Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Poczułam się właśnie jak taki diabełek co siedzi na ramieniu i namawia do złego 🤣🤣🤣
AnMiPe, Katarena, ellevv, hakorośl, cysterka95 lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲 -
Marcia wszystkie emocje są jak najbardziej na miejscu, to normalne, że mamy wyżyny i niże, jeśli starania nie idą po naszej myśli. Najgorszy zawsze jest ten czas dla mnie kiedy wiesz, że się nie udało i czekasz na ten @ jak na zbawienie, wtedy wszystko nie ma sensu.
Ale my staraczki, mamy to do siebie, że otrzepujemy się z tych negatywnych emocji i idziemy dalej, bo wierzymy, że kiedyś się uda.Marcia03 lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:Dziewczyny które są po biochemie. Bo jestem zdziwiona jak wszystko się dziwnie rozregulowuje. Jestem w trakcie @ ( pierwszej po poronieniu). Czy to normalne że jest ona zdecydowanie bardziej skąpa niż były przed , i że trwa krócej ? Dziś mam niby 4 dzień , ale w 1 dzień było bardziej plamienie , a po nocy było czysto a teraz też tak prawie nic nie leci 🤔
Pytam z ciekawości
Też tak miałam, zaraz po była @ dramat, a kolejna bardzo skąpa w porównaniu. Ale to też może być przypadek w sumie.
Ellev ja też zamawiam easy home z amazona, są też opakowania po kilka sztuk.
Ogólnie też proszę o wpisanie @, bo dzisiaj rano przyszła, także zaczynam nowy cykl. Zaraz muszę się do kliniki dodzwonić i na monit umówić. Może ich ścignę z histero zamiast laparo, chyba jak pisałyście lepiej nie grzebać przy jajnikach 🫠
ellevv lubi tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
10.03 powtórka bety i proga w klinice, USG u mojej ginekolog (nie w klinice) -
onalola wrote:Dziewczyny które są po biochemie. Bo jestem zdziwiona jak wszystko się dziwnie rozregulowuje. Jestem w trakcie @ ( pierwszej po poronieniu). Czy to normalne że jest ona zdecydowanie bardziej skąpa niż były przed , i że trwa krócej ? Dziś mam niby 4 dzień , ale w 1 dzień było bardziej plamienie , a po nocy było czysto a teraz też tak prawie nic nie leci 🤔
Pytam z ciekawości
U mnie był bardzo bolesny 1 dzień, takie skurcze miałam ostatnio jak zaczynałam karmienie i macica się obkurczała po porodzie.
I 3 dni był mega obfity, później już mniej, normalnie mam plamienia ok 7 dni teraz skończył mi się w 5, ale te 3 pierwsze dni były baaardzo obfite, musiałam zmieniać podpaskę co 2h
-
Olisska wrote:Poczułam się właśnie jak taki diabełek co siedzi na ramieniu i namawia do złego 🤣🤣🤣
Jest już po terminie, to kreska wyjdzie w ciągu dnia, jeśli jest coś na rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:08
Olisska lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ilka96 wrote:Cześć dziewczyny, u mnie tyle się dzieje że ledwo jestem w stanie zajrzeć na forum, pewnie sporo stron przegapiłam 🙈
Przede wszystkim Sreberko trzymam mocno kciuki i przesyłam mnóstwo siły 💕
U mnie niestety biało, choć nie dziwi mnie to (przy złych wynikach nasienia męża).
Na pocieszenie wymazy mucha wyszły negatywne, więc to plus świeżutka cytologia i negatywny hpv mnie bardzo cieszą 😀 można umawiać się na drożność i wywalić kolejnego tysiaka xD tak a porpos waszego ostatniego tematu.
Pytanie jak dziewczyny udało wam się to załatwić na NFZ? Musicie mieć jakąś udokumentowaną historię leczenia? Bo kurczę, ja na NFZ to może byłam dwa razy u ginekologa parę lat temu i na pewno nie w tym temacie.
My mamy jutro wizytę w klinice leczenia niepłodności to mam nadzieję, że męża trochę ogarną z tymi wynikami i pokierują nas dalej. Ja dostałam skierowanie na badania hormonalne w nowym cyklu więc u mnie tradycyjne kłucie, ale przynajmniej jest co robić i jak działać.
Był jeszcze wątek metforminy i też mnie zainteresował może ktoś będzie wiedzieć. Ja nie mam IO (wyniki insuliny u mnie to na czczo 4, po 1h 31, po 2h 19, glukoza kolejno 80, 119, 88), ale mam pcos. Dostałam dawkę 500 mg raz dziennie, więc symbolicznie
Natomiast trochę nie kumam po co, lekarka powiedziała że daje mi to z doświadczenia a nie z potrzeby 🤔
Jeszcze nie zaczęłam brać, ale jestem ciekawa czy może wśród was jest też taki przypadek?Ilka96 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
IMSI:
27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03 -
ellevv wciąż trzymam kciuki 💖
ellevv lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Hej dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie! Za te co walczą o kropki, za te co zobaczyly dwie krechy i za te, których @ w tym miesiącu jest pierwszym dniem ciąży!
Zapisałam się na wolnego strzelca, bo nie chciało mi się robić testów owu w tym cyklu i w ogóle nic mi się nie chciało... Ale wiadomo, wie się kiedy jest to okno "płodne" i mniej więcej owulacja, także to chyba dziś.
Kurcze mam w tym cyklu takie inne myślenie, powiem Wam, że nawet wolałabym nie zachodzić w nim ciążę (oczywiście staramy się, ale bez parcia). Mam już takie plany, że jak nie pójdzie teraz, to odpuszczam na chwilę. Biorę przez 3 miesięcy leki, przepisane już dawno przez ortopedę (nie brałam wcześniej bo kp, a potem starania i wiadomo, że będę od razu w ciąży...) 😂 do tego kilka planów wyjazdowo/wakacyjnych. Normalnie Nowy Rok Nowa Ja 🤣
W tym roku w ogóle pierwszy nasz wyjazd "na ferie", bo młoda zaczęła przedszkole, więc jak prawilni rodzice, wyjeżdżamy na te ferie 🤣a_aandzela, Marcia03, AnMiPe, Darrika, Katarena, DreamBee, hakorośl, Joni89, onalola lubią tę wiadomość
♀️ 31
♂️ 34
Projekt BabyNo2
Starania od 08.2024
25.01.2025 ⏸️
BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷 -
Olisska wrote:Poczułam się właśnie jak taki diabełek co siedzi na ramieniu i namawia do złego 🤣🤣🤣
🤣🤣
Nie bo mam jeden test hahahaAnn35 lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Liliuszka_2024 wrote:Ja dziś wstałam znów boli mnie jak na okres... ten cykl mnie wykończy i chyba @ przyjdzie wcześniej... ehhh mój oczywiście pełen nadzieji, że nie przyjdzie ale ja czuję że kolejny cykl i dupa z tego...dziś ogólnie wstałam z dołem jakimś...
A test wyszedł pozytywny. Jak patrzyłam na test w ciężkim szoku i niedowierzaniu, to mój mąż nonszalancko „przecież mówiłem ci, ze to wszystko jeszcze nic nie znaczy i może sie udać”.
Wniosek chyba jest taki, że nie warto porzucać nadziei🙃Deyansu lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Majlen wrote:Niekoniecznie 🙂, tu akurat dobrze mówisz.
Jest już po terminie, to kreska wyjdzie w ciągu dnia, jeśli jest coś na rzeczy
U mnie nawet przed terminem spodziewanej miesiączki wyszła kreska z wieczornego moczu, więc zdecydowanie warto żeby ellevv jeszcze dzisiaj zatestowala! 😅Cel95, Olisska, ellevv lubią tę wiadomość
-
Darka101 wrote:U mnie był bardzo bolesny 1 dzień, takie skurcze miałam ostatnio jak zaczynałam karmienie i macica się obkurczała po porodzie.
I 3 dni był mega obfity, później już mniej, normalnie mam plamienia ok 7 dni teraz skończył mi się w 5, ale te 3 pierwsze dni były baaardzo obfite, musiałam zmieniać podpaskę co 2h
Ale to mówisz o samym momencie poronienia ? Bo ja chyba źle to napisałam, chodzi mi o 1 normalna po tym krwawieniu poronnym2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
ellevv wrote:🤣🤣
Nie bo mam jeden test hahaha
Trzymam mocnoooo ✊🏻✊🏻✊🏻❤️ellevv lubi tę wiadomość
-
Do mnie zawitała 🐒, dzień wcześniej więc spokojnie będę mogła jeszcze raz testowac w tym miesiącu 😄😄😄 ale dam jeszcze znać o wpisanie , zobaczymy jak owulka wypadnie, planowo 19 styczeń 🙂
-
Ellevv, ja bym nie wytrzymała do jutra i już pobiegła do apteki po kolejny test 😁. Prawda jest taka, że jak jest się w ciąży, to o każdej porze dnia wyjdzie kreska. Jedynie przy bardziej rozcieńczonym moczu może być słabsza, ale będzie widoczna.
Kirby, Olisska, ellevv, hakorośl, Pogubiona lubią tę wiadomość
10.03 ⏸️
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ann35 wrote:A wiesz że na tym etapie nie musi być poranny 🤪🤪
Trzymam mocnoooo ✊🏻✊🏻✊🏻❤️
Haha dokładnie ja w takim wypadku bym nie wytrzymała do następnego dnia. Nie wiem jak potraficie to robićTrzymam kciuki za dwie kreski.
ellevv, Pogubiona lubią tę wiadomość
💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C
8 cs o pierwsze 🍼