Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Andzia, fantastyczne wyniki! Z takimi możesz wchodzić w ciążę 😍 Jaką bierzesz laktoferynę i kiedy ją bierzesz?

z Aliness, dwie tabletki rano po śniadaniu, i tak mi najlepiej wchodzi. Długo walczyłam z anemią i żelazo jak musiałam brać na czczo to był dla mnie dramat. Ja mam bardzo wrażliwy żołądek... wiem, że ktoś polecał chyba tu laktoferynę, ale nie pamiętam kto ;p

Marcycha lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...

o kurczę;/ ;/ ;/ jest szansa na szybki inny termin?

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    o kurczę;/ ;/ ;/ jest szansa na szybki inny termin?
    Dopiero na 24 sierpnia ..

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też biore laktoferyne z aliness + chelat żelaza (ale jakiś tam z apteki) i podniosłam żelazo, ferrytyne

aaandzia lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, współczuję :( niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??

Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha

Gorzkax33333, Lucy_26, Aga992, Dawdler34, KamilaAnt2026, Marcycha, Gajek, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, Konzzdi, MiśkaK, mistyreal, Maalwii, Nikaaa_, mommytobe lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gorzka, współczuję :( niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??

Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha
    Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Elgenda lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Przytulam :( a może to jakiś znak i dla Ciebie ta "14" może być szczęśliwa jak dla mnie? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:11

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....
    co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże wynikające z różnej kalibracji narzędzi pomiarowych.
    nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
    jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:26

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże. Jednak niestety masz dość mały przyrost bety ale może jeszcze ruszy, może kropek potrzebuje więcej czasu :)
    nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
    jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczyny
    Zasnatawiam się czy np luteina by nie pomogła podtrzymac ciąży, bo wiem że na samo usg i tak jest wcześnie... Szczerze mówiąc nie wiem co robić, jutro pójdę do tego samego laba co dziś...

• Carlina Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.

Najprawdopodobniej niestety musisz poczekać i powtórzyć betę za dwa dni, wtedy będziesz wiedziała co się dzieje. To musi być bardzo trudne dla Ciebie, przytulam 🫂 i trzymam mocne kciuki 🤞 żeby beta za dwa dni mocno urosła. Trzymaj się! Może dziewczyny które badają progesteron mają jakieś doświadczenia ? Czy badanie proga i ew. szybkie włączenie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:46

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...

Moim zdaniem powinnaś posłuchać ginekologa jeśli kazał brać to bym brała ale to moje zdanie

Lisia00 lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosik0205 wrote:
    Moim zdaniem powinnaś posłuchać ginekologa jeśli kazał brać to bym brała ale to moje zdanie
    Ale tak bez monitoringu? A jak pęcherzyk nie pęknie i będzie torbiel?

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej dziewczyny.
    Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.

Konzzdi lubi tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.
    To mi daje nadzieję, dziekuje 😳😳

• Gajek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ale tak bez monitoringu? A jak pęcherzyk nie pęknie i będzie torbiel?
    Zawsze jak boisz się możesz się zapisać do innego lekarza na sam monitoring, samo USG . Najczęściej nawet nie wiemy czy robią się torbiele czy nie, czy pękają czy się wchłaniają jeśli o nie chodzi. Najlepiej umówić się do innego na USG żebyś miała spokojną głowę a lek brać 😉

Konzzdi, Nigri lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:

Gratulacje 👏 niech się tam zagnieżdża!😃

Elgenda lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:

Ja bym wolała się upewnić i iść do kogoś innego na sam monitoring 🤔

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ