Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A to chyba pytanie o wapń to kochana do słonecznika 🙈

A to przepraszam, Słonecznik byłabym wdzięczna za odpowiedź:D

Gajek, pracujesz w aptece?? Ja spędziłam całe dzieciństwo na zapleczu apteki 😅 Przeglądałam leki, robiłam takie ,,opłatkowe" tabletki do których wsadzałam vibovit w proszku i jadłam.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też w tym cyklu odpuszczę testy owulacyjne. W styczniu był jedyny miesiąc, gdzie olałam wszystkie aplikacje, testy owulacyjne i też stało się tak, że wtedy zaszłam w ciążę. Nie wiem co w tym jest i czy uda mi się tak wyłączyć głowę, żeby nie myśleć o tym tak obsesyjnie ale na razie mam takie założenie 🙈 ale łatwo mówić, bo dopiero początek cyklu

Dawdler34, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na śluz płodny z robieniem testów, i raz dziennie o 17-18

aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    A to przepraszam, Słonecznik byłabym wdzięczna za odpowiedź:D

Gajek, pracujesz w aptece?? Ja spędziłam całe dzieciństwo na zapleczu apteki 😅 Przeglądałam leki, robiłam takie ,,opłatkowe" tabletki do których wsadzałam vibovit w proszku i jadłam.
    Taaak wylądowałam w aptece i raczej tu mi dobrze. Dlatego mogę robić testy lh na potęgę bo mniej za nie płacę 😂😂 chociaż minusem są pacjenci, to co potrafią wymyślić to możnaby książki pisać. Ostatnio pan chciał kupić Domestos i patrzy się jak głupa gdy mówię że nie ma ( chciał dentosept )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:19

Tofuszka, Dawdler34, Elgenda, aaandzia, Słonecznik90, mistyreal, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl, Andzia, no też się wkur***am dobrze jak przeczytałam o Twoim wyniku. Pewnie teraz poczekałabym na ewentualną @, jak nie przyjdzie to wtedy ponownie badanie z krwi i najlepiej w Diagnostyce, bo jak wyjdzie wysoki pozytyw, to niech oddają kasę, a jak nie, to te **uje od testów niech oddają 😅 Przytulam Cię mocno i podzielam Twoje podejście. Płacz, złam jakiś test, olej go 😅 Niech wszystko idzie w cholerę, Ty i tak to dziecko będziesz miała! 😎

Widzę, tu tendencję odchodzenia od testów owu, a ja dziś pierwszy raz takowe kupiłam 🙃 Mam aktualnie 9 dc i z racji ostatniego krótszego cyklu jestem ciekawa co będzie w tym, czy się czegoś dopatrzę.
    Z ciekawostek zaczęłam brać też melatoninę i najpierw wzięłam 100 mg, przedwczoraj 200 mg i wczoraj na noc 300 mg. Przy 300 pojawił się u mnie silny rls (syndrom niespokojnych nóg, a w moim przypadku calego ciała 🫣). Także zamiast ułatwić zasypianie to utrudniło 🙃 Dziś schodzę do 200 i zobaczę jak będzie. W sumie to 300 wzięłam dla testów, nie chciałam tyle brać, bo właśnie wydaje mi się to dużo i dobrze się stało. Mam tylko nadzieję, że choć trochę moja komórka jajowa się ucieszyła 😆

Co do schodzenia ze słodyczy i mojej diety przeciwzapalnej, to "tylko" mój nałóg zostawiłam 🫣 Tj. czarna kawa + ciasto/bułka. To jest mój życiowy umilacz i nie ma szans bym to porzuciła 😝 Dobra idę coś poćwiczyć, bo czytam Was, piszę i tyłek do kanapy mi się przykleił. Andzia, jeszcze raz tulę, idę się wyżyć z dedykacją dla Ciebie 🫡

aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja prdl, Andzia, no też się wkur***am dobrze jak przeczytałam o Twoim wyniku. Pewnie teraz poczekałabym na ewentualną @, jak nie przyjdzie to wtedy ponownie badanie z krwi i najlepiej w Diagnostyce, bo jak wyjdzie wysoki pozytyw, to niech oddają kasę, a jak nie, to te **uje od testów niech oddają 😅 Przytulam Cię mocno i podzielam Twoje podejście. Płacz, złam jakiś test, olej go 😅 Niech wszystko idzie w cholerę, Ty i tak to dziecko będziesz miała! 😎

Widzę, tu tendencję odchodzenia od testów owu, a ja dziś pierwszy raz takowe kupiłam 🙃 Mam aktualnie 9 dc i z racji ostatniego krótszego cyklu jestem ciekawa co będzie w tym, czy się czegoś dopatrzę.
    Z ciekawostek zaczęłam brać też melatoninę i najpierw wzięłam 100 mg, przedwczoraj 200 mg i wczoraj na noc 300 mg. Przy 300 pojawił się u mnie silny rls (syndrom niespokojnych nóg, a w moim przypadku calego ciała 🫣). Także zamiast ułatwić zasypianie to utrudniło 🙃 Dziś schodzę do 200 i zobaczę jak będzie. W sumie to 300 wzięłam dla testów, nie chciałam tyle brać, bo właśnie wydaje mi się to dużo i dobrze się stało. Mam tylko nadzieję, że choć trochę moja komórka jajowa się ucieszyła 😆

Co do schodzenia ze słodyczy i mojej diety przeciwzapalnej, to "tylko" mój nałóg zostawiłam 🫣 Tj. czarna kawa + ciasto/bułka. To jest mój życiowy umilacz i nie ma szans bym to porzuciła 😝 Dobra idę coś poćwiczyć, bo czytam Was, piszę i tyłek do kanapy mi się przykleił. Andzia, jeszcze raz tulę, idę się wyżyć z dedykacją dla Ciebie 🫡
    Jezu 300mg melatoniny??? To co to za produkt . Bo dawka powyżej 5 mg choćby człowiek bral i te 300 mg to zwiększają się tylko skutki uboczne a działanie jest takie samo. Chyba że chodziło ci o mikrogramy a nie miligramy (mg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:48

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahah Gajek ten domestos cudo! Uwielbiam ludzi niepotrafiących przeczytać nazw leków 😂 (samej też mi się zdarzyło przekręcić, wiadomo xD)
    Drugi mój faworyt to restauracje - sos czosTkowy, eKspresso i inne takie smaczki hehe

Ja dziewczyny twardo trwam w postanowieniu testowania i na razie dałam radę nie testować. Nawet nie myślę o tym jak idę na pierwsze siusiu. Dziś 10dpo. Cycki bolą, co chwilę mi zimno, a jak już się ugrzeję to mi za ciepło. Do tego cycki nabrały różowego z przekrwienia koloru. Ale zanim napawacie się entuzjazmem to już uspokajam że takie PMSy miewałam, więc nic nowego się nie pojawiło 🤷🏻‍♀️ więc mam neutralne podejście do tego. Byle do środy

Gorzkax33333, biavska, mistyreal, Dawdler34, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek miesiąca i takie emocje! A jest to moj pierwszy miesiąc z Wami.

Aaandzia, strasznie mi przykro. Bardzo Ci kibicowałam.
    A może dzidzia Bliźniak Ci dany a nie dzidzia byk🙂

aaandzia lubi tę wiadomość

Chloé2017
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Andzia to jest aż nie możliwe co się wydarzyło.. bardzo mi przykro, wyobrażam sobie przez co musiałaś przejść, emocjonalny rollercoaster, mam nadzieję że to jednak jakiś błąd laboratorium 🥹

Co do testów owu to już od maja sobie je odpuściłam bo zauważyłam że strasznie mnie to stresuje i nakręca dlatego olałam..
    🌸Tofuszko widzę że testujemy razem, ja już miałam dziś przynajmniej z 10 razy myśl żeby jutro zrobić test ale też chcę wytrzymać do środy 🤞

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już testow owu nie robie od maja, o wiele lepiej mi z tym 😁 nakrecalam sie niepotrzebnie, jak widzialam ze pik sie zbliza to w ogole te zblizenia byly na sile i czasami nic nie wychodzilo z tego bo jeszcze nakrecalam partnera i ta presja powodowala, ze nic nie bylo, takie bledne kolo 😂😂

aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z moją częstotliwością bez testów owu w życiu bym w ciążę nie zaszła 😶🤣

Elgenda lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię cały czas owulaki w ten sposób też wiem w którym momencie cyklu jestem i uczę się sygnałów od ciała tj. śluz

Marcycha lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie bez testów ani rusz. Bo gdybym patrzyła na same objawy to chyba z 4 owulacje bym miała w tym cyklu. Zazdroszczę wam takich spokojniejszych i pewniejszych cykli. Mnie ten przetyral i fizycznie przez zmiany hormonów co chwilę i psychicznie

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    A ja robię cały czas owulaki w ten sposób też wiem w którym momencie cyklu jestem i uczę się sygnałów od ciała tj. śluz
    O to to. Jak robiłam rok temu to szybko się zdemontowałam bo nie mogłam piku złapać nawet jak robiłam rano i wieczorem. W maju wróciłam do owulaków i trzaskałam je 3-4 razy dziennie jak zaczęły ciemnieć i wyłapałam pik xD
    Teraz kontynuuję, ale 1-2x dziennie i tak samo jak Ty uczę się swojego ciała. Wcześniej miałam problem z rozpoznawaniem płodnego śluzu bo nie jest idealny książkowo przezroczysty 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloe Boże przeczytałam, że może bliźniaki 🤦🏻‍♀️😅😅😅😅

Czy Tajlandia dawała już update? Potrzebuję dobrych wieści 🌻

Marcycha no dokładnie tak się wkurzyłam….. zaczął mnie boleć brzuch na dodatek, ale to już chyba ze stresu i z nerwów z całego dnia bo jednak w pracy musiałam się trzymać wśród ludzi dopiero po mogłam pęknąć.

Trzymam za wszystkie mocno kciuki😘

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia bardzo mi przykro :( Nie takich wieści się spodziewałam... mimo wszystko liczę na cichy cud, że to jakiś błąd w labie. I mega podziwiam za podejście, silna babka z Ciebie! ❤️

Tajlandia, Smerfetka - gratulacje dziewczyny♥️ Czekamy na pierwsze sierpniowe betki

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przygoda z testami owu jak szybko sie zaczela tak szybko się skończyła 😆 Irytował mnie fakt, że jakiego dnia bym nie zrobila to ratio wiecznie 0.3 więc rzuciłam to w piździet😆

Elgenda, mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Moja przygoda z testami owu jak szybko sie zaczela tak szybko się skończyła 😆 Irytował mnie fakt, że jakiego dnia bym nie zrobila to ratio wiecznie 0.3 więc rzuciłam to w piździet😆
    No dokładnie. Moja przygoda też będzie krótka i nie będę żałować rozbratu 🤪

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    O to to. Jak robiłam rok temu to szybko się zdemontowałam bo nie mogłam piku złapać nawet jak robiłam rano i wieczorem. W maju wróciłam do owulaków i trzaskałam je 3-4 razy dziennie jak zaczęły ciemnieć i wyłapałam pik xD
    Teraz kontynuuję, ale 1-2x dziennie i tak samo jak Ty uczę się swojego ciała. Wcześniej miałam problem z rozpoznawaniem płodnego śluzu bo nie jest idealny książkowo przezroczysty 🤷🏻‍♀️

To mamy tak samo mój śluz tak samo nie jest idealnie przeźroczysty i rozciągliwy, a dzięki tym testom owu sporo się nauczyłam tak jak i Ty 😅
    Dziś na premom miałam 1,34 więc szczyt był gdzieś w nocy lub dziś rano
    Z wczorajszych działań nici może dziś nam się uda wieczorem..

aaandzia, Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Ja w sumie nie wiem czemu taka dawka, moja tarczyca chyba padła 😂

Alkoholu nie piję już z 8 lat. W ogóle moim pierwszym objawem niedoczynności były wymioty nawet po kilku łykach piwa, metabolizm padł.

Cała reszta tarczycowa w normie.

Gajek, a to poziom wapnia też może mieć wpływ? W sumie u mnie w rodzinie jest dziedziczna osteoporoza, dopiero od 2 tygodni suplementuję wapń.

Już przed chwilką przeczytałam,że jednak to pytanie do mnie,także pozwolę sobie tu odpowiedzieć:)
    Generalnie ten poziom wapnia piszę z rozpędu,bo ja od czasu operacji mam za niski poziom wapnia(biorę 6 calperosów dziennie)
    Ale wyczytałam,że nadczynność tarczycy może podnosić poziom wapnia,także jest to w jakiś sposób ze sobą powiązane;)

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ