Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, Hahahaha pietruszka warzywo przekory, kocham to 🤩

Gajek, może jednak przeczucie Cię nie myli. Widać, że organizm walczy :D

A mi właśnie znów się zaczął dłużyć czas oczekiwania 🫠

aaandzia lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Andzia, Hahahaha pietruszka warzywo przekory, kocham to 🤩

Gajek, może jednak przeczucie Cię nie myli. Widać, że organizm walczy :D

A mi właśnie znów się zaczął dłużyć czas oczekiwania 🫠

No ja już jutro 8dpo i chciałabym się odpalić 😅 Brajan do mnie zagląda chociaż rozsądek do mnie przemawia w tym cyklu bo serio tego ♥️ było za mało, ale jestem tak nakręcona na sierpień, że nic mnie w tym miesiącu nie powstrzyma😅

Z nogami w górze też będę leżeć i chyba dzydzy pisala, ze tak robiła w szczęśliwym cyklu chociaż mogę się mylić 🤔

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżenia po stosunku, to ja po prostu zwykle z mężem się przytulam 10-20 minut. Przytulanie wydziela oksytocynę, a więcej oksytocyny samo w sobie jest dobre, ale też im mniej stresu a więcej relaksu organizm ma, tym większe prawdopodobieństwo zapłodnienia :)

aaandzia, Carlina, Dawdler34, Marcycha, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie leżałam z nogami w górze dla mnie to mit, ale po prostu leżymy sobie dłuższą chwilę napawając się endofinkami 😉 i tak samo było w cyklu z biochemem
    Więc uważam że nie ma na to reguły, ma wpaść to wpadnie 😅

Tofuszka, Amelia96, Gosiaczkova, Marcycha lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj po prostu leżę z 5-10 minut a dziś poszlałam i wyszło z 15, bo mi się przypomniało, że dzydzy właśnie tak robiła w szczęśliwym cyklu 🤪 Przy staraniach o pierwsze też leżałam. Robię to dla spokoju głowy, że zrobiłam naprawdę WSZYSTKO co mogłam, choć ogólnie to w to raczej nie wierzę. Sądzę, że gdyby było to konieczne, na świecie nie byłoby tylu ciąż i ludzi 🤭

Amelia96 lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (5 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja uprawiam świecę po stosunku 😅 Dłużej jak 5 min. to nie trwa. Po prostu daję plemnikom rozpęd, bo potem leżę, albo nawet do rana nie wstaję jeśli to była akcja na noc 😁 Nie wiem czy działa, a na pewno nie zaszkodzi 🤪

Gosik0205 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Dziewczyny czy wy po stosunku leżycie z nogami w górze?? Ciekawi mnie wasze podejście w tej kwestii i jesli tam to jak długo bo ja jakiś czas temu robiłam tak ale max 5 minut i zastanawiam się czy w tym cyklu nie robić tego dluzej:D czy jest sens ale któraś tu pisala że jej szczęśliwym cyklu tak robiła i tak mnie to zmotywowało 🤗

Niee.. jak był teraz Biochem to wręcz każdorazowo szybko leciałam do łazienki 😶😅
    Teraz trochę odpoczywam po stosunku jak za dużo nie cieknie wokoło 🤣

Maalwii lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak po za tym wszystkim to właśnie wróciłam z drugiej zmiany wzięłam moją psiurkę na spacer, zjem coś i muszę jeszcze zrobić biszkopta na tort dla teścia bo ostatnio po urodzinach męża tak wszystkim smakował więc postanowiłam że zrobię teściowi niespodziankę 😊

Gosiaczkova, Elgenda, Gosik0205 lubią tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam parę co dziewczyna, że tak określę brzydko, ( w celu antykoncepcji) wypłukiwała się prysznicem od razu po załadunku i w ten sposób mają bąbelka 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 22:38

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • biavska Debiutantka

Wysłany: 29 lipca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się strasznie dłuży wszystko.
    U mnie owulacja też zawsze późno około 17-18 dc a cykle 30-31 dni. Huśtawka emocjonalna i jak jeszcze lubię ten czas do owulacji, bo mam wtedy wrażenie, że moge coś zrobić tak ten czas po owulacji kiedy się doszukuje każdego drobnego objawu to jest porażka. W lipcowym cyklu tak 6-7 dpo bolało mnie podbrzusze i już sobie wmówiłam, że na pewno się udało ale oczywiście znowu oszukiwałam samą siebie.

Mnie to zawsze jeszcze bije na łeb, bo oczywiście się naoglądam tiktoka jak dziewczyny testują już od 8 dpo i nie potrzebnie robię te testy i fortunę na nie wydaje 😂 z drugiej strony w straconej ciąży test rzeczywiście wyszedł mi 8 dpo już, więc ciężko mi się opanować.

Mi też się zdarzało robić świece ale efektów brak 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 22:38

👩‍🦰30👨‍💼33

na pokładzie niedoczynność tarczycy, obecnie wyregulowana euthyrox 50, hashimoto

💕starania od 07.2025
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, łyżeczkowanie

wszystkie badania w normie,
    AMH 8,14

nasienie w normie, plemniki o prawidłowej budowie 6%
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    A tak po za tym wszystkim to właśnie wróciłam z drugiej zmiany wzięłam moją psiurkę na spacer, zjem coś i muszę jeszcze zrobić biszkopta na tort dla teścia bo ostatnio po urodzinach męża tak wszystkim smakował więc postanowiłam że zrobię teściowi niespodziankę 😊

Awww, synowa skarb

Gosiaczkova, Marcycha, Maalwii lubią tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Awww, synowa skarb

O kurde mów mi tak.. 😁
    Ostatnio też miał ciężki czas bo miał operację na przepuklinę męskich spraw którą długo odwlekał aż w końcu zrobił bo zaczęło go boleć, mąż teraz w DE więc ja pomagam przed pracą i robię mu zakupy i załatwiam jak coś potrzebuje, ale akurat to dla mnie nie kłopot 😉
    W sumie miał wczoraj uro, ale będziemy świętować jak mąż wróci na weekend to pomyślałam że to fajny dodatek do prezentu 😊

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od tego cyklu leżę sobie z nogami u góry po serduchu ale nie długo jakieś 5 min może ciut więcej 😂
    Nie wiem czy wytrzymam do tego 10 sierpnia z testowaniem .Mam taką rozkmine ostatnio mój cykl trwał 29 dc ale wydaje mi się że owu była późno patrząc wzrost temperatury w dniu 17 śluz i wogole . Wcześniejsze cykle to 26dc 27dc
    W tym cyklu płodny śluz był dużo szybciej wzrost temperatury 15dc ale wydaje mi się że owu mogła być już 12dc . Licząc że owu mogła być tego 12 mimo że skok był później to nie wiem za bardzo jak liczyć dni po owulacji czy liczyć cykl 29dniowy czy 26dniowy 27dniowy. Może mogłabym już testować 7 .
    Nie wiem czy nie za bardzo namieszałam

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Tak, ja uprawiam świecę po stosunku 😅 Dłużej jak 5 min. to nie trwa. Po prostu daję plemnikom rozpęd, bo potem leżę, albo nawet do rana nie wstaję jeśli to była akcja na noc 😁 Nie wiem czy działa, a na pewno nie zaszkodzi 🤪
    Oj kochana, po stosunku zawsze siusiu! Bo się infekcji nabawisz i jednak zaszkodzi

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Trzymam za Was kciuki jak zawsze ✊️🍀

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ