SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A to chyba pytanie o wapń to kochana do słonecznika 🙈

A to przepraszam, Słonecznik byłabym wdzięczna za odpowiedź:D

Gajek, pracujesz w aptece?? Ja spędziłam całe dzieciństwo na zapleczu apteki 😅 Przeglądałam leki, robiłam takie ,,opłatkowe" tabletki do których wsadzałam vibovit w proszku i jadłam.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też w tym cyklu odpuszczę testy owulacyjne. W styczniu był jedyny miesiąc, gdzie olałam wszystkie aplikacje, testy owulacyjne i też stało się tak, że wtedy zaszłam w ciążę. Nie wiem co w tym jest i czy uda mi się tak wyłączyć głowę, żeby nie myśleć o tym tak obsesyjnie ale na razie mam takie założenie 🙈 ale łatwo mówić, bo dopiero początek cyklu

Dawdler34, aaandzia, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceice+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na śluz płodny z robieniem testów, i raz dziennie o 17-18

aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    A to przepraszam, Słonecznik byłabym wdzięczna za odpowiedź:D

Gajek, pracujesz w aptece?? Ja spędziłam całe dzieciństwo na zapleczu apteki 😅 Przeglądałam leki, robiłam takie ,,opłatkowe" tabletki do których wsadzałam vibovit w proszku i jadłam.
    Taaak wylądowałam w aptece i raczej tu mi dobrze. Dlatego mogę robić testy lh na potęgę bo mniej za nie płacę 😂😂 chociaż minusem są pacjenci, to co potrafią wymyślić to możnaby książki pisać. Ostatnio pan chciał kupić Domestos i patrzy się jak głupa gdy mówię że nie ma ( chciał dentosept )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:19

Tofuszka, Dawdler34, Elgenda, aaandzia, Słonecznik90, mistyreal, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prdl, Andzia, no też się wkur***am dobrze jak przeczytałam o Twoim wyniku. Pewnie teraz poczekałabym na ewentualną @, jak nie przyjdzie to wtedy ponownie badanie z krwi i najlepiej w Diagnostyce, bo jak wyjdzie wysoki pozytyw, to niech oddają kasę, a jak nie, to te **uje od testów niech oddają 😅 Przytulam Cię mocno i podzielam Twoje podejście. Płacz, złam jakiś test, olej go 😅 Niech wszystko idzie w cholerę, Ty i tak to dziecko będziesz miała! 😎

Widzę, tu tendencję odchodzenia od testów owu, a ja dziś pierwszy raz takowe kupiłam 🙃 Mam aktualnie 9 dc i z racji ostatniego krótszego cyklu jestem ciekawa co będzie w tym, czy się czegoś dopatrzę.
    Z ciekawostek zaczęłam brać też melatoninę i najpierw wzięłam 100 mg, przedwczoraj 200 mg i wczoraj na noc 300 mg. Przy 300 pojawił się u mnie silny rls (syndrom niespokojnych nóg, a w moim przypadku calego ciała 🫣). Także zamiast ułatwić zasypianie to utrudniło 🙃 Dziś schodzę do 200 i zobaczę jak będzie. W sumie to 300 wzięłam dla testów, nie chciałam tyle brać, bo właśnie wydaje mi się to dużo i dobrze się stało. Mam tylko nadzieję, że choć trochę moja komórka jajowa się ucieszyła 😆

Co do schodzenia ze słodyczy i mojej diety przeciwzapalnej, to "tylko" mój nałóg zostawiłam 🫣 Tj. czarna kawa + ciasto/bułka. To jest mój życiowy umilacz i nie ma szans bym to porzuciła 😝 Dobra idę coś poćwiczyć, bo czytam Was, piszę i tyłek do kanapy mi się przykleił. Andzia, jeszcze raz tulę, idę się wyżyć z dedykacją dla Ciebie 🫡

aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Ja prdl, Andzia, no też się wkur***am dobrze jak przeczytałam o Twoim wyniku. Pewnie teraz poczekałabym na ewentualną @, jak nie przyjdzie to wtedy ponownie badanie z krwi i najlepiej w Diagnostyce, bo jak wyjdzie wysoki pozytyw, to niech oddają kasę, a jak nie, to te **uje od testów niech oddają 😅 Przytulam Cię mocno i podzielam Twoje podejście. Płacz, złam jakiś test, olej go 😅 Niech wszystko idzie w cholerę, Ty i tak to dziecko będziesz miała! 😎

Widzę, tu tendencję odchodzenia od testów owu, a ja dziś pierwszy raz takowe kupiłam 🙃 Mam aktualnie 9 dc i z racji ostatniego krótszego cyklu jestem ciekawa co będzie w tym, czy się czegoś dopatrzę.
    Z ciekawostek zaczęłam brać też melatoninę i najpierw wzięłam 100 mg, przedwczoraj 200 mg i wczoraj na noc 300 mg. Przy 300 pojawił się u mnie silny rls (syndrom niespokojnych nóg, a w moim przypadku calego ciała 🫣). Także zamiast ułatwić zasypianie to utrudniło 🙃 Dziś schodzę do 200 i zobaczę jak będzie. W sumie to 300 wzięłam dla testów, nie chciałam tyle brać, bo właśnie wydaje mi się to dużo i dobrze się stało. Mam tylko nadzieję, że choć trochę moja komórka jajowa się ucieszyła 😆

Co do schodzenia ze słodyczy i mojej diety przeciwzapalnej, to "tylko" mój nałóg zostawiłam 🫣 Tj. czarna kawa + ciasto/bułka. To jest mój życiowy umilacz i nie ma szans bym to porzuciła 😝 Dobra idę coś poćwiczyć, bo czytam Was, piszę i tyłek do kanapy mi się przykleił. Andzia, jeszcze raz tulę, idę się wyżyć z dedykacją dla Ciebie 🫡
    Jezu 300mg melatoniny??? To co to za produkt . Bo dawka powyżej 5 mg choćby człowiek bral i te 300 mg to zwiększają się tylko skutki uboczne a działanie jest takie samo. Chyba że chodziło ci o mikrogramy a nie miligramy (mg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 16:48

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahah Gajek ten domestos cudo! Uwielbiam ludzi niepotrafiących przeczytać nazw leków 😂 (samej też mi się zdarzyło przekręcić, wiadomo xD)
    Drugi mój faworyt to restauracje - sos czosTkowy, eKspresso i inne takie smaczki hehe

Ja dziewczyny twardo trwam w postanowieniu testowania i na razie dałam radę nie testować. Nawet nie myślę o tym jak idę na pierwsze siusiu. Dziś 10dpo. Cycki bolą, co chwilę mi zimno, a jak już się ugrzeję to mi za ciepło. Do tego cycki nabrały różowego z przekrwienia koloru. Ale zanim napawacie się entuzjazmem to już uspokajam że takie PMSy miewałam, więc nic nowego się nie pojawiło 🤷🏻‍♀️ więc mam neutralne podejście do tego. Byle do środy

Gorzkax33333, biavska, mistyreal, Dawdler34, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek miesiąca i takie emocje! A jest to moj pierwszy miesiąc z Wami.

Aaandzia, strasznie mi przykro. Bardzo Ci kibicowałam.
    A może dzidzia Bliźniak Ci dany a nie dzidzia byk🙂

aaandzia lubi tę wiadomość

Chloé2017
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Andzia to jest aż nie możliwe co się wydarzyło.. bardzo mi przykro, wyobrażam sobie przez co musiałaś przejść, emocjonalny rollercoaster, mam nadzieję że to jednak jakiś błąd laboratorium 🥹

Co do testów owu to już od maja sobie je odpuściłam bo zauważyłam że strasznie mnie to stresuje i nakręca dlatego olałam..
    🌸Tofuszko widzę że testujemy razem, ja już miałam dziś przynajmniej z 10 razy myśl żeby jutro zrobić test ale też chcę wytrzymać do środy 🤞

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG ✅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już testow owu nie robie od maja, o wiele lepiej mi z tym 😁 nakrecalam sie niepotrzebnie, jak widzialam ze pik sie zbliza to w ogole te zblizenia byly na sile i czasami nic nie wychodzilo z tego bo jeszcze nakrecalam partnera i ta presja powodowala, ze nic nie bylo, takie bledne kolo 😂😂

aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z moją częstotliwością bez testów owu w życiu bym w ciążę nie zaszła 😶🤣

Elgenda lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię cały czas owulaki w ten sposób też wiem w którym momencie cyklu jestem i uczę się sygnałów od ciała tj. śluz

Marcycha lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie bez testów ani rusz. Bo gdybym patrzyła na same objawy to chyba z 4 owulacje bym miała w tym cyklu. Zazdroszczę wam takich spokojniejszych i pewniejszych cykli. Mnie ten przetyral i fizycznie przez zmiany hormonów co chwilę i psychicznie

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    A ja robię cały czas owulaki w ten sposób też wiem w którym momencie cyklu jestem i uczę się sygnałów od ciała tj. śluz
    O to to. Jak robiłam rok temu to szybko się zdemontowałam bo nie mogłam piku złapać nawet jak robiłam rano i wieczorem. W maju wróciłam do owulaków i trzaskałam je 3-4 razy dziennie jak zaczęły ciemnieć i wyłapałam pik xD
    Teraz kontynuuję, ale 1-2x dziennie i tak samo jak Ty uczę się swojego ciała. Wcześniej miałam problem z rozpoznawaniem płodnego śluzu bo nie jest idealny książkowo przezroczysty 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloe Boże przeczytałam, że może bliźniaki 🤦🏻‍♀️😅😅😅😅

Czy Tajlandia dawała już update? Potrzebuję dobrych wieści 🌻

Marcycha no dokładnie tak się wkurzyłam….. zaczął mnie boleć brzuch na dodatek, ale to już chyba ze stresu i z nerwów z całego dnia bo jednak w pracy musiałam się trzymać wśród ludzi dopiero po mogłam pęknąć.

Trzymam za wszystkie mocno kciuki😘

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia bardzo mi przykro :( Nie takich wieści się spodziewałam... mimo wszystko liczę na cichy cud, że to jakiś błąd w labie. I mega podziwiam za podejście, silna babka z Ciebie! ❤️

Tajlandia, Smerfetka - gratulacje dziewczyny♥️ Czekamy na pierwsze sierpniowe betki

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przygoda z testami owu jak szybko sie zaczela tak szybko się skończyła 😆 Irytował mnie fakt, że jakiego dnia bym nie zrobila to ratio wiecznie 0.3 więc rzuciłam to w piździet😆

Elgenda, mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)

Badanie nasienia✅️
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Moja przygoda z testami owu jak szybko sie zaczela tak szybko się skończyła 😆 Irytował mnie fakt, że jakiego dnia bym nie zrobila to ratio wiecznie 0.3 więc rzuciłam to w piździet😆
    No dokładnie. Moja przygoda też będzie krótka i nie będę żałować rozbratu 🤪

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️

💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    O to to. Jak robiłam rok temu to szybko się zdemontowałam bo nie mogłam piku złapać nawet jak robiłam rano i wieczorem. W maju wróciłam do owulaków i trzaskałam je 3-4 razy dziennie jak zaczęły ciemnieć i wyłapałam pik xD
    Teraz kontynuuję, ale 1-2x dziennie i tak samo jak Ty uczę się swojego ciała. Wcześniej miałam problem z rozpoznawaniem płodnego śluzu bo nie jest idealny książkowo przezroczysty 🤷🏻‍♀️

To mamy tak samo mój śluz tak samo nie jest idealnie przeźroczysty i rozciągliwy, a dzięki tym testom owu sporo się nauczyłam tak jak i Ty 😅
    Dziś na premom miałam 1,34 więc szczyt był gdzieś w nocy lub dziś rano
    Z wczorajszych działań nici może dziś nam się uda wieczorem..

aaandzia, Tofuszka, Marcycha lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Ja w sumie nie wiem czemu taka dawka, moja tarczyca chyba padła 😂

Alkoholu nie piję już z 8 lat. W ogóle moim pierwszym objawem niedoczynności były wymioty nawet po kilku łykach piwa, metabolizm padł.

Cała reszta tarczycowa w normie.

Gajek, a to poziom wapnia też może mieć wpływ? W sumie u mnie w rodzinie jest dziedziczna osteoporoza, dopiero od 2 tygodni suplementuję wapń.

Już przed chwilką przeczytałam,że jednak to pytanie do mnie,także pozwolę sobie tu odpowiedzieć:)
    Generalnie ten poziom wapnia piszę z rozpędu,bo ja od czasu operacji mam za niski poziom wapnia(biorę 6 calperosów dziennie)
    Ale wyczytałam,że nadczynność tarczycy może podnosić poziom wapnia,także jest to w jakiś sposób ze sobą powiązane;)

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ