SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Beta 171,00 mIU/ml
    Progesteron 25,20 ng/ml
    🥹🤞🏼❤️

Gratulacje! Pięknie poszybowała i progesteron też ładnie 😍

Tajlandia22, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceice+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia, cudnie i teraz tak razem do szczęśliwego rozwiązania 😊

Mommy, aż mi ciarki przeszły 😅 Mamy bardzo podobny plan na ten tydzień 😆 Niech moc będzie z nami 😁

Gajek, dobrze, czuwaj 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 20:26

Tajlandia22, mommytobe, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia ogromne gratulacje 🥳 nudnej ciąży, niech kropeczek się rozgości i zostanie tam aż do terminu porodu

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia wielkie gratulacje ❤️

• KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Gratki !!

U mnie 9dpo i biało
    Zrobiłam test bo moje życie od kilku dni toczy się tylko wokół ciąży , objawów i nie mogę normalnie funkcjonować

Raczej u mnie już na pewno lipa
    A taki piękny progesteron miałam 7dpo Hahah i zmarnował się 🤣
    A wiec 6 cykl starań poszedł w las

Chyba mam za słabą psyche na te starania , wkręcam sobie na łeb wszystko
    Całkowicie cie rozumiem. Ale 9dpo to jeszcze bardzo wcześnie i niczego nie przekreśla negatywny test. Trzymam kciuki ✊️

Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,2kg
  • Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Beta 171,00 mIU/ml
    Progesteron 25,20 ng/ml
    🥹🤞🏼❤️

Gratulacje 😃🤞

Chloé2017
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia, gratulacje! 🫶🏻

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Chloé2017 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Andzia no szok…. 😧 jeszcze bym zaczekała czy małpa przyjdzie… 🤔

A ja dziś dziewczyny widziałam bociana! 😃 pierwszy raz od kiedy się staramy 😂 to musi coś znaczyć 🤪

My działaliśmy w sobotę i wczoraj. Raczej 2 dni damy se spokój 😅 i później środa, piątek i sobota podziałamy 🤞❤️❤️❤️

Do wszystkich dziewczyn, które są przed owulacją - do boju! 😃🔥❤️

Widzę, że testujemy razem i również 4cs. Do boju 💪

Btw niezłe tempo ❤️😃

aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość

Chloé2017
  • enk_a Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendatoja wrote:
    Gratki !!

U mnie 9dpo i biało
    Zrobiłam test bo moje życie od kilku dni toczy się tylko wokół ciąży , objawów i nie mogę normalnie funkcjonować

Raczej u mnie już na pewno lipa
    A taki piękny progesteron miałam 7dpo Hahah i zmarnował się 🤣
    A wiec 6 cykl starań poszedł w las

Chyba mam za słabą psyche na te starania , wkręcam sobie na łeb wszystko

Też tak myślałam parę dni temu, że już nie ma na co liczyć w tym cyklu a dziś jestem dzień przed okresem i nadal oglądam te testy prawie pod lupą w nadziei że coś się jeszcze zmieni chociaż rozum podpowiada, że zdrowiej byłoby się już pożegnać z tą myślą 🤣

🎀 30 👔 31 🐶
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój, ja już tyle dzisiaj testów na natrzaskałam 😆 I też patrzę pod każdym kątem.

W ogóle Rossmann mi odpisał, żebym przesłała im drugą stronę opakowania z kodem kreskowym xd no naprawdę jakby jedna strona z nazwą im nie wystarczyła 🫨 ale wysłałam, zobaczymy czy coś zmienią!!

aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Dajcie spokój, ja już tyle dzisiaj testów na natrzaskałam 😆 I też patrzę pod każdym kątem.

W ogóle Rossmann mi odpisał, żebym przesłała im drugą stronę opakowania z kodem kreskowym xd no naprawdę jakby jedna strona z nazwą im nie wystarczyła 🫨 ale wysłałam, zobaczymy czy coś zmienią!!

Aż się uśmiałam 😅😅😅 nawet nie pytaj ile ja natrzaskałam w tym cyklu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Już to Facelle mogliby ogarnąć w końcu ile to już 2 miesiące? Jak nie lepiej

mistyreal lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Tajlandia22, gratulacje! Wspaniała wiadomość! Samej nudy przez najbliższe 9 miesięcy. 😉🌻

aaandzia, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tulę za ⚪️ ale trzymam nadal kciuki dopóki nie ma @ !

Ja już idę spać ten dzień mnie przeorał emocjonalnie, ale dobrze, że można tutaj wylać z siebie wszystko ♥️

Kciuki za jutrzejsze testowania 🌻🌻🌻🌻

enk_a, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Elgenda, śmieszne jest to, że to Ty jako klient masz im to przesłać, a nie ogarniają już tego w swoim sosie, ale z drugiej strony jeśli to ma przyspieszyć efekt, zminimalizować pomyłki i wszelką wewnętrzną psychologię, to niech im będzie 😅
    Z tymi testami to dobry ananas jesteś 😆

👑 Andzia, śpij dobrze, należy Ci się 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 21:56

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny za tyle gratulacji! Powiem szczerze, że jeszcze i tak podchodzę do tego wszystkiego z dość dużym dystansem. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w lipcowym wątku na początku pisałam, że myślimy o drugim dziecku, ale ja jakoś totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba jeszcze po prostu nie czułam się w pełni gotowa na to drugie. I jakoś chyba miałam „nadzieję”, że uda nam się w drugim czy trzecim cyklu starań, że będę miała jeszcze chwilę na zaprzyjaźnienie się z perspektywa dwójki. A tu pykło za pierwszym razem i mam takie „wtf, ale że jak? Że to już? Nie wiem czy ja już tak szybko chce! Czy dam sobie radę?” 😅 tym bardziej, że ten miesiąc naprawdę nie był sprzyjający.

Trochę mi głupio jest mieć takie myśli, gdy wiele z Was już od dawna stara się o pierwsze czy kolejne dziecko. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, absolutnie nie miałam takie zamiaru. 🫶🏻

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️
    20.08.26 - jest ❤️! Bubuś ma 0,67 cm
    01.09.26 - 1,82 cm Bubusia 🫒

preg.png
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Beta 171,00 mIU/ml
    Progesteron 25,20 ng/ml
    🥹🤞🏼❤️
    Piękna beta gratulacje

• GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Dzięki, dziewczyny za tyle gratulacji! Powiem szczerze, że jeszcze i tak podchodzę do tego wszystkiego z dość dużym dystansem. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w lipcowym wątku na początku pisałam, że myślimy o drugim dziecku, ale ja jakoś totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba jeszcze po prostu nie czułam się w pełni gotowa na to drugie. I jakoś chyba miałam „nadzieję”, że uda nam się w drugim czy trzecim cyklu starań, że będę miała jeszcze chwilę na zaprzyjaźnienie się z perspektywa dwójki. A tu pykło za pierwszym razem i mam takie „wtf, ale że jak? Że to już? Nie wiem czy ja już tak szybko chce! Czy dam sobie radę?” 😅 tym bardziej, że ten miesiąc naprawdę nie był sprzyjający.

Trochę mi głupio jest mieć takie myśli, gdy wiele z Was już od dawna stara się o pierwsze czy kolejne dziecko. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, absolutnie nie miałam takie zamiaru. 🫶🏻

Myślę że z czasem nie będziesz bardziej przygotowana, nic tylko się cieszyć że tak szybko poszło! ☺️

Tajlandia22, Amelia96 lubią tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia, to nie głupie myślenie, a naturalna kolej rzeczy. Myślę, że każda z nas po zajściu będzie miała swoje rozterki i pytania co dalej, mimo że plan na dziecko był. Ty masz takie, a inna będzie myślała np.; bo dopiero zaczęła nową pracę, bo rozpoczął się projekt, bo na czas porodu wypada komunia/ślub, bo skończył się kredyt, a jeszcze sporo do wykończenia i pieniądze są potrzebne, bo starsze dziecko bedzie szło do przedszkola, będzie odpieluchowywane itp. itd. Także nawet daleko nie trzeba szukać 😉 Jesteś tu, to znaczy, że chciałaś, a co dalej, to z czasem to sobie w głowie i w rzeczywistości poukładasz. Po prostu teraz zrobisz to z lokatorem w brzuchu i trochę bardziej na serio 😉 Twoje myśli znaczą tyle, że się troszczysz o to by zapewnić sobie i bliskim możliwie najlepszą przyszłość.

Gosik0205, GórskaDziewczyna, Tajlandia22, Gosiaczkova, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś prawie zrobiłam test ale ostatecznie zrezygnowałam. Bo na jednej aplikacji jestem 9dpo a na owufrends 12dpo i wydaje mi się że to za wcześnie nie wiem której wierzyć. może wytrzymam do środy albo do tego 8 sierpnia .Ale coś czuję że nic z tego cycki już mniej bola brzuch cmi na okres . Śluz wodnisty . Wszystko raczej przemawia za 🐒 . Z jednej strony mam nadzieję że się myle . A zaraz znów poczuje brzuch i wiem że nic z tego . Czyli brajanusz się uaktywnił.

W następnym cyklu chce zacząć robić testy owulacyjne może one coś mi pomogą i zwiększę dawkę wiesiołka na 1500mg czyli trzy tabletki i teraz moje pytanie czy mogę wziasc 3 tabletki po 500mg na raz czy muszę np wziasc je w trzech dawkach w ciągu dnia jake działanie będzie lepsze czy bez różnicy?

A i czytałam że polecacie aplikacje premom dla testów owu może z nią spróbuję a co mi tam .

Wiem że to mój 3 cykl starań dopiero ale że względu na moj wiek troszkę mi się spieszy:)

• Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra udało się podziałać 🤭
    I jeszcze przesunęłam wizytę u gin na 5 sierpnia mam więc od razu potwierdzę owu 😊
    Od dziś za 3 dni wjeżdża Velenta i potem już tylko czas oczekiwania..
    Ale udało mi się tak przełożyć urlop że jadę z mężem do DE pojeździmy razem i przy okazji jak w tym cyklu się nie uda to w przyszłym będziemy mogli się starać, a nie że przepadnie, cieszy mnie to bardzo 😃

Gosik0205, GórskaDziewczyna, Elgenda, Słonecznik90, Tofuszka, Marcycha, Gosiaczkova, aaandzia, mistyreal, xSmerfetkax, Gorzkax33333, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ