SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂

Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.

I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana

Bardzo mocno Cię przytulam 🫂 widzę, ile pracy wkładasz i wysiłku wkładasz w starania i dbanie o swoje zdrowie, w końcu to się zwróci, musi tak być

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A który DPO dziś jesteś?
    11 dpo. Jutro ostatni dzień z progiem

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Dziewczyny, przymierzam się powoli do zapisania na drożność jajowodów. Wiem, że przed powinnam wykonać kilka badań - bodajże posiewy na bakterie i grzyby. Głupie pytanie ale jak to zrobić?

W sensie - no badania krwi wykupuje sobie sama, ide do alabu/diagnostyki, pobierają krew i tyle. A jak sie zapisac na te posiewy? Gdzie? U ginekologa pierwszego-lepszego? Czy moze to rutynowo wykonuje się w tym samym miejscu i tego samego dnia co drożność?

Przepraszam jeśli pytanie serio głupie, ale no nie wiem nawet jak poszukać odpowiedzi w internecie.

Ja wykonywałam biocenozę, panel pcr 7(chociaż nie jest wymagany) i musiałam mieć aktualną cytologię. Można w alabie, ale są punkty ginekologiczne, gdzie zapisujesz się na pobranie ginekologiczne (ale są takie punkty, że cały czas jest położna i nie trzeba się zapisywać) ale trzeba sprawdzić na stronie Alabu. Położna pobiera i już. To nie są glupie pytania miesiąc temu sama je zadawałam i wydzwaniałam do Alabu z pytaniami. Nie wiem czy te posiewy są konieczne, chyba w przypadku podejrzenia infekcji, mi starczyło to co wyżej napisałam. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 10:35

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Aga przykro mi bardzo 🫂

Ja dziś po kolejnych kilku godzinach snu jednak zrobiłam test i oczywiście biel. Ech, ciężko mi wierzyć że kiedykolwiek będzie inaczej. W czwartek powtórzę, ale nie nastawiam się.

I proszę nie piszcie że póki nie ma @ piłka w grze. Biorę duphaston. To tak nie działa, a tylko sprawia że czuję się niezrozumiana

Ściskam Cię mocno.. i rozumiem o czym mówisz z tym progiem 🫂

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • seminogram ✅
    morfologia 1% 🟡
    • posiew ✅
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie pisze nic takiego, jeśli będzie ciąża po tym 12 dniu po, to tak czy siak okres nie przyjdzie bo progesteron naturalny może utrzymać ciążę

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Po prostu @ pojawia się dopiero po odstawieniu progesteronu, proga odstawiamy po negatywnym teście.. więc brak okresu nie daje nadziei

Dziękuję za wytłumaczenie ☺️

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☘️ Gosiaczku ja biorę proga 10 dni i jak test negatywny to odstawiam. Jutro 10 dzień brania proga czyli jak w czwartek będzie negatyw to odstawiam. To będzie 13dpo, imho wystarczająco wiarygodny test będzie

☘️ Konzzdi nic się nie stało. Po prostu w poprzednich cyklach zdarzyły się takie słowa i dlatego dodałam do stopki info że biorę dupka. Duphaston to sztuczny progesteron więc podtrzymuje fazę lutealną tak długo jak się go bierze. Krwawienie występuje 3-5 dni po odstawieniu

☘️ Foggy tak to nawet ja pisałam że późniejsza implantacja to większe prawdopodobieństwo poronienia

Dzięki wszystkim za wsparcie i zrozumienie

Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Foggy, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Hope9411 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Ja wykonywałam biocenozę, panel pcr 7(chociaż nie jest wymagany) i musiałam mieć aktualną cytologię. Można w alabie, ale są punkty ginekologiczne, gdzie zapisujesz się na pobranie ginekologiczne (ale są takie punkty, że cały czas jest położna i nie trzeba się zapisywać) ale trzeba sprawdzić na stronie Alabu. Położna pobiera i już. To nie są glupie pytania miesiąc temu sama je zadawałam i wydzwaniałam do Alabu z pytaniami. Nie wiem czy te posiewy są konieczne, chyba w przypadku podejrzenia infekcji, mi starczyło to co wyżej napisałam. Powodzenia!

Myślę że lepiej zrobić dla świętego spokoju, koleżance wyszła ureoplasma (brak jakiegokolwiek objawów) i musiała brać antybiotyk, mąż tak samo, przez cały okres leczenia zabezpieczać się i powtórzyć badania, dopiero jak jej wyszło wszystko prawidłowo to dostała zielone światło na hsg

Carlina lubi tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
    08.2026 HCG ✅
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Aga 😞

Britta trzymam kciuki 🤩

Ja dziś czuje się fatalnie, głowa mnie tak boli, że wytrzymać nie mogę 🙄

Britta lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *enka_a ja normalnie widzę, że się przebija więc poszłabym na betę dla spokoju <3

*Gosiaczkowa ja miałam dzisiaj rano takie myśli, że jakby teraz się udało to miałabym termin 3 dni przed komunią syna ;p no, ale idziemy na spontan w tym cyklu ;p

*Agaa992 bardzo mi przykro, że trafiłaś na takie lekarza ;( ja już pisałam nieraz, że mi ciężko zaufać (kazali mi robić konizację szyjki niepotrzebnie i mam ją na starcie skróconą o prawie 2 cm ) mam nadzieje, że znając przyczynę zobaczysz swoje upragnione dwie kreski szybciej niż myślisz <3

*Nikaaa my też już w trakcie remontu i staram się nim zajmować głowę ;p

*J.ss mnie też kuje za każdym razem jak słyszę o ciąży, a wczoraj to widziałam chyba z 10 ciężarnych

*Tofuszka przytulam po prostu mocniej niż zazwyczaj...

*Elgenda również przytulam i ja też się jestem gotowa na działania, a mój K. też się nakręcił i mówi, że szykuję armię na dni płodne ;p akurat jak wróci to będziemy działać

Dziewczyny zrobiłam betę w Alabie i wynik 4,30 więc w Diagnostyce pomieszali, a ja miałam po prostu bio chema, dzisiaj tak jak pisałam @ mnie zalała konkretnie

mistyreal, Marcycha, mommytobe lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    11 dpo. Jutro ostatni dzień z progiem
    Rozumiem. Dla mnie okres poowulacyjny jest najtrudniejszy, jak kolejny raz widzi się biel to czuje taką niesprawiedliwość. A od kiedy stosujesz duphostan?

mistyreal lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,2kg
  • enk_a Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie niestety zrobienie bety to cała wyprawa i urlop w pracy więc jeszcze zaczekam 😛

🎀 30 👔 31 🐶
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    *enka_a ja normalnie widzę, że się przebija więc poszłabym na betę dla spokoju <3

*Gosiaczkowa ja miałam dzisiaj rano takie myśli, że jakby teraz się udało to miałabym termin 3 dni przed komunią syna ;p no, ale idziemy na spontan w tym cyklu ;p

*Agaa992 bardzo mi przykro, że trafiłaś na takie lekarza ;( ja już pisałam nieraz, że mi ciężko zaufać (kazali mi robić konizację szyjki niepotrzebnie i mam ją na starcie skróconą o prawie 2 cm ) mam nadzieje, że znając przyczynę zobaczysz swoje upragnione dwie kreski szybciej niż myślisz <3

*J.ss mnie też kuje za każdym razem jak słyszę o ciąży, a wczoraj to widziałam chyba z 10 ciężarnych

*Elgenda również przytulam i ja też się jestem gotowa na działania, a mój K. też się nakręcił i mówi, że szykuję armię na dni płodne ;p akurat jak wróci to będziemy działać

Dziewczyny zrobiłam betę w Alabie i wynik 4,30 więc w Diagnostyce pomieszali, a ja miałam po prostu bio chema, dzisiaj tak jak pisałam @ mnie zalała konkretnie
    Kochana, bardzo mi przykro. 😔💔 To musiał być okropny rollercoaster emocji – najpierw nadzieja, potem tyle niepewności i na końcu takie wieści. Przytulam Cię mocno. 🫂❤️

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
    25.08.2026 → pierwsza wizyta. USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek 🥹
    09.09.2026 → jest serduszko ❤️

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enk_a wrote:
    Dla mnie niestety zrobienie bety to cała wyprawa i urlop w pracy więc jeszcze zaczekam 😛

ja jeśli się uda w kolejnym cyklu to nie wiem jak zbiorę się na odwagę z pójściem na bętę o testowaniu nie wspomnę i na razie nie chce nawet myśleć, ale trzymam mocno kciuki za Twoją kreskę <3

mistyreal lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosiaczkova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Czyli jednak coś było na rzeczy 😞 przykro mi 🫂
    Rozmawiałaś z ginekologiem o tych ciążach biochemicznych ?

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Aenu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie od wczoraj dziwnie. 🤭 Jestem około 4–5 dpo i odczuwam ból sutków, pobolewa mnie dół pleców i podbrzusze. Wiem, że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe i pewnie działa progesteron, ale i tak człowiek zaczyna wszystko analizować…

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    25.08.2026 → pierwsza wizyta. USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek 🥹

preg.png
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dziewczyny, u mnie od wczoraj dziwnie. 🤭 Jestem około 4–5 dpo i odczuwam ból sutków, pobolewa mnie dół pleców i podbrzusze. Wiem, że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie na objawy ciążowe i pewnie działa progesteron, ale i tak człowiek zaczyna wszystko analizować…
    Czytałam twoją wiadomość i też chyba jestem 4/5dpo jak przeczytałam o bolących sutkach to mnie też nagle zaczęły boleć 🤣🤣

Aenu, Elgenda lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,2kg
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Czytałam twoją wiadomość i też chyba jestem 4/5dpo jak przeczytałam o bolących sutkach to mnie też nagle zaczęły boleć 🤣🤣
    Hahaha, efekt uboczny czytania forum. 😂😂 Zaraz się okaże, że wszystkie 4–5 dpo zaczniemy czuć sutki. 🤣🤞 Oby to był dobry znak! 🍀

KamilaAnt2026, GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, MiśkaK lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️

preg.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Czyli jednak coś było na rzeczy 😞 przykro mi 🫂
    Rozmawiałaś z ginekologiem o tych ciążach biochemicznych ?

Dopiero zaczynamy starania w sumie 3 cs, dzwoniłam dzisiaj do ginekologa i powiedział, że daje nam jeszcze 2/3 cs chociaż wierzy, że na kolejnej wizycie będę w ciąży, mam brać proga jak brałam. Poprzedni bio chem był ,,wpadką'' więc nie przeżyłam go tak jak tego..... i wtedy nie miałam takich kresek jak teraz, więc wierzę, że organizm przygotowuje się na ciąże. Jedyne co się obawiam to ta moja skrócona szyjka, że pewnie będę leżeć w ciąży, ale jak mus to mus

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 Widziałam, że zapisałaś się na testowanie 10.08. 🤭 Ja mam wpisane 12.08, ale nie wiem, czy tyle wytrzymam. 😂 Coś czuję, że moja silna wola przegra i test pojawi się w moich rękach wcześniej. 🤣

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️

preg.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ