Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaiza wrote:
    🫂
    Będziesz jeszcze testować w tym tygodniu?

Nie, totalnie nie mam żadnych objawów. Dziś 30 dc jutro według aplikacji powinna być miesiączka chociaż przypuszczam, że może się przesunąć jeden dzień, bo owulacja też była dzień później.

Ponad rok starań już za nami, strasznie mnie to dojeżdża psychicznie i jakoś nie potrafię się z niczego cieszyć :(

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Elgenda, dziękuję za wsparcie.

💐 Dawdler34, 🫶🫶🫶

💐 aaandzia, cóż to byłoby za zamknięcie prowadzonego wątku. ☝️

💐 biavska, 🫂

Dawdler34, aaandzia lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Izaiza Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Nie, totalnie nie mam żadnych objawów. Dziś 30 dc jutro według aplikacji powinna być miesiączka chociaż przypuszczam, że może się przesunąć jeden dzień, bo owulacja też była dzień później.

Ponad rok starań już za nami, strasznie mnie to dojeżdża psychicznie i jakoś nie potrafię się z niczego cieszyć :(
    Bardzo mi przykro ☹️ Ale jak jeszcze nie ma @, to jest nadzieja.

👩🏻’94 🧔🏻‍♂️’92
    Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza

03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
    03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷

2026 - starania o kolejne dziecko
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mierzą temperaturę i mają owulacje - czy mogłybyście podzielić sie swoimi wykresami?
    Ja czuję ze zwariuje zaraz,na stanie praktycznie wszystkie "znaki" zbliżającej sie owulki (od dwóch dni pozytywne owulaki, piękny szklisty ciągnący śluz, ból po lewej stronie od kilku dni aż rozlewający się na pachwinę) I co? I ch***w sto 😅 Temperatura sobie ze mnie beke ewidentnie ciśnie, cały czas jest praktycznie stała a dzis to nawet jeszcze niższa😅

W sobote ide do ginekologa to ona mam nadzieję rozpozna po USG czy cos bylo czy nie ale no idzie oszaleć xd

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • enk_a Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:

🫂

nam też mija rok starań i trochę mnie to przybiło- niby nic się nie zmienia ale do tej pory łatwiej było myśleć, że to po prostu pech a nie rzeczywiście jakiś problem 🙃

🎀 30 👔 31 🐶
  • MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny z powodu tych wszystkich bieli, tulę mocno 🫂
    🌺 Dawdler życzę by właśnie dziś był pierwszy dzień Twojej ciąży, niech ten cykl będzie owocny 🍒
    🌺 Natix, Szept_Flory ja dokładnie tak czułam ten cykl , nawet zrobiłam wielkie zamówienie owulakow i termometr już na przyszły cykl, robiąc test nie myślałam, że będzie druga kreska, a mimo to była, życzę więc Wam tego samego i przytulam za te niemiłe myśli i zwątpienie 🫂

Dawdler34, Szept_Flory, natix, enk_a, mommytobe lubią tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Dziewczyny, które mierzą temperaturę i mają owulacje - czy mogłybyście podzielić sie swoimi wykresami?
    Ja czuję ze zwariuje zaraz,na stanie praktycznie wszystkie "znaki" zbliżającej sie owulki (od dwóch dni pozytywne owulaki, piękny szklisty ciągnący śluz, ból po lewej stronie od kilku dni aż rozlewający się na pachwinę) I co? I ch***w sto 😅 Temperatura sobie ze mnie beke ewidentnie ciśnie, cały czas jest praktycznie stała a dzis to nawet jeszcze niższa😅

W sobote ide do ginekologa to ona mam nadzieję rozpozna po USG czy cos bylo czy nie ale no idzie oszaleć xd
    Nie mierze idealnie dokładnie ale zawsze widać skok po owulce i spadek przed @
    Screenshot-20260827-110651-ovufriend.jpg

Lisia00 lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia dodaje ten cykl, owulacja była wczoraj -ma ciągu dnia
    https://ibb.co/VWzBJWgv

A tu jeszcze poprzedni
    https://ibb.co/RpDwvfFy

Mam nadzieję, że działają bo pierwszy raz udostępniam zdjęcie 😅

58531d639721f20f9edebd78fdcffae7.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 11:14

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biavska, enk_a 🫂🫂
    Trudno coś mądrego powiedzieć :( mogę tylko Was wirtualnie utulić i powiedzieć, żebyście nie traciły nadziei ❤️‍🩹 bo na każdą przyjdzie czas!!

U mnie niedługo się okaże, czy zakończę starania na 4 cyklu, czy wkroczę w piąty 🫠

Zegarek pokazał +0.3 w porównaniu z ostatnią, średnią 9dc. Z objawów, wczoraj nie chciało mi się jeść, a dzisiaj ciągle czuję głód. Szyjka wysoko i zamknięta. Śluz kremowy, wczoraj dużo, dzisiaj już mniej. Trochę mnie bolą plecy, coś tam wczoraj pobolewało niżej i sobie wizualizowałam zarodek 😆

Ale może to też być pobolewanie przed okresem i chęć żarcia przed okresem 🫡

enk_a lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

Ja mam udostępniony, możesz zerknąć ☺️
    To mój pierwszy miesiąc mierzenia więc nie mam punktu odniesienia, ale owulację mam potwierdzoną USG.

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

U mnie to wyglądało w ten sposób. W dzień owulki lekki spadek, a dzień później wzrost temperatury 😊

IMG-7786.jpg

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️
    20.08.26 - jest ❤️! Bubuś ma 0,67 cm
    01.09.26 - 1,82 cm Bubusia 🫒

preg.png
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Gosiaczkova - 2 dni przed jest idealnie, mam dziecko 3/4dni przed ;-)

Marcycha - nie tyle kojarzę co mam bogata dokumentacje ;(
    dpo beta
    15 - 27.07.2026 - 100
    17 - 29.07.2026 - 200
    19 - 31.07.2026 - 402
    22 - 3.08.2026 - 935
    24 - 5.08.2026 - 1629
    29 - 10.08.2026 - 3685
    30 - 11.08.2026 - 4426
    31 - 12.08.2026 - 4642

od początku nie była szalona - przynajmniej w porównaniu do poprzedniej ciąży - 10.08 wiedziałam ze nic z tego
    potem już nie robiłam ale plamienie zaczęło się 14.08/15.08 wiec już musiało zacząć lecieć w dól
    mimi, bardzo mi przykro! Czy przekazać dziewczynom na kwietniowym wątku? Bo dzisiaj wszystkie trzymałyśmy kciuki za Twoją wizytę!

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️
    20.08.26 - jest ❤️! Bubuś ma 0,67 cm
    01.09.26 - 1,82 cm Bubusia 🫒

preg.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Też jestem ciekawa tym bardziej, że AMH jest niskie więc teoretycznie większość mogła być pusta- ale są też przecież przypadki owulacji u kobiet z niskim AMH więc może jest szansa, że kilka komórek się znalazło (chociaż jedna napewno jest bo kazali oddać nasienie) . 🙂

Poza tym dostałam estrofem na następny cykl do brania od początku cyklu więc prawdopodobnie w następnym cyklu będę miała już transfer na cyklu sztucznym! (o ile jakiś zarodek przeżyje 🤞🤞🤞)
    To będzie chyba najbardziej emocjonujący miesiąc (a raczej dwa miesiące) w ciągu tego roku!

No i plusem jest to, że trochę zaoszczędzę bo przy naturalnych staraniach wydawałam po 2-3 tysiące miesięcznie na leki itp a przy in-vitro większość rzeczy jest refundowana aktualnie i tak naprawdę za czas do punkcji zapłaciłam mniej niż płaciłam za stymulacje co miesiąc.

Teraz tylko żeby chociaż kilka komórek się zapłodniło, za 5 dni kilka zarodków zostało z nami (albo chociaż jeden!) A później musi się jeszcze zaimplantować w mojej chorej macicy i muszę tę ciążę donosić więc póki co mamy jakieś 10% sukcesu ale to itak sukces!

Ogromne kciuki!!! 🍀🍀🍀🍀🍀

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny❤️

Pocieszył mnie fakt że u niektórych z was w dniu owulacji jeszcze zdażył się "dołek", także mam nadzieję ze dzisiejsza temperatura właśnie nim jest

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

Badanie nasienia✅️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Dzięki dziewczyny❤️

Pocieszył mnie fakt że u niektórych z was w dniu owulacji jeszcze zdażył się "dołek", także mam nadzieję ze dzisiejsza temperatura właśnie nim jest

Ja wczoraj najpierw jak zmierzyłam miałam 36,64 ale dosłownie 5 min później zmierzyłam bez ruszania się z łóżka i bylo 36,74 - zaznaczyłam 36,74 ale jakbym zaznaczyła niższa to też byłby dołek, w poprzednich cyklach też w owulację temperatura mi nagle spadla

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

Z tymi wykresami to jest mega różnie. Ostatnie dwa cykle temperatura rosła mi przez 3 dni, zamiast od razu jednodniowy skok. Wklejam wykres z lipca - owulka była potwierdzona badaniem proga 7dpo.

Screenshot-20260827-121630-2.jpg

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tajlandia22 - napisze

• Lawendatoja Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:

Jedziemy na tym samym wózku 🤣😳
    U mnie już 20dc
    Wczoraj 19dc owulak pozytywny
    Ale dzisiaj brak skoku tem
    Dzisiaj owulak negatywny

Ten cykl mi się totalnie poprzestawiał i nie wiem czy będzie bezowulacyjny czy serio aż tak się opóźni
    Ja już nie prowadzę wykresu bo bardzo mnie stresował :(

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Jedziemy na tym samym wózku 🤣😳
    U mnie już 20dc
    Wczoraj 19dc owulak pozytywny
    Ale dzisiaj brak skoku tem
    Dzisiaj owulak negatywny

Ten cykl mi się totalnie poprzestawiał i nie wiem czy będzie bezowulacyjny czy serio aż tak się opóźni
    Ja już nie prowadzę wykresu bo bardzo mnie stresował :(

O zobacz, ja tez 20 dc haha

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

Badanie nasienia✅️
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka historia:
    Przedwczoraj 12 dc mega pozytywny owulak temp. 36.54 serduszkowanieeee
    Wczoraj 13 dc owulak negatywny temp 36.55
    Dzisiaj 14 dc temp 36.79,
    Więc jakiś skok jest, we will seeee 🩷
    Niedługo mija rok, ale mam jakieś dobre nastawienie, chyba przestałam się tym wszystkim dołować i dokładać sobie niepotrzebnie stresu w ostatnim miesiącu starań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 14:37

Kompotlinka, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26 🙋🏽26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

05.09.2026 ⏸️ 10dpo 🩷
    28.09.2026 pierwsza wizyta ⏳

Przed ⏸️ TEN Fertil ONA, DHA, żel Conceive+ na zmianę z FertilSafe+
    Prenatal Uno 🩷
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ