Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, u mnie chyba będzie @

Właśnie przy podcieraniu w przeźroczystym śluzie było trochę różowego zabarwienia, a mój okres najpierw zaczyna się od plamień i jakoś 3 dnia przechodzi w okres i już czuję lekkie skurcze 🫠
Będę obserwować, ale no niefajnie 🥲33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
No i niestety nic nie da się już zrobić z badaniem. Za to nie muszę chodzić po skierowania ponownie, zanotowali, że mam przyjść i zrobią. Także chociaż tyle

Póki co to mam lh 8.9 mlU/ml, a fsh 10.3 mlU/ml..stosunek dobry z tego co się orientuję ale ten fsh już wysoki..
Nie wiem czy jest sens teraz robić AMH czy poczekać i zrobić, jak będę ponownie robić fsh,lh i estadiol?
Edit: właśnie dzwoniła babka, że jednak się uda, karta 'poronienie' chyba się w końcu do czegoś przydała 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 18:43
Gosiaczkova, natix, GórskaDziewczyna, Kompotlinka, Zizu952, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Dawdler, ale opcja
cieszę się, że się udało!!
Dawdler34 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
natix wrote:Mnie też 🤣 mimo że brajan już uspokojony🙈
My serio jesteśmy jakimiś bliźniaczkami haha
💐 natix, bez jaj! A cycki też bolą? 😂
I powiedz mi, bolały Cię lędźwie przed okresem kiedykolwiek? Czy to pierwszy raz?
Tak, nadal karmie swojego brajana. 🙈🙈🙈
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
💐 aaandzia, wypoczywaj! Udanego weekendu. 🫶
💐 Elgenda, 🫂
💐 Dawdler, super że się udało! Miesiąc nie pójdzie na straty! Najlepiej! 👏
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
Szept_Flory wrote:💐 natix, bez jaj! A cycki też bolą? 😂
I powiedz mi, bolały Cię lędźwie przed okresem kiedykolwiek? Czy to pierwszy raz?
Tak, nadal karmie swojego brajana. 🙈🙈🙈
Cycki też… lędźwie przed nigdy! jak dostawałam okres to przez pierwsze 2/3 h bolały, no ale kur… nie tak jak teraz… tym bardziej nie rozumiem tej bety, no ale cóż… poznaje swój organizm na nowo 😅
ciężko mi się dłużej stoi/chodzi, a przyjechaliśmy do Zakopanego i planujemy 3 dni wychodzić na szlak 😆
Trzymajcie kciuki żebym wytrwała, albo żeby okres przyszedł to już będzie lżej hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 21:07
Szept_Flory lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
Dawdler34 wrote:No i niestety nic nie da się już zrobić z badaniem. Za to nie muszę chodzić po skierowania ponownie, zanotowali, że mam przyjść i zrobią. Także chociaż tyle

Póki co to mam lh 8.9 mlU/ml, a fsh 10.3 mlU/ml..stosunek dobry z tego co się orientuję ale ten fsh już wysoki..
Nie wiem czy jest sens teraz robić AMH czy poczekać i zrobić, jak będę ponownie robić fsh,lh i estadiol?
Edit: właśnie dzwoniła babka, że jednak się uda, karta 'poronienie' chyba się w końcu do czegoś przydała 😀
Też kiedyś miałam taką sytuację, ale olałam temat.
Super że się jednak udało! 🤭👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Dawdler34 wrote:No i niestety nic nie da się już zrobić z badaniem. Za to nie muszę chodzić po skierowania ponownie, zanotowali, że mam przyjść i zrobią. Także chociaż tyle

Edit: właśnie dzwoniła babka, że jednak się uda, karta 'poronienie' chyba się w końcu do czegoś przydała 😀
Nie przejmuj się tym fsh tak. Ja miałam 10,7 a i tak się udało
przy amh 1,24. Mój lekarz nie zwrocil na to fsh specialej uwagi. A pamietam ze tez przekopałam internet ze niby za wysokie.
Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Wybacz że zapytam bo widzę że w stopce masz podany neoparin. Stosowałaś go również podczas starań?dzydzy wrote:Nie przejmuj się tym fsh tak. Ja miałam 10,7 a i tak się udało
przy amh 1,24. Mój lekarz nie zwrocil na to fsh specialej uwagi. A pamietam ze tez przekopałam internet ze niby za wysokie.
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Tofuszka wrote:🦋 Bibi ja biorę duphaston bo mam niski progesteron spowodowany małym całkiem żółtym. Długość lutealnej mam ok. Jak dopiero co odstawiłaś antykoncepcję, to polecam tak w 4 cyklu po odstawieniu sprawdzić czy owulacja faktycznie występuje (najlepiej monitoring, ewentualnie progesteron 7dpo). Ja tego nie zrobiłam po odstawieniu tabletek, ale gdybym miała jeszcze raz do tego podejść to tak bym postąpiła, bo zaoszczędziłoby mi to czasu. Jeśli wyjdzie że owulacji brak to konsultacja z dobrym ginekologiem. Z tego co piszesz to owulacji chyba faktycznie u Ciebie nie było, duphaston tutaj nic nie zdziała poza wywołaniem krwawienia
🦋 Co do oszukańców to też przeżyłam jeden taki i ech, to było słabe. Też myślałam że mi się nie trafi, bo przecież to "niemożliwe" xD a jednak
dziękuję za piękną odpowiedź !
no właśnie u mnie to skomplikowane… od lutego kiedy odstawiłam anty miałam wywołany dopiero właśnie tym lekiem a 1! naturalna pojawiła się 17.07…. dziś mamy 29.08 a ja nadal czekam na następną 🤣 to było takie badanie kontrolne żeby sprawdzić czy wszystko ok bo było podejrzenie że coś może być bardzo źle… ale mimo wszystko nie wiem jak się do tego zabrać aby kontrolować czy jest w miarę poprawnie… gdzieś tam owulacyjne wychodziły kreski ale nie kontrolowałam chorobliwe dzień po dniu bo to by mi zaszkodziło psychicznie…26 👩🏼, 25🧑🏻
staranie od 03.2026
-endo
-andeno -
mimi_m wrote:natix - te rossmanowe strumieniowe potrafią betę poniżej 5 złapać.... gdzie z krwi będzie jeszcze ze dupa
miałas bete np. 2,3 czy <5
<2,3
Dziś duży spadek temperatury 0,49👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Hahaha, Dziewczyny!
U mnie sytuacja jest bardzo rozwojowa. 😅😂
Temperatura odbiła w górę, a test biały jak świeży śnieg. 😅
„Negatywny test w 12. dniu po owulacji, przy jednoczesnym potężnym skoku temperatury, najczęściej oznacza, że jesteś na samej granicy wykrywalności.”
Przepraszam, że Was tak zamęczam, ale dla mnie to wszystko jest takie śmieszne. Nie tylko mój mózg, ale i czat tak bardzo chcą być w ciąży.. tylko te głupie testy nie chcą mi tego potwierdzić.. 😅😂
Zizu952 lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
Szept_Flory wrote:Hahaha, Dziewczyny!
„Negatywny test w 12. dniu po owulacji, przy jednoczesnym potężnym skoku temperatury, najczęściej oznacza, że jesteś na samej granicy wykrywalności.”
Przepraszam, że Was tak zamęczam, ale dla mnie to wszystko jest takie śmieszne. Nie tylko mój mózg, ale i czat tak bardzo chcą być w ciąży.. tylko te głupie testy nie chcą mi tego potwierdzić.. 😅😂
Omg🙈 ja trzymam mocno kciuki bliźniaczko! ✊🏼
Szept_Flory lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Testy owulacyjne nie potwierdzają wystąpienia owulacji. One pokazują wyrzut hormonu lh. A np u osób z PCOS testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywne kilka razy w cyklu, a w rzeczywistości owulacji może nie być. No i kreska pojawi się niemal zawsze. Kwestia żeby była co najmniej tak ciemna jak kreska kontrolnaBibi122 wrote:dziękuję za piękną odpowiedź !
no właśnie u mnie to skomplikowane… od lutego kiedy odstawiłam anty miałam wywołany dopiero właśnie tym lekiem a 1! naturalna pojawiła się 17.07…. dziś mamy 29.08 a ja nadal czekam na następną 🤣 to było takie badanie kontrolne żeby sprawdzić czy wszystko ok bo było podejrzenie że coś może być bardzo źle… ale mimo wszystko nie wiem jak się do tego zabrać aby kontrolować czy jest w miarę poprawnie… gdzieś tam owulacyjne wychodziły kreski ale nie kontrolowałam chorobliwe dzień po dniu bo to by mi zaszkodziło psychicznie…
Skoro tak długo czekasz na okres to raczej na pewno coś jest nie tak. Wg mnie warto wybrać się do dobrego gina. Współczuję że organizm tak reaguje 🫂
U mnie po odstawieniu antykoncepcji okres przychodził w miarę normalnie (przez co dostałam zielone światło na starania), tylko nie miałam żadnych objawów PMS (a przed antykoncepcją były) cieszyłam się na tę zmianę, ale jak pms przybył 8 miesięcy po odstawieniu tabletek to myślałam że z siebie wyjdę 😅
W każdym razie, co chcę powiedzieć, to mój organizm prawdopodobnie wracał do owulacji przez 8 miesięcy. Natomiast nie powinno to tyle trwać. Skoro u Ciebie pół roku i wciąż brak sygnałów mówiących o owulce, to możliwe, że masz niedobory, PCOS, czy jeszcze co innego💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Szept_Flory wrote:Hahaha, Dziewczyny!
Oczywiście trzymam kciuki i piłka wciąż w grze dopóki nie ma małpy, ale trzeba uważać zarówno z poleganiem na zmianach temperatury jak i na opiniach AI 😅 z tymi tempkami to ja miałam już najprzerozniejsze akcje, w 12 dpo miewałam bardzo wysokie i nic z tego nie było. Wystarczy jakaś zmiana w pomiarze, stan zapalny, gorszy sen… testuj dalej lub przejdź się na betę i będzie jasne ☺️
mistyreal, Szept_Flory lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️36 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm)
ICSI+MACS+Embrioskop
3 MII
23.07.26 ET 4BB beta 0 ❌
+ 2x bl2 ❄️ -
Amelia96 wrote:Wybacz że zapytam bo widzę że w stopce masz podany neoparin. Stosowałaś go również podczas starań?

Miałam zalecenie zacząć po pozytywnej becie. Mój obecny lekarz prowadzący powiedział że on by zaczął po pojawieniu się serduszka, ale skoro wdrożyłam to nie ma problemu. To bardziej profilaktyka.
Widzialam, że ty masz zalecony na cały cykl. Czy lekarz jakoś to uargumentował? -
🌸 Gosik tulę za ⚪️, ale kciuków nie puszczam. 🤞😉👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
U mnie @ się rozkręca 🤓 11 dpo
No nic, wczoraj trochę załamka, a dzisiaj jestem z tym ok 🫡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 20:39
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️