X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼
Odpowiedz

Chcę jednego w Nowym Roku 🎇 Ciebie mieć u swego boku 👩🏻‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Slava Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A ja Wam powiem dziewczyny, że ostatnie dni i okres świąteczny był dla mnie czasem przemyśleń, nad sobą, nad swoim życiem, nad tymi chwilami, kiedy czuje się szczęśliwa i spełniona, nad tymi momentami kiedy przeważały smutki, frustracje i złość. Coraz częściej czuje, że droga która krocze aktualnie, to nie ta, która jest mi przeznaczona, i że ta moja jest gdzies obok i czeka aż na nią wskoczę. Jeszcze nie podjęłam żadnej decyzji, muszę porozmawiać z mężem, ale myślę bardzo poważnie, że jeżeli ten cykl, grudniowa owulacja nie wypali to zakończymy starania. Pierwotnie i tak mieliśmy kończyć temat w listopadzie, więc dłużej wytrzymałam niż planowałam, ale obciążenie psychiczne jakie czuje, ta blokada, że a tu wakacji nie rezerwuje bo nie wiem co, pracy nowej nie szukam bo starania, no czuje tego ciężar najmocniej od początku starań, entuzjazm o nadzieje też opadały z każdym cyklem i chyba już doszłam do rozdroża, gdzie czuje, że muszę podjąć decyzję aby raz na zawsze zamkanc temat. Niby do kwietnia jeszcze 4 cykle przed nami, ale nie czuję, żebym miała ma kolejne siły

Rozumiem Twoje rozterki, bo taka niemożność planowania i takie wieczne „maybe baby” i ustawianie życia pod ciążę której może nie być jest strasznym emocjonalnym obciążeniem, bo nie dość, że nie jesteśmy w ciąży to nie pojechałyśmy na wakacje, nie zmieniłyśmy pracy etc. No rada jedyna to jest ryzyko i podejście YOLO, czyli starania na luzie, bez testów, bez monitoringów, bez forum..
    Miałaś drożność badaną? Bo jak są jajowody drożne, nasienie okej, rezerwa jajnikowa też to tak naprawdę można sobie po prostu się starać tak zwyczajnie jak normalni ludzie 😅

Ja wiem, że dziewczyny zaraz napiszą, że mimo wszystko trzeba żyć normalnie ale to jest bardzo łatwo napisać, a w wykonaniu to może być wręcz niemożliwe. Szczególnie jak są ciągle badania, monitoringi itd. Ty jesteś bardzo plastycznie uzdolniona, więc na bank możesz się po prostu w ten sposób relaksować 😊

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero
    On 34l: morfo 2-4, słaba ruchliwość
    Starania od 04.2024, 3xCB
    01.03. start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Dzień dobry w Nowym Roku ;)
    Poproszę o wpisanie na testowanie 23.01
    Wg apek okres ma mi się zacząć 24.01, ale zazwyczaj dostaje dzień wcześniej 🥸

Siesiepy, ja mam zwykły okrągły plastikowy pojemnik z Castoramy na deszczówkę 240l ;D mam od października i na razie nic się z nim nie dzieje. Kosztował stówę i poprosiłam właśnie o taki tańszy na urodziny, bo nie wiedziałam czy morsowanie jest dla mnie 🤭
    Już wysyłam cynk staremu 😆

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy kupiłam taką dmuchaną z rurkami PCV na allegro za 300 zł miała super opinie. Jak przyjdzie dam znać 😉
    @karczoch321 ale używasz tej beczki czy "nic się nie dzieje" to znaczy że stoi nie używana? 😂

Nie straszcie mnie nawet z tym ziębieniem nadnerczy 😄ja od roku to mordowanie (morsowanie! Mi też poprawia) planowałam. Może będę rano morsować a wieczorem z termoforkiem wygrzewać. Taki kompromis

PaulinKA, karczoch321, siesiepy, cysterka95, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość

11cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS

b4e8b034f1694a1856432927a9978332.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    @siesiepy kupiłam taką dmuchaną z rurkami PCV na allegro za 300 zł miała super opinie. Jak przyjdzie dam znać 😉
    @karczoch321 ale używasz tej beczki czy "nic się nie dzieje" to znaczy że stoi nie używana? 😂

Nie straszcie mnie nawet z tym ziębieniem nadnerczy 😄ja od roku to mordowanie (morsowanie! Mi też poprawia) planowałam. Może będę rano morsować a wieczorem z termoforkiem wygrzewać. Taki kompromis

Haha tak pół na pół 🤣 ostatni miesiąc faktycznie nie używałam, bo sobie wkręciłam, że muszę się grzać, że może sobie zaszkodzę itd, ale dziś przeczytałam kilka artykułów i w rozsądny sposób nie ma co przerywać morsowania na czas starań, więc od jutra wracam. Projekt żyćko niech trwa dalej 🤪
    Planuje tylko dosypać sól żeby woda mi nie zamarzała, użyję tabletek od naszego zmiękczacza do wody w chałupie.

I mam dokładnie ten z pokrywą: https://www.castorama.pl/zbiornik-na-deszczowke-210-l-zielony/8006417011211_CAPL.prd

siesiepy, Lisik, PaulinKA lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Rozumiem Twoje rozterki, bo taka niemożność planowania i takie wieczne „maybe baby” i ustawianie życia pod ciążę której może nie być jest strasznym emocjonalnym obciążeniem, bo nie dość, że nie jesteśmy w ciąży to nie pojechałyśmy na wakacje, nie zmieniłyśmy pracy etc. No rada jedyna to jest ryzyko i podejście YOLO, czyli starania na luzie, bez testów, bez monitoringów, bez forum..
    Miałaś drożność badaną? Bo jak są jajowody drożne, nasienie okej, rezerwa jajnikowa też to tak naprawdę można sobie po prostu się starać tak zwyczajnie jak normalni ludzie 😅

Ja wiem, że dziewczyny zaraz napiszą, że mimo wszystko trzeba żyć normalnie ale to jest bardzo łatwo napisać, a w wykonaniu to może być wręcz niemożliwe. Szczególnie jak są ciągle badania, monitoringi itd. Ty jesteś bardzo plastycznie uzdolniona, więc na bank możesz się po prostu w ten sposób relaksować 😊

Nie robiłam drożności i nie będę, nie chce tego badania, nie będziemy też szli do kliniki, nie mam na to ani chęci ani sił 😅 w medycznych kwestiach nic już nie ruszamy. Jeśli nie zrezygnuje to po prostu dociągniemy do kwietnia i co ma być to będzie. Ja się tym swoim malowaniem, graniem, pieczeniem i innymi rzeczami relaksuje, uszczęśliwia mnie to wszystko i uspokaja, ale dalej jednak te starania z tyłu głowy gdzieś pukają. Plus ja jestem mega niecierpliwa, lubię wiedzieć na czym stoję i co będzie już zaraz teraz, a ciąża jest tak nieprzewodywalna może będzie może nie, z drugiej strony do kwietnia tak szybko zleci, że w sumie będę o tak zaraz mieć w jedną czy drugą ten temat z głowy w sumie więc może niepotrzebnie się katuje przemyśleniami znowu 🤣

Vergeet lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Ferrytyne warto badać z odczynem Biernackiego i z crp i jak one sa podwyższone to znaczy że ferrytyna jest wysoka nie jako magazyn żelaza tylko białko ostrej fazy przez aktywny stan zapalny. Tylko tu bym też była ostrożna jeśli chodzi o normy laboratoryjne, ja od dietetyczki usłyszałam że jeśli chodzi o te dwa parametry to naprawdę im mniej tym lepiej, a mi OB wyszło 8 i ona już kręciła nosem że lekki stan zapalny gdzieś jest.
    Strasznie wysoka ta ferrytyna jak na kobietę, no chyba że jesz codziennie wołowinę i wątróbkę w dużej ilości?
    A jaki kwas foliowy suplementujesz? I w jakiej dawce?
    Mi coś nie chce ten kwas foliowy ruszyć do góry i mam cały czas około 16.

Musiałabym tutaj wstawić ewentualnie swoje całe wyniki badań które przeznaczone są na inną wizytę to może ktoś coś zobaczy. Ogólnie w wtorek mam dopiero wizyte to pewnie dowiem się czy wszystko dobrze czy nie ale niektóre były wyżej niż zawsze więc może coś być na rzeczy.

Wołowine rzadko jem a wątróbki niecierpie. Kwas foliowy w formie aktywnej biore, tabletke na dzień

Ilka96 lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:

To znaczy żyć należy normalnie w sprawach właśnie takich jak morsowanie czy nie zadręcza nie się tym, żeby po owulacji nie pić. Wiadomo że takie ważne życiowe decyzje jak zmiana pracy w okresie starań to jednak trochę inna para kaloszy. ;) Tu już każdy mierzy siły na zamiary. Ja wiem, że pracy nie zmienię, bo stary sam nas nie utrzyma. Więc albo przerywam starania, albo siedzę na bezpiecznej posadzie. Oboje dokładamy 50% do domowego budżetu niestety. A też nie chce żeby on pracował nagle 20h na dobę żeby tylko nas utrzymać, co nagle zaszłam w ciążę.
    Wyjazdy to też nie takie hop siup - starając się wiemy że chcemy skorzystać z dni płodnych, więc planujemy samotne wyjazdy w innych terminach. Jak do gry wchodzi lekarz to też musimy się dostosować. Niestety. Przede mną stoi teraz wyjazd na narty. A w lutym prawdopodobnie zaczniemy procedurę. Nie wiem kiedy będzie punkcja, monitoringi, czy transfer będzie świeży (pewnie nie), więc z tyłu głowy cały czas mam pytanie, kiedy w ogóle będzie dobry termin na ten wyjazd. 🙈 Dlatego skoro tu musimy się poświęcać w zależności od etapu starań, to nie zastanawiajmy się czy możemy wziąć ibuprofen na ból głowy 5dpo. 😅 To tak w ramach naprostowania.

Księgowa, PaulinKA, kitka_, CrazyDaisy, Darrika, Ilka96, Vergeet, Deyansu, almost.there, Olo323 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Polubiłam za tą pozytywną energię 😊 Czasami takie powiedzenie komuś bliskiemu ma mega wartość terapeutyczną, bo tak jakby jest kolejna para ramion to dźwigania ciężaru.
    Trzymam kciuki za wizytę 🤞

Prawda, bardzo celne z tą kolejną parą ramion 😊 dziękuję za kciuki i też trzymam za proga i betę 🤞🏻😁

Slava lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowy Roku i w nowym wątku🙂

Jeszcze raz wszystkiego dobrego dziewczyny. Niech się wszystko układa po myśli 🤞

@Hakorośl trzymam mocno kciuki żeby to była zdrowa i nudna ciąża ☺️

Ja proszę o wpisanie na wolnego strzelca. Nie wiem co będzie w tym miesiącu. Nie nastawiam się na nic. 15 idę do ginekologa ale to będzie 20 dzień cyklu więc się okaże czy owulacja była czy nie i co dalej.

ellevv lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    1 cykl stymulowany Aromkiem
    USG 6 marca
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam nowy rok w wyjątkowo złym humorze... Rano obudził mnie ból brzucha i 🙉- cykl trwał zaledwie 23 dni, a faza lutealna 12... Nie wiem o co chodzi, normalnie mam cykle 26-27 dni a faza lutealna zawsze minimum 14 dni. Zastanawiam się, czy zastrzyk Ovi mógł tak namieszać.

Monini15 lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Wizyty ginekologiczne 🆗 cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI ❌
    02.2025 ➡️ 14 cs IUI✊🏻
    1c22381e309a24c132578d1691f21817.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    A ja Wam powiem dziewczyny, że ostatnie dni i okres świąteczny był dla mnie czasem przemyśleń, nad sobą, nad swoim życiem, nad tymi chwilami, kiedy czuje się szczęśliwa i spełniona, nad tymi momentami kiedy przeważały smutki, frustracje i złość. Coraz częściej czuje, że droga która krocze aktualnie, to nie ta, która jest mi przeznaczona, i że ta moja jest gdzies obok i czeka aż na nią wskoczę. Jeszcze nie podjęłam żadnej decyzji, muszę porozmawiać z mężem, ale myślę bardzo poważnie, że jeżeli ten cykl, grudniowa owulacja nie wypali to zakończymy starania. Pierwotnie i tak mieliśmy kończyć temat w listopadzie, więc dłużej wytrzymałam niż planowałam, ale obciążenie psychiczne jakie czuje, ta blokada, że a tu wakacji nie rezerwuje bo nie wiem co, pracy nowej nie szukam bo starania, no czuje tego ciężar najmocniej od początku starań, entuzjazm o nadzieje też opadały z każdym cyklem i chyba już doszłam do rozdroża, gdzie czuje, że muszę podjąć decyzję aby raz na zawsze zamkanc temat. Niby do kwietnia jeszcze 4 cykle przed nami, ale nie czuję, żebym miała ma kolejne siły
    Ja przez długi czas nie czułam instynktu macierzyńskiego, bo mam 2 starszych braci, jeden ma 2 dzieci, drugi 5 i mam wrażenie, że podświadomie instynkt mi się nie włączył, bo niańczyłam dzieci ciągle od 11 roku życia. Jak miałam 27 lat, to mój mąż już miał duże ciśnienie na dzieci i tłumaczył mi, ze na dzieci nigdy nie ma odpowiedniego czasu, tym samym każdy jest tak samo odpowiedni. Ja tez jestem z tych, co chcą wiedzieć do przodu i zaplanować coś zależnie od sytuacji. Próbuję z tym walczyć i płynąć z prądem, mieć jakiś plan b, c, albo dalej, bo to przynosi to trochę luzu w głowie i daje lepszą perspektywę, ale nie jest to nadal moja mocna strona🫣 czasami o dziwo, nie chodzi o zmianę życia, czy drogi, którą idziemy, tylko zmianę sposobu patrzenia na tą drogę, lub myślenia o niej. Ja Ci bardzo kibicuję i mam nadzieję, że miło Cię zaskoczy ten rok🙂

Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej na obecną chwilę chyba wszystkich wpisałam. Jakbyście sprawdzili byłabym wdzięczna 🙏❤️

brilka, cysterka95, Darrika, Pdes, almost.there, Płotka, Slava, Olo323 lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • brilka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nas mniej się zrobiło w tym roku na liście do testowania 🙈

Starania od 04/24
    13 cs ✨

03/25 badanie drożności jajowodów
    05/03/25 pierwsza wizyta w klinice
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Okej na obecną chwilę chyba wszystkich wpisałam. Jakbyście sprawdzili byłabym wdzięczna 🙏❤️

Jeszcze mnie na wolnego, mój post się chyba zawieruszył.

ellevv lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️39👴🏻39
    starania od marca 24
    IV biochem
    VIII biochem
    XII biochem
    w 2025 zaczynamy starania z pomocą medyczną
    1cykl stymulowany + Dupek + Neoparin
    suple, ruch, zdrowa micha, Euthyrox 50
    amh 2,18
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Te przemyślenia są zrozumiałe, starania potrafią naprawdę zjeść kawał życia nawet jeśli się człowiek bardzo stara żeby tego nie robiły. Ale siłą rzeczy tak się dzieje więc rozumiem frustrację. Tym bardziej jeśli masz już córkę, domyślam się że dochodzą też jakieś obawy żeby nie zmarnować czasu, nie ominąć fajnych doświadczeń będąc zajętym staraniami. Sama to czuję nawet pod względem życia we 2.

Ale jednak mocno kibicuję, żeby najbliższy cykl był pozytywny i zdjął to obciążenie psychiczne oraz ciśnienie do podjęcia trudnej decyzji 🤞🏻

Darrika, almost.there lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Musiałabym tutaj wstawić ewentualnie swoje całe wyniki badań które przeznaczone są na inną wizytę to może ktoś coś zobaczy. Ogólnie w wtorek mam dopiero wizyte to pewnie dowiem się czy wszystko dobrze czy nie ale niektóre były wyżej niż zawsze więc może coś być na rzeczy.

Wołowine rzadko jem a wątróbki niecierpie. Kwas foliowy w formie aktywnej biore, tabletke na dzień
    Jak tylko masz ochotę to wrzucaj, tutaj sporo dziewczyn ma duże doświadczenie w badaniach, choć wiadomo, najlepszy byłby lekarz, ale taki który nie jest obsesyjnie nastawiony na wyniki „w normie”.
    Ja swojego czasu miałam ferrytyne 9, norma była chyba od 5 i tylko jeden lekarz się przeraził że jestem o włos od anemii, a z ciekawości zapytałam ginekologa czy z tym wynikiem mogę się starać o ciążę i powiedział że przecież jest w normie (młody ziomek, a nie jakiś stary dziad) 😅

• Belia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Jakoś nas mniej się zrobiło w tym roku na liście do testowania 🙈
    O faktycznie, pewnie dziewczyny jeszcze odsypiają 😅 ja też się właśnie obudziłam z drzemki. Plan na dziś to pomimo utrzymującego się zachmurzenia będę polować na zorzę.
    IMG-8744.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:50

Darrika, AnMiPe, Justa28, kitka_, Dahlia, Ilka96, brilka, Nayeli, ellevv, Marcia03, Izkawik, Lisik, Slava, Tarisal, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    9 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    O faktycznie, pewnie dziewczyny jeszcze odsypiają 😅 ja też się właśnie obudziłam z drzemki. Plan na dziś to pomimo utrzymującego się zachmurzenia będę polować na zorzę.
    IMG-8744.jpg
    Mnie się dzisiaj udało uchwycić taki piękny widoczek 😍

aa9b718344eb5.jpg

kitka_, Siasi, Dahlia, Belia, Ilka96, Nayeli, cysterka95, Darrika, Marcia03, Izkawik, Lisik, Slava, Olo323 lubią tę wiadomość

• Siasi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam w nowym roku 🥳
    U nas sylwester wspaniały! We dwójkę i oczywiście z naszymi dwoma psiakami. Działaliśmy pół nocy, bo trochę za dużo % wjechało. Znowu poczułam się jak „przed staraniami”. Jedynie piesków strasznie szkoda, bo pomimo że byliśmy w domu bardzo się bały. Oj nie lubimy petard i cieszymy się, że z nimi zostaliśmy.
    U mnie dziś już 17dc, wczoraj test owu znowu bladzioch. Potestuje do 20dc jak będzie biało to odpuszczam. Zainwestuje może w tym cyklu w proga i estradiol żeby sprawdzić czy testy robiły mnie w bambuko czy owulki w tym cyklu nie było.
    Podziałane więc zawsze jakieś szanse są.
    Dziś byliśmy na obiadku noworocznym w ulubionej knajpce i zapytałam męża o plany i cele na ten rok. Szykuje się kilka dużych inwestycji i myślałam że wymieni któraś z nich. A powiedzial, ze zdrowy dzidziuś a reszta to dodatki które możemy mieć a nie musimy.
    Aż wypieków na twarzy dostałam i ścisku brzucha. Tak mi się miło zrobiło na sercu, bo wiem że pragniemy tego samego. To ciepło w brzuchu które się pojawiło było nie do opisania.
    Także co by nie było jesteśmy cały czas w grze i silni jak zawsze, bo razem 🔥

Dahlia, Belia, Ilka96, kitka_, PaulinKA, Vergeet, Fasolowa_zupa, Nayeli, hakorośl, cysterka95, Darrika, Marcia03, Izkawik, CrazyDaisy, Lisik, Justa28, Ola 🦋, Slava, Pacynka, Deyansu, Kłębuszek, Olo323, Irynka lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Te przemyślenia są zrozumiałe, starania potrafią naprawdę zjeść kawał życia nawet jeśli się człowiek bardzo stara żeby tego nie robiły. Ale siłą rzeczy tak się dzieje więc rozumiem frustrację. Tym bardziej jeśli masz już córkę, domyślam się że dochodzą też jakieś obawy żeby nie zmarnować czasu, nie ominąć fajnych doświadczeń będąc zajętym staraniami. Sama to czuję nawet pod względem życia we 2.

Ale jednak mocno kibicuję, żeby najbliższy cykl był pozytywny i zdjął to obciążenie psychiczne oraz ciśnienie do podjęcia trudnej decyzji 🤞🏻
    To prawda, też uważam, że te starania, to jak ktoś się nie zorientuje w dobrym momencie, to pół życia "stracone"...U mnie objawiło się tak: jestem osobą, która ma zaprogramowany tryb sportowy, parę razy w tygodniu trening siłowy, do tego jakieś biegi, no a gdy w tym roku w marcu, zaczęliśmy się starać, to zatraciłam się na czytaniu tych wszystkich cudownych rad czy to na instagramie, czy gdzieś na stronach internetowych, że nie wolno dźwigać ciężarów lub często ćwiczyć, żeby robić poprostu lekkie treningi. No i tak się tego kurczowo trzymałam, bo przecież zaraz nam się uda, zaraz będę w ciąży..I tak mijał miesiąc za miesiącem, a ja coraz gorzej wyglądałam, bo to tu, to tam mi się odkładało, na szczęście w końcu się otrząsnęłam i zrozumiałam, że no jednak mimo , iż zajście w ciążę, to moje jedyne i najwieksze marzenie, to muszę zacząć normalnie żyć i nie zatracać się w tym, że trzeba żyć i funkcjonować normalnie, a starania to tylko dodatek do mojego życia

cysterka95, almost.there, karczoch321, kitka_, grazka0022 lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    - Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
    - ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston ⏸️ 🥰🤰
    1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
    3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 nh/ml

• 18 marca - 1 wizyta usg

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ