Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope koniecznie daj jutro znać 🙏

Szept Flory, Dawdler i tak jestem z Was dumna, że tyle wytrzymałyście 🥰

Mój zegarek oszalał, bo zmienił mi prognozy cyklu tak. Okres powinnam dostać za 5 dni, a on uważa że za 11 😱 pewnie przez te zmiany temperatury na przestrzeni dni. Zegarek mam niecały miesiąc, gdzie na poczatku funkcja śledzenia cyklu nie działała - obsługa klienta musiała interweniować.

Kupiłam 4 testy facelle w Rossku, 3 strumieniowe i jeden paskowy. I nie zmienili nadal paskowych, żeby można było je skanować 🤯 moje interwencje zakończyły się niepowodzeniem.

Szept_Flory lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Daj koniecznie znać, bo bardzo jestem ciekawe co wyjdzie z tylu pęcherzyków
    Też jestem ciekawa tym bardziej, że AMH jest niskie więc teoretycznie większość mogła być pusta- ale są też przecież przypadki owulacji u kobiet z niskim AMH więc może jest szansa, że kilka komórek się znalazło (chociaż jedna napewno jest bo kazali oddać nasienie) . 🙂

Poza tym dostałam estrofem na następny cykl do brania od początku cyklu więc prawdopodobnie w następnym cyklu będę miała już transfer na cyklu sztucznym! (o ile jakiś zarodek przeżyje 🤞🤞🤞)
    To będzie chyba najbardziej emocjonujący miesiąc (a raczej dwa miesiące) w ciągu tego roku!

No i plusem jest to, że trochę zaoszczędzę bo przy naturalnych staraniach wydawałam po 2-3 tysiące miesięcznie na leki itp a przy in-vitro większość rzeczy jest refundowana aktualnie i tak naprawdę za czas do punkcji zapłaciłam mniej niż płaciłam za stymulacje co miesiąc.

Teraz tylko żeby chociaż kilka komórek się zapłodniło, za 5 dni kilka zarodków zostało z nami (albo chociaż jeden!) A później musi się jeszcze zaimplantować w mojej chorej macicy i muszę tę ciążę donosić więc póki co mamy jakieś 10% sukcesu ale to itak sukces!

Kompotlinka, Maalwii, Elgenda, mommytobe, GórskaDziewczyna, Monia•, Izaiza, Lisia00, Szept_Flory, Tofuszka, Marcycha, MiśkaK, Aureola94, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ogromne kciuki 🫶🫶🫶

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Wrzesień 2026 - 5cs
    ✨ 19 września - testowanie 🤞
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gilgotka - a ile masz lat? nie koniecznie poszło by od razu, tego nie wiesz a czasu nie cofniesz;-) byleby do celu

Elgenda - strumieniowe rossmana sa najlepsiejsze, paskowe sie tez ich fajnie wybarwiaj ale betę poniżej 10 strumieniowy mi złapał, paskowy później... a pink ledwo cień przy becie ok 150

AnaHope - u Ciebie taki niesamowity zwrot akcji że myślę ze będzie spektakularnie! ani sie nie obejrzysz a będą II
    Ja będą zarodki to transfer teraz, czy muszą wyciszyć ?

Dziękuje za mile przyjecie ;-)

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Gilgotka - a ile masz lat? nie koniecznie poszło by od razu, tego nie wiesz a czasu nie cofniesz;-) byleby do celu

Elgenda - strumieniowe rossmana sa najlepsiejsze, paskowe sie tez ich fajnie wybarwiaj ale betę poniżej 10 strumieniowy mi złapał, paskowy później... a pink ledwo cień przy becie ok 150

AnaHope - u Ciebie taki niesamowity zwrot akcji że myślę ze będzie spektakularnie! ani sie nie obejrzysz a będą II
    Ja będą zarodki to transfer teraz, czy muszą wyciszyć ?

Dziękuje za mile przyjecie ;-)
    Kochana 39 już na karku. Staramy się tak na poważnie 2 lata

mimi_m lubi tę wiadomość

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Też jestem ciekawa tym bardziej, że AMH jest niskie więc teoretycznie większość mogła być pusta- ale są też przecież przypadki owulacji u kobiet z niskim AMH więc może jest szansa, że kilka komórek się znalazło (chociaż jedna napewno jest bo kazali oddać nasienie) . 🙂

Poza tym dostałam estrofem na następny cykl do brania od początku cyklu więc prawdopodobnie w następnym cyklu będę miała już transfer na cyklu sztucznym! (o ile jakiś zarodek przeżyje 🤞🤞🤞)
    To będzie chyba najbardziej emocjonujący miesiąc (a raczej dwa miesiące) w ciągu tego roku!

No i plusem jest to, że trochę zaoszczędzę bo przy naturalnych staraniach wydawałam po 2-3 tysiące miesięcznie na leki itp a przy in-vitro większość rzeczy jest refundowana aktualnie i tak naprawdę za czas do punkcji zapłaciłam mniej niż płaciłam za stymulacje co miesiąc.

Teraz tylko żeby chociaż kilka komórek się zapłodniło, za 5 dni kilka zarodków zostało z nami (albo chociaż jeden!) A później musi się jeszcze zaimplantować w mojej chorej macicy i muszę tę ciążę donosić więc póki co mamy jakieś 10% sukcesu ale to itak sukces!
    Trzymam mocno kciuki, trzeba wierzyć że się udać

• Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Rozumiem doskonale. Kusi kusiciel. Zwłaszcza, że zegarek mi wyznaczył @ na dzisiaj, apka na jutro, a moje wyliczenia na piątek 🤣
    Szczerze to się waham, zostawiam sprawę w rękach losu- jak temp mi odbije to chyba zrobie 😜

Siostro od sikania, nie pomagasz! 😂🤪
    Myślałam, że pociągniesz mnie za warkoczyki i postawisz do pionu.
    Pozostaje wytrzymać jeszcze jeden poranek. Tylko jeden. ☝️

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju muszę się wyżalić... ewidentnie dziś miałam owulację bo wręcz czułam jak mi coś pęka w lewym jajniku 😶 to było parę godz temu a mój mimo , że umówił się ze mną na "harmonogram" to stwierdził teraz, że on sobie "trochę" pogra więc mam se zaczekać 😶
    No mam żądze mordu 👿
    Też jak kiedyś mu się zachce to powiem, że ma se zaczekać bo ja teraz mam inne plany... poczułam się wręcz jakby dał mi w twarz 😅😶

Wczoraj miał nockę a noce to jedyny moment kiedy mamy chwilę dla siebie... a poprzednie stosunki pewnie mają już mniejsze szanse 😞

Jeszcze moja mama (położna) jak usłyszała, że wzięłam l4 to zapytała czy się udało 😶 tak jakoś przykro mi przy tym wszystkim - pewnie gdyby nie to, że szukałam pomocy przy tej ciąży biochemicznej a pracuję z moją ginekolog to nawet nie wiedziałaby o staraniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 21:07

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, ja wyłapałam pik lh właśnie 🤯 a od wczoraj biorę duphaston.. testowanie w tym cyklu to chyba będzie od razu beta, albo nie wiem, będę brała dupka dłużej?

Przynajmniej wiem, że dupek nie przyblokował owulki. Tyle dobrego ❤️

Gosiaczkova, Lisia00, GórskaDziewczyna, Marcycha, Glorietka, MiśkaK, Szept_Flory, J.ss, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Jeju muszę się wyżalić... ewidentnie dziś miałam owulację bo wręcz czułam jak mi coś pęka w lewym jajniku 😶 to było parę godz temu a mój mimo , że umówił się ze mną na "harmonogram" to stwierdził teraz, że on sobie "trochę" pogra więc mam se zaczekać 😶
    No mam żądze mordu 👿
    Też jak kiedyś mu się zachce to powiem, że ma że zaczekać bo ja teraz mam inne plany... poczułam się wręcz jakby dał mi w twarz 😅😶

Wczoraj miał nockę a noce to jedyny moment kiedy mamy chwilę dla siebie... a poprzednie stosunki pewnie mają już mniejsze szanse 😞

Jeszcze moja mama (położna) jak usłyszała, że wzięłam l4 to zapytała czy się udało 😶 tak jakoś przykro mi przy tym wszystkim - pewnie gdyby nie to, że szukałam pomocy przy tej ciąży biochemicznej a pracuję z moją ginekolog to nawet nie wiedziałaby o staraniach
    A kiedy ostatnie współżycie? Rozumiem frustrację, tulę 🫂

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    A kiedy ostatnie współżycie? Rozumiem frustrację, tulę 🫂

Przedwczoraj wieczorem - niby wiem, że plemniki powinny jeszcze być obecne, ale... jakoś jakby dzisiaj się udało to byłabym spokojna 😞

Tofuszka lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, no nie podołał :( ale moim zdaniem stosunek przedwczoraj wieczorem i tak ekstra!!! Naprawdę, jest bardzo duża szansa 🫶

Tofuszka, ale super :D normalnie słyszę Twoją radość 💕

Gosiaczkova, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gosiaczkova, no nie podołał :( ale moim zdaniem stosunek przedwczoraj wieczorem i tak ekstra!!! Naprawdę, jest bardzo duża szansa 🫶

Teoretycznie wiem, że szansa jest ... ale jakoś nie czuję tego. Zawsze staram się by stosunek był w dzień piku LH a i tak narazie się nie udało, więc wątpię by się udało jak była większa przerwa do owulacji 😞
    Poza tym po prostu jest mi przykro po jego słowach.. jakby tylko mi zależało, jakby gra była ważniejsza ode mnie i naszych wspólnych planów .. bo wiem, że grać pewnie skończy w środku nocy więc nawet nie planuję czekać

Elgenda lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍬 Gosiaczkova faktycznie przykro ale też bez tragedii. Plemniki bez problemu żyją 3 dni w drogach rodnych kobiety.

🍬 Elgenda trochę radość, trochę strach. Cieszę się że wczoraj był seks. Dzisiaj poprawiliśmy. Strach bo ten duphaston tak wcześnie zaczęłam i teraz jak 8-9dpo będzie negatyw to będę proga odstawiać i trochę nie wiem co z tym fantem zrobić... Zamówiłam sobie domowe testy z krwi, bo są czulsze niż sikańce. Na betę nie wiem czy będę mogła pojechać, bo akurat w przyszłym tygodniu zaczynam pracę 🙈

Elgenda lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Kur*a Gosiaczkova, tak mi przykro... przytulam 🫂 Wiem co czujesz, bo sama kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Rozwala mnie jak facet nie czuje ile złego robi kobiecie (relacji) takim zachowaniem, bo to przecież nie chodzi o sam fakt grania, a o to co wyraża wobec swojej kobiety tą lekkodusznością... Żeby granie przedkładać ponad planowanie rodziny *&#@%&€! 😖 Fakt, że też uważam, że tamte igraszki do zaciążenia są ok, ale niesmak pozostaje. W tym cyklu Mojego też nie bedzie 3 dni w dni płodne i jednak liczę na niego, że przed i po igraszki będą na 100% 🤷🏻‍♀️

👑 mimi, witaj i niech Cię tu miła atmosfera nie zachęca do pozostania, jak zachęca Lucy 🤪🤪
    Swoją drogą, kojarzysz od którego dnia po owulacji ta beta zaczęła Ci spadać?

👑 Tofuszka, rany, jaki fart z tą owulacją. Aż jestem ciekawa czy może to pozytywnie wpłynie na możliwość zagnieżdżenia 😬💚

👑 Szept, Dawdler, trzymam za Was kciuki, wytrzymajcie 😜 Elgenda, też dasz radę 😄

👑 AnaHope, powiem Ci, że dzięki Tobie dowiedziałam się, że nie każdy pęknięty pęcherzyk niesie ze sobą komórkę 🫣 Kude, jaki zawód 😵‍💫 Nie dość, że nie w każdym pęcherzyku jest, to jeszcze jak jest to nie wiadomo czy jest w pełni zdrowa 🙄 Trochę mnie to zdołowało, bo jednak owulacje zwykle jakoś czułam, a 4 lata temu miałam niskie AMH i myślałam, że lekarz sie pomylił (jeszcze stwierdził kiepskie możliwości po obrazie USG), a tu faktycznie coś może być na rzeczy. Eh... mimo to, nadzieja umiera ostatnia, a człowiek uczy się całe życie. Dawaj znaka z informacją zwrotną z kliniki.

👑 Gilgotka, miłego resetowania zwojów💆‍♀️💆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 22:24

Gosiaczkova, Lucy_26 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Gosiaczkova, tak bardzo mi przykro. Wiem co czujesz. Ja też z tych, co po takich słowach zamykają się w sobie. Choć wiem, że nie do końca to dobre. Może jednak powiedz mu co czujesz?

💐 Tofuszka, powodzenia! 🫶

💐 Marcycha, dziękuję. Miło czytać, że ktoś we mnie wierzy. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 23:02

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Izaiza Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po testowaniu i u mnie biel ⚪️. Ale dzis mam 11 dpo, wię zobaczymy co się zadzieje w najbliższych dniach 😄
    Biavska a jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 06:03

👩🏻’94 🧔🏻‍♂️’92
    Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza

03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
    03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷

2026 - starania o kolejne dziecko
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temperatura potwierdziła wczorajszą owulację, więc juz się nie nastaramy 😶
    Nie gadałam z nim bo zasnęłam. Może później porozmawiam jak będzie okazja..

Miłego dnia wszystkim ❤️ i dziękuję za słowa wsparcia 😊

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova - 2 dni przed jest idealnie, mam dziecko 3/4dni przed ;-)

Marcycha - nie tyle kojarzę co mam bogata dokumentacje ;(
    dpo beta
    15 - 27.07.2026 - 100
    17 - 29.07.2026 - 200
    19 - 31.07.2026 - 402
    22 - 3.08.2026 - 935
    24 - 5.08.2026 - 1629
    29 - 10.08.2026 - 3685
    30 - 11.08.2026 - 4426
    31 - 12.08.2026 - 4642

od początku nie była szalona - przynajmniej w porównaniu do poprzedniej ciąży - 10.08 wiedziałam ze nic z tego
    potem już nie robiłam ale plamienie zaczęło się 14.08/15.08 wiec już musiało zacząć lecieć w dól

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 06:10

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Siostro od sikania, nie pomagasz! 😂🤪
    Myślałam, że pociągniesz mnie za warkoczyki i postawisz do pionu.
    Pozostaje wytrzymać jeszcze jeden poranek. Tylko jeden. ☝️
    Nie testowałam, temperatura spada więc pewnie @ będzie planowo dzisiaj/jutro :) ale humor mam, liczę, że TEN sezon urlopowy to będzie TEN sezon :D @ przybywaj i działamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 07:04

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ