Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope bardzo mi przykro :( ale wiesz na czym stoicie i jest pomysł na kolejne kroki :)

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Jutro idę robić badania..amh, fhs, lh i estradiol.. coś byście dorzuciły, co powinno się zrobić w pierwszych dniach @?
    (oraz coś tam cukrzycowe od diabetologa).
    Stresuje mnie to amh :(
    Ja robiłam jeszcze prolaktynę :) jeśli chodzi o AMH najlepiej jeśli jest badane na miejscu, bez przewożenia, bo to może mieć wpływ na wyniki. Uczulam, bo ja np. musiałam jechać do takiego laboratorium kawał drogi żeby tak zbadać ;)

Dawdler34 lubi tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    ❤️ Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic (przerwa w staraniach)
    ⚖️ -13.1 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Miałam dzisiaj dać znać ile komórek się zaplodniło (i czy się zapłodniły).
    Dzwoniłam, niestety ale nie może być zbyt pięknie. Z tych 30 pęcherzyków pobrano 4 komórki z czego żadna się nie zaplodniła prawidłowo. Niestety nie ma co hodować, moje komórki są bardzo złej jakości.
    Więc zaczynamy wszystko od nowa.
    Dziękuję wszystkim za kciuki! I nie puszczajcie bo w takiej sytuacji moją jedyną szansą na posiadanie drugiego dziecka jest podchodzenie do kolejnych stymulacji aż powstanie jakiś zarodek. Tak naprawdę starania naturalne w moim przypadku już są bez sensu skoro nawet w kontrolowanych warunkach komórki nie są w stanie się zapłodnić.
    Smutno ale tak naprawdę byłam na to przygotowana, przecież sama wiem, że takie AMH to nie jest to co wynik 1 czy 2 który może dać zdrowe komórki.
    Bardzo mi przykro że tak się stało. A macie jakiś plan na kolejny cykl

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Ja robiłam jeszcze prolaktynę :) jeśli chodzi o AMH najlepiej jeśli jest badane na miejscu, bez przewożenia, bo to może mieć wpływ na wyniki. Uczulam, bo ja np. musiałam jechać do takiego laboratorium kawał drogi żeby tak zbadać ;)
    O dzięki! Czytałam, że jak próbka jest odwirowana na miejscu to jest bezpieczna do przewozu.
    Przed zakupem dopytam jutro w luxmedzie jak to u nich jest

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    O dzięki! Czytałam, że jak próbka jest odwirowana na miejscu to jest bezpieczna do przewozu.
    Przed zakupem dopytam jutro w luxmedzie jak to u nich jest
    A nie masz gdzieś diagnostyki? Bo luxmed wysyła próbki do diagnostyki a bezpośrednio u nich jest dużo taniej

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    A nie masz gdzieś diagnostyki? Bo luxmed wysyła próbki do diagnostyki a bezpośrednio u nich jest dużo taniej
    Mam taką samą cenę + 10% rabatu za status vip w luxmedzie. Na pozostałe badania mam skierowanie także myślałam żeby to machnąć 'z jednej żyły' :)

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope, przykro mi :( ale macie już więcej informacji, a to najważniejsze! 💕

Dawdler ja tez się bałam badania AMH, finalnie wyszło coś ok. 1.20 amh-owej jednostki 🤪 mogłoby być lepiej, ale jestem z tym ok.

Szept Flory, kciuki za jutro!! I gratulacje, że tyle wytrzymałaś z testowaniem 👏

Ja jeszcze późnym wieczorem zatestuję, no i jutro. Jeśli jutro będzie biel, to na sobotę nie będę już tak optymistyczna 🫩 jutro 10 dpo, a moja faza lutealna ostatnio trwała 12 dni.

Dawdler34 lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    💐 Dawdler34, mi też udało się nie zatestować. Temperatura stabilnie w górze. Poranny brajan podpowiada wręcz żeby się wstrzymać dłużej do terminu miesiączki. Ale pewnie do jutra zmienię zdanie. 🙈😒

O nieeee. Właśnie doczytałam. Myślałam, że pozamiatamy te końcówkę miesiąca. 🙁 Cóż. Oby sezon urlopowy to już był TEN!

💐 Zizu952, IzaIza, piłka nadal w grze!

💐 natix, czy my jesteśmy jakimiś bliźniakami? Ten sam dpo i znów dokładnie te same symptomy. Dziś czuję dokładnie to samo co Ty. Jakiś taki wewnętrzny zawód że się nie udało. 😞

Jak samopoczucie pod koniec dnia?
    U mnie doszły bóle lędźwi, dość mocne - miewam je jak dostaje @, ale dopiero jak się rozkręca, więc znów brajan szaleje i wróciła nadzieja, myślę czy jutro testować🙄

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Bardzo mi przykro że tak się stało. A macie jakiś plan na kolejny cykl
    W sobotę będę dzwoniła do swojego ginekologa bo nie ma do niego terminów na następny tydzień a musze się zgłosić na początku cyklu. Prawdopodobnie idziemy za ciosem i w następnym cyklu ruszamy z drugą procedurą czyli kolejna stymulacja, może z tej uda się uzyskać pęcherzyki i jakieś zarodki. Może zmiana leków pomoże, inne dawki, tak czy tak wykorzystamy max procedur które są w refundacji nawet jeśli z żadnej nie będzie zarodków a później poprostu odpuszczę i pogodzę się z tym, że syn będzie jedynakiem bo to itak już dużo, w końcu jakiś odsetek par nie ma wogóle dzieci pomimo wykorzystania wszystkich dostępnych metod leczenia i wielu lat walki.

Morgo, mommytobe, natix, Kompotlinka, Zizu952 lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że część z was była ciekawa jak pierwsza wizyta u dietetyczki - ogólnie bardzo spoko. Omówione były problemy wszelakie - od wyników badań, przez cykle, po problemy żołądkowo-jelitowe i inne. Na razie dostaliśmy z mężem zalecenie by wykonać dodatkowe badania i to tyle, a nad dietą i suplami będziemy się skupiać po kolejnej wizycie po otrzymaniu wyników badań, czyli za jakieś trzy tygodnie. Mąż ma powtórzyć seminogram, zobaczymy jak suple podziałały. Tylko mamy trochę kombinowania, bo mąż ma gorący czas w pracy i nie może się tak po prostu urwać na badania.. A najbliższy lab otwarty w niedzielę jest jakieś 70km od nas, więc słabo. Ale pewnie na tym stanie, bo co zrobić (soboty też pracuje)

BTW Zostałam pochwalona, że nie biorę duphastonu na sztywno od 15dc, tylko wyznaczam owulkę i biorę po :D

natix, Izaiza, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, MiśkaK, Kompotlinka, Dawdler34, Zizu952, Marcycha, Lisia00, Lucy_26 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko wskazuje na @ - zaczęły mi się bóle w dole brzucha i w lędźwiach i na dodatek wylazła mi opryszczka 😢 jeszcze jakiś cień nadziei niby jest, ale dzisiaj dopadło mnie takie zrezygnowanie…

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope przykro mi bardzo🫂🫂

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Lisia00, ja mam zwykle spadek tuż przed owulacja, później jest pik. To podobno „tąpnięcie przedowulacyjne”, winny jest estrogen. Nie zdarza się zawsze i nie każdej kobiecie.

💐 Ana, liczyłam na inny bieg Twojej historii. Nie wiem, czy potrafię to opisać, ale czuć od Ciebie takie jakieś ciepło. I serio myślałam, że finał będzie inny. Ale to jeszcze nie koniec. Twoje nastawienie jest wspaniałe! Powodzenia.

💐 Kocvi, ja jestem po poronieniu i ze swojej strony mogę Ci polecić jedno - nie porównuj się z innymi. Ja zmarnowałam masę czasu na szukanie, czytanie, porównywanie. Tylko mnie to męczyło i dodawało stresów. Teraz wiem, że te początki są bardzo, ale to bardzo indywidualne. I jeśli jesteś pod opieką lekarzy, bierzesz leki, to nie możesz już nic zrobić. Tylko pozytywnie myśleć. Wpływu na dalszy bieg zdarzeń już nie masz. Przepraszam jeśli zabrzmiałam ostro, ale zamiary mam dobre. Trzymam kciuki by wszystko poszło dobrze.

💐natix, u mnie średnio mówiąc szczerze. Złe przeczucie mnie nie opuszcza przez cały dzień. Mam nawet myśli, żeby jutro odpuścić. 11dpo może być za wcześnie na cokolwiek. Fizycznie żadnych nowych oznak nie mam. Tylko nadal mega mi zimno. Stopy lodowate i ogółem czuję że mi chłodno cały czas.

💐 Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wsparcie. To, że czekacie na moje testowanie jest takie miłe. Totalnie rozwala mnie energia tego forum. 🫶🫶🫶

Elgenda, Kompotlinka, Izaiza, natix lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope - przykro mi, ale przynajmniej wiesz jaka jest Wasza dalsza droga, naturalnie szkoda czasu.
    W końcu trafisz na "tą" komórkę!

Kocvi - beta jest ok, jak jest pęcherzyk to pęcherzyk żółtkowy może, ale jeszcze nie musi być widoczny przy becie ok 3000, teraz tylko czekać te 7dni - zwłaszcza ze nie masz pewnej daty owulki

Szept_Flory- 11dpo to nie za wczesnej na cokolwiek ;) testujesz dziś?

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bieluśko 10 dpo, ale ok jakieś tam nadzieje jeszcze są, chociaż mniejsze 🫠

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spadła i to znacznie. Siknęłam dla formalności. Oczywiście ⚪️.
    Wydaje mi się, że ostatni spadek nastroju to kobieca intuicja mówiąca że nic z tego nie będzie.

Mamy jeszcze kilka testujących na końcówce miesiąca. Dziewczyny, czekam na ⏸️ od Was! 🤞

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę 🫂

Mam jednak nadzieję, że pojawiają się jeszcze jakieś dobre wieści do końca miesiąca ❤️

Szept_Flory lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept Flory 🫂

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie :( Szept_flory, a tak wierzyłam, że zobaczymy ⏸️..albo chociaż jedna z Nas :( ale Ty masz 11dpo chyba no nie? to też wcześnie :)
    ale coś z tym nastrojem chyba jest..jakbyśmy wiedziały przed czasem🫂

Elgenda 10dpo to wcześnie, poczekaj z testowaniem jeszcze :)

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    04.04.2026 - 0.51cm 💔

• Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 dpo - ⚪️, Zygmunt Hajzer byłby dumny

We wrześniu będę Wam towarzyszyć tylko jako 🏹- jeśli małpa przyjdzie tak jak się zapowiada to na dni płodne będę na wyjeździe, bez męża
    Może tak miało być, bo mamy też podróż poślubną zaplanowaną na wrzesień… jakby to miało być pocieszenie po nieudanym 15cs

Trzymam kciuki za pozostałe biele i testujące - oby były piękne ⏸️ na koniec miesiąca 🤞😁

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ