Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcycha wrote:Andzia, fantastyczne wyniki! Z takimi możesz wchodzić w ciążę 😍 Jaką bierzesz laktoferynę i kiedy ją bierzesz?
z Aliness, dwie tabletki rano po śniadaniu, i tak mi najlepiej wchodzi. Długo walczyłam z anemią i żelazo jak musiałam brać na czczo to był dla mnie dramat. Ja mam bardzo wrażliwy żołądek... wiem, że ktoś polecał chyba tu laktoferynę, ale nie pamiętam kto ;p
Marcycha lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Gorzkax33333 wrote:Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...
o kurczę;/ ;/ ;/ jest szansa na szybki inny termin?🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
też biore laktoferyne z aliness + chelat żelaza (ale jakiś tam z apteki) i podniosłam żelazo, ferrytyne
aaandzia lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gorzka, współczuję
niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??
Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha
Gorzkax33333, Lucy_26, Aga992, Dawdler34, KamilaAnt2026, Marcycha, Gajek, Gosiaczkova, aaandzia, Kompotlinka, Konzzdi, MiśkaK, mistyreal, Maalwii lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞Elgenda wrote:Gorzka, współczuję
niestety tak się zdarza, ale bardzo niefortunnie. Może jeszcze zwolni się jakieś miejsce wcześniej??
Ja właśnie skończyłam drugie w życiu studia 🤩 miałam dzisiaj egzamin praktyczny. Może z tej okazji dojdzie do implantacji zarodka? 😂 Dzisiaj 3/4 dpo haha
Elgenda lubi tę wiadomość
-
PrzytulamGorzkax33333 wrote:Ale jestem zła na siebie, zamiast na 11 przyjechać do lekarza to pomylilam godziny i przyjechałam na 14... Doktora już nie było...
a może to jakiś znak i dla Ciebie ta "14" może być szczęśliwa jak dla mnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:11
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Hej dziewczyny.
To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje.... -
co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże wynikające z różnej kalibracji narzędzi pomiarowych.bacha wrote:Hej dziewczyny.
To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....
nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:26
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Zasnatawiam się czy np luteina by nie pomogła podtrzymac ciąży, bo wiem że na samo usg i tak jest wcześnie... Szczerze mówiąc nie wiem co robić, jutro pójdę do tego samego laba co dziś...Dawdler34 wrote:co do zasady, to bete powinno się robić w tym samym laboratorium albo chociaż w tej samej sieci laboratoriów, bo jednak odchyły mogą być duże. Jednak niestety masz dość mały przyrost bety ale może jeszcze ruszy, może kropek potrzebuje więcej czasu

nie wiem czy wizyta u ginekologa coś wniesie - pewnie zobaczysz sam pęcherzyk, dopytaj jakich jest rozmiarów (czy nie jest za mały/za duży)
jeżeli się mylę, to proszę poprawcie mnie dziewczyny -
bacha wrote:Hej dziewczyny.
To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo beta tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....
Najprawdopodobniej niestety musisz poczekać i powtórzyć betę za dwa dni, wtedy będziesz wiedziała co się dzieje. To musi być bardzo trudne dla Ciebie, przytulam 🫂 i trzymam mocne kciuki 🤞 żeby beta za dwa dni mocno urosła. Trzymaj się! Może dziewczyny które badają progesteron mają jakieś doświadczenia ? Czy badanie proga i ew. szybkie włączenie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:46
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Gorzkax33333 wrote:Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...
Moim zdaniem powinnaś posłuchać ginekologa jeśli kazał brać to bym brała ale to moje zdanie
Lisia00 lubi tę wiadomość
-
Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.bacha wrote:Hej dziewczyny.
Konzzdi lubi tę wiadomość
-
To mi daje nadzieję, dziekuje 😳😳Aenu wrote:Znam też historię znajomej, która zrobiła betę w dwóch różnych laboratoriach i wyszło jej, że wynik prawie nie urósł. Była przekonana, że to koniec, przepłakała cały dzień. 😔 Nie robiła już kolejnej bety, bo bała się następnego wyniku. Kiedy okres nie przyszedł, poszła do ginekologa… a tam czekało na nią bijące serduszko. ❤️ Dlatego naprawdę różne laboratoria potrafią dać wyniki, których nie da się ze sobą rzetelnie porównywać. Najlepiej powtórzyć badanie w tym samym miejscu i dopiero wtedy oceniać przyrost.
-
Zawsze jak boisz się możesz się zapisać do innego lekarza na sam monitoring, samo USG . Najczęściej nawet nie wiemy czy robią się torbiele czy nie, czy pękają czy się wchłaniają jeśli o nie chodzi. Najlepiej umówić się do innego na USG żebyś miała spokojną głowę a lek brać 😉Gorzkax33333 wrote:Ale tak bez monitoringu? A jak pęcherzyk nie pęknie i będzie torbiel?
Konzzdi lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Elgenda wrote:Gorzka, współczuję
Gratulacje 👏 niech się tam zagnieżdża!😃
Elgenda lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Gorzkax33333 wrote:Dziewczyny bije się sama ze sobą, bo dostałam receptę na clo od mojego ginekologa, miałabym brać 5-9 dzień cyklu, ale bez monitoringu bo on jest na urlopie... I nie wiem co robić, brać czy nie brać...
Ja bym wolała się upewnić i iść do kogoś innego na sam monitoring 🤔🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy