Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
aaandzia wrote:no nie wiem, nie wiem nigdy tak nie miałam..... różne testy był na każdym była kreska, a ta wczorajsza to już taka ciemniejsza i różowa i wszystkie odczytane do 5 minut no, ale beta prawdę zawsze powie. Odstawie proga tak jak miałam odstawić pojutrze i czekam na @, jeszcze zdążę mieć cykl majowy kto wie
no ale czuje się zajebiście oszukana i sprawdzałam te wyniki 10 razy
Andzia,bardzo mi przykro:(
Kurcze,może jakiś błąd w laboratorium,może pozamieniali próbki...
Albo źle wpisali wyniki. Gdzie robiłaś badania?Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Słonecznik90 wrote:Andzia,bardzo mi przykro:(
Kurcze,może jakiś błąd w laboratorium,może pozamieniali próbki...
Albo źle wpisali wyniki. Gdzie robiłaś badania?
zawsze robiłam w alabie dzisiaj poszłam do diagnostyki bo szybciej otwierali...wątpię, że coś pomieszali🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Ja nawet nie wiem co mam napisać. Niepotrzebnie się nakręcałam, muszę dać sobie kilka dni, ale nic z tego nie rozumiem kompletnie, kreski wychodziły mi na różnych testach, wczoraj już była mocniejsza.....
Beta 0,20
Progesteron 7, gdzie tydzień temu był 18
No trudno jakoś muszę to przełknąć, ale nie wiem co to było i mam chyba obrazę na testy.. czekam na @ może jednak uda się mieć majowe dziecko, Jest mi po prostu przykro
Przykro mi 🫂🫂 może ciąża biochemiczna ? Kreski wychodziły bo była wyższa a teraz już spadła ?
Trzymam kciuki w takim razie za majowe 🤞🏻
Mi test wykrył betę 3,87 więc...
Natomiast koleżanka opowiadała mi niedawno o przypadku, że w laboratorium pomieszali wyniki 😶 ale to pewnie taki przypadek 1/ mlnWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 12:00
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
No dziwne to🤔 przykro mi, tulę mocno 🫂🫂🫂aaandzia wrote:Ja nawet nie wiem co mam napisać. Niepotrzebnie się nakręcałam, muszę dać sobie kilka dni, ale nic z tego nie rozumiem kompletnie, kreski wychodziły mi na różnych testach, wczoraj już była mocniejsza.....
Beta 0,20
No trudno jakoś muszę to przełknąć, ale nie wiem co to było i mam chyba obrazę na testy.. czekam na @ może jednak uda się mieć majowe dziecko, Jest mi po prostu przykro👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Gosiaczkova wrote:Przykro mi 🫂🫂 może ciąża biochemiczna ? Kreski wychodziły bo była wyższa a teraz już spadła ?
Trzymam kciuki w takim razie za majowe 🤞🏻
Mi test wykrył betę 3,87 więc...
Natomiast koleżanka opowiadała mi niedawno o przypadku, że w laboratorium pomieszali wyniki 😶 ale to pewnie taki przypadek 1/ mln
no jak miałam ostatniego biochema to miała 4,89 chyba i też był kreski.... a tu się ma nijak.
Zaraz się zmobilizuje w sobie i lecimy z tym sierpień, ja jestem typ człowieka zadaniowego, tak prędko się nie poddam, ale jest wkur... po prostu zwłaszcza na siebie, że tak szybko testy zrobiłam bo na dobrą sprawę miałam robić w środę więc nawet był tych drugich kresek nie widziała i to jest dla mnie nauczka na przyszłość;p
Dzięki dziewczyny za wsparcie :* czekamy na wyniki pozostał bet
KamilaAnt2026, Gosiaczkova, Aga992, Lucy_26, Dawdler34, Konzzdi, Gorzkax33333, xSophie lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Jeju Andzia tak mi przykro 🫂 ja w poprzednim cyklu miałam fałszywą kreskę, ale nic mi nie ciemniało. Sama mam teraz problem zaufać testom, a co dopiero Ty.. tulę 🫂 ale strasznie to dziwne. Googlowałaś coś na ten temat?💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Tofuszka wrote:Jeju Andzia tak mi przykro 🫂 ja w poprzednim cyklu miałam fałszywą kreskę, ale nic mi nie ciemniało. Sama mam teraz problem zaufać testom, a co dopiero Ty.. tulę 🫂 ale strasznie to dziwne. Googlowałaś coś na ten temat?
no AI mówi, że mogła być biochemiczna, ale te testy ciemniały więc nie mam pomysłu...już mi się chyba nawet nie chce i wątpię w błąd próbki ;p aż takiego szczęścia nie mam🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Andziaaa 🫂🫂🫂😭
No nie wierzę
nie rozumiem tego.
Ale tak, nadal szansa na maj 🫶
Ja już konsultowałam z AI jakie badania mam zrobić na kolejny cykl 🤓 może niepotrzebnie na wyrost, ale wolę mieć plan.
aaandzia lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Najwyżej skoczysz do apteki
a ile dpo jesteś??
12, jesteśmy w Bieszczadach i do najbliższej 40 min więc chyba nie mam na tyle motywacji 😆
Chilluje i czyszczę głowę, co ma być to będzie
Dawdler34, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
aaandzia wrote:Ja nawet nie wiem co mam napisać. Niepotrzebnie się nakręcałam, muszę dać sobie kilka dni, ale nic z tego nie rozumiem kompletnie, kreski wychodziły mi na różnych testach, wczoraj już była mocniejsza.....
Beta 0,20
No trudno jakoś muszę to przełknąć, ale nie wiem co to było i mam chyba obrazę na testy.. czekam na @ może jednak uda się mieć majowe dziecko, Jest mi po prostu przykro
Kurczę bardzo dziwna sytuacja 😢 przykro mi
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
Beta 0,20
Ehh 🫂 przykro mi, ale to jest szok. Test pozytywny był ewidentnie, jeszcze tak jak mówisz, gdyby nie był ciemniejszy. Dziwne, że beta tak szybko spadła, wiadomo w moczu wolniej spada, ale żeby aż tak. Oby kolejny cykl był tym ostatnim 🤞👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
🌺Andzia, bardzo mi przykro! Ale sytuacja jest przedziwna. Jeśli za te parę dni małpa nie przyjdzie, to może zrób badania raz jeszcze? Zdarzają się błędy w laboratoriach, mój mąż jest diagnostą laboratoryjnym i nieraz mi o takich sytuacjach opowiadał. Tym bardziej w Diagnostyce, która jest ogromną machiną z tysiącami badań dziennie.
Trzymam kciuki za jakieś wyjaśnienie się sytuacji ❤️🤞🏼
Gosiaczkova, Konzzdi, MiśkaK, Marcycha, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:🌺Andzia, bardzo mi przykro! Ale sytuacja jest przedziwna. Jeśli za te parę dni małpa nie przyjdzie, to może zrób badania raz jeszcze? Zdarzają się błędy w laboratoriach, mój mąż jest diagnostą laboratoryjnym i nieraz mi o takich sytuacjach opowiadał. Tym bardziej w Diagnostyce, która jest ogromną machiną z tysiącami badań dziennie.
Trzymam kciuki za jakieś wyjaśnienie się sytuacji ❤️🤞🏼
Podpinam się pod tym,bo to naprawdę dziwna sytuacja.
Andzia,przytulam 🫂Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Jak miałam biochem w ubiegłym cyklu, widziałam kreskę dla bety 8, 10, i 2. Potem nie testowałam, może to był jednak biochem...aaandzia wrote:no nie wiem, nie wiem nigdy tak nie miałam..... różne testy był na każdym była kreska, a ta wczorajsza to już taka ciemniejsza i różowa i wszystkie odczytane do 5 minut no, ale beta prawdę zawsze powie. Odstawie proga tak jak miałam odstawić pojutrze i czekam na @, jeszcze zdążę mieć cykl majowy kto wie
no ale czuje się zajebiście oszukana i sprawdzałam te wyniki 10 razy
Ale bardzo mi przykro i nie dziwię się, że czujesz się oszukana. Mam nadzieję, że szybko uśmiechnie się do Ciebie losWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 12:47
-
Dzięki dziewczyny jeszcze raz ;*
Wydałam kupę kasy w tym cyklu na te testy, dzisiaj pewnie posmutam sobie jutro będzie nowy dzień nowe szanse, a sierpień się dopiero zaczyna więc lecimy dalej dziewczyny!
Konzzdi, enk_a, Gosiaczkova, Aga992, mistyreal, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Andzia super podejście! Lecimy z tym sierpniem! ❤️🤞🥳🫂
aaandzia lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w