Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Marycha,Biavska przepraszam,polubiłam przez przypadek 🙈
    🌻Pauliśka31,witaj i rozgość się,byle nie na długo ;)

U mnie 12 dzień cyklu i właśnie ten śluz jest średni.
    Biavska,oby ten preparat pomógł wyciszyć pms;)

Pauliśka31, Marcycha lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Pauliśka31 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Witamy Pauliśka i trzymamy kciuki że niedługo zobaczysz ⏸️

Dziękuję, bardzo bym chciała (jak z resztą każda z nas 😅)
    Ale jestem wyjątkowo spokojna, mam tak silne przeczucie, że w tym cyklu nic z tego.
    2 dni temu załapałam zapalenie pęcherza, wczoraj spadek temperatury. Dzisiaj podskoczyła, ale tak strasznie boli mnie głowa 😵
    I do tego właśnie taki wewnętrzny spokój i przeczucie, że nic z tego nie będzie.
    Zazwyczaj jestem testoholiczką, robię testy codziennie już od 8DPO a w tym miesiącu spokojnie czekam 😳

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie gniewam, a masz też lajka 😆

Tak z innej beczki, właśnie przeczytałam ile jedzenia pochłaniają chłopcy w wieku dojrzewania, a że ja gotować nie lubię, to jednak poproszę dziewczynkę 🤣🤣🤣

aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle w życiu nie miałam rozciągliwego śluzu... jak są płodne to po prostu mam wodę 😅🤣 ale w sumie jest tak od @ wiec tylko ilość się zwiększa 🤷🏻‍♀️

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka witamy i oby nie na długo <3 wpisać Cię do kalendarza? Też jestem testoholiczka ;p

Marcycha mój syn ma skończone 9 lat i już potrafi zjeść;p boję się co będzie dalej ;p mój K. nie lepszy ich to szybciej odzieję niż wykarmię ;p

Gosiaczkova ja właśnie miałam długi przestój w tym śluzie, a teraz właśnie woda woda i ten 1 dzień lub 2 widzę ten rozciągliwy, ale to zazwyczaj przypadkiem zauważę

Marcycha lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Pauliśka31 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaandzia możesz mnie wpisać 😊

aaandzia lubi tę wiadomość

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,ja to się jeszcze zastanawiam,bo za każdym razem,jak nam wyszło,to w dzień owulacji ♥️było w dzień. Może u nas to ten sprzyjający czynnik,jajeczko i żołnierzyki jakieś takie są bardziej żwawe 🤪

W ogóle przy pierwszym,to owu miałam w urodziny teściowej 🤣

biavska, aaandzia lubią tę wiadomość

• biavska Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova ja też miałam problem ze śluzem i nawet mówiłam o tym u ginekologa i stwierdził, że ten śluz czasem może być ukryty wewnątrz i nie zawsze „wypływa”

Ogólnie pamiętam, że kilka lat temu jak się nie staraliśmy to ja tego śluzu płodnego miałam mnóstwo a teraz jak na złość jak na lekarstwo albo wcale.

Marcycha, mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • kindzaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga992 wrote:
    Hej, bardzo proszę prowadzącą o wykreślenie mnie z testowania w tym miesiącu.

Byłam wczoraj na umówionym badaniu drożności jajowodów z lipiodolem. Jeszcze marudziłam sobie w głowie, że po co mnie wysyła lekarz na to badanie, 3 lata temu było robione, było ok. I wyskakuj teraz człowieku z prawie 3k na lipiodol...
    A na badaniu okazało się, że oba jajowody są całkowicie niedrożne. Lewy zero, prawy wybarwił się kontrastem zaledwie na 2 cm i tyle. Pokazałam lekarzowi swoje poprzednie badanie i zapytałam się jak to jest możliwe. W bardzo miły sposób odpowiedział, że jest lekarzem, który w Lublinie zaczął robić to badanie jako pierwszy, przebadał tysiące pacjentek i na pewno tego badania nie robi się tak jak ja miałam w opisie "solą fizjologiczną". I przeprosił, powiedział, że nie chce się odnieść do tych badań (co rozumiem, że był na tyle profesjonalny, że nie chciał powiedzieć, że poprzednia pani doktor zjebała).
    Płakałam jak bóbr w samochodzie. Rozumiecie, tyle lat starań, tyle wizyt, kasy, stresów, a to wszystko i tak było po nic. Po wypłakaniu przyszła mała nadziejka, że może to przełomowy moment, ogarnie się tak ważny temat i będzie już wszystko ok, jeju... :( Póki co zostałam pokierowana na selektywną histerosalpingografie - czy któraś z Was miała to badanie? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
    Też mam niedrożne jajowody i masz 3 wyjścia w tej sytuacji:
    - selektywne udroznianie mikronarzedziami z lipodolem w Lublinie akurat to robią na NFZ
    - laparoskopia lub ten zabieg co Ci lekarz polecił
    - IVF
    Głowa do góry, też byłam załamana diagnoza ale po czasie oswoisz się z tą myślą i masz wybór

KamilaAnt2026, Aga992, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 👱🏻‍♂️ 29
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8 Aktualnie 1.4
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️
    Ferrytyna 6!!! Dramat
    Witamina D 20 dramat do poprawy!
    Początki IO
    AMH 3.87
    Pokonać Smoki:
    🔜 laparoskopia sierpień 2026

Problem:
    Niedrożne jajowody i leniwe plemniki 🫣
    Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Gosiaczkova ja też miałam problem ze śluzem i nawet mówiłam o tym u ginekologa i stwierdził, że ten śluz czasem może być ukryty wewnątrz i nie zawsze „wypływa”

Ogólnie pamiętam, że kilka lat temu jak się nie staraliśmy to ja tego śluzu płodnego miałam mnóstwo a teraz jak na złość jak na lekarstwo albo wcale.

Ważne jest też nawadnianie organizmu. Ja osobiście mam z tym problem,ale staram się wypić chociaż te 3-4 szklanki wody+wiadomo kawa. Ale kawa to u mnie w większości mleko. I kawa też słaba,bo 80%to kawa zbożowa,30%rozpuszczalna

• Gajek Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawdopodobnie 2dpo ale tak zaczęło mnie podbrzusze boleć jakbym okresu miała dostać. Ciągnie też do biodra. Cały cykl mam niestandardowy więc oczywiście objawy też są dziwne. A co do boleści piersi to łącze się z wami. Od wczoraj sutki zaczęły być wrażliwe choć to jeszcze nie ten stopień co w poprzednim cyklu gdy materiał bolał 🙈 no i strasznie boje się tej czwartkowej wizyty. Im bliżej tym ja coraz bardziej panikuje

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zamówiłam sobie tego smartwatcha, dzisiaj przyszedł. Ustawiłam pomiar temp w nocy i ustalenia cyklu, ciekawa jestem co mi tam powie 😀 ogólnie jaram się takimi technologicznymi gadżetami :D bylebym się nie nakręcała jak owulakami 🤣
    Owulaki w tym sezonie planuje robić na początku - jak zacznie się coś wybarwiać to odstawiam i działam z partnerem co dwa dni :)

Ps. Trzymam się ze słodyczami i chiperkami!🤞

Hope9411, Elgenda, Szept_Flory, mistyreal, aaandzia, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Ważne jest też nawadnianie organizmu. Ja osobiście mam z tym problem,ale staram się wypić chociaż te 3-4 szklanki wody+wiadomo kawa. Ale kawa to u mnie w większości mleko. I kawa też słaba,bo 80%to kawa zbożowa,30%rozpuszczalna

To wody akurat piję bardzo dużo może też dlatego ten śluz jest taki wodnisty i śliski 😶

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że @ przyszła.
    Ale jak już trzeba, to wolę w tę stronę. Poluję teraz na lekarza do wystawienia skierowań.

Pisałam wcześniej, że lekarz egzotycznej urody powiedział mi, że jak usg będzie w porzadku to za miesiac widzimy się w ciąży. Usg było prawidłowe, a jego urok nie zadziałał 😆

mistyreal, Marcycha, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    W ogóle zamówiłam sobie tego smartwatcha, dzisiaj przyszedł. Ustawiłam pomiar temp w nocy i ustalenia cyklu, ciekawa jestem co mi tam powie 😀 ogólnie jaram się takimi technologicznymi gadżetami :D bylebym się nie nakręcała jak owulakami 🤣
    Owulaki w tym sezonie planuje robić na początku - jak zacznie się coś wybarwiać to odstawiam i działam z partnerem co dwa dni :)

Ps. Trzymam się ze słodyczami i chiperkami!🤞

A który to smartwatch? Nie pamiętam nazwy:D

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy test owulacyjny : https://ibb.co/wFh8RPyS

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • mistyreal Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tym Waszym testowaniu i w sumie może zdecyduję się w tym cyklu na test, możesz mnie, Andzia, wpisać na 24 sierpnia 😁 Nawet nie wiem, czy ta data będzie miała sens, dziś 7 dc, ale nawet nie zamierzam mierzyć temperatury, bo jestem chora, więc jest podwyższona cały czas. Chyba po prostu popróbujemy, żeby nie zmarnować całkiem cyklu, ale bez jakichś wielkich oczekiwań ☺️

aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler, tego watcha seria 10? Czy jakiego?

Andzia, dokladnie, wirtualna blizniaczka 😊

Ja was nadrobic nie moge totalnie, idziecie jak burza z tymi stronami 😂

Mistyreal, ja tez dzis 7dc 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:34

mistyreal, aaandzia lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐Britta, gratuluję! Tu nie trzeba się niczego doszukiwać. Piękny widok! 🍀

💐 Aga992, tak bardzo smutno to brzmi. Twoje emocje są zrozumiałe. Wierzę jednak, że poznanie przyczyny rozwiąże problem i szczęśliwy koniec nadejdzie szybciej niż myślisz.

💐 Tofuszka, zacytuje Twoje słowa. „tak to nawet ja pisałam że późniejsza implantacja to większe prawdopodobieństwo poronienia”. Możesz rozwinąć ten temat? Jeśli nie tu, to w wiadomości prywatnej? Bardzo mnie to zaciekawiło, bo pokrywa się z moim ostatnim poronieniem.

U mnie od wczoraj 🐒!
    Cieszę się jak nie wiem co, bo okazuje się, że po poronieniu organizm działa idealnie. Ostatni cykl 28 dni, owulacja równo w połowie. To super działa na głowę, że koniec tak smutnej historii jest jednak w pewien sposób optymistyczny.

mistyreal, Foggy, aaandzia, Britta, Marcycha, Konzzdi, MiśkaK, Słonecznik90, Gosik0205 lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss Mistyreal ja również 7 dzień cyklu. Zastanawiam się czy nie za wcześnie się wpisałam na testowanie 24/08 ale i tak chyba dłużej nie wytrzymam 🙈

Ja dzisiaj dowiedziałam się o kolejnej ciąży w pracy, zawsze takiego dołka łapie jak tylko się dowiem o tym, że komuś się udało a my nadal w miejscu :(

mistyreal, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ