Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajlandia22 wrote:Beta 171,00 mIU/ml
Progesteron 25,20 ng/ml
🥹🤞🏼❤️
Gratulacje! Pięknie poszybowała i progesteron też ładnie 😍
Tajlandia22, Gosik0205 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Tajlandia, cudnie i teraz tak razem do szczęśliwego rozwiązania 😊
Mommy, aż mi ciarki przeszły 😅 Mamy bardzo podobny plan na ten tydzień 😆 Niech moc będzie z nami 😁
Gajek, dobrze, czuwaj 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 20:26
Tajlandia22, mommytobe, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Tajlandia ogromne gratulacje 🥳 nudnej ciąży, niech kropeczek się rozgości i zostanie tam aż do terminu porodu
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Całkowicie cie rozumiem. Ale 9dpo to jeszcze bardzo wcześnie i niczego nie przekreśla negatywny test. Trzymam kciuki ✊️Lawendatoja wrote:Gratki !!
U mnie 9dpo i biało
Zrobiłam test bo moje życie od kilku dni toczy się tylko wokół ciąży , objawów i nie mogę normalnie funkcjonować
Raczej u mnie już na pewno lipa
A taki piękny progesteron miałam 7dpo Hahah i zmarnował się 🤣
A wiec 6 cykl starań poszedł w las
Chyba mam za słabą psyche na te starania , wkręcam sobie na łeb wszystko
Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
mommytobe wrote:Andzia no szok…. 😧 jeszcze bym zaczekała czy małpa przyjdzie… 🤔
A ja dziś dziewczyny widziałam bociana! 😃 pierwszy raz od kiedy się staramy 😂 to musi coś znaczyć 🤪
My działaliśmy w sobotę i wczoraj. Raczej 2 dni damy se spokój 😅 i później środa, piątek i sobota podziałamy 🤞❤️❤️❤️
Do wszystkich dziewczyn, które są przed owulacją - do boju! 😃🔥❤️
Widzę, że testujemy razem i również 4cs. Do boju 💪
Btw niezłe tempo ❤️😃
aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość
Chloé2017 -
Lawendatoja wrote:Gratki !!
U mnie 9dpo i biało
Zrobiłam test bo moje życie od kilku dni toczy się tylko wokół ciąży , objawów i nie mogę normalnie funkcjonować
Raczej u mnie już na pewno lipa
A taki piękny progesteron miałam 7dpo Hahah i zmarnował się 🤣
A wiec 6 cykl starań poszedł w las
Chyba mam za słabą psyche na te starania , wkręcam sobie na łeb wszystko
Też tak myślałam parę dni temu, że już nie ma na co liczyć w tym cyklu a dziś jestem dzień przed okresem i nadal oglądam te testy prawie pod lupą w nadziei że coś się jeszcze zmieni chociaż rozum podpowiada, że zdrowiej byłoby się już pożegnać z tą myślą 🤣 -
Dajcie spokój, ja już tyle dzisiaj testów na natrzaskałam 😆 I też patrzę pod każdym kątem.
W ogóle Rossmann mi odpisał, żebym przesłała im drugą stronę opakowania z kodem kreskowym xd no naprawdę jakby jedna strona z nazwą im nie wystarczyła 🫨 ale wysłałam, zobaczymy czy coś zmienią!!
aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Dajcie spokój, ja już tyle dzisiaj testów na natrzaskałam 😆 I też patrzę pod każdym kątem.
W ogóle Rossmann mi odpisał, żebym przesłała im drugą stronę opakowania z kodem kreskowym xd no naprawdę jakby jedna strona z nazwą im nie wystarczyła 🫨 ale wysłałam, zobaczymy czy coś zmienią!!
Aż się uśmiałam 😅😅😅 nawet nie pytaj ile ja natrzaskałam w tym cyklu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Już to Facelle mogliby ogarnąć w końcu ile to już 2 miesiące? Jak nie lepiej
mistyreal lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dziewczyny tulę za ⚪️ ale trzymam nadal kciuki dopóki nie ma @ !
Ja już idę spać ten dzień mnie przeorał emocjonalnie, ale dobrze, że można tutaj wylać z siebie wszystko ♥️
Kciuki za jutrzejsze testowania 🌻🌻🌻🌻
enk_a, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
👑 Elgenda, śmieszne jest to, że to Ty jako klient masz im to przesłać, a nie ogarniają już tego w swoim sosie, ale z drugiej strony jeśli to ma przyspieszyć efekt, zminimalizować pomyłki i wszelką wewnętrzną psychologię, to niech im będzie 😅
Z tymi testami to dobry ananas jesteś 😆
👑 Andzia, śpij dobrze, należy Ci się 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 21:56
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
Dzięki, dziewczyny za tyle gratulacji! Powiem szczerze, że jeszcze i tak podchodzę do tego wszystkiego z dość dużym dystansem. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w lipcowym wątku na początku pisałam, że myślimy o drugim dziecku, ale ja jakoś totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba jeszcze po prostu nie czułam się w pełni gotowa na to drugie. I jakoś chyba miałam „nadzieję”, że uda nam się w drugim czy trzecim cyklu starań, że będę miała jeszcze chwilę na zaprzyjaźnienie się z perspektywa dwójki. A tu pykło za pierwszym razem i mam takie „wtf, ale że jak? Że to już? Nie wiem czy ja już tak szybko chce! Czy dam sobie radę?” 😅 tym bardziej, że ten miesiąc naprawdę nie był sprzyjający.
Trochę mi głupio jest mieć takie myśli, gdy wiele z Was już od dawna stara się o pierwsze czy kolejne dziecko. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, absolutnie nie miałam takie zamiaru. 🫶🏻
Konzzdi lubi tę wiadomość
-
Tajlandia22 wrote:Dzięki, dziewczyny za tyle gratulacji! Powiem szczerze, że jeszcze i tak podchodzę do tego wszystkiego z dość dużym dystansem. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w lipcowym wątku na początku pisałam, że myślimy o drugim dziecku, ale ja jakoś totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba jeszcze po prostu nie czułam się w pełni gotowa na to drugie. I jakoś chyba miałam „nadzieję”, że uda nam się w drugim czy trzecim cyklu starań, że będę miała jeszcze chwilę na zaprzyjaźnienie się z perspektywa dwójki. A tu pykło za pierwszym razem i mam takie „wtf, ale że jak? Że to już? Nie wiem czy ja już tak szybko chce! Czy dam sobie radę?” 😅 tym bardziej, że ten miesiąc naprawdę nie był sprzyjający.
Trochę mi głupio jest mieć takie myśli, gdy wiele z Was już od dawna stara się o pierwsze czy kolejne dziecko. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, absolutnie nie miałam takie zamiaru. 🫶🏻
Myślę że z czasem nie będziesz bardziej przygotowana, nic tylko się cieszyć że tak szybko poszło! ☺️
Tajlandia22, Amelia96 lubią tę wiadomość
-
Tajlandia, to nie głupie myślenie, a naturalna kolej rzeczy. Myślę, że każda z nas po zajściu będzie miała swoje rozterki i pytania co dalej, mimo że plan na dziecko był. Ty masz takie, a inna będzie myślała np.; bo dopiero zaczęła nową pracę, bo rozpoczął się projekt, bo na czas porodu wypada komunia/ślub, bo skończył się kredyt, a jeszcze sporo do wykończenia i pieniądze są potrzebne, bo starsze dziecko bedzie szło do przedszkola, będzie odpieluchowywane itp. itd. Także nawet daleko nie trzeba szukać 😉 Jesteś tu, to znaczy, że chciałaś, a co dalej, to z czasem to sobie w głowie i w rzeczywistości poukładasz. Po prostu teraz zrobisz to z lokatorem w brzuchu i trochę bardziej na serio 😉 Twoje myśli znaczą tyle, że się troszczysz o to by zapewnić sobie i bliskim możliwie najlepszą przyszłość.
Gosik0205, Konzzdi, Tajlandia22, Gosiaczkova, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
Ja dziś prawie zrobiłam test ale ostatecznie zrezygnowałam. Bo na jednej aplikacji jestem 9dpo a na owufrends 12dpo i wydaje mi się że to za wcześnie nie wiem której wierzyć. może wytrzymam do środy albo do tego 8 sierpnia .Ale coś czuję że nic z tego cycki już mniej bola brzuch cmi na okres . Śluz wodnisty . Wszystko raczej przemawia za 🐒 . Z jednej strony mam nadzieję że się myle . A zaraz znów poczuje brzuch i wiem że nic z tego . Czyli brajanusz się uaktywnił.
W następnym cyklu chce zacząć robić testy owulacyjne może one coś mi pomogą i zwiększę dawkę wiesiołka na 1500mg czyli trzy tabletki i teraz moje pytanie czy mogę wziasc 3 tabletki po 500mg na raz czy muszę np wziasc je w trzech dawkach w ciągu dnia jake działanie będzie lepsze czy bez różnicy?
A i czytałam że polecacie aplikacje premom dla testów owu może z nią spróbuję a co mi tam .
Wiem że to mój 3 cykl starań dopiero ale że względu na moj wiek troszkę mi się spieszy:) -
Dobra udało się podziałać 🤭
I jeszcze przesunęłam wizytę u gin na 5 sierpnia mam więc od razu potwierdzę owu 😊
Od dziś za 3 dni wjeżdża Velenta i potem już tylko czas oczekiwania..
Ale udało mi się tak przełożyć urlop że jadę z mężem do DE pojeździmy razem i przy okazji jak w tym cyklu się nie uda to w przyszłym będziemy mogli się starać, a nie że przepadnie, cieszy mnie to bardzo 😃
Gosik0205, Konzzdi, Elgenda, Słonecznik90, Tofuszka, Marcycha, Gosiaczkova, aaandzia, mistyreal, xSmerfetkax, Gorzkax33333, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON