Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczułam się właśnie jak taki diabełek co siedzi na ramieniu i namawia do złego 🤣🤣🤣

AnMiPe, Katarena, ellevv, hakorośl, cysterka95 lubią tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia wszystkie emocje są jak najbardziej na miejscu, to normalne, że mamy wyżyny i niże, jeśli starania nie idą po naszej myśli. Najgorszy zawsze jest ten czas dla mnie kiedy wiesz, że się nie udało i czekasz na ten @ jak na zbawienie, wtedy wszystko nie ma sensu.
    Ale my staraczki, mamy to do siebie, że otrzepujemy się z tych negatywnych emocji i idziemy dalej, bo wierzymy, że kiedyś się uda.

Marcia03 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

Starania o rodzeństwo 🧡 od 09.2024
    12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam znów boli mnie jak na okres... ten cykl mnie wykończy i chyba @ przyjdzie wcześniej... ehhh mój oczywiście pełen nadzieji, że nie przyjdzie ale ja czuję że kolejny cykl i dupa z tego...dziś ogólnie wstałam z dołem jakimś...

• Slava Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Dziewczyny które są po biochemie. Bo jestem zdziwiona jak wszystko się dziwnie rozregulowuje. Jestem w trakcie @ ( pierwszej po poronieniu). Czy to normalne że jest ona zdecydowanie bardziej skąpa niż były przed , i że trwa krócej ? Dziś mam niby 4 dzień , ale w 1 dzień było bardziej plamienie , a po nocy było czysto a teraz też tak prawie nic nie leci 🤔
    Pytam z ciekawości

Też tak miałam, zaraz po była @ dramat, a kolejna bardzo skąpa w porównaniu. Ale to też może być przypadek w sumie.

Ellev ja też zamawiam easy home z amazona, są też opakowania po kilka sztuk.

Ogólnie też proszę o wpisanie @, bo dzisiaj rano przyszła, także zaczynam nowy cykl. Zaraz muszę się do kliniki dodzwonić i na monit umówić. Może ich ścignę z histero zamiast laparo, chyba jak pisałyście lepiej nie grzebać przy jajnikach 🫠

ellevv lubi tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
    On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    10.03 powtórka bety i proga w klinice, USG u mojej ginekolog (nie w klinice)
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Dziewczyny które są po biochemie. Bo jestem zdziwiona jak wszystko się dziwnie rozregulowuje. Jestem w trakcie @ ( pierwszej po poronieniu). Czy to normalne że jest ona zdecydowanie bardziej skąpa niż były przed , i że trwa krócej ? Dziś mam niby 4 dzień , ale w 1 dzień było bardziej plamienie , a po nocy było czysto a teraz też tak prawie nic nie leci 🤔
    Pytam z ciekawości

U mnie był bardzo bolesny 1 dzień, takie skurcze miałam ostatnio jak zaczynałam karmienie i macica się obkurczała po porodzie.
    I 3 dni był mega obfity, później już mniej, normalnie mam plamienia ok 7 dni teraz skończył mi się w 5, ale te 3 pierwsze dni były baaardzo obfite, musiałam zmieniać podpaskę co 2h

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Darka101 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellev w takim razie nie puszczamy kciuków 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

ellevv lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 35l. PCOS, IO

👨🏻 37l. 👌🏻

👶🏻 07.2023 (30cs) + 🐱🐱

12.24 cb
    01.25 cb
    02.25 cykl bezowulacyjny

age.png
  • Woszka Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wracam po urlopie, miałam iść na betę, ale tam gdzie byłam nie było możliwości. Dzisiaj przyszła 🙈, także zaczynam od nowa.
    Powroty do pracy po takim czasie są okropne 😢

• Majlen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Poczułam się właśnie jak taki diabełek co siedzi na ramieniu i namawia do złego 🤣🤣🤣
    Niekoniecznie 🙂, tu akurat dobrze mówisz.
    Jest już po terminie, to kreska wyjdzie w ciągu dnia, jeśli jest coś na rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:08

Olisska lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
    ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
    5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie tyle się dzieje że ledwo jestem w stanie zajrzeć na forum, pewnie sporo stron przegapiłam 🙈
    Przede wszystkim Sreberko trzymam mocno kciuki i przesyłam mnóstwo siły 💕

U mnie niestety biało, choć nie dziwi mnie to (przy złych wynikach nasienia męża).
    Na pocieszenie wymazy mucha wyszły negatywne, więc to plus świeżutka cytologia i negatywny hpv mnie bardzo cieszą 😀 można umawiać się na drożność i wywalić kolejnego tysiaka xD tak a porpos waszego ostatniego tematu.

Pytanie jak dziewczyny udało wam się to załatwić na NFZ? Musicie mieć jakąś udokumentowaną historię leczenia? Bo kurczę, ja na NFZ to może byłam dwa razy u ginekologa parę lat temu i na pewno nie w tym temacie.

My mamy jutro wizytę w klinice leczenia niepłodności to mam nadzieję, że męża trochę ogarną z tymi wynikami i pokierują nas dalej. Ja dostałam skierowanie na badania hormonalne w nowym cyklu więc u mnie tradycyjne kłucie, ale przynajmniej jest co robić i jak działać.

Był jeszcze wątek metforminy i też mnie zainteresował może ktoś będzie wiedzieć. Ja nie mam IO (wyniki insuliny u mnie to na czczo 4, po 1h 31, po 2h 19, glukoza kolejno 80, 119, 88), ale mam pcos. Dostałam dawkę 500 mg raz dziennie, więc symbolicznie :D
    Natomiast trochę nie kumam po co, lekarka powiedziała że daje mi to z doświadczenia a nie z potrzeby 🤔
    Jeszcze nie zaczęłam brać, ale jestem ciekawa czy może wśród was jest też taki przypadek?
    Pisałam że ja dostałam stricte na pcos dawkę 2x1000 glucophage xr.

Ilka96 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀ponad 40🥚ale większość do 13mm ➡️ punkcja 12.03
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wciąż trzymam kciuki 💖

ellevv lubi tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • aAleksandra Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie! Za te co walczą o kropki, za te co zobaczyly dwie krechy i za te, których @ w tym miesiącu jest pierwszym dniem ciąży!

Zapisałam się na wolnego strzelca, bo nie chciało mi się robić testów owu w tym cyklu i w ogóle nic mi się nie chciało... Ale wiadomo, wie się kiedy jest to okno "płodne" i mniej więcej owulacja, także to chyba dziś.
    Kurcze mam w tym cyklu takie inne myślenie, powiem Wam, że nawet wolałabym nie zachodzić w nim ciążę (oczywiście staramy się, ale bez parcia). Mam już takie plany, że jak nie pójdzie teraz, to odpuszczam na chwilę. Biorę przez 3 miesięcy leki, przepisane już dawno przez ortopedę (nie brałam wcześniej bo kp, a potem starania i wiadomo, że będę od razu w ciąży...) 😂 do tego kilka planów wyjazdowo/wakacyjnych. Normalnie Nowy Rok Nowa Ja 🤣

W tym roku w ogóle pierwszy nasz wyjazd "na ferie", bo młoda zaczęła przedszkole, więc jak prawilni rodzice, wyjeżdżamy na te ferie 🤣

a_aandzela, Marcia03, AnMiPe, Darrika, Katarena, DreamBee, hakorośl, Joni89, onalola lubią tę wiadomość

♀️ 31
    ♂️ 34

Projekt BabyNo2
    Starania od 08.2024
    25.01.2025 ⏸️

BabyNo1 2021 (1 cs) 🩷
  • Marcia03 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ellev trzymam bardzo mocno kciuki 🤞🤞🤞

I dzieki dziewczyny za wsparcie i mile slowa, juz mi troche lepiej 😘

ellevv lubi tę wiadomość

35 👩 40 🧑

11.2017 💔

03.2019 🩷 (40+2)

Starania o rodzeństwo od 09.2024
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:

🤣🤣

Nie bo mam jeden test hahaha

Ann35 lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    Ja dziś wstałam znów boli mnie jak na okres... ten cykl mnie wykończy i chyba @ przyjdzie wcześniej... ehhh mój oczywiście pełen nadzieji, że nie przyjdzie ale ja czuję że kolejny cykl i dupa z tego...dziś ogólnie wstałam z dołem jakimś...
    Nie chcę dawać złudnej nadziei, ale również walczyłam w grudniu z okresowym bólem brzucha, tak ze spać nie mogłam. Miałam załamke, że cykl jeszcze krótszy, jeszcze krótsza faza lutealna i nic nie idzie w tą stronę co trzeba, na końcu progesteron 8dpo wyszedł tylko 5ng/ml.
    A test wyszedł pozytywny. Jak patrzyłam na test w ciężkim szoku i niedowierzaniu, to mój mąż nonszalancko „przecież mówiłem ci, ze to wszystko jeszcze nic nie znaczy i może sie udać”.
    Wniosek chyba jest taki, że nie warto porzucać nadziei🙃

Deyansu lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Niekoniecznie 🙂, tu akurat dobrze mówisz.
    Jest już po terminie, to kreska wyjdzie w ciągu dnia, jeśli jest coś na rzeczy

U mnie nawet przed terminem spodziewanej miesiączki wyszła kreska z wieczornego moczu, więc zdecydowanie warto żeby ellevv jeszcze dzisiaj zatestowala! 😅

Cel95, Olisska, ellevv lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • onalola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka101 wrote:
    U mnie był bardzo bolesny 1 dzień, takie skurcze miałam ostatnio jak zaczynałam karmienie i macica się obkurczała po porodzie.
    I 3 dni był mega obfity, później już mniej, normalnie mam plamienia ok 7 dni teraz skończył mi się w 5, ale te 3 pierwsze dni były baaardzo obfite, musiałam zmieniać podpaskę co 2h

Ale to mówisz o samym momencie poronienia ? Bo ja chyba źle to napisałam, chodzi mi o 1 normalna po tym krwawieniu poronnym

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    🤣🤣

Nie bo mam jeden test hahaha
    A wiesz że na tym etapie nie musi być poranny 🤪🤪
    Trzymam mocnoooo ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

ellevv lubi tę wiadomość

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- mamy kluseczkę !
    26.03- czekamy na ❤️

preg.png
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie zawitała 🐒, dzień wcześniej więc spokojnie będę mogła jeszcze raz testowac w tym miesiącu 😄😄😄 ale dam jeszcze znać o wpisanie , zobaczymy jak owulka wypadnie, planowo 19 styczeń 🙂

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 14tc
    12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm

Starania o 3 bombelka
    02.2024- 7cs

25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

11.03- mamy kluseczkę !
    26.03- czekamy na ❤️

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellevv, ja bym nie wytrzymała do jutra i już pobiegła do apteki po kolejny test 😁. Prawda jest taka, że jak jest się w ciąży, to o każdej porze dnia wyjdzie kreska. Jedynie przy bardziej rozcieńczonym moczu może być słabsza, ale będzie widoczna.

Kirby, Olisska, ellevv, hakorośl, Pogubiona lubią tę wiadomość

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    A wiesz że na tym etapie nie musi być poranny 🤪🤪
    Trzymam mocnoooo ✊🏻✊🏻✊🏻❤️

Haha dokładnie ja w takim wypadku bym nie wytrzymała do następnego dnia. Nie wiem jak potraficie to robić :D Trzymam kciuki za dwie kreski.

ellevv, Pogubiona lubią tę wiadomość

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

8 cs o pierwsze 🍼
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ