SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie końcówka okresu i zaczynamy odliczanie do owulacji 😀🤞

Carlina, KamilaAnt2026, Dawdler34, Aenu, aaandzia, Lisia00, Elgenda, mistyreal, MiśkaK, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie niestety chyba klima w pracy rozwaliła i obudziłam się z bólem gardła i katarem. Niestety wyłączyć jej nie mogę bo leki muszą mieć konkretną temperaturę ale czuję że coś zaczyna mnie rozkładać. Idealnie w czas 🤦

Jak ja już bym chciała być tak jak wy po owulce i czekać na testowanie. A to się przeciąga strasznie, ani owulacji ani końca cyklu i wypatrywania nowego cyklu nie ma. 26dc a tu jeszcze tyle czasu do owulacji. No i jajniki i krzyż dają mi ostro w kość. Niby mam bardzo wysoki prób bólu ale tu powoli wymiekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:44

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A mnie niestety chyba klima w pracy rozwaliła i obudziłam się z bólem gardła i katarem. Niestety wyłączyć jej nie mogę bo leki muszą mieć konkretną temperaturę ale czuję że coś zaczyna mnie rozkładać. Idealnie w czas 🤦

Jak ja już bym chciała być tak jak wy po owulce i czekać na testowanie. A to się przeciąga strasznie, ani owulacji ani końca cyklu i wypatrywania nowego cyklu nie ma. 26dc a tu jeszcze tyle czasu do owulacji
    Ja też tak miałam, owulację dopiero 30 dnia cyklu, zaczęłam pić feristim i nagle cykl 21 dni 😂 ciekawe jaki będzie ten cykl, czy uda się o wcześniejszą owulację czy znowu czekanie

Gajek lubi tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • GórskaDziewczyna Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miłego dnia Wam życzę!
    Wczoraj podczas spaceru zobaczyłam taki uroczy ogródek i stwierdziłam że muszę się z Wami nim podzielić 😁

Zdjęcie ogródka z bocianami:
    IMG-1702.jpg

PS w końcu zasłużyłam na możliwość wgrywania zdjęć 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:42

Marcycha, Gosiaczkova, Aenu, aaandzia, Lisia00, mistyreal, Aga992, Maalwii, Gorzkax33333, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość

• biavska Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Też wydaję na testy milion monet, w lipcu zamówiłam te z Amazona easyhome, ale wygląda na to że są mniej czułe niż facelle, więc pewnie i tak będę kupować. 🤭

Widzę w stopce, że masz wysokie AMH, nie piszesz nic o PCOS, czy ktoś Ci mówił z czego to może wynikać? Mam podobnie, jajniki nie są policystyczne, hormony ok, a AMH właśnie w granicy 8...

Szczerze mówiąc, dopiero dziewczyny tutaj na forum zwróciły mi uwagę na wysokie AMH i rzeczywiście jak poczytałam to może coś w tym być. Co prawda cykle mam regularne, na monitoringach owulacja zawsze była, objawow typowych dla PCOS nie mam, stosunek LH do FSH mam blisko 1:1. Dodatkowo na tyle lekarzy co w swoim życiu mi robiło USG nigdy nic mi nie zasugerował.

Ale w sierpniu mam wizytę i spytam o to lekarza, dziewczyny sugerowały żebym zbadała testosteron i SHGB. Poproszę też żeby przyjrzał się moim jajnikom na USG.

Carlina lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Tofuszka, no czytałam o tym, ale ja jestem z tych niełapiących infekcji. Mnie to jakoś omija. Pewnie jakby mnie nawiedzały, to ku przestrodze bym tak nie zrobiła 👍

👑 Xena, gratuluję i szacun za Twoje zrzucenie wagi i samozaparcie 🤯🤩 Super, że wraz ze zrzuceniem wagi tak Ci się poprawiły cykle . Nic tylko z nadzieją czekać na najbliższe testowanie, w koncu to sierpień 😎😅💚

👑 Nigri, o tym poczęciu chłopca i dziewczynki też cztałam, ale jakby tak było to na świecie więcej wg mnie powinno być dziewczynek. Obstawiam, że wiecej stosunków jest przed owu i z uwagi na żywotność plemników to te najczęściej zapładniają. Tym bardziej na forum, gdzie jest tyle staraczek i raczej już zaczynają starania właśnie przed owu, a tu jednak podobne liczby chłopców i dziewczynek się rodzą 😅 Gdzieś tu też któraś dziewczyna wstawiała kalendarz na poczecie konkretnej płci gdzie była nawet propozycja pozycji przy strzale 🙃 Próbować można, tak jak Mój chciałby upolować chłopca, ale ja nie będę ryzykować cyklu by próbować ucelować raz w owulację, nie, nie, nie 🙂‍↔️ 😉

👑 Konzzdi, jak Ty o nas myślisz 🥰 Gratuluję nowej odznaki Koleżanko 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 08:48

Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Xena89 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ja też tak miałam, owulację dopiero 30 dnia cyklu, zaczęłam pić feristim i nagle cykl 21 dni 😂 ciekawe jaki będzie ten cykl, czy uda się o wcześniejszą owulację czy znowu czekanie
    To kurcze ja biorę już fertistim od 2 miesięcy a od roku prenacaps Ovi to jak długi byłby cykl bez tego 😱

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba było i przed owulacją, i w samą owulację. 🤭 Żadnych specjalnych pozycji po stosunku też nie stosowaliśmy – chwilę się poprzytulamy i normalnie idę do łazienki. 😅 A szczerze? Płeć jest mi zupełnie obojętna. Najbardziej marzę o tym, żeby za jakiś czas zobaczyć dwie kreski. 🥹❤️ Resztę zostawiam naturze

aaandzia, Lisia00, Nigri, Dawdler34, mistyreal, Tofuszka, Gorzkax33333, MiśkaK, mommytobe, xSophie lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
    25.08.2026 → pierwsza wizyta. USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek 🥹
    09.09.2026 → jest serduszko ❤️

preg.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    👑 Tofuszka, no czytałam o tym, ale ja jestem z tych niełapiących infekcji. Mnie to jakoś omija. Pewnie jakby mnie nawiedzały, to ku przestrodze bym tak nie zrobiła 👍

👑 Xena, gratuluję i szacun za Twoje zrzucenie wagi i samozaparcie 🤯🤩 Super, że wraz ze zrzuceniem wagi tak Ci się poprawiły cykle . Nic tylko z nadzieją czekać na najbliższe testowanie, w koncu to sierpień 😎😅💚

👑 Nigri, o tym poczęciu chłopca i dziewczynki też cztałam, ale jakby tak było to na świecie więcej wg mnie powinno być dziewczynek. Obstawiam, że wiecej stosunków jest przed owu i z uwagi na żywotność plemników to te najczęściej zapładniają. Tym bardziej na forum, gdzie jest tyle staraczek i raczej już zaczynają starania właśnie przed owu, a tu jednak podobne liczby chłopców i dziewczynek się rodzą 😅 Gdzieś tu też któraś dziewczyna wstawiała kalendarz na poczecie konkretnej płci gdzie była nawet propozycja pozycji przy strzale 🙃 Próbować można, tak jak Mój chciałby upolować chłopca, ale ja nie będę ryzykować cyklu by próbować ucelować raz w owulację, nie, nie, nie 🙂‍↔️ 😉

Nawet statystycznie chyba jest więcej chłopców 😅 wczoraj rozmawiałam z gpt, że teoretycznie biologicznie to prawda z tymi genami plemników ale w testach nie potwierdziła się teoria by stosunek w dzień owulacji zwiększał szanse na chłopca.

W sumie wolałabym drugą dziewczynkę, więc może te moje zbyt wczesne stosunki jednak coś przyniosą 😅😶

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku starań to ja tak naiwna byłam, że umarzałam sobie nawet miesiąc porodu i też właśnie kochaliśmy się przed owulacją na dziewczynkę. Jaka ja naiwna byłam. Falt, że wielu osobom z mojego otoczenia się udawało za pierwszym razem, my zdrowi, wcześniej się przygotowaliśmy, suplementowalismy, zdrowo żyliśmy to byłam pewna, że nam też od razu się uda. A tu taka ironia losu. Teraz już mi wszystko jedno.

GórskaDziewczyna, Gosiaczkova, Dawdler34, mistyreal, Aga992, DwieKreskiMarzeń, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Chwila moment i już dwie strony do przodu;p potrafimy w produkcje ;p

Ja niestety nie mogę za długo leżeć po <3 bo infekcje mnie bardzo lubią więc to jest tak max 3/5 minut...

Xena również gratuluję samozaparcia! <3

Życzę owocnych przytulanek dla tych co owu blisko <3

Mi się strasznie dłuży od 8dpo to już męczarnie mimo, że jestem zawalona robotą to mam z tyłu głowy facelle rossmana ;D

Konzdii piękne te bociany ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 09:12

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔

Wysłany: 30 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Na początku starań to ja tak naiwna byłam, że umarzałam sobie nawet miesiąc porodu i też właśnie kochaliśmy się przed owulacją na dziewczynkę. Jaka ja naiwna byłam. Falt, że wielu osobom z mojego otoczenia się udawało za pierwszym razem, my zdrowi, wcześniej się przygotowaliśmy, suplementowalismy, zdrowo żyliśmy to byłam pewna, że nam też od razu się uda. A tu taka ironia losu. Teraz już mi wszystko jedno.

Ja z kolei myślałam że nam trochę zajmie zajście w ciążę bo się przestraszyłam swojego amh na poziomie 0,91. No a udało się mieć dwie kreski w 1cs tylko była to ciąża biochemiczna, potem po dwóch miesiącach znowu pozytywny test ale tym razem poronienie 🫠
    A teraz się stresuje że już tak od razu się nie uda… no ale zobaczymy.

• Nigri Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:

No tak w sumie na świecie jest więcej kobiet niż mężczyzn za wyjątkiem Chin z powodu ich polityki która była prowadzona wcześniej. Ale fakt nie wyklucza to że chłopca można począć przed owulacją, po prostu jest większa szansa w owulację, czyli większe prawdopodobieństwo na poczęcie chłopca.

Marcycha lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • biavska Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te dwie kreski po wcześniejszych poronieniach. Bardzo chcesz ale jednocześnie boisz się tej chwili, bo jednak jest z tyłu głowy, że znowu coś będzie nie tak :(

My dodatkowo jeszcze mamy konflikt krwi z grupy NMS, więc wiem że to też będzie stresujące, bo w straconej ciąży miałam mnóstwo upuszczania krwi zanim udało się wysłać krew do właściwego laboratorium i zidentyfikować jakie przeciwciała mam we krwi.

My w tym cyklu szalejemy, bo dołożyłam olej z wiesiołka i ovarin. Olej z wiesiołka już kiedyś brałam, ale przestałam a ovarin biorę pierwszy raz.
    A mąż z kolei zamówił żel conceive+, bo wyczytał też ze paru parom się udało z jego użyciem, a u mnie z śluzem słabo.

GórskaDziewczyna, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33

💕12 cykl starań (09/26)

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓

Wysłany: 30 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Najgorsze te dwie kreski po wcześniejszych poronieniach. Bardzo chcesz ale jednocześnie boisz się tej chwili, bo jednak jest z tyłu głowy, że znowu coś będzie nie tak :(

My dodatkowo jeszcze mamy konflikt krwi z grupy NMS, więc wiem że to też będzie stresujące, bo w straconej ciąży miałam mnóstwo upuszczania krwi zanim udało się wysłać krew do właściwego laboratorium i zidentyfikować jakie przeciwciała mam we krwi.

My w tym cyklu szalejemy, bo dołożyłam olej z wiesiołka i ovarin. Olej z wiesiołka już kiedyś brałam, ale przestałam a ovarin biorę pierwszy raz.
    A mąż z kolei zamówił żel conceive+, bo wyczytał też ze paru parom się udało z jego użyciem, a u mnie z śluzem słabo.

Dokładnie… będzie to stresujące :(
    A czy coś można zrobić z tym konfliktem? I jakie badania robiliście żeby to potwierdzić?

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Ja z kolei myślałam że nam trochę zajmie zajście w ciążę bo się przestraszyłam swojego amh na poziomie 0,91. No a udało się mieć dwie kreski w 1cs tylko była to ciąża biochemiczna, potem po dwóch miesiącach znowu pozytywny test ale tym razem poronienie 🫠
    A teraz się stresuje że już tak od razu się nie uda… no ale zobaczymy.

To tak jak ja... też bałam się, że nie zajdę w ciążę przez niską rezerwę jajnikową a w 1 cs biochemiczna 😶 byłam mocno zaskoczona, że w ogóle się udało.. ba .. byłam zaskoczona, że mam owulację 😅

GórskaDziewczyna, Elgenda lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam artykuł, że ogólnie na świecie rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek - mniej więcej stosunek 105/100 .. tak samo jeżeli by patrzeć na samą Polskę to statystyka teoretycznie jest na korzyść chłopców ale minimalnie 😅
    Więcej kobiet jest z powodu statystycznie krotszego czasu życia mezczyzn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 09:59

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biavska totalnie rozumiem. Z jednej strony bardzo bym chciała ⏸️, a z drugiej przeraża mnie, że nowu może pójść wszystko nie tak. I cały czas mam: jeśli nam się uda, jeśli donoszę ciąże..dużo wątpliwości i takiego myślenia, że jednak duże są szanse na niepowodzenie. Ostatnio nawet rozmawiałam o tym z partnerem, też przyznał, że boi się znowu o stratę i o mnie, jak to przeżyje chociaż wie, że ze mnie silna babka.

Ja obecnie +-10dpo, temp dzisiaj coś lekko poleciała w dół. W mojej głowie tli się, czy może jest sens testować wcześniej, czy może jednak czekać..🤷‍♀️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja czytałam artykuł, że ogólnie na świecie rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek - mniej więcej stosunek 105/100 .. tak samo jeżeli by patrzeć na samą Polskę to statystyka teoretycznie jest na korzyść chłopców ale minimalnie 😅
    Więcej kobiet jest z powodu statystycznie krotszego czasu życia mezczyzn

To się patrzy na statystki narodzin. W kwestii poczęcia tylko to jest potrzebne. Ile kobiet czy mężczyzn zostaję to już inna sprawa.

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A np. W naturze u zwierząt jest tak gdy natura nie sprzyja to więcej rodzi się samic ponieważ płody żeńskie są silniejsze i odporniejsze. Ciekawa jestem czy u nas też ma to jakieś odzwierciedlenia.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ