Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska, no to ja tez wczoraj miałam 14dpo
MiśkaK lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml
03.09 - 8567,50 mIU/ml -
Wyniki badania nasienia będą za tydzień
GórskaDziewczyna, Gorzkax33333, Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• seminogram ✅
morfologia 1% 🟡
• posiew ✅ -
Hej dziewczyny 😊
Tulę za małpy i biele 🫂🫂🫂
🌻Ana jak się czujesz po zabiegu? To dziś?
🌻Miśka,Lucy piękne wyniki bety ♥️
🌻Lucy,pytałaś, dlaczego będę mieć cesarkę. To będzie moja trzecia cesarka. Pierwsza była z tego powodu,że miałam ogromne wolę tarczycowe oraz tarczycę nachodzącą na tchawicę, co utrudniałoby poród,bo w trakcie bym się dusiła i nie mogłabym oddychać (chociaż lekarz na kwalifikacji powiedział mi,że oddech w trakcie porodu nie jest aż tak ważny 🤡,finalnie zmieniłam szpital)
Drugie CC miałam z powodu niedoczynności przytarczyc i przez to w trakcie akcji porodowej nie czułabym skurczów.
Ogólnie to umówiłam się na wizytę na za tydzień 😊
aaandzia, Tajlandia22, MiśkaK lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
I wydaje mi się, że skoro sama czujesz, że właśnie tego teraz potrzebujesz, to to jest najważniejsze ❤️ Nie rezygnujesz z marzenia o trzecim dziecku, tylko dajesz sobie czas, żeby wejść w tę ciążę z większym spokojem i poczuciem bezpieczeństwa. A wtedy naprawdę łatwiej będzie Ci się tym wszystkim cieszyć, zamiast cały czas martwić się o finanse. I 32 lata to nadal naprawdę dobry moment na kolejną ciążę ❤️Gorzkax33333 wrote:Akurat teraz przydałaby się stabilność finansowa, żeby nie było strachu czy na wszystko nam wystarczy, ale czuję że dobrze robię że chce najpierw ustabilizować wszystko a dopiero później zajść w upragniona ciążę, chłopcy wyrosną a ja będę mogła się wtedy cieszyć stabilnością i spokojem przy kolejnym bobasie ❤️
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
-
Ach, rozumiem, dzięki za odpowiedź. Kurczę, nie sądziłam, że tarczyca może tyle namieszać przy porodzieSłonecznik90 wrote:🌻Lucy,pytałaś, dlaczego będę mieć cesarkę. To będzie moja trzecia cesarka. Pierwsza była z tego powodu,że miałam ogromne wolę tarczycowe oraz tarczycę nachodzącą na tchawicę, co utrudniałoby poród,bo w trakcie bym się dusiła i nie mogłabym oddychać (chociaż lekarz na kwalifikacji powiedział mi,że oddech w trakcie porodu nie jest aż tak ważny 🤡,finalnie zmieniłam szpital)
Drugie CC miałam z powodu niedoczynności przytarczyc i przez to w trakcie akcji porodowej nie czułabym skurczów.
Pytałam, bo ja też jestem po CC, ale jeśli by się jakimś cudem udało, to chciałabym spróbować VBAC, ale się też jakoś mega nie nastawiam.
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
3.09.26 pierwsza wizyta lekarska
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Ja wam wczoraj pisałam o rozterkach czy jestem po owulacji, a dziś na owulaku dość ciemna kreska - w zeszłym cyklu miałam taką kilka godzin przed pikiem (premom wskazuje na 0.50). Wczoraj jeszcze podziałaliśmy z mężem bo zauważyłam bardziej płodny śluz, ale duphaston już zaczęłam przyjmować. Mam nadzieję że albo jest po owulce, albo że mi dupek jej nie przyblokuje. Dziwne rzeczy przez ten urlop się dzieją xD
Ale plus taki, że podobno duphaston nie podnosi temperatury (a jeśli już to nieznacznie), więc mogę chociaż to kontrolować.
GórskaDziewczyna, Słonecznik90, Elgenda, MiśkaK, Zizu952 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Czekamy na dobre wieści ✊ ✊🍀Maalwii wrote:Wyniki badania nasienia będą za tydzień
Miśka,Lucy gratuluję raz jeszcze i zazdroszczę przejścia na fioletowa stronę 🥹💜
Tymczasem ja znowu męczę się z bólem głowy, troszkę jakby mniejszy ale bez tabletki się nie obeszło 😏Dziś wieczorem ostatnie podejście wstrzyknę trzecią dawkę i zobaczę jaka będzie sytuacja jak znowu to samo to będę musiała zrezygnować z tej heparyny. 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 14:41
Lucy_26, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Witajcie,
ja co prawda na sierpień już się nie załapie ale chciałby do Was dołączyć
.
W lipcu udało się była - beta rosła do 1600 potem zwolniła no i finalnie się zatrzymało przy 4600 - aktualnie czekam na powrót do gry.
Pozdrawiam!
mommytobe lubi tę wiadomość
-
Mimi_m bardzo mi przykro, że Cię to spotkałomimi_m wrote:Witajcie,
ja co prawda na sierpień już się nie załapie ale chciałby do Was dołączyć
.
W lipcu udało się była - beta rosła do 1600 potem zwolniła no i finalnie się zatrzymało przy 4600 - aktualnie czekam na powrót do gry.
Pozdrawiam!
zapraszamy do grona staraczek
chociaż mam nadzieję, że nie na długo 🤞
mimi_m, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Miesiączkę dostałam równo po 4tyg pp ale owulacje..szczerze to nie wiem. Testy LH u mnie się słabo wybarwiają, bo dużo pije wody w ciagu dnia. Bóle 'jak przy owulacji' miałam już podczas pierwszego cyklu po pierwszej miesiączce. Jednak idealny płodny śluz miałam podczas tego cyklu (4rty po poronieniu) ale śluz nie gwarantuje owulacji z tego co wiem 🤷♀️mimi_m wrote:Dawdler34 - dzięki!
Jeśli mogę zapytać, po jakim czasie wróciła CI owulacja?
Znam osobiście osoby, które dostały bardzo szybko owulacji po poronieniu i w 1cs znowu były w ciąży:) także co kobieta to inaczej niestety👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
U mnie owulacja (wybrarwiające się owulaki, temperatura, śluz) były normalne w kolejnym cyklu. Przykro mi, że musisz przez to przechodzić 😢 trzymam kciuki za krótkie starania ✊✊mimi_m wrote:Dawdler34 - dzięki!
Jeśli mogę zapytać, po jakim czasie wróciła CI owulacja?
mimi_m lubi tę wiadomość
👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
06.2026 - cb 💔
07.2026 - ⏸️ (13cs)
08.2026 - poronienie chybione 💔 7w -
Ja już po punkcji. Niestety nie wiem ile komórek pobrano itp, dowiem się jutro ile zapłodniło się bo mam dzwonić koło 15:00.
Niestety partner się zestresował i mało spermy udało mu się uzyskać ale zawsze coś- przecież wystarczy tylko kilka a nawet w 1ml powinno być ich dużo. 🙂
Ogólnie czuje się dobrze, jajniki mnie bolą.
Ale odrazu ulga bo już mi brzuch rozsadzało od tych pęcherzyków.
askowe, Dawdler34, Foggy, GórskaDziewczyna, Tofuszka, Nikaaa_, natix, mistyreal, Szept_Flory, Maalwii, Kompotlinka, Elgenda, Gorzkax33333, Gosiaczkova, Amelia96, mommytobe, Lisia00, Bluesky, MiśkaK, Zizu952, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Tofuszka to ja jestem na podobnym etapie jak ty wcześniej 😶 trzymam kciuki by nie zablokował ✊🏻
Ja dziś wzięłam l4 z powodu bólu głowy 😶
Tofuszka lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
💐 mimi_m, witaj! Rozsiądź się i obu nie na długo. Bardzo współczuję straty, wiem co przeżywasz.
💐 Ana, nie puszczam kciuków! Koniecznie daj znać jutro. 🤞
💐 Dawdler34, trudno będzie jutro rano wytrzymać. Śluz jakiś taki inny, humor mi się zmienia co 5 minut… brajan szaleje.
mimi_m lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Witam Dziewczyny
Ja dalej czekam na🐒 jutro będzie tydzień jak odstawiła duphaston. A tak bardzo chciałabym już zacząć nowy cykl.
Przed wczoraj dostałam wysokiej gorączki i niesamowity ból zęba, okazało się że to zapalenie ósemki dolnej co nawet nie wyrosła. Jestem na antybiotyku i będzie trzeba wyrwać w końcu ten ząb. Ja wiedziała, że mam tą ósemke. Lekarz mówił że prędzej czy później będzie trzeba wyrwać ale boję się jak cholera
Bardzo ładny tytuł nowego wątku, Marycha powodzenia w prowadzeniu.
My z mężem jesteśmy na szczęście niezależnie finansowo ale jak siedziałam z synem w domu z 5 lat i byłam zależna od męża to powiem wam źe więcej bym nie chciała. Mąż nigdy na nic mi pieniędzy nie żałował, ale jednak na co bym nie chciała czy to fryzjera czy to kosmetyczkę było hasło daj i daj. Wiadomo, w życiu różnie się układa ale nigdy więcej nie chciałabym takiej sytuacji.
Dziewczyny nie odkładajcie starań na później bo jednak w życiu pieniądze nie są najważniejsze bo ja np żałuję strasznie, że nie staraliśmy się z 10 lat temu wtedy może zaszła bym w ciążę bez problemu. Teraz jest jak jest . Nigdy do głowy by mi nie przyszło, źe będę miała problem z zajściem. Mój mąż chciałby jeszcze dwójkę dzieci, a ja mam coraz częściej takie myśli, że już dla mnie za późno
Gratuluję wszystkim pięknych przyrostów a za wredne małpy tulę.
My w piątek jedziemy na krótki urlop nad morze, ale w poniedziałek już wracamy spowrotem. Zawsze jakiś to reset dla organizmu będzie
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Daj koniecznie znać, bo bardzo jestem ciekawe co wyjdzie z tylu pęcherzykówAnaHope wrote:Ja już po punkcji. Niestety nie wiem ile komórek pobrano itp, dowiem się jutro ile zapłodniło się bo mam dzwonić koło 15:00.
Niestety partner się zestresował i mało spermy udało mu się uzyskać ale zawsze coś- przecież wystarczy tylko kilka a nawet w 1ml powinno być ich dużo. 🙂
Ogólnie czuje się dobrze, jajniki mnie bolą.
Ale odrazu ulga bo już mi brzuch rozsadzało od tych pęcherzyków. -
Rozumiem doskonale. Kusi kusiciel. Zwłaszcza, że zegarek mi wyznaczył @ na dzisiaj, apka na jutro, a moje wyliczenia na piątek 🤣Szept_Flory wrote:💐 mimi_m, witaj! Rozsiądź się i obu nie na długo. Bardzo współczuję straty, wiem co przeżywasz.
💐 Ana, nie puszczam kciuków! Koniecznie daj znać jutro. 🤞
💐 Dawdler34, trudno będzie jutro rano wytrzymać. Śluz jakiś taki inny, humor mi się zmienia co 5 minut… brajan szaleje.
Szczerze to się waham, zostawiam sprawę w rękach losu- jak temp mi odbije to chyba zrobie 😜
GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Marcycha lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞