Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaandzia bardzo mi przykro 😭 ale masz super podejście, lecimy z sierpniem! Jeszcze będzie pięknie 🩷
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Dawdler34 wrote:Andzia super podejście! Lecimy z tym sierpniem! ❤️🤞🥳🫂
no ja tak mam poczekam aż wyjdę z pracy, wyryczę się i jutro działam ;p
mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tajlandia22 wrote:Ech, też robiłam w Diagnostyce badania i powiedzieli mi, że wyniki będą dopiero wieczorem… trochę mi się dłuży 😅
czekamy!
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Tajlandia22 wrote:Ech, też robiłam w Diagnostyce badania i powiedzieli mi, że wyniki będą dopiero wieczorem… trochę mi się dłuży 😅
A zobacz może już wrzucili😶😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 13:16
aaandzia lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Niestety nie. Sądzę, że nawet się za nie nie zabrali jeszcze. Mieszkam w małym mieście, kurier chyba o 11:30 zabiera wszystkie próbki z mojego punktu pobrań do centrali i tam dopiero badająGosiaczkova wrote:A zobacz może już wrzucili😶😅
-
Jak robiłam ostatnio badania na wirusy itp oraz TSH, to wyniki były ok. 19:00 - nawet wchodziłam na stronę Diagnostyki i nie było wcześniej. Ale u mnie zawsze są tak późno:(
Ale cieszę się, bo TSH wyszło mi 1,07 coś takiego 😂 Jak miałam wizytę z endokrynologiem, to mówił, że trzeba rozważyć zmianę dawki na mniejszą po redukcji wagi, ale jak widać obecna dawka działa wyśmienicie. Zawsze miałam w okolicach 3. Chyba ma mało pacjentów co mają tarczycę, a muszą brać dawkę 125 xd zawsze jest przerażony, że taką muszę brać.
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Foggy wrote:A Ty Andzia gdzie oddajesz krew że tak ekspresowo wyniki?
U nas w Alabie zawsze robiłam i tak samo w Diagnostyce jest, że jak pójdzie się rano 6.30/7 to kurier zabiera pierwszą parte przed 8 i o 10/11 wyniki są. Może właśnie to zależy od miejscowości🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Jejku... Jak to możliwe 🥺😭aaandzia wrote:Ja nawet nie wiem co mam napisać. Niepotrzebnie się nakręcałam, muszę dać sobie kilka dni, ale nic z tego nie rozumiem kompletnie, kreski wychodziły mi na różnych testach, wczoraj już była mocniejsza.....
Beta 0,20
Progesteron 7, gdzie tydzień temu był 18
No trudno jakoś muszę to przełknąć, ale nie wiem co to było i mam chyba obrazę na testy.. czekam na @ może jednak uda się mieć majowe dziecko, Jest mi po prostu przykro🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
aaandzia wrote:Ja nawet nie wiem co mam napisać. Niepotrzebnie się nakręcałam, muszę dać sobie kilka dni, ale nic z tego nie rozumiem kompletnie, kreski wychodziły mi na różnych testach, wczoraj już była mocniejsza.....
Beta 0,20
Progesteron 7, gdzie tydzień temu był 18
No trudno jakoś muszę to przełknąć, ale nie wiem co to było i mam chyba obrazę na testy.. czekam na @ może jednak uda się mieć majowe dziecko, Jest mi po prostu przykro
Kurde, nie wiem, jak to w ogóle możliwe, bardzo, bardzo mi przykro 🫂Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
🌻 Andzia kochana tak mi przykro... Tyle tu już było takich przykrych historii z tymi testami że chyba nie będę robić wcześniej tylko poczekam na termin @ tak dla świętego spokoju. Ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty bo u mnie co prawda druga kreska była, ale po czasie aa i tak potrafiłam sobie wkręcić ciążę, na tyle że jak beta wyszła negatywna to wmawiałam sobie ze pomieszali wyniki i po becie nawet robiłam kilka testów. Mocno wjechało mi to na psychikę. 😏
🌻 Tajlandia22 czekam na wyniki 🍀 ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 13:50
Gorzkax33333, Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
U mnie też było tak samo, na teście cień a beta 1Amelia96 wrote:🌻 Andzia kochana tak mi przykro... Tyle tu już było takich przykrych historii z tymi testami że chyba nie będę robić wcześniej tylko poczekam na termin @ tak dla świętego spokoju. Ja nie miałam takiej sytuacji jak Ty bo u mnie co prawda druga kreska była, ale po czasie aa i tak potrafiłam sobie wkręcić ciążę, na tyle że jak beta wyszła negatywna to wmawiałam sobie ze pomieszali wyniki i po becie nawet robiłam kilka testów. Mocno wjechało mi to na psychikę. 😏
🌻 Tajlandia22 czekam na wyniki 🍀 ✊
Amelia96 lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Elgenda wrote:Jak robiłam ostatnio badania na wirusy itp oraz TSH, to wyniki były ok. 19:00 - nawet wchodziłam na stronę Diagnostyki i nie było wcześniej. Ale u mnie zawsze są tak późno:(
Ale cieszę się, bo TSH wyszło mi 1,07 coś takiego 😂 Jak miałam wizytę z endokrynologiem, to mówił, że trzeba rozważyć zmianę dawki na mniejszą po redukcji wagi, ale jak widać obecna dawka działa wyśmienicie. Zawsze miałam w okolicach 3. Chyba ma mało pacjentów co mają tarczycę, a muszą brać dawkę 125 xd zawsze jest przerażony, że taką muszę brać.
Ojej,a dlaczego taka dawka?
Ja bez tarczycy na ten moment biorę 112Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
mój plan na ten sezon (z partnerem na cykl mówimy, sezon zawsze
)
1. ograniczenie słodyczy i chiperków
2. ograniczenie testów LH, źle to na mnie wpływa jak sie nakręcam. Działamy po @ co dwa dni do wzrostu temperatury
3. odstawienie brajana w drugiej fazie - tylko mi to szkodzi, dopatruje się objawów z marca, jak wyszedł ⏸️,a przecież teraz może być zupełnie inaczej (tylko jak go odstawić
)
4. testowanie w dniu spodziewanej @
5. dbać o nawodnienie
Amelia96, aaandzia, KamilaAnt2026, Słonecznik90, Gorzkax33333, MiśkaK, Konzzdi, xSophie, mistyreal lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Ja mam tarczycę a biorę też 112, czy mam się zacząć bać? 🤭Słonecznik90 wrote:Ojej,a dlaczego taka dawka?
Ja bez tarczycy na ten moment biorę 112
Elgenda lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Ambitny plan, powodzenia ✊✊Dawdler34 wrote:mój plan na ten sezon (z partnerem na cykl mówimy, sezon zawsze
)
2. ograniczenie testów LH, źle to na mnie wpływa jak sie nakręcam. Działamy po @ co dwa dni do wzrostu temperatury
3. odstawienie brajana w drugiej fazie - tylko mi to szkodzi, dopatruje się objawów z marca, jak wyszedł ⏸️,a przecież teraz może być zupełnie inaczej (tylko jak go odstawić
)
5. dbać o nawodnienie
ja na sierpień wykupiłam sobie diete pudełkową i weszłam troche na redukcje, ograniczam słodycze/ i słone przekąśki i alkohol
aaandzia, Dawdler34, Słonecznik90, Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Dawdler34 wrote:mój plan na ten sezon (z partnerem na cykl mówimy, sezon zawsze
)
)
5. dbać o nawodnienie
zapisuje się do tego sezonu ;p od razu mi się skojarzyło z Bridgertonami, których uwielbiam ;p ja w tym cyklu nie testuje owulacyjnie, a test ciążowy w dniu @. No i dzisiaj mam zamiar pójść na rower znowu, ogólnie zwiększyć aktywność. Amen
Dawdler34, enk_a, Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
KamilaAnt2026 wrote:Ambitny plan, powodzenia ✊✊
ja na sierpień wykupiłam sobie diete pudełkową i weszłam troche na redukcje, ograniczam słodycze/ i słone przekąśki i alkohol
ja też mam pudełka już pół roku i bardzo polecam ;p
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy