Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak poczekam na mojego ginekologa i wtedy zaczniemy

Gosiaczkova, aaandzia lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi w premom, że mój test LH ma intensywność 2,84... takiej kreski to nie widziałam 😶
    Przypominam rano 2.05 a wczoraj 1.25..
    teraz myślę, że to molestowanie męża 2 dni temu było bez sensu 😞🙈

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Wyszło mi w premom, że mój test LH ma intensywność 2,84... takiej kreski to nie widziałam 😶
    W płodnym śluzie plemniki mogą przeżyj nawet 5 dni więc ja bym nie powiedziała że było bez sensu 😉 a zawsze jak coś trochę przyjemności z własnym mężem nikomu nie zaszkodziło

aaandzia, Marcycha, Gosiaczkova, Konzzdi, Maalwii, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:

Zaskoczysz go jeszcze dzisiaj 😅 nie zaszkodzi, my w tym cyklu średnio trafiliśmy bo też 2 dni przed poszło a w owulację nie wyszło, no ale zobaczymy🍀

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Częstujcie się 😍 (tylko ostrzegam przed silnymi nudnościami i 🤮) 🤣

Gorzkax33333, Aenu, Glorietka, Gajek, Carlina, biavska, aaandzia, mistyreal, Maalwii, Amelia96, MiśkaK, Dawdler34, Gosik0205, Lisia00, Hania2010 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakoś tak, że wolę dwa dni przed owu niż w samą owulację 🙃 Myślę sobie, że wtedy plemniki mają wiecej czasu żeby faktycznie dotrzeć nawet do jajowodu i niemalże od razu złapać komórkę, bo to ta przecież krótko żyje. Lepiej niech plemniki już na nią czekają niż miałby trudności w dotarciu 😁

Gosiaczkova, Aenu, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Gosik0205 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy małż dziś będzie chciał być zaskoczony 😅 po nocce jest 🙈😶
    Po prostu jestem zdziwiona bo w poprzednim cyklu ledwo wyłapałam 1,05 - 8 godzin pozniej już było 0,6 a w tym cyklu LH jakoś cały czas rośnie 😅

aaandzia lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    To ja mam jakoś tak, że wolę dwa dni przed owu niż w samą owulację 🙃 Myślę sobie, że wtedy plemniki mają wiecej czasu żeby faktycznie dotrzeć nawet do jajowodu i niemalże od razu złapać komórkę, bo to ta przecież krótko żyje. Lepiej niech plemniki już na nią czekają niż miałby trudności w dotarciu 😁
    Ja też zawsze celowałam bardziej przed owulacją. 😄 A podobno według jednej z teorii współżycie 2–3 dni przed owulacją ma sprzyjać dziewczynce, a w dniu owulacji lub tuż przed nią chłopcu. 🤭 Ile w tym prawdy, to już inna sprawa, ale fajnie się o tym czyta. 😂

Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

• Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co u mnie sie odjaniepawla. Wczoraj 21:56 0.77, teraz 16:32 0.11. I weź tu człowieku bądź mądry. Wczoraj temp 36.95. Dzisiaj 36.65… czy któraś umie to zinterpretować 😞

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze coś ciekawszego wam powiem. Plemniki docierają do jajowodu w około 15 minut od wytrysku. Ale...potrzebują ok 6h w jajowodzie żeby móc zaplodnic komórkę, potrzebują zwyczajnie "dojrzeć". Dlatego zawsze lepiej żeby plemniki czekały już na komórkę plus największą szansa na zapłodnienie jest na samym początku życia komórki , później ta szansa maleje a rośnie ryzyko wad zarodka

Konzzdi, Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    To ja jeszcze coś ciekawszego wam powiem. Plemniki docierają do jajowodu w około 15 minut od wytrysku. Ale...potrzebują ok 6h w jajowodzie żeby móc zaplodnic komórkę, potrzebują zwyczajnie "dojrzeć". Dlatego zawsze lepiej żeby plemniki czekały już na komórkę plus największą szansa na zapłodnienie jest na samym początku życia komórki , później ta szansa maleje a rośnie ryzyko wad zarodka
    Kurczę, ciekawe! 😮 Człowiek całe życie się czegoś nowego dowiaduje. Wychodzi na to, że natura naprawdę wszystko sobie sprytnie zaplanowała i faktycznie lepiej, żeby plemniki już czekały na komórkę

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet czytałam o 9 godzinach kapacytacji😶
    Glorietka może miałaś szybki pik i po prostu go nie złapałaś testem ?

Glorietka lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja nawet czytałam o 9 godzinach kapacytacji😶
    Glorietka może miałaś szybki pik i po prostu go nie złapałaś testem ?
    Bardzo bym chciała, ale te wartości nie przemawiają za pikiem :( śluzu praktycznie brak, co najwyżej dziś to jakaś magiczna mała kuleczka turbo rozciągliwego.. do tego pobolewa mnie po bokach bioder jakby od kręgosłupa i czuję dół brzucha jak na małpę 😞

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:

Tego nie wiedziałam, to może w tym cyklu te plemniki jednak zaczekały 😅 chociaż i tak nastawiam się już na cykl sierpniowy 🌻

Aenu ja grzmi tym słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy😅 Moja szwagierka chcieli chłopaka i serduszkowali w owulację i chłopak, teraz chcieli dziewczynkę i zrobili to dwa dni przed i mają dziewczynkę 😅 ale u nich to akurat było prosto bo jedno i drugie w 1 cyklu starań 🤷🏻‍♀️🌻

Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że na początku tego cyklu miałam przeczucie że to ten cykl i się uda. No ale są cyrki z nim, bedzie bardzo długi. Owulacja najpewniej jeśli będzie to 31-33dc. Po diabetologu byłam pewna że cykl przepadł. Po wczorajszej wizycie za to znowu siedzi mi w głowie że to ten cykl. I tak bardzo boje się zapeszyc, nawet myśleć o tym. No ale dosłownie wszędzie wyświetlają mi się rzeczy związane z ciążą. Nawet ostatnio wyświetliło mi się wróżenie na tik toku gdzie babeczka wróżyła z kart że osoba oglądająca go zajdzie w ciążę w długim cyklu. Ogólnie nie wierzę w takie rzeczy, już bardziej w przeczucia. Ale z każdej strony jestem atakowana filmikami o ciąży. Żeby uprzedzić pytania - z ejajem rozmawiam w trybie incognito bo nie chce żeby każda reklama była o ciąży czy dziecku. Cokolwiek z ciążą i staraniami również wyszukuje w tym trybie. No, wygadalam się, ciężar strachu zrzucony 😅

Konzzdi, aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Powiem wam, że na początku tego cyklu miałam przeczucie że to ten cykl i się uda. No ale są cyrki z nim, bedzie bardzo długi. Owulacja najpewniej jeśli będzie to 31-33dc. Po diabetologu byłam pewna że cykl przepadł. Po wczorajszej wizycie za to znowu siedzi mi w głowie że to ten cykl. I tak bardzo boje się zapeszyc, nawet myśleć o tym. No ale dosłownie wszędzie wyświetlają mi się rzeczy związane z ciążą. Nawet ostatnio wyświetliło mi się wróżenie na tik toku gdzie babeczka wróżyła z kart że osoba oglądająca go zajdzie w ciążę w długim cyklu. Ogólnie nie wierzę w takie rzeczy, już bardziej w przeczucia. Ale z każdej strony jestem atakowana filmikami o ciąży. Żeby uprzedzić pytania - z ejajem rozmawiam w trybie incognito bo nie chce żeby każda reklama była o ciąży czy dziecku. Cokolwiek z ciążą i staraniami również wyszukuje w tym trybie. No, wygadalam się, ciężar strachu zrzucony 😅

Ja tam wierzę w takie rzeczy, moja babcia jak jeszcze żyła to mówiła, że kiedyś sadziło się pietruszkę żeby być w ciąży i kobieta miała do niej gadać : i tak nic z tego nie będzie i podobno pietruszka to warzywo przekory i robi na odwrót 😅😅😅😅😅 huk wie o co kaman
    Ja robię miejsce na dla dziecka sprzątam chatę wywalam rzeczy niepotrzebne i ogarniam prace jakbym miała iść na wolne zaraz 😅

Elgenda, Konzzdi lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja tam wierzę w takie rzeczy, moja babcia jak jeszcze żyła to mówiła, że kiedyś sadziło się pietruszkę żeby być w ciąży i kobieta miała do niej gadać : i tak nic z tego nie będzie i podobno pietruszka to warzywo przekory i robi na odwrót 😅😅😅😅😅 huk wie o co kaman
    Ja robię miejsce na dla dziecka sprzątam chatę wywalam rzeczy niepotrzebne i ogarniam prace jakbym miała iść na wolne zaraz 😅

Jutro idę po sadzonkę pietruszki 😅 szkoda, że uśmiercam wszystkie żywe rośliny 🙈

Konzzdi, aaandzia lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy po stosunku leżycie z nogami w górze?? Ciekawi mnie wasze podejście w tej kwestii i jesli tam to jak długo bo ja jakiś czas temu robiłam tak ale max 5 minut i zastanawiam się czy w tym cyklu nie robić tego dluzej:D czy jest sens ale któraś tu pisala że jej szczęśliwym cyklu tak robiła i tak mnie to zmotywowało 🤗

aaandzia, Gosik0205 lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Dziewczyny czy wy po stosunku leżycie z nogami w górze?? Ciekawi mnie wasze podejście w tej kwestii i jesli tam to jak długo bo ja jakiś czas temu robiłam tak ale max 5 minut i zastanawiam się czy w tym cyklu nie robić tego dluzej:D czy jest sens ale któraś tu pisala że jej szczęśliwym cyklu tak robiła i tak mnie to zmotywowało 🤗
    Z nogami w górze nie, ale sobie z 10 min odpoczywam leżąc i dopiero później idę się ogarnąć
    Ale wy jesteście szalone, sierpień się jeszcze nie zaczął a tu już 8 stron 😄
    Czas mi się dłuży straaasznie, szczególnie że u mnie często uwolacja dopiero w 16-17 dc
    Aż chciałoby się kliknąć przyspieszenie czasu jak w Simsach 😛

aaandzia, Dawdler34, biavska, Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Hahaha akurat w grudniu przeprowadziliśmy się do własnego mieszkania i w tym roku zrobiłam wymarzony warzywniak na balkonie. Posadziłam nawet 2 odmiany pietruszki! Co prawda naciowej ale pietruszki 😂

Elgenda, aaandzia, Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ