Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
🌻Marycha,Biavska przepraszam,polubiłam przez przypadek 🙈
🌻Pauliśka31,witaj i rozgość się,byle nie na długo
U mnie 12 dzień cyklu i właśnie ten śluz jest średni.
Biavska,oby ten preparat pomógł wyciszyć pms;)
Pauliśka31, Marcycha lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Foggy wrote:Witamy Pauliśka i trzymamy kciuki że niedługo zobaczysz ⏸️
Dziękuję, bardzo bym chciała (jak z resztą każda z nas 😅)
Ale jestem wyjątkowo spokojna, mam tak silne przeczucie, że w tym cyklu nic z tego.
2 dni temu załapałam zapalenie pęcherza, wczoraj spadek temperatury. Dzisiaj podskoczyła, ale tak strasznie boli mnie głowa 😵
I do tego właśnie taki wewnętrzny spokój i przeczucie, że nic z tego nie będzie.
Zazwyczaj jestem testoholiczką, robię testy codziennie już od 8DPO a w tym miesiącu spokojnie czekam 😳 -
Ja się nie gniewam, a masz też lajka 😆
Tak z innej beczki, właśnie przeczytałam ile jedzenia pochłaniają chłopcy w wieku dojrzewania, a że ja gotować nie lubię, to jednak poproszę dziewczynkę 🤣🤣🤣
aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Ja w ogóle w życiu nie miałam rozciągliwego śluzu... jak są płodne to po prostu mam wodę 😅🤣 ale w sumie jest tak od @ wiec tylko ilość się zwiększa 🤷🏻♀️
aaandzia lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Pauliśka witamy i oby nie na długo
wpisać Cię do kalendarza? Też jestem testoholiczka ;p
Marcycha mój syn ma skończone 9 lat i już potrafi zjeść;p boję się co będzie dalej ;p mój K. nie lepszy ich to szybciej odzieję niż wykarmię ;p
Gosiaczkova ja właśnie miałam długi przestój w tym śluzie, a teraz właśnie woda woda i ten 1 dzień lub 2 widzę ten rozciągliwy, ale to zazwyczaj przypadkiem zauważę
Marcycha lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Wiecie co,ja to się jeszcze zastanawiam,bo za każdym razem,jak nam wyszło,to w dzień owulacji ♥️było w dzień. Może u nas to ten sprzyjający czynnik,jajeczko i żołnierzyki jakieś takie są bardziej żwawe 🤪
W ogóle przy pierwszym,to owu miałam w urodziny teściowej 🤣
biavska, aaandzia lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Gosiaczkova ja też miałam problem ze śluzem i nawet mówiłam o tym u ginekologa i stwierdził, że ten śluz czasem może być ukryty wewnątrz i nie zawsze „wypływa”
Ogólnie pamiętam, że kilka lat temu jak się nie staraliśmy to ja tego śluzu płodnego miałam mnóstwo a teraz jak na złość jak na lekarstwo albo wcale.
Marcycha, mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Też mam niedrożne jajowody i masz 3 wyjścia w tej sytuacji:Aga992 wrote:Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.
Byłam wczoraj na umówionym badaniu drożności jajowodów z lipiodolem. Jeszcze marudziłam sobie w głowie, że po co mnie wysyła lekarz na to badanie, 3 lata temu było robione, było ok. I wyskakuj teraz człowieku z prawie 3k na lipiodol...
A na badaniu okazało się, że oba jajowody są całkowicie niedrożne. Lewy zero, prawy wybarwił się kontrastem zaledwie na 2 cm i tyle. Pokazałam lekarzowi swoje poprzednie badanie i zapytałam się jak to jest możliwe. W bardzo miły sposób odpowiedział, że jest lekarzem, który w Lublinie zaczął robić to badanie jako pierwszy, przebadał tysiące pacjentek i na pewno tego badania nie robi się tak jak ja miałam w opisie "solą fizjologiczną". I przeprosił, powiedział, że nie chce się odnieść do tych badań (co rozumiem, że był na tyle profesjonalny, że nie chciał powiedzieć, że poprzednia pani doktor zjebała).
Płakałam jak bóbr w samochodzie. Rozumiecie, tyle lat starań, tyle wizyt, kasy, stresów, a to wszystko i tak było po nic. Po wypłakaniu przyszła mała nadziejka, że może to przełomowy moment, ogarnie się tak ważny temat i będzie już wszystko ok, jeju...
Póki co zostałam pokierowana na selektywną histerosalpingografie - czy któraś z Was miała to badanie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
- selektywne udroznianie mikronarzedziami z lipodolem w Lublinie akurat to robią na NFZ
- laparoskopia lub ten zabieg co Ci lekarz polecił
- IVF
Głowa do góry, też byłam załamana diagnoza ale po czasie oswoisz się z tą myślą i masz wybór
KamilaAnt2026, Aga992, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
👩🦳27 👱🏻♂️ 29
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 Aktualnie 1.4
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
Pokonać Smoki:
🔜 laparoskopia sierpień 2026
Problem:
Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego -
biavska wrote:Gosiaczkova ja też miałam problem ze śluzem i nawet mówiłam o tym u ginekologa i stwierdził, że ten śluz czasem może być ukryty wewnątrz i nie zawsze „wypływa”
Ogólnie pamiętam, że kilka lat temu jak się nie staraliśmy to ja tego śluzu płodnego miałam mnóstwo a teraz jak na złość jak na lekarstwo albo wcale.
Ważne jest też nawadnianie organizmu. Ja osobiście mam z tym problem,ale staram się wypić chociaż te 3-4 szklanki wody+wiadomo kawa. Ale kawa to u mnie w większości mleko. I kawa też słaba,bo 80%to kawa zbożowa,30%rozpuszczalnaRodzinka 2+2+3 psy
Ja dzisiaj prawdopodobnie 2dpo ale tak zaczęło mnie podbrzusze boleć jakbym okresu miała dostać. Ciągnie też do biodra. Cały cykl mam niestandardowy więc oczywiście objawy też są dziwne. A co do boleści piersi to łącze się z wami. Od wczoraj sutki zaczęły być wrażliwe choć to jeszcze nie ten stopień co w poprzednim cyklu gdy materiał bolał 🙈 no i strasznie boje się tej czwartkowej wizyty. Im bliżej tym ja coraz bardziej panikuje💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
W ogóle zamówiłam sobie tego smartwatcha, dzisiaj przyszedł. Ustawiłam pomiar temp w nocy i ustalenia cyklu, ciekawa jestem co mi tam powie 😀 ogólnie jaram się takimi technologicznymi gadżetami
bylebym się nie nakręcała jak owulakami 🤣
Owulaki w tym sezonie planuje robić na początku - jak zacznie się coś wybarwiać to odstawiam i działam z partnerem co dwa dni
Ps. Trzymam się ze słodyczami i chiperkami!🤞
Hope9411, Elgenda, Szept_Flory, mistyreal, aaandzia, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Słonecznik90 wrote:Ważne jest też nawadnianie organizmu. Ja osobiście mam z tym problem,ale staram się wypić chociaż te 3-4 szklanki wody+wiadomo kawa. Ale kawa to u mnie w większości mleko. I kawa też słaba,bo 80%to kawa zbożowa,30%rozpuszczalna
To wody akurat piję bardzo dużo może też dlatego ten śluz jest taki wodnisty i śliski 😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Melduję, że @ przyszła.
Ale jak już trzeba, to wolę w tę stronę. Poluję teraz na lekarza do wystawienia skierowań.
Pisałam wcześniej, że lekarz egzotycznej urody powiedział mi, że jak usg będzie w porzadku to za miesiac widzimy się w ciąży. Usg było prawidłowe, a jego urok nie zadziałał 😆
mistyreal, Marcycha, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Dawdler34 wrote:W ogóle zamówiłam sobie tego smartwatcha, dzisiaj przyszedł. Ustawiłam pomiar temp w nocy i ustalenia cyklu, ciekawa jestem co mi tam powie 😀 ogólnie jaram się takimi technologicznymi gadżetami
bylebym się nie nakręcała jak owulakami 🤣
Owulaki w tym sezonie planuje robić na początku - jak zacznie się coś wybarwiać to odstawiam i działam z partnerem co dwa dni
Ps. Trzymam się ze słodyczami i chiperkami!🤞
A który to smartwatch? Nie pamiętam nazwy:D33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Dzisiejszy test owulacyjny : https://ibb.co/wFh8RPyS🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Tak czytam o tym Waszym testowaniu i w sumie może zdecyduję się w tym cyklu na test, możesz mnie, Andzia, wpisać na 24 sierpnia 😁 Nawet nie wiem, czy ta data będzie miała sens, dziś 7 dc, ale nawet nie zamierzam mierzyć temperatury, bo jestem chora, więc jest podwyższona cały czas. Chyba po prostu popróbujemy, żeby nie zmarnować całkiem cyklu, ale bez jakichś wielkich oczekiwań ☺️
aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Dawdler, tego watcha seria 10? Czy jakiego?
Andzia, dokladnie, wirtualna blizniaczka 😊
Ja was nadrobic nie moge totalnie, idziecie jak burza z tymi stronami 😂
Mistyreal, ja tez dzis 7dc 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:34
mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
💐Britta, gratuluję! Tu nie trzeba się niczego doszukiwać. Piękny widok! 🍀
💐 Aga992, tak bardzo smutno to brzmi. Twoje emocje są zrozumiałe. Wierzę jednak, że poznanie przyczyny rozwiąże problem i szczęśliwy koniec nadejdzie szybciej niż myślisz.
💐 Tofuszka, zacytuje Twoje słowa. „tak to nawet ja pisałam że późniejsza implantacja to większe prawdopodobieństwo poronienia”. Możesz rozwinąć ten temat? Jeśli nie tu, to w wiadomości prywatnej? Bardzo mnie to zaciekawiło, bo pokrywa się z moim ostatnim poronieniem.
U mnie od wczoraj 🐒!
Cieszę się jak nie wiem co, bo okazuje się, że po poronieniu organizm działa idealnie. Ostatni cykl 28 dni, owulacja równo w połowie. To super działa na głowę, że koniec tak smutnej historii jest jednak w pewien sposób optymistyczny.
mistyreal, Foggy, aaandzia, Britta, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK, Słonecznik90, Gosik0205 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
J.ss Mistyreal ja również 7 dzień cyklu. Zastanawiam się czy nie za wcześnie się wpisałam na testowanie 24/08 ale i tak chyba dłużej nie wytrzymam 🙈
Ja dzisiaj dowiedziałam się o kolejnej ciąży w pracy, zawsze takiego dołka łapie jak tylko się dowiem o tym, że komuś się udało a my nadal w miejscu
mistyreal, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓