Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
👑 Szept, ale masz ciekawą sytuację 😁 Nie zamęczasz tylko piszesz rozdział tego wątku 😉
👑 Gosik, to od temperatury się patrzy, więc jeszcze masz czas 💚 A jak się czujesz?
Szept_Flory, mistyreal lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🍀Gosik jeszcze czasu a czasu 😅 nie ma co patrzeć na testy na tym etapie.
Mi coś temperatura dziś spadła do 36,88.. brzydko to wygląda na wykresie 😅 dodatkowo zawsze miałam już jakieś dziwne objawy typu ból brzucha, wzdęcia a teraz nic 😶
Dlatego nie wiem czy we wrześniu wpisywać się na testowanie bo jakoś tego nie widzę, ale jednak test trzeba wykonać by odstawić progesteron 🤷🏻♀️Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Marcycha wrote:👑 Szept, ale masz ciekawą sytuację 😁 Nie zamęczasz tylko piszesz rozdział tego wątku 😉
👑 Gosik, to od temperatury się patrzy, więc jeszcze masz czas 💚 A jak się czujesz?
Sama nie wiem czy za wczas czy nie 🤔obraziłam się na testy czekam na 🐒
Czuje się nijak piersi nie bolą czasami takie ciągniecie
Brzuch czasami cmi a czasami ciągnie wzdęcia śluz biały kremowo lepki -
Gosik wykres ładny , jakby 8 dni po implantacja 🤞🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Nie mam jakiś grubszych argumentów, nie badalam nic co wskazywałoby na problemy z krzepnięciem krwi. Bardziej gin zasugerowała, że może to pomóc zwłaszcza przy endometriozie i dużej ilości skrzepow podczas miesiączki. Czysto profilaktycznie.dzydzy wrote:Miałam zalecenie zacząć po pozytywnej becie. Mój obecny lekarz prowadzący powiedział że on by zaczął po pojawieniu się serduszka, ale skoro wdrożyłam to nie ma problemu. To bardziej profilaktyka.
Widzialam, że ty masz zalecony na cały cykl. Czy lekarz jakoś to uargumentował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 12:04
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
🍀Gosik robiłaś jeszcze testy po tamtym Piku? Bo temperatura dla mnie wygląda jakbyś miała owulację w 17 dc. Ja przykładowo miałam teraz 2 piki i po tym 2 dopiero wystąpiła owulacja i wzrost temperatury (chociaż też śluz nijak mi pasuje 😅 ale dam sobie rękę uciąć że wtedy była 😶)Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Cześć dziewczyny,
Zrobiłam betę dziś, bo w poniedziałek nie będzie kiedy
670,15
GórskaDziewczyna, Tofuszka, Lady A., aaandzia, Remedios, Gosiaczkova, Izaiza, Szept_Flory, mistyreal, Lisia00, Gorzkax33333, Kompotlinka, Lucy_26, Gosik0205, Marcycha, mommytobe, Dawdler34, Zizu952, natix, Tajlandia22, MiśkaK, Maalwii, Nikaaa_, biavska, Słonecznik90, Bluesky, xSmerfetkax, Amelia96 lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Hej dziewczyny, ja po wizycie u ginekolog🤭
I faktycznie - wszystkie znaki wskazują że to BĘDZIE moja pierwsza owulacja od 8 msc 🤭
Będzie - bo odziwo jeszcze jej nie było hahaha tak strasznie mnie ciągnęło po lewej stronie, temperatura mi zaczela od wczoraj pięknie "odbijać" jakby juz bylo po, owulaki mialam od czwartku pozytywne i... I nie bylo jej
Ale będzie w ciągu 1-2-3 dni W PRAWYM jajniku😅 Także nie wiem co się zadziało z tymi boleściami, na prawde
Pęcherzyk na ten moment 20 mm, pani powiedziala ze endometrium tez wyglada typowo przedowulacyjnie
Tofuszka, Gosiaczkova, Gorzkax33333, Kompotlinka, Izaiza, Marcycha, Zizu952, natix, MiśkaK, mistyreal, Szept_Flory, Słonecznik90, Bluesky, GórskaDziewczyna, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
Badanie nasienia✅️ -
Lisia super! Owocnych starań kochana
Kompotlinka, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Pięknie! 🥳🤩 Kiedy wybierasz się na wizytę? 😉J.ss wrote:Cześć dziewczyny,
Zrobiłam betę dziś, bo w poniedziałek nie będzie kiedy
670,15👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
Nie nie rozbiłam później testówGosiaczkova wrote:🍀Gosik robiłaś jeszcze testy po tamtym Piku? Bo temperatura dla mnie wygląda jakbyś miała owulację w 17 dc. Ja przykładowo miałam teraz 2 piki i po tym 2 dopiero wystąpiła owulacja i wzrost temperatury (chociaż też śluz nijak mi pasuje 😅 ale dam sobie rękę uciąć że wtedy była 😶)
No to teraz już sama nie wiem -
Gosik0205 wrote:Nie nie rozbiłam później testów
No to teraz już sama nie wiem
No nic, poczekaj i zobaczysz 😊 i tak nic nie przyspieszymy na siłę 😅 ale serio tak z temperatury to dla mnie owulacja byłaby w 15 albo 17 dc, wiec ten 7 czy nawet 9 dpo może być za wcześnie by coś wyszło .
Cykle masz regularne ? Kiedy według Ciebie powinna przyjść @?Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
👑 Gosik, masz prawo się obrazić 🤪 Jak dasz radę to czekaj do terminu z nadzieją 😉 To wcale nie jest tak, że już by coś test pokazał.
👑 J.ss nice 🥰 Baw się dobrze w tej ciąży 😄
👑 Lisia, cudowne wieści, a dostałaś skierowanie na progesteron 7 dpo? Nadal masz owulaki pozytywne czy już nie?
👑 Elgenda, 11 dc czy dpo???Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 15:34
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Ja zawsze pisze na koncu zapytania w czacie 'bądź realistą' i wtedy odpowiedzi są nieco inne 🤣Szept_Flory wrote:Hahaha, Dziewczyny!
U mnie sytuacja jest bardzo rozwojowa. 😅😂
Temperatura odbiła w górę, a test biały jak świeży śnieg. 😅
„Negatywny test w 12. dniu po owulacji, przy jednoczesnym potężnym skoku temperatury, najczęściej oznacza, że jesteś na samej granicy wykrywalności.”
Przepraszam, że Was tak zamęczam, ale dla mnie to wszystko jest takie śmieszne. Nie tylko mój mózg, ale i czat tak bardzo chcą być w ciąży.. tylko te głupie testy nie chcą mi tego potwierdzić.. 😅😂
Ale 3mam kciuki za Ciebie! Kiedy planowo @?
Zizu952, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
13 dpo nadal biel
Gin powiedział, że mam dupka brać do 15 dpo i jeśli wtedy będzie test negatywny to odstawić
Dzisiaj rano zapomniałam dupka i zastanawiam się czy jest sens go wgl brać (biorę go z uwagi na niski progesteron)
Pojawia mi się moje typowe endometriotyczne plamienie, bóle brzucha się nasilają, temperatura powoli spada…
🍓Lisia - wspaniałe wieści ! Trzymam kciuki, aby reszta cyklu była wypełniona takimi cudownymi informacjami
🍓J.ss piękna beta! Gratulacje ❤️
🍓SzeptFlory - wychodzi na to, że chat ma większego brajana niż my wszystkie 😂 u mnie na instagramie wyświetlił mi się filmik „wróżki” że jestem w ciąży ale testy nie wychodzą bo za wcześnie - straszliwa inwigilacja, wcześniej nie miałam wróżek w wyświetlanych 😅
🍓Elgenda przytulam za 🐒
Za wszystkie biele trzymam mooooocno kciuki, aby się wybarwiły i rozkwieciły nam wątek na koniec miesiąca 🌻🌻🌻Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV ujemny - ✅
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅