Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Heej, sorka za tak długie milczenie, miałam jakiś zjazd emocjonalny - tak strasznie chciałabym w końcu zobaczyć te dwie kreski. Ale na razie melduję @ i mam nadzieję, że kolejny cykl będzie udany!
Tule za wszystkie małpy i biele i trzymam kciuki za kolejny wątek! -
Dziewczyny tulę za 🐒 i ⚪️. 🫂🫂 Mam nadzieję, że jeszcze sytuacja się zmieni, jest na to czas. 😉 A jeśli nie, to razem walczymy dalej. 💪
🌸 natix kciuki za betę! 🤞🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 10:20
natix, Zizu952, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
A gdzie dokładnie jesteście umówieni? Wszystko zależy chyba od placówki. My byliśmy z mężem teraz w środę w UCK w Katowicach i meega się rozczarowaliśmy. 🙄biavska wrote:Dziewczyny może któraś z was też zainteresuje, bo ja wcześniej o tym nie słyszałam. Z NFZ jest program: Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego na lata 2021–2026. W google można znaleźć jakie szpitale i kliniki realizują program. Trzeba mieć minimum rok starań za sobą. Poronienie nie wyklucza z programu. Nie realizują oni inseminacji ani in vitro ale całą diagnostykę można zrobić na NFZ. My mamy umówioną pierwszą wizytę na za miesiąc.
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Dziewczyny, w którym dpo odstawiacie dupka przy ujemnych testach?Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV ujemny - ✅
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅
🧔🏻♂️krew ✅ nasienie ✅
Endovelle 12.2025-06.2026
Od 08.2026 - Letrozol✌🏻 -
Kompotlinka wrote:A gdzie dokładnie jesteście umówieni? Wszystko zależy chyba od placówki. My byliśmy z mężem teraz w środę w UCK w Katowicach i meega się rozczarowaliśmy. 🙄
Do CZMP w Łodzi. Z tego programu byliście? Nie zaproponowali żadnej diagnostyki?👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
💕12 cykl starań (09/26)
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation -
Natix, trzymam kciuki za betę 🫶
Dawdler, ja z kolei lubię mieć nadzieję z testami 😂 do Pinka nie mam odwagi, mimo że raz wyszedł mi poczasiak. Pinki czekają na szarym końcu na swój czas 😆
Olczita 🫂 trzymam kciuki za kolejny cykl!!
natix, Dawdler34 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Tak, z tego programu. Przez to, że już jesteśmy po badaniach (ja krew łącznie z hormonami, AMH itd, do tego w tym miesiącu miałam histerolaparoskopię z usunięciem polipa i sprawdzeniem wszystkiego łącznie z drożnością jajowodów, a mąż po badaniu nasienia i wizycie u urologa) to w zasadzie dostaliśmy tylko skierowanie do psychologa 🙄, i badanie hormonów u męża i posiew nasienia (ale on już dostał skierowanie od urologa i to na więcej badań). Za miesiąc mielibyśmy zrobić monitoring. Planowo za 3 mies ponowne bad.nasienia a u mnie krew za 6 mcy. 🙄 Więc zależy wszystko od tego co już macie. Generalnie chyba można uzyskać jeszcze badanie drożności, ew. inseminację (ale chyba nie wszędzie).biavska wrote:Do CZMP w Łodzi. Z tego programu byliście? Nie zaproponowali żadnej diagnostyki?
Tylko u nas największym problemem jest lekarka na którą trafiliśmy, pani doktor zza wschodniej granicy i komunikacja baaaardzo ograniczona. Porady jakie dostaliśmy były mówiąc krótko śmieszne. 🤷♀️ Do tego dojazdy ponad 70km i wizyty tylko do południa. Więc odpuszczamy.
Ale Wy spróbujcie, mam nadzieję że uda Wam się więcej wyciągnąć z programu i traficie na lekarza z dużą wiedzą, któremu można zaufać. 😉
Ja mimo wszystko powtarzam sobie, że przynajmniej próbowaliśmy.
Edit. Jest też osobny wątek nt.tego programu, niedawno go odświeżałam. Możesz tam przeczytać o tym jak to wyglądało u innych. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 10:55
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Kompotlinka wrote:Tak, z tego programu. Przez to, że już jesteśmy po badaniach (ja krew łącznie z hormonami, AMH itd, do tego w tym miesiącu miałam histerolaparoskopię z usunięciem polipa i sprawdzeniem wszystkiego łącznie z drożnością jajowodów, a mąż po badaniu nasienia i wizycie u urologa) to w zasadzie dostaliśmy tylko skierowanie do psychologa 🙄, i badanie hormonów u męża i posiew nasienia (ale on już dostał skierowanie od urologa i to na więcej badań). Za miesiąc mielibyśmy zrobić monitoring. Planowo za 3 mies ponowne bad.nasienia a u mnie krew za 6 mcy. 🙄 Więc zależy wszystko od tego co już macie. Generalnie chyba można uzyskać jeszcze badanie drożności, ew. inseminację (ale chyba nie wszędzie).
Tylko u nas największym problemem jest lekarka na którą trafiliśmy, pani doktor zza wschodniej granicy i komunikacja baaaardzo ograniczona. Porady jakie dostaliśmy były mówiąc krótko śmieszne. 🤷♀️ Do tego dojazdy ponad 70km i wizyty tylko do południa. Więc odpuszczamy.
Ale Wy spróbujcie, mam nadzieję że uda Wam się więcej wyciągnąć z programu i traficie na lekarza z dużą wiedzą, któremu można zaufać. 😉
Ja mimo wszystko powtarzam sobie, że przynajmniej próbowaliśmy.
Edit. Jest też osobny wątek nt.tego programu, niedawno go odświeżałam. Możesz tam przeczytać o tym jak to wyglądało u innych. 😉
Dziękuję za podzielenie się Twoim doświadczeniem i przykro mi, że u was nic nie poszło do przodu
Z chęcią znajdę wątek i poczytam jak było u innych.
My mamy zrobione badanie nasienia, podstawowe hormony typu lh, prolaktyna, progesteron, AMH. Powoli zaczynałam myśleć o drożności lub histeroskopii, więc mam nadzieję, że uda się uzyskać skierowanie na te badania. Jeśli nie trudno- zrobimy prywatnie, ale zawsze będę miała świadomości, że próbowaliśmy. We wrześniu umówiona też jestem prywatnie do nowego lekarza, więc działamy dwutorowo. Swoją drogą mi może i taka wizyta u psychologa by się przydała, bo wpadam w jakąś obsesje i w każdej wolnej chwili czytam tylko o staraniach 😂
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
💕12 cykl starań (09/26)
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation -
No to macie bardzo dobry plan. 😉 Oby Wam udało się sensownie skorzystać z programu. 🤞biavska wrote:Dziękuję za podzielenie się Twoim doświadczeniem i przykro mi, że u was nic nie poszło do przodu
Z chęcią znajdę wątek i poczytam jak było u innych.
My mamy zrobione badanie nasienia, podstawowe hormony typu lh, prolaktyna, progesteron, AMH. Powoli zaczynałam myśleć o drożności lub histeroskopii, więc mam nadzieję, że uda się uzyskać skierowanie na te badania. Jeśli nie trudno- zrobimy prywatnie, ale zawsze będę miała świadomości, że próbowaliśmy. We wrześniu umówiona też jestem prywatnie do nowego lekarza, więc działamy dwutorowo. Swoją drogą mi może i taka wizyta u psychologa by się przydała, bo wpadam w jakąś obsesje i w każdej wolnej chwili czytam tylko o staraniach 😂
Haha, no cóż... trudno uspokoić głowę to fakt. 🤭👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Zizu, dupka standardowo bierze się 10 dni. Czasami niektórzy ginekolodzy zalecają 12 z tego co kojarzę.Zizu952 wrote:Dziewczyny, w którym dpo odstawiacie dupka przy ujemnych testach?
Ja biorę od 2 lub 3dpo więc odstawiam około 13dpo. Jakie masz zalecenia?💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Zalecenia miałam takie, żeby wziąć jak mi wyznaczył owu i nie powiedział właśnie do kiedy jeśliby się nie udało, a teraz ma urlop 😢Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV ujemny - ✅
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅
🧔🏻♂️krew ✅ nasienie ✅
Endovelle 12.2025-06.2026
Od 08.2026 - Letrozol✌🏻 -
Zizu952 wrote:Dziewczyny, w którym dpo odstawiacie dupka przy ujemnych testach?
Biorę Velente ale to praktycznie to samo. Zaczynam brać w 2 dpo i biorę przez 10-12 dni (raczej 12 dla spokojnej głowy😅) więc odstawiam 14 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 12:31
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja odstawiam 14 dpoZizu952 wrote:Dziewczyny, w którym dpo odstawiacie dupka przy ujemnych testach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 12:37
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Jak wzięłaś dzień po owulacji, to wg mnie bierz 12 dni (tak jak Gosiaczkova pisze - dla spokojnej głowy). Jak zaczęłaś 2-3 dni po owulacji, to 10 dni jest wystarczające. Testy 12dpo są juz bardzo wiarygodne, szczególnie te czułeZizu952 wrote:Zalecenia miałam takie, żeby wziąć jak mi wyznaczył owu i nie powiedział właśnie do kiedy jeśliby się nie udało, a teraz ma urlop 😢💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Bibi122 wrote:Hej dziewczyny, dlaczego po owulacji bierzecie duphaston ? To zalecenie lekarza czy jak to wyglada ? Bo ja dostalam tylko na wywwolanie miesiaczki
Z powodu niedomogi lutealnej- niski progesteron i krótka faza lutealna.
Z resztą w poprzedniej ciąży brałam w ciąży, więc teraz po prostu zaczęłam wcześniej 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 13:42
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Z powodu niedomogi lutealnej- niski progesteron i krótka faza lutealna.
Z resztą w poprzedniej ciąży brałam w ciąży, więc teraz po prostu zaczęłam wcześniej 🤣
Hmmm... To bylaby moja pierwsza ciaza wiec jestem zielona w kazdym temacie
Ale w maju gdy @ nie przychodzil baaaardzo dlugo mialam badanie krwi i FSH 4.7 oraz LH 12.3 oraz progesteron <0.20 i wtedy dupkiem mialam wlasnie wywolany @... ale nic nie mowil lekarz aby go brac jak okresle dzien owu...
poki co mysle ze musze zaczekac az moj ogarnizm sie ogarnie po tylu latach anty..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 13:56
26 👩🏼, 25🧑🏻
staranie od 03.2026
-endo
-andeno -
Jeżu kolczasty, brajan nie odpuszcza. 🤪
Cycki to mnie tak napierdzielają! Aż przed chwilą pomyślałam, że może jednak podjadę do jakiegoś labu, ale wszystko zaraz się zamyka. Cóż. Najbliższa noc będzie chyba decydująca.
Poranna temperatura albo na nowo rozbudzi emocje, albo skutecznie je uciszy. 😉😅
natix, Gosiaczkova, Lisia00, Izaiza, Marcycha lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Dziewczyny, beta negatywna🙈 przestaje ufać mojej głowie, nie wiem co ja widziałam, no ale dalej widzę! 😆👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
09.2026 (5cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny