Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajlandia22 wrote:Dzięki, dziewczyny za tyle gratulacji! Powiem szczerze, że jeszcze i tak podchodzę do tego wszystkiego z dość dużym dystansem. Nie wiem, czy pamiętacie, ale w lipcowym wątku na początku pisałam, że myślimy o drugim dziecku, ale ja jakoś totalnie nie umiem sobie tego wyobrazić. Chyba jeszcze po prostu nie czułam się w pełni gotowa na to drugie. I jakoś chyba miałam „nadzieję”, że uda nam się w drugim czy trzecim cyklu starań, że będę miała jeszcze chwilę na zaprzyjaźnienie się z perspektywa dwójki. A tu pykło za pierwszym razem i mam takie „wtf, ale że jak? Że to już? Nie wiem czy ja już tak szybko chce! Czy dam sobie radę?” 😅 tym bardziej, że ten miesiąc naprawdę nie był sprzyjający.
Trochę mi głupio jest mieć takie myśli, gdy wiele z Was już od dawna stara się o pierwsze czy kolejne dziecko. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, absolutnie nie miałam takie zamiaru. 🫶🏻
Kochana nie jesteś sama z takimi myślami ja mimo że jeszcze nie jestem to nie raz mam myśli a może jeszcze poczekać że mam córkę 18 letnia syna 14 latka dwie córki jedna w tym roku do pierwszej klasy Idzie druga do przedszkola jak to ogarnę wszystko będąc w ciąży i w dodatku z dwoma psami na pokładzie . Ale ja od zawsze marzylam o dużej rodzinie więc jak się uda to i życie da się zorganizować wierze w to dałam radę z 4 dzieci dam i z Piątym . Więc chęć posiadania jeszcze jednego jest większa niż obawy . Dlatego wiem co teraz czujesz szok że się udało a pomału wszystko sobie zorganizujesz:)
Jeszcze raz gratulacje i proszę o troszkę wiruskow ciążowych byśmy mieli ich jak najwięcej.
By sierpniu rozbić wa Bank (z pozytywnych testów i pięknych betów )
Konzzdi, Tajlandia22, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Maalwii wrote:Dobra udało się podziałać 🤭
I jeszcze przesunęłam wizytę u gin na 5 sierpnia mam więc od razu potwierdzę owu 😊
Od dziś za 3 dni wjeżdża Velenta i potem już tylko czas oczekiwania..
Ale udało mi się tak przełożyć urlop że jadę z mężem do DE pojeździmy razem i przy okazji jak w tym cyklu się nie uda to w przyszłym będziemy mogli się starać, a nie że przepadnie, cieszy mnie to bardzo 😃
Gdzie to jedziesz ? Ja mieszkam w DE -
Gosik0205 wrote:Gdzie to jedziesz ? Ja mieszkam w DE
Na Bawarię 😃
A Ty w jakim rejonie mieszkasz?M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Gosik0205
Mega ładny rejon byłam tam na delegacji z pracy i przy okazji zwiedziliśmy tą przepiękną katedrę w Kolonii, piękne miasto 😍
Już powinnaś móc wrzucać foty próbuj a jak nie to możesz zrobić przerwę w linku "h ttp" i mam wrzucić wtedy usuniemy spacje i możemy zobaczyć 😉
Marcycha
Oby ale życie już nauczyło że lepiej sobie poukładać do przodu i mieć plan awaryjny a nie przeżywać kolejne porażki bo nic to nie zmieni.. muszę przez nie przejść i brnąć dalej z nadzieją że się uda.. 🤞🏼🥹
Jeśli po kolejnym cyklu we wrześniu się nie uda to mąż idzie na badanie nasienia- to taki nasz deadline 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 23:16
Gosik0205, Marcycha, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Gosik0205 wrote:https://ibb.co/HSnqzPd
Sprawdzam czy da się dajcie znać czy widać ( to moje psie dziecko ) ma 10 miesięcy
Ale piękny 😍M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Śliczny 😍Gosik0205 wrote:https://ibb.co/HSnqzPd
Sprawdzam czy da się dajcie znać czy widać ( to moje psie dziecko ) ma 10 miesięcy👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ja tez robie te testy a potem ogladam pod kazdym katem i swiece latarka, bo moze cos jednak przeoczylam 🤡
Malwii, super plan i plus ze bedziecie w tym czasie mogli sie starac i nie bedzie straconego cyklu.
Mi sie udzielila ta dobra passa sierpniowa i tez wierze w swoje szczescie, Andzia zapisz mnie z wolnego strzelca na 24 sierpnia, bedzie to dzien przed terminem @ o ile wytrzymam 😂 Widze tam bedzie dosc sporo osob, takze 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 za wszystkich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 05:10
aaandzia, mistyreal, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
U mnie cały czas smutki i frustracja. Z jakiegoś powodu moja głowa nastawiła się że to nie ten cykl i tak sobie smutam. Dzisiaj powstrzymałam się przed testem i trochę żałuję bo może miałabym spokojniejszą głowę po teście, ale cóż💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Tofuszka wrote:U mnie cały czas smutki i frustracja. Z jakiegoś powodu moja głowa nastawiła się że to nie ten cykl i tak sobie smutam. Dzisiaj powstrzymałam się przed testem i trochę żałuję bo może miałabym spokojniejszą głowę po teście, ale cóż
Przytulam 🫂 ale póki małpy nie ma to wszystko jest możliwe. Może to właśnie ten cykl i będziesz miała niespodziankę 😁🤞 -
Dziewczyny u mnie 11 dzień po zastrzyku i testy dalej pozytywne, troche mnie to frustruje, bo juz powinny być ledwo widoczne, a kreska co prawda jasnieje, ale dalej jest dość wyraźna. Chyba faktycznie do końca tygodnia musze czekać na jakieś miarodajne wyniki.
aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
-
Xena89, mistyreal, enk_a, aaandzia, Tajlandia22, Aenu, Konzzdi, Maalwii, KamilaAnt2026, xSmerfetkax, Lucy_26, xSophie, Gorzkax33333, Tofuszka, dzydzy, Gosik0205, Nikaaa_, Monia•, Hope9411, Złośnica.m, Słonecznik90, mommytobe, MiśkaK, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Britta wrote:Dzień dobry, dziewczyny 🌻
Gratulacje ☺️
Britta lubi tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Britta wrote:
Gratulacje! Jakie piękne wieści na dobry początek dnia!🌻
Britta, Foggy lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Toufuszka przytulam 🫂🫂🫂🫂 i trzymam kciuki żebyś była zaskoczona przy testowaniu 🍀
J.ss zmieniałam! U mnie latarka na porządku dziennym 😅
Malwii oby to był ten Twój szczęśliwy cykl 🍀
Xena kciuki za szybkie wyniki i oby kreska zaczęła ciemnieć 🌻
U mnie przyszła @ i to to tak na pełnej i brzuch boli mnie strasznie tak tak samo jak przy ostatnim biochemię🤷🏻♀️ no nic działamy dalej i zdarzę zatestować w sierpniu 🌻🌻🌻🌻🌻
mistyreal, J.ss lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
🌺Britta, gratulacje! Piękna kreseczka ❤️
🌺Andzia, a więc może i to był biochem. Przytulam Cię mocno 🫂
Britta lubi tę wiadomość
-
Gratulacje!!Britta wrote: