Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Ale super mój wygrał :)
    Co tam takie długie myślniki? Z chatu gpt generowałaś ten tytuł?

Dawdler34 lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis witaj, tutaj znajdziesz zrozumienie 💕

Gorzka, rozumiem Twoje rozterki. Jednak masz już dwójkę dzieci :D 32 lata to daj spokój, będziesz nadal młoda. Oczywiście każdy ma inny plan na swoje życie, ja akurat w maju skończyłam 33 lata i świadomie zaczęłam starania o pierwsze dopiero w tym roku. Jeśli masz wątpliwości co do pieluch i pracy, to ja bym osobiście się wtrzymała ze staraniami.

U mnie zegarek pokazał wzrost temperatury. Zrobiłam test dzisiaj 8dpo, ale biało 🤪

Metis, mistyreal, Gorzkax33333, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀Gorzka miałam podobne rozterki .. po urodzeniu Mai chciałam szybko drugie dziecko, ale uznałam, że stabilizacja finansowa ważniejsza.. i tak czekałam ponad 2 lata żeby mieć umowę. Z tym, że przy okazji badań z powodu tachykardii zatokowej lekarze zalecili mi badania hormonów i tak właśnie 3 miesiące przed dostaniem umowy na czas nieokreślony dowiedziałam się, że moje czekanie było błędem i może nigdy się nie udać mieć drugiego dziecka. Niskie amh, rozchwiane hormony, do tego dodając moją historię poprzedniej ciąży ... musiałam nagle zdecydować czy staramy się już czy świadomie podejmuje decyzję o tym, że najpewniej więcej dzieci nie będzie i zaczynamy leczenie zaburzeń hormonalnych.
    Często łapie się na tym, że żałuje iż uznałam, że praca jest ważniejsza... mąż wtedy mi tak doradził, więc też mam niestety czasem myśli, że to jego wina, że się nie udaje.. bo przecież te 3 lata temu w mojej głowie oczywiście od razu by się udało bo bylam "zdrowa" ..
    Natomiast nie powiem Ci co powinnaś zrobić.. powiem tylko tyle, że jakiej decyzji nie podejmiesz będzie słuszna, ale będą momenty, że będziesz żałować.

To są bardzo trudne rozterki, więc na spokojnie przemyśl i omów z mężem co dla was jest na chwilę obecną priorytetem 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 10:03

mistyreal, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Malwi kciuki za badania, dobrze że nie trzeba było brać leków. Dzielny pacjent😄
    Robisz w tym cyklu testy owulacyjne?

Bardzo dzielny 😁
    Tak, ale zaczynam od jutra 10dc

Foggy lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Gorzka też sądzę że 32 lata to jeszcze nie jest aż tak późno, niektóre dziewczyny starają się w takim wieku dopiero o pierwsze. A po jakim czasie dostaniesz umowę na czas nieokreślony?
    Po 3 latach 🥲

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • natix Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Waszego wątku pod koniec miesiąca, chociaż już wypatruję wątku wrześniowego...

Jestem na początku mojej drogi - bo "dopiero" w 3. cyklu starań bez dwóch kresek.
    Staramy się z mężem o 1. dziecko. Pewnie jak wiele z Was, jestem typem zadaniowca: nim zaczęliśmy starania, zrobiliśmy podstawowe badania, uzupełniłam niedobory (kwasu foliowego, ferrytyny, b12), wdrożyliśmy suplementację, uporządkowałam kilka rzeczy w pracy, "wybrałam" miesiąc wg mnie idealny na poród... nie wiem co sobie myślałam haha, w moim najbliższym otoczeniu było chyba za dużo przypadków osób, którym udało się już w 1. próbie, przez co byłam totalnie nakręcona, że skoro jesteśmy młodzi (ja 28 lat, mąż 31), zdrowi, aktywni... to przecięż to będzie banalne i nam też się uda w 1. próbie. Oczywiście już w 1. cyklu starań testowałam się zdecydowanie za wcześnie i fundowałam sobie niepotrzebną huśtawkę nastrojów. Do tego edukacja o obserwacji ciała, śluzu, owulacji, wszystkich wczesnych objawach, wyliczanie DPO... I rozczarowanie.
    Drugi miesiąc - powtórka.
    Trzeci - dziś powinnam dostać @, jeszcze nie mam, ale poranny test bez zmian - biel, negatywny. Moje cykle są bardzo regularne, +/- 2 dni, więc lada moment ten okres się pojawi. Ale staram się pogodzić, że w tym miesiącu też się nie udało, bo test (strumieniowy, superczuły, z porannego moczu) raczej dzisiaj byłby już pozytywny.

Znalazłam to forum po pierwszym cyklu z negatywnym testem. Przy kolejnym dalej anonimowo czytałam, a w tym postanowiłam już się odezwać ;) Niesamowite, ile wsparcia sobie dajecie!

Nasze założenia są takie, że do 6. cyklu regularnych starań nie rozszerzamy diagnostyki, takie też były zalecenia mojej ginekolog.
    Nie wiem czemu, ale spodziewałam się, że będę znacznie bardziej na luzie podchodzić do starań, a ja już widzę, że czarnowróżę, nakręcam się i boję, ile to będzie trwać finalnie. Jako osoba, która uwielbia mieć kontrolę i wszystko zaplanowane, jest mi mega ciężko, że nie mam na to pełnego wpływu, że nie mogę "wybrać" haha miesiąca. Nie mogę się też przyzwyczaić do tego oczekiwania po owulacji.... Więc generalnie wpadam w dwa tryby, albo "omg coś jest pewnie nie tak" oraz "boże wariatko to dopiero 3. miesiąc starań" 🙈

Rozumiecie, nie?

Oczywiście, trzymam za Was wszystkie kciuki 🌻

Całkowicie rozumiem! Jestem w podobnej sytuacji, u nas 4cs - wszystkie badania zrobione przed rozpoczęciem starań, aktywni, młodzi, też żyłam w przekonaniu że uda się od razu i każde niepowodzenie jest trudne.

Metis lubi tę wiadomość

👩🏽27🧑🏽‍🦱34
    Starania o 1👶🏼

09.2026 (5cs)

Wyniki:
    TSH 1,457
    FT3 2,46
    FT4 0,75
    Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
    Ferrytyna 29,64

Hiperprolaktynemia

Leki/suple:
    Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
    Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
    Od 04.2026 Pregna Start
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Ja mam już 34 lata i dwójkę odchowanych dzieci — jedno ma 13 lat, a drugie 8. Na trzecie dziecko zdecydowaliśmy się dopiero teraz. Głównie dlatego, że po prostu kocham być mamą i mieć dzieci. ❤️

Czasem myślę, że za 10 lat moje starsze dzieci będą już praktycznie dorosłe, a z nami nadal będzie ten najmłodszy maluch. Wiem, że początki znowu będą trudne, bo przecież mieliśmy już spokój z pieluchami, nieprzespanymi nocami i całym tym odchowywaniem, a teraz wszystko zacznie się od początku.

Ale z drugiej strony nie chciałabym za 10 lat pomyśleć, że bardzo chciałam trzeciego dziecka, ale nawet nie spróbowałam. Dlatego jeśli czujesz, że naprawdę tego chcecie, to 32 lata absolutnie nie są późnym wiekiem. Masz jeszcze czas i najważniejsze jest, żeby podjąć decyzję, z którą to Ty będziesz dobrze się czuła. ❤️
    Jejku tak bardzo się z tym utożsamiam, kocham być mamą... ❤️

mistyreal, Aenu lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Metis Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natix wrote:
    Całkowicie rozumiem! Jestem w podobnej sytuacji, u nas 4cs - wszystkie badania zrobione przed rozpoczęciem starań, aktywni, młodzi, też żyłam w przekonaniu że uda się od razu i każde niepowodzenie jest trudne.

"Cieszę się", że nie tylko ja tak przeżywam również te pierwsze cykle, ale jeszcze bardziej kibicuję, żebyśmy jak najszybciej mogły opuścić ten wątek ;) Póki co staram się zmienić podejście, bo przy rozpoczęciu starań za bardzo wierzyłam, że pójdzie szybko i wręcz uwalniałam sobie czas wolny, żeby móc spokojnie przeżywać ciążę, teraz już calkowicie zmieniłam zdanie i wracam do moich różnych dodatkowych zajęć, żeby się nie fiksować aż tak na tym czasie oczekiwań...

Przyjmę wszystkie porady, jak z godnością przeżywać kolejne cs 😂

mistyreal, natix lubią tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Waszego wątku pod koniec miesiąca, chociaż już wypatruję wątku wrześniowego...

Jestem na początku mojej drogi - bo "dopiero" w 3. cyklu starań bez dwóch kresek.
    Staramy się z mężem o 1. dziecko. Pewnie jak wiele z Was, jestem typem zadaniowca: nim zaczęliśmy starania, zrobiliśmy podstawowe badania, uzupełniłam niedobory (kwasu foliowego, ferrytyny, b12), wdrożyliśmy suplementację, uporządkowałam kilka rzeczy w pracy, "wybrałam" miesiąc wg mnie idealny na poród... nie wiem co sobie myślałam haha, w moim najbliższym otoczeniu było chyba za dużo przypadków osób, którym udało się już w 1. próbie, przez co byłam totalnie nakręcona, że skoro jesteśmy młodzi (ja 28 lat, mąż 31), zdrowi, aktywni... to przecięż to będzie banalne i nam też się uda w 1. próbie. Oczywiście już w 1. cyklu starań testowałam się zdecydowanie za wcześnie i fundowałam sobie niepotrzebną huśtawkę nastrojów. Do tego edukacja o obserwacji ciała, śluzu, owulacji, wszystkich wczesnych objawach, wyliczanie DPO... I rozczarowanie.
    Drugi miesiąc - powtórka.
    Trzeci - dziś powinnam dostać @, jeszcze nie mam, ale poranny test bez zmian - biel, negatywny. Moje cykle są bardzo regularne, +/- 2 dni, więc lada moment ten okres się pojawi. Ale staram się pogodzić, że w tym miesiącu też się nie udało, bo test (strumieniowy, superczuły, z porannego moczu) raczej dzisiaj byłby już pozytywny.

Znalazłam to forum po pierwszym cyklu z negatywnym testem. Przy kolejnym dalej anonimowo czytałam, a w tym postanowiłam już się odezwać ;) Niesamowite, ile wsparcia sobie dajecie!

Nasze założenia są takie, że do 6. cyklu regularnych starań nie rozszerzamy diagnostyki, takie też były zalecenia mojej ginekolog.
    Nie wiem czemu, ale spodziewałam się, że będę znacznie bardziej na luzie podchodzić do starań, a ja już widzę, że czarnowróżę, nakręcam się i boję, ile to będzie trwać finalnie. Jako osoba, która uwielbia mieć kontrolę i wszystko zaplanowane, jest mi mega ciężko, że nie mam na to pełnego wpływu, że nie mogę "wybrać" haha miesiąca. Nie mogę się też przyzwyczaić do tego oczekiwania po owulacji.... Więc generalnie wpadam w dwa tryby, albo "omg coś jest pewnie nie tak" oraz "boże wariatko to dopiero 3. miesiąc starań" 🙈

Rozumiecie, nie?

Oczywiście, trzymam za Was wszystkie kciuki 🌻
    Witaj! I oczywiście życzę Ci jak najkrótszego pobytu na wątku ;)

Rozumiemy chyba najlepiej, bo każda z nas jedzie tutaj na tym samym wózku :) W Twoim opisie widzę bardzo dużo podobieństw ze mną (tylko ja starania o drugie bobo), także tym bardziej zaciskam kciuki, żeby Twoja historia miała jak najszybciej swój szczęśliwy finał :)

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    3.09.26 pierwsza wizyta lekarska

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Metis! Witamy Cię serdecznie i mamy nadzieję że jak najszybciej nas opuścisz (jakkolwiek to nie brzmi🤭) I oczywiście zabierzesz nas ze sobą na fioletowy wątek!

Gorzka, szczerze cokolwiek byś nie postanowiła będzie to dobra decyzja. Jesteś jeszcze na prawdę młoda, wiek w twoim przypadku absolutnie nie powinien nic przekreślać. Rozumiem że decyzja jest trudna, ale na pewno wybierzesz to co będzie dla Ciebie korzystniejsze i rozsądniejsze 💪

Metis, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Jejku tak bardzo się z tym utożsamiam, kocham być mamą... ❤️
    No właśnie ❤️ I chyba dlatego warto sobie odpowiedzieć, co dla Ciebie będzie ważniejsze za kilka lat — większe bezpieczeństwo finansowe teraz czy świadomość, że dałaś sobie szansę na to trzecie dziecko. 32 lata to naprawdę nie jest dużo, więc jeśli czujesz, że potrzebujesz najpierw ustabilizować pracę, to też nic złego. Ale jeśli serce bardzo ciągnie do kolejnego dziecka, to ja bym tej potrzeby całkiem nie zagłuszała ❤️

GórskaDziewczyna, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
    25.08.2026 → pierwsza wizyta ❤️ USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek 🥹

preg.png
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Gorzka też sądzę że 32 lata to jeszcze nie jest aż tak późno, niektóre dziewczyny starają się w takim wieku dopiero o pierwsze. A po jakim czasie dostaniesz umowę na czas nieokreślony?
    Dokladnie, ja pierwsze urodziłam miesiąc przed 35 urodzinami.

Elgenda, GórskaDziewczyna, Gorzkax33333, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

age.png
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy - też zauważyłam, typowe myślniki na AI :) u nas bardzo się zwraca uwagę na to w pracy

Gorzka - ja mam 35 lat i się staram o pierwsze ;) dla mnie stabilizacja finansowa jest bardzo ważna, więc ja bym poczekała na umowę o pracę. Nie wiem jak u Was kwestie finansowe ale dla mnie też niezależność finansowa od partnera jest równie ważna :) każdy ma swoje - musisz sama dojść do tego co jest dla Ciebie najbardziej ważne. Jeden rabin powie A, drugi B

Foggy, Gorzkax33333, mistyreal, Bluesky lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Co tam takie długie myślniki? Z chatu gpt generowałaś ten tytuł?
    Długi myślnik to tak naprawdę tiret i jest całkowicie poprawny w tym tytule 🙈 może oznaczać, że Gosik ogarnia dobrze polszczyznę i sugestia, że to AI była niepotrzebna 🙈

EDIT: PS jestem filologiem (nie polskim, ale kocham nasz język) i choć zgadzam się, że przeciętny Polak nie używa tiret (szczególnie że na podstawowej klawiaturze nie można tego wpisać) i najczęściej kojarzymy to z AI, to zamiast wychodzić z założenia, że ktoś zrobił coś być może nie do końca w porządku, można po prostu zapytać - w tym przypadku o powód użycia "długich myślników". A nawet jeśli tytuł został wygenerowany przez AI, to w sumie co to zmienia? To tylko tytuł. Można ustalić na przyszłe głosowania zakaz używania AI do generowania tytułów i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 11:06

Gosiaczkova, J.ss, Tajlandia22, Foggy, GórskaDziewczyna, aaandzia, Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet jeśli AI to dajta spokój, ja akurat usuwam te długie myślniki w pracy, ale zauważam, że dużo osób - w tym dyrektorów ma to w D... i nawet ich nie poprawiają 🤪

Dawdler, u mnie podobnie. Mimo, że mój mąż lepiej zarabia, to ja zarabiam na tyle, że jakby postanowił się ulotnić, to nie miałabym stresu z utrzymaniem siebie i to mi daje spokój wewnętrzny.

Dawdler34, Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis cześć! Trzymam kciuki, żebyś szybko mogła z tego wątku zniknąć dzięki upragnionym dwóm kreseczkom!
    Co do poszerzenia diagnostyki, to myślę że pół roku starań jest idealnym czasem na diagnostykę. Sama żałuję że ogarnęłam to dopiero po roku starań (a nawet nie byłam aż tak przygotowana jak Ty, bo po roku to ogarniałam podstawowe badania + nasienie).
    Z doświadczenia wiem, że nie ma co planować, że "chcę majowe, więc teraz się bzykamy!", ani też w drugą stronę - "wstrzymujemy się, bo chcę być w stanie tańczyć na weselu psiapsi". My właśnie kilka razy wstrzymywaliśmy starania żeby ciąża nie kolidowała z innymi planami i cóż. Nie kolidowała bo jej nie było. Dopiero na jesieni w zeszłym roku przekonałam się że nie ma co wstrzymywać starań, bo nigdy nie znajdę tego "idealnego" czasu. W końcu zawsze coś wypada.

Dawdler34, mistyreal, Bluesky lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    A nawet jeśli AI to dajta spokój, ja akurat usuwam te długie myślniki w pracy, ale zauważam, że dużo osób - w tym dyrektorów ma to w D... i nawet ich nie poprawiają 🤪

Dawdler, u mnie podobnie. Mimo, że mój mąż lepiej zarabia, to ja zarabiam na tyle, że jakby postanowił się ulotnić, to nie miałabym stresu z utrzymaniem siebie i to mi daje spokój wewnętrzny.
    dokładnie to mam na myśli :) kocham swojego faceta, wiem, że on mnie też, planujemy swoją wspólną przyszłość ale zawsze mam w głowie plan B na zasadzie "co by było gdyby..."

Elgenda lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Metis, witaj! Rozsiądź się tu, choć oby nie na długo.
    Twoje rozterki są jak najbardziej zrozumiałe. Każda z nas zmaga się tu z własnymi problemami. Nie ma większych i mniejszych. Jestem pewna, że znajdziesz tu zrozumienie.

💐 Gorzka, współczuję rozterek. Ze swojej perspektywy mogę jedynie powiedzieć, że 32 lata, to wcale nie jest dużo na dziecko.

💐 Elgenda, jeszcze będzie wysyp ⏸️ na wątku. 🤞

Metis, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    No właśnie ❤️ I chyba dlatego warto sobie odpowiedzieć, co dla Ciebie będzie ważniejsze za kilka lat — większe bezpieczeństwo finansowe teraz czy świadomość, że dałaś sobie szansę na to trzecie dziecko. 32 lata to naprawdę nie jest dużo, więc jeśli czujesz, że potrzebujesz najpierw ustabilizować pracę, to też nic złego. Ale jeśli serce bardzo ciągnie do kolejnego dziecka, to ja bym tej potrzeby całkiem nie zagłuszała ❤️
    Akurat teraz przydałaby się stabilność finansowa, żeby nie było strachu czy na wszystko nam wystarczy, ale czuję że dobrze robię że chce najpierw ustabilizować wszystko a dopiero później zajść w upragniona ciążę, chłopcy wyrosną a ja będę mogła się wtedy cieszyć stabilnością i spokojem przy kolejnym bobasie ❤️

GórskaDziewczyna, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Długi myślnik to tak naprawdę tiret i jest całkowicie poprawny w tym tytule 🙈 może oznaczać, że Gosik ogarnia dobrze polszczyznę i sugestia, że to AI była niepotrzebna 🙈

EDIT: PS jestem filologiem (nie polskim, ale kocham nasz język) i choć zgadzam się, że przeciętny Polak nie używa tiret (szczególnie że na podstawowej klawiaturze nie można tego wpisać) i najczęściej kojarzymy to z AI, to zamiast wychodzić z założenia, że ktoś zrobił coś być może nie do końca w porządku, można po prostu zapytać - w tym przypadku o powód użycia "długich myślników". A nawet jeśli tytuł został wygenerowany przez AI, to w sumie co to zmienia? To tylko tytuł. Można ustalić na przyszłe głosowania zakaz używania AI do generowania tytułów i tyle
    Spoko, nie chciałam być niekulturalna tylko zwyczajnie jestem ciekawa czy to z AI czy nie, mam to do siebie że jestem bezpośrednia :)
    Tak jak piszesz to tylko tytuł :p

Tofuszka lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ