Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Britta trzymam kciuki za betę!
Naprawdę pięknie nam się zaczyna sierpień, oby passa trwała 😊
Ja byłam wczoraj u endokrynologa, odstawiła mi euthyrox bo TSH spadło mi poniżej normy. Zwiększyła też dawkę metforminy, ale powiedziała że i tak insulina ładnie spada. Wygląda na to, że powoli z moim zdrowiem jest coraz lepiej 😃
A tymczasem odebraliśmy mieszkanie i wpadamy powoli w wir remontu więc mam nadzieję, że w tym cyklu myśli będę miała zajęte wybieraniem koloru ścian 😃
Elgenda, Gosiaczkova, Gosik0205, aaandzia, mistyreal, Britta, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Andzia, polubilam za latarke, nie za @
Britta, gratki
Ja sie wlasnie dowiedzialam ze kolezanka z pracy zaszla w ciaze, zakulo mnie bardzo, wiem ze nie powinnam zazdroscic i byc zlosliwa ale to doslownie samo wychodzi ☹️
aaandzia, mistyreal, Britta lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
J.ss wrote:Andzia, polubilam za latarke, nie za @
Britta, gratki
Ja sie wlasnie dowiedzialam ze kolezanka z pracy zaszla w ciaze, zakulo mnie bardzo, wiem ze nie powinnam zazdroscic i byc zlosliwa ale to doslownie samo wychodzi ☹️
Chyba każda znas sie z tym zmaga
moja bardzo dobra kolezanka urodziła 31.07 i mimo że życzę jej jak najlepiej to jednak zazdrość i poczucie niesprawiedliwości się pojawiło
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Aga992 wrote:Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.
Byłam wczoraj na umówionym badaniu drożności jajowodów z lipiodolem. Jeszcze marudziłam sobie w głowie, że po co mnie wysyła lekarz na to badanie, 3 lata temu było robione, było ok. I wyskakuj teraz człowieku z prawie 3k na lipiodol...
A na badaniu okazało się, że oba jajowody są całkowicie niedrożne. Lewy zero, prawy wybarwił się kontrastem zaledwie na 2 cm i tyle. Pokazałam lekarzowi swoje poprzednie badanie i zapytałam się jak to jest możliwe. W bardzo miły sposób odpowiedział, że jest lekarzem, który w Lublinie zaczął robić to badanie jako pierwszy, przebadał tysiące pacjentek i na pewno tego badania nie robi się tak jak ja miałam w opisie "solą fizjologiczną". I przeprosił, powiedział, że nie chce się odnieść do tych badań (co rozumiem, że był na tyle profesjonalny, że nie chciał powiedzieć, że poprzednia pani doktor zjebała).
Płakałam jak bóbr w samochodzie. Rozumiecie, tyle lat starań, tyle wizyt, kasy, stresów, a to wszystko i tak było po nic. Po wypłakaniu przyszła mała nadziejka, że może to przełomowy moment, ogarnie się tak ważny temat i będzie już wszystko ok, jeju...
Póki co zostałam pokierowana na selektywną histerosalpingografie - czy któraś z Was miała to badanie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Jejku Aga, bardzo mi przykro
Ale hej, teraz chociaż wiesz co jest 5, i możecie podziałać krok dalej, już ze świadomością. Trzymam za Ciebie ogromne kciuki♥️
Aga992 lubi tę wiadomość
👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
enk_a wrote:Ja dalej widzę na teście blady cień ale już od dwóch dni nic nie ciemnieje
zrobiłam dziś ostatni test i chyba porzucam testowanie bo zwariuje. Planowo dziś @ więc czekam..
Jak ktoś chce zerknąć to wrzucam link ze spacją po "h"
h ttps://ibb.co/PGxfkBFX
Jest krecha jak nic nie powiedziałaby że to jest cień cienia
Britta gratulacje trzymam kciuki za dzisiejsza betę
Britta lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykroAga992 wrote:Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.
Byłam wczoraj na umówionym badaniu drożności jajowodów z lipiodolem. Jeszcze marudziłam sobie w głowie, że po co mnie wysyła lekarz na to badanie, 3 lata temu było robione, było ok. I wyskakuj teraz człowieku z prawie 3k na lipiodol...
A na badaniu okazało się, że oba jajowody są całkowicie niedrożne. Lewy zero, prawy wybarwił się kontrastem zaledwie na 2 cm i tyle. Pokazałam lekarzowi swoje poprzednie badanie i zapytałam się jak to jest możliwe. W bardzo miły sposób odpowiedział, że jest lekarzem, który w Lublinie zaczął robić to badanie jako pierwszy, przebadał tysiące pacjentek i na pewno tego badania nie robi się tak jak ja miałam w opisie "solą fizjologiczną". I przeprosił, powiedział, że nie chce się odnieść do tych badań (co rozumiem, że był na tyle profesjonalny, że nie chciał powiedzieć, że poprzednia pani doktor zjebała).
Płakałam jak bóbr w samochodzie. Rozumiecie, tyle lat starań, tyle wizyt, kasy, stresów, a to wszystko i tak było po nic. Po wypłakaniu przyszła mała nadziejka, że może to przełomowy moment, ogarnie się tak ważny temat i będzie już wszystko ok, jeju...
Póki co zostałam pokierowana na selektywną histerosalpingografie - czy któraś z Was miała to badanie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Jak tu ufać specjalistą 
Jedyny plus, że macie realną przyczyne niepowodzeń..
Bardzo mi przykro 🫂🫂👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
Lisia00 wrote:Britta - super, czekamy w takim razie na wyniki 🤞🍀
Smerfetka - a Ty wybierasz się na betę?🤭 Bo nie pamiętam czy coś mówiłaś
Beta dopiero pod koniec tygodnia, aktualnie jesteśmy na wakacjach, więc nie mam jak 🫣
Konzzdi, Dawdler34 lubią tę wiadomość
-
☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.
I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana
Konzzdi, Foggy, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
BuBu90 wrote:Czemu nie pójdziesz na betę i za dwa dni powtórzysz? Jaki był ten pierwszy cień, może po prostu nie zauważasz różnicy a ona jest ?
Chyba wolę zaczekac jeszcze dwa dni na rozwój wydarzeń..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 08:40
Konzzdi, mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
-
A który DPO dziś jesteś?Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.
I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
Dziewczyny, przymierzam się powoli do zapisania na drożność jajowodów. Wiem, że przed powinnam wykonać kilka badań - bodajże posiewy na bakterie i grzyby. Głupie pytanie ale jak to zrobić?
W sensie - no badania krwi wykupuje sobie sama, ide do alabu/diagnostyki, pobierają krew i tyle. A jak sie zapisac na te posiewy? Gdzie? U ginekologa pierwszego-lepszego? Czy moze to rutynowo wykonuje się w tym samym miejscu i tego samego dnia co drożność?
Przepraszam jeśli pytanie serio głupie, ale no nie wiem nawet jak poszukać odpowiedzi w internecie.👩25 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana
Kiedy przy duphastonie robisz test ?
Lekarz mi zalecił po 10/12 dniach brania progesteronu ale te 10 dni to 12 dpo i boję się, że mogłoby być za wcześnie.. natomiast 14 dpo wydaje mi się za długo bo wtedy okres będzie dopiero ok 30/31 dc.. albo i późniejStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Przykro mi bardzo.
Przepraszam jeśli Cię uraziłam wcześniejszym komentarzem o braku @ i nadziei
chciałabyś powiedzieć jak to jest przy duphastonie?
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Konzzdi wrote:Przykro mi bardzo.

Przepraszam jeśli Cię uraziłam wcześniejszym komentarzem o braku @ i nadziei
chciałabyś powiedzieć jak to jest przy duphastonie?
Po prostu @ pojawia się dopiero po odstawieniu progesteronu, proga odstawiamy po negatywnym teście.. więc brak okresu nie daje nadziei
Maalwii, Tofuszka, Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Aga, bardzo przykre doświadczenie
ale tak, dobrze problem został nareszcie zlokalizowany.
Enk_a ja też widzę kreseczkę. Mam nadzieję, że w końcu zacznie ciemnieć, jeśli nie chcesz iść na betę🙏
Britta, gratulacje 💕
Ja zrobiłam test i bielutki. W ciągu najbliższych dwóch dni powinna przyjść @, o ile coś się nie przesunie. Zaczynam polować na termin u endokrynologa w LuxMed, bo do swojego jestem zapisana na 18 sierpnia (ma teraz urlop), a chciałabym zrobić badania hormonalne w odpowiednim okienku czasowym już w tym cyklu, więc potrzebuję skierowań.
Można się zaciupać, bo ta sobotnia nitka krwi w śluzie zrobiła mi nadzieję 🥺 a to musiało być uszkodzenie po ❤️
Jest mi smutno, bo pęcherzyk dominujący był widoczny, emdometrium odpowiedniej grubości, przytulaski były w terminie, a tu klops. Następnym razem jeszcze sprawdzę czy pęcherzyk pękł.
Chcę już w sumie dostać @, bo wtedy włączą się nadzieje i działanie na kolejny cykl 💕
Britta lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
O matko, co za przejścia macie za sobą, bardzo współczuję 🫤 ale teraz już będzie tylko lepiej, skoro trafiliście w końcu na kompetentnego lekarza. Rureczki się udrożni i będzie dobrze 🫂🙏❤️Aga992 wrote:Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.
Póki co zostałam pokierowana na selektywną histerosalpingografie - czy któraś z Was miała to badanie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. -
Przytulam za biel ale polubiłam bo utożsamiam się z końcówką.Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Tak naprawdę to jeśli te 11-12 dpo nie ma drugiej kreski to odstawiam dupka i wiadomo że nic z tego. Ktoś też pisał że im późniejsza implantacja tym większa szansa na wady / poronienie. A przy dzisiejszych czułych testach to nawet beta mniejsza od 10 jest wykrywana w sikańcu
Maalwii, Tofuszka lubią tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston -
Tulę mocno za bielTofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Marcycha lubi tę wiadomość
-
Lisia00 wrote:Dziewczyny, przymierzam się powoli do zapisania na drożność jajowodów. Wiem, że przed powinnam wykonać kilka badań - bodajże posiewy na bakterie i grzyby. Głupie pytanie ale jak to zrobić?
W sensie - no badania krwi wykupuje sobie sama, ide do alabu/diagnostyki, pobierają krew i tyle. A jak sie zapisac na te posiewy? Gdzie? U ginekologa pierwszego-lepszego? Czy moze to rutynowo wykonuje się w tym samym miejscu i tego samego dnia co drożność?
Przepraszam jeśli pytanie serio głupie, ale no nie wiem nawet jak poszukać odpowiedzi w internecie.
Poczułam się wywołana do tablicy bo sama niedawno robiłam wymazy.
Umówiłam się na wizytę do swojego lekarza, jak dzwoniłam to zaznaczyłam że to mają być wazy przed badaniem hsg.
Lekarz pobrał cytologię płynna w tym 4 badania gen . chlamydia, mycoplasma geni.mycoplasma homi. i ureoplasma do tego osobno posiew na grzyby i bakterie to był cały pakiet przed tym badaniem jaki musi być zrobiony a o badaniach z krwi nic mi nie mówił ? 🧐
Na wynik badań czekałam tydzień, jak badania są ok to trzeba czekać na okres i po zakończeniu trzeba robić badanie od 7 dc.👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
Aga992 wrote:Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.
Aga, bardzo mi przykro 🫂 taka wiadomość musi być trudna do przyjęcia, zwłaszcza, że badanie było już robione wcześniej i nic nie wykazało. Mam nadzieję, że kolejne badania dadzą Ci więcej odpowiedzi i nakreślą plan działania, a na końcu tej drogi czeka Cię upragnione Maleństwo. Ale Twoja droga wydaje się wyjatkowo zawiła i trudna 😓 ciężko to zaakceptować👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód