
    ⌛️HLA-C

30/04 - monitoring
    30/05 - konsultacja u dr Jarosz
    06/25 - IUI
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    A kiedy testujesz? Patrzyłam na pierwszą stronę i nie znalazłam🫣

Ja sobie miałam darować testowanie itp q tym mc 🫣 bo zawsze się nakręciłam a później ta ❄️ jeszcze bardziej mnie dołowała. Okres mam dostać w tą niedzielę 12.01

Wysłany: 8 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Wstrzymałabym się jeszcze i poczekała chociaż wiem że pewnie korci i ciężko 😉

• Darrika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Ja sobie miałam darować testowanie itp q tym mc 🫣 bo zawsze się nakręciłam a później ta ❄️ jeszcze bardziej mnie dołowała. Okres mam dostać w tą niedzielę 12.01

To u mnie tak samo, okres na niedzielę, ale zatestuje dopiero w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie i nawet mnie nie kusi wcześniej

Darka101 lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

Walczymy dalej 13cs 🤞
    @ brak, ciąży brak🤷‍♀️

Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
    Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
    Nie czekam na cud – ja nim jestem.
    Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam.
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:

@siesiepy, wchodzę do Empiku, a tam przy samym wejściu "Czwarte Skrzydło" + druga część na promoce. Myślę, że znajomy tytuł, a wtedy zobaczyłam, że nie dość, że to Fantasy to jeszcze o smokach, więc poszła szybka decyzja dzięki Twojej polecajce ♥️♥️♥️

Hahaha, siesiepy powinna zacząć dostawać prowizje za tę polecajkę, bo ja już jestem zarówno po pierwszej części, jak i po drugiej. No i czekam na trzecią 😅

Pogubiona, Tarisal, siesiepy, Mstka lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:

Tak jak dziewczyny wcześniej napisały, myślę, że to baaardzo wcześnie, ale jak czujesz potrzebę to zrób, nie pytaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:12

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

age.png

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny - okazał się owulacyjny i … poronienie zatrzymane 8tc
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się jeszcze wstrzymam z testem.. chociaż mam dość krótkie cykle 26dni. A owulka była w 13dc.. jutro będzie 10 dpo.

• truskawki981 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    To się jeszcze wstrzymam z testem.. chociaż mam dość krótkie cykle 26dni. A owulka była w 13dc.. jutro będzie 10 dpo.

Generalnie łatwo mówić żebyś się wstrzymała, ale prawda jest taka że znając siebie ja bym zrobiła ten test 😅 jeśli masz zapas testów to najwyżej jeden zmarnujesz 😀 ale przygotuj się że teraz może nie być nic widac a za kilka dni już tak.

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na stanie test z facelle i pink super czuły. Myślę że znając siebie nie wytrzymam i jutro rano zrobię ten test, najwyżej się rozczaruje..
    Ale trochę się sobie dziwię, bo zawsze przed okresem bolą mnie piersi a w tym cyklu kompletnie zero objawów zbliżającej się @. Zobaczymy 😅

Wysłany: 8 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Mam na stanie test z facelle i pink super czuły. Myślę że znając siebie nie wytrzymam i jutro rano zrobię ten test, najwyżej się rozczaruje..
    Ale trochę się sobie dziwię, bo zawsze przed okresem bolą mnie piersi a w tym cyklu kompletnie zero objawów zbliżającej się @. Zobaczymy 😅
    Jak masz to jutro spróbuj chodź może być za wcześnie. Powodzenia w takim razie aby było po Twojej myśli.

Wysłany: 8 stycznia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    To u mnie tak samo, okres na niedzielę, ale zatestuje dopiero w poniedziałek, jeśli nie przyjdzie i nawet mnie nie kusi wcześniej
    Lecimy na tym samym wózku. Powodzenia aby, było po Twojej myśli. Ja w tym mc powiedziałam sobie, że nie będę testować...Ciężko bo najchętniej już bym testowała 🤣 ale staram się być twardą sztuka
    🫣

Darrika lubi tę wiadomość

• Ann35 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Ja zaczynam testowanie od 8 dpo zawsze 😄 też mam krótkie cykle. Czuję chęć testowania tak wcześnie i to po prostu robię , a i biały test nie boli tak bardzo tak wcześnie 🙂

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 38+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne +wyniki pappa, nipty

💊 Femibion 1 bez jodu, omega3, Tardyferon

preg.png
  • Pdes Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć owulację wg aplikacji przedwczoraj a dopiero dziś mi przyszły testy owulacyjne... zrobiłam przed chwilą jeden i piękna krecha ale nie wiem czy to już pik bo nie mam co porównać 🙄 zrobię jeszcze wieczorkiem następny... w grudniowym cyklu owulację miałam w 18 dniu i dziś też jest 18sty 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:06

♀️'95 ♂️ '92
    🧒 04.2018
    💔 04.2024 cb
    ⏸️ 18.02.2025
    04.03.2025 beta 5369,00
    11.03.2025 USG 6+2(OM 7+0) pęcherzyk ciążowy z echem zarodka, crl 0,54 cm
    08.04.2025 USG 11+0(OM 11+0) 4,1 cm człowieczka z ❤️ 140
    18.04.2025 badanie prenatalne 5,77 cm. ❤️171
    preg.png
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala97 wrote:
    Mi wyszła delikatna kreseczka 9dpo, myśle że nawet dzień wczesniej byłoby coś tam widać, ale to nie znaczy że w Twoim przypadku będzie tak samo, wszystko zależy od momentu zagnieżdżenia. Na twoim miejscu test bym pewnie zrobiła (bo jestem niecierpliwa 🤣), ale bez spiny jeśli wyjdzie biały, bo to jeszcze nie przekreśla niczego w tym cyklu.
    Powodzenia! 🤞🏻🤭

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Mala97 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Ja zaczynam testowanie od 8 dpo zawsze 😄 też mam krótkie cykle. Czuję chęć testowania tak wcześnie i to po prostu robię , a i biały test nie boli tak bardzo tak wcześnie 🙂

Widzę że mamy podobnie, staramy się o 3 malucha. :)

Miesiąc temu wysikalam pół apteki i tak bolało jak przyszła @ i to jeszcze w dzien moich urodzin..
    Nie staramy się nie wiadomo jak długo ale tak czy owak jest smutek po nieudanym cyklu..

@Lilliuszka, dziękuję 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:14

• Olisska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po terminie @, więc siknęłam dla zasady, ale kompletna biel, więc już czekam spokojnie na okres bez żadnych złudzeń 🙈

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 17cs o rodzeństwo 🥲
    Team #rodzew2026
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Kurcze dziewczyny, nie było jeszcze owulacji mimo zastrzyku w niedzielę. Miała być 🙈
    Pęcherzyk ma nieco ponad 19mm, drugi 14mm. Powoli rosna...
    Obraz jest ładny, gin obstawiła, że owulacja będzie w piątek i nie ma opcji by jej nie było. Niby wyszłam pozytywnie nastawiona. Bo bardzo pochwaliła ten etap.

Ale teraz jak tak siedzę to sobie myślę oczywiście: "co jest ze mną nie tak?".

Dla zainteresowanych: endometrium wystrzeliło w górę i jest ładne, ponad 9mm. Gin pochwaliła moje picie wina haha. Oczywiście z przymrużeniem oka. Ale zażartowała, żebym się jeszcze dzisiaj napiła 😅
    Hmmm nic. Organizm sam powstrzymał Cię przed skutkami "głupoty" że to tak brzydko napisze i nie zowulowal niedojrzałego pęcherzyka. 😁 To fajnie, bo pamiętaj że zawsze mógł wyjść z tego klops czy inny LUF, a tak szansa jeszcze jest.

Sosenka93 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾APCa i Castle

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB⌛
  • ancia Nowa

Wysłany: 8 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Tak wygląda mój wykres: https://drive.google.com/file/d/1ZfN9bBPydFJOBBe

Ogólnie moja cykle nie przekroczyły w ciągu ostatniego roku 28 dni i tak się zastanawiam, czy może być coś na rzeczy?
    Brak szczególnych objawów, ani miesiączkowych ani ciążowych 🙃

28 lat 👩&👨‍🦱
    Macica z przegrodą😕
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogubiona wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dziś dzień wolny za Trzech Króli to staram się realizować "Projekt Życie" - po załatwialiśmy parę zaległych urzędowych spraw z mężem, poszliśmy na zakupy, kawkę i kupić książki, bo już nie ma, co czytać :)

@siesiepy, wchodzę do Empiku, a tam przy samym wejściu "Czwarte Skrzydło" + druga część na promoce. Myślę, że znajomy tytuł, a wtedy zobaczyłam, że nie dość, że to Fantasy to jeszcze o smokach, więc poszła szybka decyzja dzięki Twojej polecajce ♥️♥️♥️

Bólu na okres nie ma jeszcze, ale Dupek i heparyna już odstawione, bo beta nie dała nawet minimalnych złudzeń. Zastanawiałam się, czy nie przeginam z pójściem po negatywnym teście, ale przynajmniej wiem, że czekam na kolejny cykl bez złudzeń 🙂
    Smoki i seks, więcej nie trzeba! 🐉

AnMiPe, Pogubiona, Mstka, Slava lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾APCa i Castle

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB⌛
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ