Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Lawendatoja Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny !
    Ja was cały czas czytam , gratuluje wszystkim kresek ! 🩷

A co u mnie ?
    Jakby ktoś pytał
    19dc owulaki białe , brak skoku tem

Ha ha ha , dlaczego ?
    W tym cyklu włączony eurhyrox, płodna dieta , lepsze jedzenie itp
    A tu zonk ! Brak owulacji

Jak to ku.. jest ze człowiek im bardziej chce tym bardziej nie wychodzi ?
    Porażka

Jeżeli chodzi o diagnostykę to u nas właśnie minęło 6 miesięcy starań i podstawowe wyniki wyszły dobrze
    (Wiadomo nie idealnie )
    A mimo to gdzieś indziej pewnie jest problem
    Miłego dnia babeczki 🧁😍

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • mistyreal Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    No dziewczyny !
    Ja was cały czas czytam , gratuluje wszystkim kresek ! 🩷

A co u mnie ?
    Jakby ktoś pytał
    19dc owulaki białe , brak skoku tem

Ha ha ha , dlaczego ?
    W tym cyklu włączony eurhyrox, płodna dieta , lepsze jedzenie itp
    A tu zonk ! Brak owulacji

Jak to ku.. jest ze człowiek im bardziej chce tym bardziej nie wychodzi ?
    Porażka

Jeżeli chodzi o diagnostykę to u nas właśnie minęło 6 miesięcy starań i podstawowe wyniki wyszły dobrze
    (Wiadomo nie idealnie )
    A mimo to gdzieś indziej pewnie jest problem
    Miłego dnia babeczki 🧁😍

Kurczę, może jeszcze przyjdzie? Ile dni mają zwykle Twoje cykle?

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    7.09.2026 - IUI, 1 próba
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Spoko, nie chciałam być niekulturalna tylko zwyczajnie jestem ciekawa czy to z AI czy nie, mam to do siebie że jestem bezpośrednia :)
    Tak jak piszesz to tylko tytuł :p
    Spoczko, czasem ciężko z tekstu pisanego wyczytać intencje drugiej osoby i myślałam że chciałaś się przyczepić 🙈 Zaraz tu Gosik wbije i nas wyjaśni hahah

A w głębi i tak się cieszę że skorzystałam z okazji i wtrąciłam kilka słów o poprawnej polszczyźnie xD 😅

GórskaDziewczyna, Foggy, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Metis Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Metis cześć! Trzymam kciuki, żebyś szybko mogła z tego wątku zniknąć dzięki upragnionym dwóm kreseczkom!
    Co do poszerzenia diagnostyki, to myślę że pół roku starań jest idealnym czasem na diagnostykę. Sama żałuję że ogarnęłam to dopiero po roku starań (a nawet nie byłam aż tak przygotowana jak Ty, bo po roku to ogarniałam podstawowe badania + nasienie).
    Z doświadczenia wiem, że nie ma co planować, że "chcę majowe, więc teraz się bzykamy!", ani też w drugą stronę - "wstrzymujemy się, bo chcę być w stanie tańczyć na weselu psiapsi". My właśnie kilka razy wstrzymywaliśmy starania żeby ciąża nie kolidowała z innymi planami i cóż. Nie kolidowała bo jej nie było. Dopiero na jesieni w zeszłym roku przekonałam się że nie ma co wstrzymywać starań, bo nigdy nie znajdę tego "idealnego" czasu. W końcu zawsze coś wypada.

Taak, ja przyznaję, że trochę żałuję, że wstrzymywaliśmy się ze staraniami, bo tak naprawdę mogliśmy zacząć już w styczniu, ale robiłam takie wyliczenia, że "lepiej poczekać", bo wesela, bo jakieś wydarzenia w pracy itp.... No ale nic :) teraz już wiemy, że to tak nie działa 😂

Tofuszka, Elgenda, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

Starania od 06.2026 (4cs)
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawenda, a jak śluz?
    Czasami po zmianie diety czy wprowadzeniu leku organizm dostaje jakby szoku i musi to wszystko sobie przetrawić. Może owulka przyjdzie później?

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja, daj sobie jeszcze trochę czasu 🫶

Co do hormonów i żałowania, że się nie skorzystało z lepszego czasu płodności, to ja akurat od 13 lat wiem, że mam zaburzenia hormonalne, więc miałam wywalone 😂 Leczenie polegało na maskowaniu objawów po prostu, głównie przez antykoncepcję, no i Letrox - było mi z tym bardzo wygodnie, a tabletki zaczęłam brać jeszcze jako dziewica bez perspektyw na faceta 🤪 żeby odciążyć organizm.

Dzisiaj coś mnie łamie w plecach, w nocy przebudzałam się kilka razy, mam też fale chłodu🌊🌬

W ogóle mam taki chory pomysł, żeby pójść dzisiaj do Rossmanna po jakieś 3 testy facelle, bo moim zdaniem najlepiej się wybarwiają (stwierdzono na podstawie owulaków - te mnie wręcz przerażały intensywnością). Taka myśl mi krąży po łepetynie :D

aaandzia, Szept_Flory lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metis wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dołączam do Waszego wątku pod koniec miesiąca, chociaż już wypatruję wątku wrześniowego...

Jestem na początku mojej drogi - bo "dopiero" w 3. cyklu starań bez dwóch kresek.
    Staramy się z mężem o 1. dziecko. Pewnie jak wiele z Was, jestem typem zadaniowca: nim zaczęliśmy starania, zrobiliśmy podstawowe badania, uzupełniłam niedobory (kwasu foliowego, ferrytyny, b12), wdrożyliśmy suplementację, uporządkowałam kilka rzeczy w pracy, "wybrałam" miesiąc wg mnie idealny na poród... nie wiem co sobie myślałam haha, w moim najbliższym otoczeniu było chyba za dużo przypadków osób, którym udało się już w 1. próbie, przez co byłam totalnie nakręcona, że skoro jesteśmy młodzi (ja 28 lat, mąż 31), zdrowi, aktywni... to przecięż to będzie banalne i nam też się uda w 1. próbie. Oczywiście już w 1. cyklu starań testowałam się zdecydowanie za wcześnie i fundowałam sobie niepotrzebną huśtawkę nastrojów. Do tego edukacja o obserwacji ciała, śluzu, owulacji, wszystkich wczesnych objawach, wyliczanie DPO... I rozczarowanie.
    Drugi miesiąc - powtórka.
    Trzeci - dziś powinnam dostać @, jeszcze nie mam, ale poranny test bez zmian - biel, negatywny. Moje cykle są bardzo regularne, +/- 2 dni, więc lada moment ten okres się pojawi. Ale staram się pogodzić, że w tym miesiącu też się nie udało, bo test (strumieniowy, superczuły, z porannego moczu) raczej dzisiaj byłby już pozytywny.

Znalazłam to forum po pierwszym cyklu z negatywnym testem. Przy kolejnym dalej anonimowo czytałam, a w tym postanowiłam już się odezwać ;) Niesamowite, ile wsparcia sobie dajecie!

Nasze założenia są takie, że do 6. cyklu regularnych starań nie rozszerzamy diagnostyki, takie też były zalecenia mojej ginekolog.
    Nie wiem czemu, ale spodziewałam się, że będę znacznie bardziej na luzie podchodzić do starań, a ja już widzę, że czarnowróżę, nakręcam się i boję, ile to będzie trwać finalnie. Jako osoba, która uwielbia mieć kontrolę i wszystko zaplanowane, jest mi mega ciężko, że nie mam na to pełnego wpływu, że nie mogę "wybrać" haha miesiąca. Nie mogę się też przyzwyczaić do tego oczekiwania po owulacji.... Więc generalnie wpadam w dwa tryby, albo "omg coś jest pewnie nie tak" oraz "boże wariatko to dopiero 3. miesiąc starań" 🙈

Rozumiecie, nie?

Oczywiście, trzymam za Was wszystkie kciuki 🌻

Hej, witamy i tak jak dziewczyny piszą oby za na długo <3 też mamy aktualnie 3cs ;)

Metis lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Lawendatoja, daj sobie jeszcze trochę czasu 🫶

Co do hormonów i żałowania, że się nie skorzystało z lepszego czasu płodności, to ja akurat od 13 lat wiem, że mam zaburzenia hormonalne, więc miałam wywalone 😂 Leczenie polegało na maskowaniu objawów po prostu, głównie przez antykoncepcję, no i Letrox - było mi z tym bardzo wygodnie, a tabletki zaczęłam brać jeszcze jako dziewica bez perspektyw na faceta 🤪 żeby odciążyć organizm.

Dzisiaj coś mnie łamie w plecach, w nocy przebudzałam się kilka razy, mam też fale chłodu🌊🌬

W ogóle mam taki chory pomysł, żeby pójść dzisiaj do Rossmanna po jakieś 3 testy facelle, bo moim zdaniem najlepiej się wybarwiają (stwierdzono na podstawie owulaków - te mnie wręcz przerażały intensywnością). Taka myśl mi krąży po łepetynie :D

ja dzisiaj też miałam myśl o Rossmanie ;p tylko, że u mnie zero jakichkolwiek objawów więc nie widzę większego sensu, za to zamówiłam testy z allegro więc dopóki nie przyjdą nie testuje ;p

Dawdler34, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest beta 504,000 mIU/ml 😊 i część wyników, póki co w normie wszystko

GórskaDziewczyna, natix, Foggy, J.ss, Elgenda, Lucy_26, Izaiza, Dawdler34, Tofuszka, Szept_Flory, Maalwii, aaandzia, Bluesky, Gosiaczkova, Amelia96, Słonecznik90, Tajlandia22, mommytobe, Gorzkax33333, mistyreal, Kompotlinka, Gosik0205, Marcycha, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiśkaK wrote:
    Jest beta 504,000 mIU/ml 😊 i część wyników, póki co w normie wszystko

Piękna 😍 gratulacje 🥳

MiśkaK lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda, andziaa a który jesteście dpo?

Mi się brajan uruchomił i mam jakieś ciągnięcie w podbrzuszu (albo jestem Głodna) ale jestem chyba 5dpo to raczej niemożliwe że implementacja 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 12:43

• J.ss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, dla mnie sytuacja finansowa jest bardzo ważna i nie wyobrażam sobie starać się o dziecko bez zaplecza, ale to jest indywidualna kwestia. Ja bym wybrała pracę i dopiero później bym myślała.

Miśka, który jesteś dpo?

Dawdler34, aaandzia, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 8dpo 😃 Konzzdi, ostatnio się tutaj śmiałyśmy przy podobnym czasie i objawach, że to pewnie zarodek, który wypływa z jajowodu 😂

Andziaa, ja to dzisiaj pójdę do Rosska xD

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️

Wysłany: 26 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Ja jestem 8dpo 😃 Konzzdi, ostatnio się tutaj śmiałyśmy przy podobnym czasie i objawach, że to pewnie zarodek, który wypływa z jajowodu 😂

Andziaa, ja to dzisiaj pójdę do Rosska xD

No może tak się rozpycha już od samego startu 🤭

Elgenda lubi tę wiadomość

• MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Gorzka, dla mnie sytuacja finansowa jest bardzo ważna i nie wyobrażam sobie starać się o dziecko bez zaplecza, ale to jest indywidualna kwestia. Ja bym wybrała pracę i dopiero później bym myślała.

Miśka, który jesteś dpo?
    Powiedziałabym, że 14, ale może być 15 jak owulacja była w dzień piku

• Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam swoje wyniki z piątku 😅😅😅

1712 mIU/ml

Jakiś taki średni ten przyrost, ale wydaje się w normie.

GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Izaiza, Gosiaczkova, Amelia96, Słonecznik90, Tajlandia22, MiśkaK, mommytobe, Monia•, Foggy, Gorzkax33333, mistyreal, Kompotlinka, Gosik0205, Marcycha, Marcycha, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    3.09.26 pierwsza wizyta lekarska

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Elgenda, andziaa a który jesteście dpo?

Mi się brajan uruchomił i mam jakieś ciągnięcie w podbrzuszu (albo jestem Głodna) ale jestem chyba 5dpo to raczej niemożliwe że implementacja 🙈

ja jeśli wierzyć aplikacji bo nie sprawdzam owu w tym miesiącu to 8 dpo xd

Elgenda, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, Lucy piękne bety <3 gratulacje raz jeszcze

Lucy_26, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    starania od 06.2026
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem gotowa powoli się przenieść na fioletową stronę, choć z drugiej strony żal mi się z Wami rozstawać 💚 Na pewno będę zaglądać i śledzić, jak sobie radzicie! Trzymam mocne kciuki za testujące w ostatnich dniach sierpnia 🤞Ten miesiąc jeszcze na pewno nie powiedział ostatniego słowa ;)

Dawdler34, Amelia96, GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Gosiaczkova, Elgenda, aaandzia, Tajlandia22, MiśkaK, mommytobe, Monia•, Foggy, Gorzkax33333, mistyreal, Kompotlinka, Lisia00, Marcycha, Zizu952 lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    3.09.26 pierwsza wizyta lekarska

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Dziewczyny, cudowne bety! Dużo szczęścia! Gratuluję! 🍀

Lucy_26, MiśkaK lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ