Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie końcówka okresu i zaczynamy odliczanie do owulacji 😀🤞
Carlina, KamilaAnt2026, Dawdler34, Aenu, aaandzia, Lisia00, Elgenda, mistyreal, MiśkaK, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
A mnie niestety chyba klima w pracy rozwaliła i obudziłam się z bólem gardła i katarem. Niestety wyłączyć jej nie mogę bo leki muszą mieć konkretną temperaturę ale czuję że coś zaczyna mnie rozkładać. Idealnie w czas 🤦
Jak ja już bym chciała być tak jak wy po owulce i czekać na testowanie. A to się przeciąga strasznie, ani owulacji ani końca cyklu i wypatrywania nowego cyklu nie ma. 26dc a tu jeszcze tyle czasu do owulacji. No i jajniki i krzyż dają mi ostro w kość. Niby mam bardzo wysoki prób bólu ale tu powoli wymiekamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:44
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Ja też tak miałam, owulację dopiero 30 dnia cyklu, zaczęłam pić feristim i nagle cykl 21 dni 😂 ciekawe jaki będzie ten cykl, czy uda się o wcześniejszą owulację czy znowu czekanieGajek wrote:A mnie niestety chyba klima w pracy rozwaliła i obudziłam się z bólem gardła i katarem. Niestety wyłączyć jej nie mogę bo leki muszą mieć konkretną temperaturę ale czuję że coś zaczyna mnie rozkładać. Idealnie w czas 🤦
Jak ja już bym chciała być tak jak wy po owulce i czekać na testowanie. A to się przeciąga strasznie, ani owulacji ani końca cyklu i wypatrywania nowego cyklu nie ma. 26dc a tu jeszcze tyle czasu do owulacji
Gajek lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Cześć dziewczyny, miłego dnia Wam życzę!
Wczoraj podczas spaceru zobaczyłam taki uroczy ogródek i stwierdziłam że muszę się z Wami nim podzielić 😁
Zdjęcie ogródka z bocianami:

PS w końcu zasłużyłam na możliwość wgrywania zdjęć 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:42
Marcycha, Gosiaczkova, Aenu, aaandzia, Lisia00, mistyreal, Aga992, Maalwii, Gorzkax33333, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość
-
Carlina wrote:Też wydaję na testy milion monet, w lipcu zamówiłam te z Amazona easyhome, ale wygląda na to że są mniej czułe niż facelle, więc pewnie i tak będę kupować. 🤭
Widzę w stopce, że masz wysokie AMH, nie piszesz nic o PCOS, czy ktoś Ci mówił z czego to może wynikać? Mam podobnie, jajniki nie są policystyczne, hormony ok, a AMH właśnie w granicy 8...
Szczerze mówiąc, dopiero dziewczyny tutaj na forum zwróciły mi uwagę na wysokie AMH i rzeczywiście jak poczytałam to może coś w tym być. Co prawda cykle mam regularne, na monitoringach owulacja zawsze była, objawow typowych dla PCOS nie mam, stosunek LH do FSH mam blisko 1:1. Dodatkowo na tyle lekarzy co w swoim życiu mi robiło USG nigdy nic mi nie zasugerował.
Ale w sierpniu mam wizytę i spytam o to lekarza, dziewczyny sugerowały żebym zbadała testosteron i SHGB. Poproszę też żeby przyjrzał się moim jajnikom na USG.
Carlina lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
👑 Tofuszka, no czytałam o tym, ale ja jestem z tych niełapiących infekcji. Mnie to jakoś omija. Pewnie jakby mnie nawiedzały, to ku przestrodze bym tak nie zrobiła 👍
👑 Xena, gratuluję i szacun za Twoje zrzucenie wagi i samozaparcie 🤯🤩 Super, że wraz ze zrzuceniem wagi tak Ci się poprawiły cykle . Nic tylko z nadzieją czekać na najbliższe testowanie, w koncu to sierpień 😎😅💚
👑 Nigri, o tym poczęciu chłopca i dziewczynki też cztałam, ale jakby tak było to na świecie więcej wg mnie powinno być dziewczynek. Obstawiam, że wiecej stosunków jest przed owu i z uwagi na żywotność plemników to te najczęściej zapładniają. Tym bardziej na forum, gdzie jest tyle staraczek i raczej już zaczynają starania właśnie przed owu, a tu jednak podobne liczby chłopców i dziewczynek się rodzą 😅 Gdzieś tu też któraś dziewczyna wstawiała kalendarz na poczecie konkretnej płci gdzie była nawet propozycja pozycji przy strzale 🙃 Próbować można, tak jak Mój chciałby upolować chłopca, ale ja nie będę ryzykować cyklu by próbować ucelować raz w owulację, nie, nie, nie 🙂↔️ 😉
👑 Konzzdi, jak Ty o nas myślisz 🥰 Gratuluję nowej odznaki Koleżanko 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:48
Gosiaczkova, Konzzdi, Xena89 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
To kurcze ja biorę już fertistim od 2 miesięcy a od roku prenacaps Ovi to jak długi byłby cykl bez tego 😱Gorzkax33333 wrote:Ja też tak miałam, owulację dopiero 30 dnia cyklu, zaczęłam pić feristim i nagle cykl 21 dni 😂 ciekawe jaki będzie ten cykl, czy uda się o wcześniejszą owulację czy znowu czekanie
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
U nas chyba było i przed owulacją, i w samą owulację. 🤭 Żadnych specjalnych pozycji po stosunku też nie stosowaliśmy – chwilę się poprzytulamy i normalnie idę do łazienki. 😅 A szczerze? Płeć jest mi zupełnie obojętna. Najbardziej marzę o tym, żeby za jakiś czas zobaczyć dwie kreski. 🥹❤️ Resztę zostawiam naturze
aaandzia, Lisia00, Nigri, Dawdler34, mistyreal, Tofuszka, Gorzkax33333, MiśkaK, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Marcycha wrote:👑 Tofuszka, no czytałam o tym, ale ja jestem z tych niełapiących infekcji. Mnie to jakoś omija. Pewnie jakby mnie nawiedzały, to ku przestrodze bym tak nie zrobiła 👍
👑 Xena, gratuluję i szacun za Twoje zrzucenie wagi i samozaparcie 🤯🤩 Super, że wraz ze zrzuceniem wagi tak Ci się poprawiły cykle . Nic tylko z nadzieją czekać na najbliższe testowanie, w koncu to sierpień 😎😅💚
👑 Nigri, o tym poczęciu chłopca i dziewczynki też cztałam, ale jakby tak było to na świecie więcej wg mnie powinno być dziewczynek. Obstawiam, że wiecej stosunków jest przed owu i z uwagi na żywotność plemników to te najczęściej zapładniają. Tym bardziej na forum, gdzie jest tyle staraczek i raczej już zaczynają starania właśnie przed owu, a tu jednak podobne liczby chłopców i dziewczynek się rodzą 😅 Gdzieś tu też któraś dziewczyna wstawiała kalendarz na poczecie konkretnej płci gdzie była nawet propozycja pozycji przy strzale 🙃 Próbować można, tak jak Mój chciałby upolować chłopca, ale ja nie będę ryzykować cyklu by próbować ucelować raz w owulację, nie, nie, nie 🙂↔️ 😉
👑 Konzzdi, jak Ty o nas myślisz 🥰 Gratuluję nowej odznaki Koleżanko 😄
Nawet statystycznie chyba jest więcej chłopców 😅 wczoraj rozmawiałam z gpt, że teoretycznie biologicznie to prawda z tymi genami plemników ale w testach nie potwierdziła się teoria by stosunek w dzień owulacji zwiększał szanse na chłopca.
W sumie wolałabym drugą dziewczynkę, więc może te moje zbyt wczesne stosunki jednak coś przyniosą 😅😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Na początku starań to ja tak naiwna byłam, że umarzałam sobie nawet miesiąc porodu i też właśnie kochaliśmy się przed owulacją na dziewczynkę. Jaka ja naiwna byłam. Falt, że wielu osobom z mojego otoczenia się udawało za pierwszym razem, my zdrowi, wcześniej się przygotowaliśmy, suplementowalismy, zdrowo żyliśmy to byłam pewna, że nam też od razu się uda. A tu taka ironia losu. Teraz już mi wszystko jedno.
Konzzdi, Gosiaczkova, Dawdler34, mistyreal, Aga992, DwieKreskiMarzeń, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
💕11 cykl starań
TSH 1,86 ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
Hej dziewczyny ! Chwila moment i już dwie strony do przodu;p potrafimy w produkcje ;p
Ja niestety nie mogę za długo leżeć po
bo infekcje mnie bardzo lubią więc to jest tak max 3/5 minut...
Xena również gratuluję samozaparcia!
Życzę owocnych przytulanek dla tych co owu blisko
Mi się strasznie dłuży od 8dpo to już męczarnie mimo, że jestem zawalona robotą to mam z tyłu głowy facelle rossmana
Konzdii piękne te bociany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 09:12
Konzzdi lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
biavska wrote:Na początku starań to ja tak naiwna byłam, że umarzałam sobie nawet miesiąc porodu i też właśnie kochaliśmy się przed owulacją na dziewczynkę. Jaka ja naiwna byłam. Falt, że wielu osobom z mojego otoczenia się udawało za pierwszym razem, my zdrowi, wcześniej się przygotowaliśmy, suplementowalismy, zdrowo żyliśmy to byłam pewna, że nam też od razu się uda. A tu taka ironia losu. Teraz już mi wszystko jedno.
Ja z kolei myślałam że nam trochę zajmie zajście w ciążę bo się przestraszyłam swojego amh na poziomie 0,91. No a udało się mieć dwie kreski w 1cs tylko była to ciąża biochemiczna, potem po dwóch miesiącach znowu pozytywny test ale tym razem poronienie 🫠
A teraz się stresuje że już tak od razu się nie uda… no ale zobaczymy.
-
Marcycha wrote:👑 Tofuszka, no czytałam o tym, ale ja jestem z tych niełapiących infekcji. Mnie to jakoś omija. Pewnie jakby mnie nawiedzały, to ku przestrodze bym tak nie zrobiła 👍
👑 Konzzdi, jak Ty o nas myślisz 🥰 Gratuluję nowej odznaki Koleżanko 😄
No tak w sumie na świecie jest więcej kobiet niż mężczyzn za wyjątkiem Chin z powodu ich polityki która była prowadzona wcześniej. Ale fakt nie wyklucza to że chłopca można począć przed owulacją, po prostu jest większa szansa w owulację, czyli większe prawdopodobieństwo na poczęcie chłopca.
Marcycha lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Najgorsze te dwie kreski po wcześniejszych poronieniach. Bardzo chcesz ale jednocześnie boisz się tej chwili, bo jednak jest z tyłu głowy, że znowu coś będzie nie tak

My dodatkowo jeszcze mamy konflikt krwi z grupy NMS, więc wiem że to też będzie stresujące, bo w straconej ciąży miałam mnóstwo upuszczania krwi zanim udało się wysłać krew do właściwego laboratorium i zidentyfikować jakie przeciwciała mam we krwi.
My w tym cyklu szalejemy, bo dołożyłam olej z wiesiołka i ovarin. Olej z wiesiołka już kiedyś brałam, ale przestałam a ovarin biorę pierwszy raz.
A mąż z kolei zamówił żel conceive+, bo wyczytał też ze paru parom się udało z jego użyciem, a u mnie z śluzem słabo.
Konzzdi, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
💕11 cykl starań
TSH 1,86 ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
biavska wrote:Najgorsze te dwie kreski po wcześniejszych poronieniach. Bardzo chcesz ale jednocześnie boisz się tej chwili, bo jednak jest z tyłu głowy, że znowu coś będzie nie tak

My dodatkowo jeszcze mamy konflikt krwi z grupy NMS, więc wiem że to też będzie stresujące, bo w straconej ciąży miałam mnóstwo upuszczania krwi zanim udało się wysłać krew do właściwego laboratorium i zidentyfikować jakie przeciwciała mam we krwi.
My w tym cyklu szalejemy, bo dołożyłam olej z wiesiołka i ovarin. Olej z wiesiołka już kiedyś brałam, ale przestałam a ovarin biorę pierwszy raz.
A mąż z kolei zamówił żel conceive+, bo wyczytał też ze paru parom się udało z jego użyciem, a u mnie z śluzem słabo.
Dokładnie… będzie to stresujące
A czy coś można zrobić z tym konfliktem? I jakie badania robiliście żeby to potwierdzić?
-
Konzzdi wrote:Ja z kolei myślałam że nam trochę zajmie zajście w ciążę bo się przestraszyłam swojego amh na poziomie 0,91. No a udało się mieć dwie kreski w 1cs tylko była to ciąża biochemiczna, potem po dwóch miesiącach znowu pozytywny test ale tym razem poronienie 🫠
A teraz się stresuje że już tak od razu się nie uda… no ale zobaczymy.
To tak jak ja... też bałam się, że nie zajdę w ciążę przez niską rezerwę jajnikową a w 1 cs biochemiczna 😶 byłam mocno zaskoczona, że w ogóle się udało.. ba .. byłam zaskoczona, że mam owulację 😅
Konzzdi, Elgenda lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja czytałam artykuł, że ogólnie na świecie rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek - mniej więcej stosunek 105/100 .. tak samo jeżeli by patrzeć na samą Polskę to statystyka teoretycznie jest na korzyść chłopców ale minimalnie 😅
Więcej kobiet jest z powodu statystycznie krotszego czasu życia mezczyznWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 09:59
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Biavska totalnie rozumiem. Z jednej strony bardzo bym chciała ⏸️, a z drugiej przeraża mnie, że nowu może pójść wszystko nie tak. I cały czas mam: jeśli nam się uda, jeśli donoszę ciąże..dużo wątpliwości i takiego myślenia, że jednak duże są szanse na niepowodzenie. Ostatnio nawet rozmawiałam o tym z partnerem, też przyznał, że boi się znowu o stratę i o mnie, jak to przeżyje chociaż wie, że ze mnie silna babka.
Ja obecnie +-10dpo, temp dzisiaj coś lekko poleciała w dół. W mojej głowie tli się, czy może jest sens testować wcześniej, czy może jednak czekać..🤷♀️👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gosiaczkova wrote:Ja czytałam artykuł, że ogólnie na świecie rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek - mniej więcej stosunek 105/100 .. tak samo jeżeli by patrzeć na samą Polskę to statystyka teoretycznie jest na korzyść chłopców ale minimalnie 😅
Więcej kobiet jest z powodu statystycznie krotszego czasu życia mezczyzn
To się patrzy na statystki narodzin. W kwestii poczęcia tylko to jest potrzebne. Ile kobiet czy mężczyzn zostaję to już inna sprawa.
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️