Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Andzia, fantastyczne wyniki! Z takimi możesz wchodzić w ciążę 😍 Jaką bierzesz laktoferynę i kiedy ją bierzesz?

z Aliness, dwie tabletki rano po śniadaniu, i tak mi najlepiej wchodzi. Długo walczyłam z anemią i żelazo jak musiałam brać na czczo to był dla mnie dramat. Ja mam bardzo wrażliwy żołądek... wiem, że ktoś polecał chyba tu laktoferynę, ale nie pamiętam kto ;p

Marcycha lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...

o kurczę;/ ;/ ;/ jest szansa na szybki inny termin?

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    o kurczę;/ ;/ ;/ jest szansa na szybki inny termin?
    Dopiero na 24 sierpnia ..

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biore laktoferyne z aliness + chelat żelaza (ale jakiś tam z apteki) i podniosłam żelazo, ferrytyne

aaandzia lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, współczuję :( niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??

Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha

Gorzkax33333, Lucy_26, Aga992, Dawdler34, KamilaAnt2026, Marcycha, Gajek, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, Konzzdi, MiśkaK, mistyreal, Maalwii lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gorzka, współczuję :( niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??

Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Elgenda lubi tę wiadomość

• Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Przytulam :( a może to jakiś znak i dla Ciebie ta "14" może być szczęśliwa jak dla mnie? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:11

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....
    co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże wynikające z różnej kalibracji narzędzi pomiarowych.
    nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
    jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:26

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże. Jednak niestety masz dość mały przyrost bety ale może jeszcze ruszy, może kropek potrzebuje więcej czasu :)
    nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
    jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczyny
    Zasnatawiam się czy np luteina by nie pomogła podtrzymac ciąży, bo wiem że na samo usg i tak jest wcześnie... Szczerze mówiąc nie wiem co robić, jutro pójdę do tego samego laba co dziś...

• Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.

Najprawdopodobniej niestety musisz poczekać i powtórzyć betę za dwa dni, wtedy będziesz wiedziała co się dzieje. To musi być bardzo trudne dla Ciebie, przytulam 🫂 i trzymam mocne kciuki 🤞 żeby beta za dwa dni mocno urosła. Trzymaj się! Może dziewczyny które badają progesteron mają jakieś doświadczenia ? Czy badanie proga i ew. szybkie włączenie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:46

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...

• Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...

Moim zdaniem powinnaś posłuchać ginekologa jeśli kazał brać to bym brała ale to moje zdanie

Lisia00 lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Moim zdaniem powinnaś posłuchać ginekologa jeśli kazał brać to bym brała ale to moje zdanie
    Ale tak bez monitoringu? A jak pęcherzyk nie pęknie i będzie torbiel?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.

Konzzdi lubi tę wiadomość

• bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.
    To mi daje nadzieję, dziekuje 😳😳

• Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ale tak bez monitoringu? A jak pęcherzyk nie pęknie i będzie torbiel?
    Zawsze jak boisz się możesz się zapisać do innego lekarza na sam monitoring, samo USG . Najczęściej nawet nie wiemy czy robią się torbiele czy nie, czy pękają czy się wchłaniają jeśli o nie chodzi. Najlepiej umówić się do innego na USG żebyś miała spokojną głowę a lek brać 😉

Konzzdi lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:

Gratulacje 👏 niech się tam zagnieżdża!😃

Elgenda lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:

Ja bym wolała się upewnić i iść do kogoś innego na sam monitoring 🤔

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ