Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Super dziewczyny! Bridgertonów też uwielbiam! Zastanowię się czy też może odstawić testy owulacyjne całkowicie. Jakoś mam wrażenie, że jednak źle to na mnie wpływa
Ja alko odstawiłam w listopadzie i bardzo mi dobrze z tym
aaandzia, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Ja właśnie kiedyś miałam też ale nie chudłam. Tylko troche w weekend nadrabiałam wszystkie kalorie haha. Pozniej jak sama skrupulatnie liczylam to chyba w 8 iesiecy schudłam 10kgaaandzia wrote:ja też mam pudełka już pół roku i bardzo polecam ;p
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Dawdler34 wrote:Super dziewczyny! Bridgertonów też uwielbiam! Zastanowię się czy też może odstawić testy owulacyjne całkowicie. Jakoś mam wrażenie, że jednak źle to na mnie wpływa
Ja alko odstawiłam w listopadzie i bardzo mi dobrze z tym
ja alko nie piję już ponad rok i bardzo dobrze mi z tym ;p z tymi Bridgertonami to sobie chyba aż włączę dzisiaj, do piątku jestem sama więc muszę zająć czymś głowę.
Pamiętam jak przed pierwszą ciążą strasznie cisnęłam z tymi testami, temperaturą aż dostałam kociokwiku normalnie i potem odstawiła wszystko i zaszłam tylko
właśnie był co 2/3 dni
Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
KamilaAnt2026 wrote:Ja właśnie kiedyś miałam też ale nie chudłam. Tylko troche w weekend nadrabiałam wszystkie kalorie haha. Pozniej jak sama skrupulatnie liczylam to chyba w 8 iesiecy schudłam 10kg

ja teraz mam tylko 3 posiłki bo kolację jem z moimi chłopakami w domu, ale jak w zeszłym roku miałam dietę na cały dzień i nie podjadałam to elegancko waga leciała. Ja też się ogarniam bardziej od tego miesiąca, dla mnie też najgorsze weekendy są ;p
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Amelia96 wrote:Ja mam tarczycę a biorę też 112, czy mam się zacząć bać? 🤭
Oczywiście,że nie,ale zastanawiam się,skąd u Was takie dawki.
Miałyście sprawdzaną całą trójkę tarczycową,anty-tg,anty-tpo, parathormon,poziom wapnia?Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Ja miałam właśnie dokładnie tak samo, w lutym jakoś olałam mierzenie temperatury, tu jakiś wyjazd tu coś, nagle w dzień @ zrobiłam test i cyk niespodzianka
to był 4cykl starań. Teraz też będzie 4..to mnie troche nakręca 
zajmę się nauką i dobrze zagospodaruje te 3 tyg
aaandzia, Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Ja biorę euthyrox na zmianę dawkę 75 i 100, dopiero przy takich dawce zeszłam z tsh na poniżej 2, ft3, ft4, anty tpo i tg idealne (niedoczynność subkliniczna), BMI w normie aczkolwiek górna granica (też chciałabym zejść nieco z wagi)👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Dołączam do wyrzucających testy owu od przyszłego cyklu
(oczywiście, jeśli teraz nie wyjdzie). Dziś już testy blade, więc jeśli mam teraz cykl owulacyjny, to owu już na 99% była wczoraj lub dziś w nocy. Zamierzam ograniczyć się do pomiarów temperatury i to tylko do 3 dni po owu (albo może i to rzucę). No i przytulanki od @ co 2 dni. Czuje, że muszę wyczyścić głowę od tego analizowania i zdać się na los. Co ma być to będzie. A jak to nic nie da, to zaczynamy z mężem diagnostykę na poważnie.
A co do Letroxu, moja mama przy niedoczynności tarczycy bierze dawkę 125 już od dawna, ale ona jest mocno otyła, ma stan przedcukrzycowy i ogólnie w ogóle nie dba o zdrowy styl życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 14:22
Dawdler34, aaandzia, Konzzdi, Elgenda lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Ja w sumie nie wiem czemu taka dawka, moja tarczyca chyba padła 😂
Alkoholu nie piję już z 8 lat. W ogóle moim pierwszym objawem niedoczynności były wymioty nawet po kilku łykach piwa, metabolizm padł.
Cała reszta tarczycowa w normie.
Gajek, a to poziom wapnia też może mieć wpływ? W sumie u mnie w rodzinie jest dziedziczna osteoporoza, dopiero od 2 tygodni suplementuję wapń.
aaandzia, Dawdler34 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Andzia mi też ciężko w to uwierzyć, nie chcesz skusić się jeszcze na jeden test??
Słonecznik90 lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Andzia nie takich wieści od Ciebie tutaj szukałam, ściskam Cię mocno..
Konzzdi lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
💐 Aaandzia, ale dziwna sprawa z tym wynikiem. Tulę mocno! 🫂 Jednak podejście do sprawy godne pochwały. Lecimy z tym sierpniem! Jeszcze będzie pięknie! 🌻
Czekam na resztę wieści z laboratorium! 🤞
Dawdler34, mistyreal lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Hej, wpadłam na wasz wątek poczytać co się u was dzieje. Sama szczęśliwie opuściłam grono staraczek w czerwcu

Nie chcę dawać zbędnych nadziei, ale ja bym polecała powtórkę bety. Mam w bliskim otoczeniu osobę, która miała identyczną sytuację. Pozytywne testy, beta niemalże identycznie niska. Też nie chciała iść na powtórkę, przekreśliła szanse. A gdy nie dostała okresu, poszła do lekarza pewna że ma jakiegoś guza. Ten jej guz kilka miesięcy temu przyszedł na świat. Tak, laboratorium coś musiało przekręcić i otrzymała zły wynik bety.
Gosiaczkova, Konzzdi, Słonecznik90, Tofuszka, aaandzia, Tajlandia22, MiśkaK, Kompotlinka, xSmerfetkax, Gorzkax33333, Gosik0205 lubią tę wiadomość
-
O a mogę zapytać ile wychodzi ci na miesiąc i skąd kupujesz ile kalorii? Zastanawiam się nad dieta pudełkowa ale te ceny mnie odstraszają a i tak na leczenie wydaje grube pieniądzeaaandzia wrote:ja teraz mam tylko 3 posiłki bo kolację jem z moimi chłopakami w domu, ale jak w zeszłym roku miałam dietę na cały dzień i nie podjadałam to elegancko waga leciała. Ja też się ogarniam bardziej od tego miesiąca, dla mnie też najgorsze weekendy są ;p💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Ja niestety mimo pilnowania aby posiłki były z niskim ig to i tak waga w górę idzie. Bo niestety tak mam że ciężko mi szykować posiłki z góry na cały dzień praktycznie. Bo jeśli idę na popołudniowa zmianę to muszę jeść tam obiad i kolację bo w domu jestem dopiero koło 21. A i wtedy muszę coś małego zjeść bo do rana nie wytrzymam i cukier mi leci w nocy. Przy spadku cukru dostaje trzesawicy. A jak kolejnego dnia mam na rano to śniadanie mogę zjeść dopiero koło 10 bo wcześniej częściowo jestem sama i muszę sprawdzić towar i naszykować leki zamówione pod pacjentów, dopiero po tym mogę zejść na przerwę. Kolację też w pracy muszę mieć nie do podgrzania i taka co bez problemu mogę jeść na raty. Od 17 zostaje sama i jem tak między pacjentami po kawałeczku więc podgrzewanie nie ma sensu bo zanim zjem to będzie zimne calkiem. Stąd zastanawiam się nad dieta pudełkowa ale to wychodzi duży koszt jak patrzyłam, z 1800zl na miesiąc. Plus mój mąż to niejadek, ma niewielki zakres dan które zje więc najczęściej muszę gotować co innego dla niego i co innego dla siebie a to jest uciążliwe💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
A to chyba pytanie o wapń to kochana do słonecznika 🙈Elgenda wrote:Ja w sumie nie wiem czemu taka dawka, moja tarczyca chyba padła 😂
Alkoholu nie piję już z 8 lat. W ogóle moim pierwszym objawem niedoczynności były wymioty nawet po kilku łykach piwa, metabolizm padł.
Cała reszta tarczycowa w normie.
Gajek, a to poziom wapnia też może mieć wpływ? W sumie u mnie w rodzinie jest dziedziczna osteoporoza, dopiero od 2 tygodni suplementuję wapń.💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
Przed ta cykle 30-70 dni
Dzięki dziewczyny jesteście naprawdę kochane ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ za samo to wsparcie tutaj każda powinna mieć od razu ⏸️
Ja już się wypłakałam i nie chce już robić testów niestety Rossman stracił klientkę na jakiś czas tak śmiechem żartem.
Annabit dziękuję za komentarz i to pewnie się zdarza 1/10000000🥹 ja już przepracowuje, że ten cykl lipcowy jeszcze swoją drogą poszedł na straty i nie chce sobie robić nadziei i stresować się czekaniem na kolejny wynik
zaczął mnie już boleć brzuch już typowo na @ no i to plamienie rano też już mnie lekko ostudziło 🤷🏻♀️
mistyreal, mommytobe lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Gajek wrote:O a mogę zapytać ile wychodzi ci na miesiąc i skąd kupujesz ile kalorii? Zastanawiam się nad dieta pudełkowa ale te ceny mnie odstraszają a i tak na leczenie wydaje grube pieniądze
Ja biorę w kuchni Vikinga i zazwyczaj czekam na kody rabatowe, czasami się zdarza, że jestem bez pudełek bo bez tych kodów to ceny kosmiczne są. Ja wybieram 2200 kcal i robię sobie śniadanie obiad i podwieczorek i to wychodzi 1300 kcal około kolację jem w domu tak żeby dobić do 1900. Jak mój K. Jest w domu to biorę tylko na 2 lub 3 tygodnie w miesiącu i na kodach rabatowych wychodzi 500/600🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy