Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaHope koniecznie daj jutro znać 🙏
Szept Flory, Dawdler i tak jestem z Was dumna, że tyle wytrzymałyście 🥰
Mój zegarek oszalał, bo zmienił mi prognozy cyklu tak. Okres powinnam dostać za 5 dni, a on uważa że za 11 😱 pewnie przez te zmiany temperatury na przestrzeni dni. Zegarek mam niecały miesiąc, gdzie na poczatku funkcja śledzenia cyklu nie działała - obsługa klienta musiała interweniować.
Kupiłam 4 testy facelle w Rossku, 3 strumieniowe i jeden paskowy. I nie zmienili nadal paskowych, żeby można było je skanować 🤯 moje interwencje zakończyły się niepowodzeniem.
Szept_Flory lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Też jestem ciekawa tym bardziej, że AMH jest niskie więc teoretycznie większość mogła być pusta- ale są też przecież przypadki owulacji u kobiet z niskim AMH więc może jest szansa, że kilka komórek się znalazło (chociaż jedna napewno jest bo kazali oddać nasienie) . 🙂Gilgotka wrote:Daj koniecznie znać, bo bardzo jestem ciekawe co wyjdzie z tylu pęcherzyków
Poza tym dostałam estrofem na następny cykl do brania od początku cyklu więc prawdopodobnie w następnym cyklu będę miała już transfer na cyklu sztucznym! (o ile jakiś zarodek przeżyje 🤞🤞🤞)
To będzie chyba najbardziej emocjonujący miesiąc (a raczej dwa miesiące) w ciągu tego roku!
No i plusem jest to, że trochę zaoszczędzę bo przy naturalnych staraniach wydawałam po 2-3 tysiące miesięcznie na leki itp a przy in-vitro większość rzeczy jest refundowana aktualnie i tak naprawdę za czas do punkcji zapłaciłam mniej niż płaciłam za stymulacje co miesiąc.
Teraz tylko żeby chociaż kilka komórek się zapłodniło, za 5 dni kilka zarodków zostało z nami (albo chociaż jeden!) A później musi się jeszcze zaimplantować w mojej chorej macicy i muszę tę ciążę donosić więc póki co mamy jakieś 10% sukcesu ale to itak sukces!
Kompotlinka, Maalwii, Elgenda, mommytobe, GórskaDziewczyna, Monia•, Izaiza, Lisia00, Szept_Flory, Tofuszka, Marcycha, MiśkaK, Aureola94, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Gilgotka - a ile masz lat? nie koniecznie poszło by od razu, tego nie wiesz a czasu nie cofniesz;-) byleby do celu
Elgenda - strumieniowe rossmana sa najlepsiejsze, paskowe sie tez ich fajnie wybarwiaj ale betę poniżej 10 strumieniowy mi złapał, paskowy później... a pink ledwo cień przy becie ok 150
AnaHope - u Ciebie taki niesamowity zwrot akcji że myślę ze będzie spektakularnie! ani sie nie obejrzysz a będą II
Ja będą zarodki to transfer teraz, czy muszą wyciszyć ?
Dziękuje za mile przyjecie
-
Kochana 39 już na karku. Staramy się tak na poważnie 2 latamimi_m wrote:Gilgotka - a ile masz lat? nie koniecznie poszło by od razu, tego nie wiesz a czasu nie cofniesz;-) byleby do celu
Elgenda - strumieniowe rossmana sa najlepsiejsze, paskowe sie tez ich fajnie wybarwiaj ale betę poniżej 10 strumieniowy mi złapał, paskowy później... a pink ledwo cień przy becie ok 150
AnaHope - u Ciebie taki niesamowity zwrot akcji że myślę ze będzie spektakularnie! ani sie nie obejrzysz a będą II
Ja będą zarodki to transfer teraz, czy muszą wyciszyć ?
Dziękuje za mile przyjecie
mimi_m lubi tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki, trzeba wierzyć że się udaćAnaHope wrote:Też jestem ciekawa tym bardziej, że AMH jest niskie więc teoretycznie większość mogła być pusta- ale są też przecież przypadki owulacji u kobiet z niskim AMH więc może jest szansa, że kilka komórek się znalazło (chociaż jedna napewno jest bo kazali oddać nasienie) . 🙂
Poza tym dostałam estrofem na następny cykl do brania od początku cyklu więc prawdopodobnie w następnym cyklu będę miała już transfer na cyklu sztucznym! (o ile jakiś zarodek przeżyje 🤞🤞🤞)
To będzie chyba najbardziej emocjonujący miesiąc (a raczej dwa miesiące) w ciągu tego roku!
No i plusem jest to, że trochę zaoszczędzę bo przy naturalnych staraniach wydawałam po 2-3 tysiące miesięcznie na leki itp a przy in-vitro większość rzeczy jest refundowana aktualnie i tak naprawdę za czas do punkcji zapłaciłam mniej niż płaciłam za stymulacje co miesiąc.
Teraz tylko żeby chociaż kilka komórek się zapłodniło, za 5 dni kilka zarodków zostało z nami (albo chociaż jeden!) A później musi się jeszcze zaimplantować w mojej chorej macicy i muszę tę ciążę donosić więc póki co mamy jakieś 10% sukcesu ale to itak sukces! -
Dawdler34 wrote:Rozumiem doskonale. Kusi kusiciel. Zwłaszcza, że zegarek mi wyznaczył @ na dzisiaj, apka na jutro, a moje wyliczenia na piątek 🤣
Szczerze to się waham, zostawiam sprawę w rękach losu- jak temp mi odbije to chyba zrobie 😜
Siostro od sikania, nie pomagasz! 😂🤪
Myślałam, że pociągniesz mnie za warkoczyki i postawisz do pionu.
Pozostaje wytrzymać jeszcze jeden poranek. Tylko jeden. ☝️Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Jeju muszę się wyżalić... ewidentnie dziś miałam owulację bo wręcz czułam jak mi coś pęka w lewym jajniku 😶 to było parę godz temu a mój mimo , że umówił się ze mną na "harmonogram" to stwierdził teraz, że on sobie "trochę" pogra więc mam se zaczekać 😶
No mam żądze mordu 👿
Też jak kiedyś mu się zachce to powiem, że ma se zaczekać bo ja teraz mam inne plany... poczułam się wręcz jakby dał mi w twarz 😅😶
Wczoraj miał nockę a noce to jedyny moment kiedy mamy chwilę dla siebie... a poprzednie stosunki pewnie mają już mniejsze szanse 😞
Jeszcze moja mama (położna) jak usłyszała, że wzięłam l4 to zapytała czy się udało 😶 tak jakoś przykro mi przy tym wszystkim - pewnie gdyby nie to, że szukałam pomocy przy tej ciąży biochemicznej a pracuję z moją ginekolog to nawet nie wiedziałaby o staraniachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 21:07
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Jeny, ja wyłapałam pik lh właśnie 🤯 a od wczoraj biorę duphaston.. testowanie w tym cyklu to chyba będzie od razu beta, albo nie wiem, będę brała dupka dłużej?
Przynajmniej wiem, że dupek nie przyblokował owulki. Tyle dobrego ❤️
Gosiaczkova, Lisia00, GórskaDziewczyna, Marcycha, Glorietka, MiśkaK, Szept_Flory, J.ss, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
A kiedy ostatnie współżycie? Rozumiem frustrację, tulę 🫂Gosiaczkova wrote:Jeju muszę się wyżalić... ewidentnie dziś miałam owulację bo wręcz czułam jak mi coś pęka w lewym jajniku 😶 to było parę godz temu a mój mimo , że umówił się ze mną na "harmonogram" to stwierdził teraz, że on sobie "trochę" pogra więc mam se zaczekać 😶
No mam żądze mordu 👿
Też jak kiedyś mu się zachce to powiem, że ma że zaczekać bo ja teraz mam inne plany... poczułam się wręcz jakby dał mi w twarz 😅😶
Wczoraj miał nockę a noce to jedyny moment kiedy mamy chwilę dla siebie... a poprzednie stosunki pewnie mają już mniejsze szanse 😞
Jeszcze moja mama (położna) jak usłyszała, że wzięłam l4 to zapytała czy się udało 😶 tak jakoś przykro mi przy tym wszystkim - pewnie gdyby nie to, że szukałam pomocy przy tej ciąży biochemicznej a pracuję z moją ginekolog to nawet nie wiedziałaby o staraniach
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
Tofuszka wrote:A kiedy ostatnie współżycie? Rozumiem frustrację, tulę 🫂
Przedwczoraj wieczorem - niby wiem, że plemniki powinny jeszcze być obecne, ale... jakoś jakby dzisiaj się udało to byłabym spokojna 😞
Tofuszka lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova, no nie podołał
ale moim zdaniem stosunek przedwczoraj wieczorem i tak ekstra!!! Naprawdę, jest bardzo duża szansa 🫶
Tofuszka, ale super
normalnie słyszę Twoją radość 💕
Gosiaczkova, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Gosiaczkova, no nie podołał
ale moim zdaniem stosunek przedwczoraj wieczorem i tak ekstra!!! Naprawdę, jest bardzo duża szansa 🫶
Teoretycznie wiem, że szansa jest ... ale jakoś nie czuję tego. Zawsze staram się by stosunek był w dzień piku LH a i tak narazie się nie udało, więc wątpię by się udało jak była większa przerwa do owulacji 😞
Poza tym po prostu jest mi przykro po jego słowach.. jakby tylko mi zależało, jakby gra była ważniejsza ode mnie i naszych wspólnych planów .. bo wiem, że grać pewnie skończy w środku nocy więc nawet nie planuję czekać
Elgenda lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🍬 Gosiaczkova faktycznie przykro ale też bez tragedii. Plemniki bez problemu żyją 3 dni w drogach rodnych kobiety.
🍬 Elgenda trochę radość, trochę strach. Cieszę się że wczoraj był seks. Dzisiaj poprawiliśmy. Strach bo ten duphaston tak wcześnie zaczęłam i teraz jak 8-9dpo będzie negatyw to będę proga odstawiać i trochę nie wiem co z tym fantem zrobić... Zamówiłam sobie domowe testy z krwi, bo są czulsze niż sikańce. Na betę nie wiem czy będę mogła pojechać, bo akurat w przyszłym tygodniu zaczynam pracę 🙈
Elgenda lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
👑 Kur*a Gosiaczkova, tak mi przykro... przytulam 🫂 Wiem co czujesz, bo sama kiedyś byłam w podobnej sytuacji. Rozwala mnie jak facet nie czuje ile złego robi kobiecie (relacji) takim zachowaniem, bo to przecież nie chodzi o sam fakt grania, a o to co wyraża wobec swojej kobiety tą lekkodusznością... Żeby granie przedkładać ponad planowanie rodziny *&#@%&€! 😖 Fakt, że też uważam, że tamte igraszki do zaciążenia są ok, ale niesmak pozostaje. W tym cyklu Mojego też nie bedzie 3 dni w dni płodne i jednak liczę na niego, że przed i po igraszki będą na 100% 🤷🏻♀️
👑 mimi, witaj i niech Cię tu miła atmosfera nie zachęca do pozostania, jak zachęca Lucy 🤪🤪
Swoją drogą, kojarzysz od którego dnia po owulacji ta beta zaczęła Ci spadać?
👑 Tofuszka, rany, jaki fart z tą owulacją. Aż jestem ciekawa czy może to pozytywnie wpłynie na możliwość zagnieżdżenia 😬💚
👑 Szept, Dawdler, trzymam za Was kciuki, wytrzymajcie 😜 Elgenda, też dasz radę 😄
👑 AnaHope, powiem Ci, że dzięki Tobie dowiedziałam się, że nie każdy pęknięty pęcherzyk niesie ze sobą komórkę 🫣 Kude, jaki zawód 😵💫 Nie dość, że nie w każdym pęcherzyku jest, to jeszcze jak jest to nie wiadomo czy jest w pełni zdrowa 🙄 Trochę mnie to zdołowało, bo jednak owulacje zwykle jakoś czułam, a 4 lata temu miałam niskie AMH i myślałam, że lekarz sie pomylił (jeszcze stwierdził kiepskie możliwości po obrazie USG), a tu faktycznie coś może być na rzeczy. Eh... mimo to, nadzieja umiera ostatnia, a człowiek uczy się całe życie. Dawaj znaka z informacją zwrotną z kliniki.
👑 Gilgotka, miłego resetowania zwojów💆♀️💆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 22:24
Gosiaczkova, Lucy_26 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
💐 Gosiaczkova, tak bardzo mi przykro. Wiem co czujesz. Ja też z tych, co po takich słowach zamykają się w sobie. Choć wiem, że nie do końca to dobre. Może jednak powiedz mu co czujesz?
💐 Tofuszka, powodzenia! 🫶
💐 Marcycha, dziękuję. Miło czytać, że ktoś we mnie wierzy. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 23:02
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Hej, ja już po testowaniu i u mnie biel ⚪️. Ale dzis mam 11 dpo, wię zobaczymy co się zadzieje w najbliższych dniach 😄
Biavska a jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 06:03
👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza
03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷
2026 - starania o kolejne dziecko -
Dzisiaj temperatura potwierdziła wczorajszą owulację, więc juz się nie nastaramy 😶
Nie gadałam z nim bo zasnęłam. Może później porozmawiam jak będzie okazja..
Miłego dnia wszystkim ❤️ i dziękuję za słowa wsparcia 😊Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova - 2 dni przed jest idealnie, mam dziecko 3/4dni przed

Marcycha - nie tyle kojarzę co mam bogata dokumentacje ;(
dpo beta
15 - 27.07.2026 - 100
17 - 29.07.2026 - 200
19 - 31.07.2026 - 402
22 - 3.08.2026 - 935
24 - 5.08.2026 - 1629
29 - 10.08.2026 - 3685
30 - 11.08.2026 - 4426
31 - 12.08.2026 - 4642
od początku nie była szalona - przynajmniej w porównaniu do poprzedniej ciąży - 10.08 wiedziałam ze nic z tego
potem już nie robiłam ale plamienie zaczęło się 14.08/15.08 wiec już musiało zacząć lecieć w dólWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 06:10
-
Nie testowałam, temperatura spada więc pewnie @ będzie planowo dzisiaj/jutroSzept_Flory wrote:Siostro od sikania, nie pomagasz! 😂🤪
Myślałam, że pociągniesz mnie za warkoczyki i postawisz do pionu.
Pozostaje wytrzymać jeszcze jeden poranek. Tylko jeden. ☝️
ale humor mam, liczę, że TEN sezon urlopowy to będzie TEN sezon
@ przybywaj i działamy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 07:04
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞