Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.
I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana
Bardzo mocno Cię przytulam 🫂 widzę, ile pracy wkładasz i wysiłku wkładasz w starania i dbanie o swoje zdrowie, w końcu to się zwróci, musi tak być👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
11 dpo. Jutro ostatni dzień z progiemKamilaAnt2026 wrote:A który DPO dziś jesteś?💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Lisia00 wrote:Dziewczyny, przymierzam się powoli do zapisania na drożność jajowodów. Wiem, że przed powinnam wykonać kilka badań - bodajże posiewy na bakterie i grzyby. Głupie pytanie ale jak to zrobić?
W sensie - no badania krwi wykupuje sobie sama, ide do alabu/diagnostyki, pobierają krew i tyle. A jak sie zapisac na te posiewy? Gdzie? U ginekologa pierwszego-lepszego? Czy moze to rutynowo wykonuje się w tym samym miejscu i tego samego dnia co drożność?
Przepraszam jeśli pytanie serio głupie, ale no nie wiem nawet jak poszukać odpowiedzi w internecie.
Ja wykonywałam biocenozę, panel pcr 7(chociaż nie jest wymagany) i musiałam mieć aktualną cytologię. Można w alabie, ale są punkty ginekologiczne, gdzie zapisujesz się na pobranie ginekologiczne (ale są takie punkty, że cały czas jest położna i nie trzeba się zapisywać) ale trzeba sprawdzić na stronie Alabu. Położna pobiera i już. To nie są glupie pytania miesiąc temu sama je zadawałam i wydzwaniałam do Alabu z pytaniami. Nie wiem czy te posiewy są konieczne, chyba w przypadku podejrzenia infekcji, mi starczyło to co wyżej napisałam. Powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:35
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Tofuszka wrote:☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂
Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.
I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana
Ściskam Cię mocno.. i rozumiem o czym mówisz z tym progiem 🫂M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Dlatego ja nie pisze nic takiego, jeśli będzie ciąża po tym 12 dniu po, to tak czy siak okres nie przyjdzie bo progesteron naturalny może utrzymać ciążę🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
☘️ Gosiaczku ja biorę proga 10 dni i jak test negatywny to odstawiam. Jutro 10 dzień brania proga czyli jak w czwartek będzie negatyw to odstawiam. To będzie 13dpo, imho wystarczająco wiarygodny test będzie
☘️ Konzzdi nic się nie stało. Po prostu w poprzednich cyklach zdarzyły się takie słowa i dlatego dodałam do stopki info że biorę dupka. Duphaston to sztuczny progesteron więc podtrzymuje fazę lutealną tak długo jak się go bierze. Krwawienie występuje 3-5 dni po odstawieniu
☘️ Foggy tak to nawet ja pisałam że późniejsza implantacja to większe prawdopodobieństwo poronienia
Dzięki wszystkim za wsparcie i zrozumienie
Gosiaczkova, Konzzdi, Foggy, Marcycha lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Carlina wrote:Ja wykonywałam biocenozę, panel pcr 7(chociaż nie jest wymagany) i musiałam mieć aktualną cytologię. Można w alabie, ale są punkty ginekologiczne, gdzie zapisujesz się na pobranie ginekologiczne (ale są takie punkty, że cały czas jest położna i nie trzeba się zapisywać) ale trzeba sprawdzić na stronie Alabu. Położna pobiera i już. To nie są glupie pytania miesiąc temu sama je zadawałam i wydzwaniałam do Alabu z pytaniami. Nie wiem czy te posiewy są konieczne, chyba w przypadku podejrzenia infekcji, mi starczyło to co wyżej napisałam. Powodzenia!
Myślę że lepiej zrobić dla świętego spokoju, koleżance wyszła ureoplasma (brak jakiegokolwiek objawów) i musiała brać antybiotyk, mąż tak samo, przez cały okres leczenia zabezpieczać się i powtórzyć badania, dopiero jak jej wyszło wszystko prawidłowo to dostała zielone światło na hsg
Carlina lubi tę wiadomość
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔 -
*enka_a ja normalnie widzę, że się przebija więc poszłabym na betę dla spokoju

*Gosiaczkowa ja miałam dzisiaj rano takie myśli, że jakby teraz się udało to miałabym termin 3 dni przed komunią syna ;p no, ale idziemy na spontan w tym cyklu ;p
*Agaa992 bardzo mi przykro, że trafiłaś na takie lekarza ;( ja już pisałam nieraz, że mi ciężko zaufać (kazali mi robić konizację szyjki niepotrzebnie i mam ją na starcie skróconą o prawie 2 cm ) mam nadzieje, że znając przyczynę zobaczysz swoje upragnione dwie kreski szybciej niż myślisz
*Nikaaa my też już w trakcie remontu i staram się nim zajmować głowę ;p
*J.ss mnie też kuje za każdym razem jak słyszę o ciąży, a wczoraj to widziałam chyba z 10 ciężarnych
*Tofuszka przytulam po prostu mocniej niż zazwyczaj...
*Elgenda również przytulam i ja też się jestem gotowa na działania, a mój K. też się nakręcił i mówi, że szykuję armię na dni płodne ;p akurat jak wróci to będziemy działać
Dziewczyny zrobiłam betę w Alabie i wynik 4,30 więc w Diagnostyce pomieszali, a ja miałam po prostu bio chema, dzisiaj tak jak pisałam @ mnie zalała konkretnie
mistyreal, Marcycha, mommytobe lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Rozumiem. Dla mnie okres poowulacyjny jest najtrudniejszy, jak kolejny raz widzi się biel to czuje taką niesprawiedliwość. A od kiedy stosujesz duphostan?Tofuszka wrote:11 dpo. Jutro ostatni dzień z progiem
mistyreal lubi tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Kochana, bardzo mi przykro. 😔💔 To musiał być okropny rollercoaster emocji – najpierw nadzieja, potem tyle niepewności i na końcu takie wieści. Przytulam Cię mocno. 🫂❤️aaandzia wrote:*enka_a ja normalnie widzę, że się przebija więc poszłabym na betę dla spokoju

*Gosiaczkowa ja miałam dzisiaj rano takie myśli, że jakby teraz się udało to miałabym termin 3 dni przed komunią syna ;p no, ale idziemy na spontan w tym cyklu ;p
*Agaa992 bardzo mi przykro, że trafiłaś na takie lekarza ;( ja już pisałam nieraz, że mi ciężko zaufać (kazali mi robić konizację szyjki niepotrzebnie i mam ją na starcie skróconą o prawie 2 cm ) mam nadzieje, że znając przyczynę zobaczysz swoje upragnione dwie kreski szybciej niż myślisz
*J.ss mnie też kuje za każdym razem jak słyszę o ciąży, a wczoraj to widziałam chyba z 10 ciężarnych
*Elgenda również przytulam i ja też się jestem gotowa na działania, a mój K. też się nakręcił i mówi, że szykuję armię na dni płodne ;p akurat jak wróci to będziemy działać
Dziewczyny zrobiłam betę w Alabie i wynik 4,30 więc w Diagnostyce pomieszali, a ja miałam po prostu bio chema, dzisiaj tak jak pisałam @ mnie zalała konkretnie⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
enk_a wrote:Dla mnie niestety zrobienie bety to cała wyprawa i urlop w pracy więc jeszcze zaczekam 😛
ja jeśli się uda w kolejnym cyklu to nie wiem jak zbiorę się na odwagę z pójściem na bętę o testowaniu nie wspomnę i na razie nie chce nawet myśleć, ale trzymam mocno kciuki za Twoją kreskę
mistyreal lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
aaandzia wrote:*enka_a ja normalnie widzę, że się przebija więc poszłabym na betę dla spokoju

Dziewczyny zrobiłam betę w Alabie i wynik 4,30 więc w Diagnostyce pomieszali, a ja miałam po prostu bio chema, dzisiaj tak jak pisałam @ mnie zalała konkretnie
Czyli jednak coś było na rzeczy 😞 przykro mi 🫂
Rozmawiałaś z ginekologiem o tych ciążach biochemicznych ?Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dziewczyny, u mnie od wczoraj dziwnie. 🤭 Jestem około 4–5 dpo i odczuwam ból sutków, pobolewa mnie dół pleców i podbrzusze. Wiem, że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe i pewnie działa progesteron, ale i tak człowiek zaczyna wszystko analizować…⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Czytałam twoją wiadomość i też chyba jestem 4/5dpo jak przeczytałam o bolących sutkach to mnie też nagle zaczęły boleć 🤣🤣Aenu wrote:Dziewczyny, u mnie od wczoraj dziwnie. 🤭 Jestem około 4–5 dpo i odczuwam ból sutków, pobolewa mnie dół pleców i podbrzusze. Wiem, że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe i pewnie działa progesteron, ale i tak człowiek zaczyna wszystko analizować…
Aenu, Elgenda lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Hahaha, efekt uboczny czytania forum. 😂😂 Zaraz się okaże, że wszystkie 4–5 dpo zaczniemy czuć sutki. 🤣🤞 Oby to był dobry znak! 🍀KamilaAnt2026 wrote:Czytałam twoją wiadomość i też chyba jestem 4/5dpo jak przeczytałam o bolących sutkach to mnie też nagle zaczęły boleć 🤣🤣
KamilaAnt2026, Konzzdi, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
Gosiaczkova wrote:Czyli jednak coś było na rzeczy 😞 przykro mi 🫂
Rozmawiałaś z ginekologiem o tych ciążach biochemicznych ?
Dopiero zaczynamy starania w sumie 3 cs, dzwoniłam dzisiaj do ginekologa i powiedział, że daje nam jeszcze 2/3 cs chociaż wierzy, że na kolejnej wizycie będę w ciąży, mam brać proga jak brałam. Poprzedni bio chem był ,,wpadką'' więc nie przeżyłam go tak jak tego..... i wtedy nie miałam takich kresek jak teraz, więc wierzę, że organizm przygotowuje się na ciąże. Jedyne co się obawiam to ta moja skrócona szyjka, że pewnie będę leżeć w ciąży, ale jak mus to mus🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
KamilaAnt2026 Widziałam, że zapisałaś się na testowanie 10.08. 🤭 Ja mam wpisane 12.08, ale nie wiem, czy tyle wytrzymam. 😂 Coś czuję, że moja silna wola przegra i test pojawi się w moich rękach wcześniej. 🤣
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml