Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak poczekam na mojego ginekologa i wtedy zaczniemy

Gosiaczkova, aaandzia lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło mi w premom, że mój test LH ma intensywność 2,84... takiej kreski to nie widziałam 😶
    Przypominam rano 2.05 a wczoraj 1.25..
    teraz myślę, że to molestowanie męża 2 dni temu było bez sensu 😞🙈

aaandzia lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Wyszło mi w premom, że mój test LH ma intensywność 2,84... takiej kreski to nie widziałam 😶
    W płodnym śluzie plemniki mogą przeżyj nawet 5 dni więc ja bym nie powiedziała że było bez sensu 😉 a zawsze jak coś trochę przyjemności z własnym mężem nikomu nie zaszkodziło

aaandzia, Marcycha, Gosiaczkova, Konzzdi, Maalwii, MiśkaK, Nikaaa_ lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:

Zaskoczysz go jeszcze dzisiaj 😅 nie zaszkodzi, my w tym cyklu średnio trafiliśmy bo też 2 dni przed poszło a w owulację nie wyszło, no ale zobaczymy🍀

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Częstujcie się 😍 (tylko ostrzegam przed silnymi nudnościami i 🤮) 🤣

Gorzkax33333, Aenu, Glorietka, Gajek, Carlina, biavska, aaandzia, mistyreal, Maalwii, Amelia96, MiśkaK, Dawdler34, Gosik0205, Lisia00, Hania2010, Nikaaa_, Konzzdi, mommytobe lubią tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakoś tak, że wolę dwa dni przed owu niż w samą owulację 🙃 Myślę sobie, że wtedy plemniki mają wiecej czasu żeby faktycznie dotrzeć nawet do jajowodu i niemalże od razu złapać komórkę, bo to ta przecież krótko żyje. Lepiej niech plemniki już na nią czekają niż miałby trudności w dotarciu 😁

Gosiaczkova, Aenu, Konzzdi, mistyreal, MiśkaK, Gosik0205, mommytobe lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy małż dziś będzie chciał być zaskoczony 😅 po nocce jest 🙈😶
    Po prostu jestem zdziwiona bo w poprzednim cyklu ledwo wyłapałam 1,05 - 8 godzin pozniej już było 0,6 a w tym cyklu LH jakoś cały czas rośnie 😅

aaandzia lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    To ja mam jakoś tak, że wolę dwa dni przed owu niż w samą owulację 🙃 Myślę sobie, że wtedy plemniki mają wiecej czasu żeby faktycznie dotrzeć nawet do jajowodu i niemalże od razu złapać komórkę, bo to ta przecież krótko żyje. Lepiej niech plemniki już na nią czekają niż miałby trudności w dotarciu 😁
    Ja też zawsze celowałam bardziej przed owulacją. 😄 A podobno według jednej z teorii współżycie 2–3 dni przed owulacją ma sprzyjać dziewczynce, a w dniu owulacji lub tuż przed nią chłopcu. 🤭 Ile w tym prawdy, to już inna sprawa, ale fajnie się o tym czyta. 😂

Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co u mnie sie odjaniepawla. Wczoraj 21:56 0.77, teraz 16:32 0.11. I weź tu człowieku bądź mądry. Wczoraj temp 36.95. Dzisiaj 36.65… czy któraś umie to zinterpretować 😞

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze coś ciekawszego wam powiem. Plemniki docierają do jajowodu w około 15 minut od wytrysku. Ale...potrzebują ok 6h w jajowodzie żeby móc zaplodnic komórkę, potrzebują zwyczajnie "dojrzeć". Dlatego zawsze lepiej żeby plemniki czekały już na komórkę plus największą szansa na zapłodnienie jest na samym początku życia komórki , później ta szansa maleje a rośnie ryzyko wad zarodka

Konzzdi, Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    To ja jeszcze coś ciekawszego wam powiem. Plemniki docierają do jajowodu w około 15 minut od wytrysku. Ale...potrzebują ok 6h w jajowodzie żeby móc zaplodnic komórkę, potrzebują zwyczajnie "dojrzeć". Dlatego zawsze lepiej żeby plemniki czekały już na komórkę plus największą szansa na zapłodnienie jest na samym początku życia komórki , później ta szansa maleje a rośnie ryzyko wad zarodka
    Kurczę, ciekawe! 😮 Człowiek całe życie się czegoś nowego dowiaduje. Wychodzi na to, że natura naprawdę wszystko sobie sprytnie zaplanowała i faktycznie lepiej, żeby plemniki już czekały na komórkę

⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
    17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet czytałam o 9 godzinach kapacytacji😶
    Glorietka może miałaś szybki pik i po prostu go nie złapałaś testem ?

Glorietka lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja nawet czytałam o 9 godzinach kapacytacji😶
    Glorietka może miałaś szybki pik i po prostu go nie złapałaś testem ?
    Bardzo bym chciała, ale te wartości nie przemawiają za pikiem :( śluzu praktycznie brak, co najwyżej dziś to jakaś magiczna mała kuleczka turbo rozciągliwego.. do tego pobolewa mnie po bokach bioder jakby od kręgosłupa i czuję dół brzucha jak na małpę 😞

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:

Tego nie wiedziałam, to może w tym cyklu te plemniki jednak zaczekały 😅 chociaż i tak nastawiam się już na cykl sierpniowy 🌻

Aenu ja grzmi tym słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy😅 Moja szwagierka chcieli chłopaka i serduszkowali w owulację i chłopak, teraz chcieli dziewczynkę i zrobili to dwa dni przed i mają dziewczynkę 😅 ale u nich to akurat było prosto bo jedno i drugie w 1 cyklu starań 🤷🏻‍♀️🌻

Gosiaczkova, Gosik0205 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że na początku tego cyklu miałam przeczucie że to ten cykl i się uda. No ale są cyrki z nim, bedzie bardzo długi. Owulacja najpewniej jeśli będzie to 31-33dc. Po diabetologu byłam pewna że cykl przepadł. Po wczorajszej wizycie za to znowu siedzi mi w głowie że to ten cykl. I tak bardzo boje się zapeszyc, nawet myśleć o tym. No ale dosłownie wszędzie wyświetlają mi się rzeczy związane z ciążą. Nawet ostatnio wyświetliło mi się wróżenie na tik toku gdzie babeczka wróżyła z kart że osoba oglądająca go zajdzie w ciążę w długim cyklu. Ogólnie nie wierzę w takie rzeczy, już bardziej w przeczucia. Ale z każdej strony jestem atakowana filmikami o ciąży. Żeby uprzedzić pytania - z ejajem rozmawiam w trybie incognito bo nie chce żeby każda reklama była o ciąży czy dziecku. Cokolwiek z ciążą i staraniami również wyszukuje w tym trybie. No, wygadalam się, ciężar strachu zrzucony 😅

Konzzdi, aaandzia, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Powiem wam, że na początku tego cyklu miałam przeczucie że to ten cykl i się uda. No ale są cyrki z nim, bedzie bardzo długi. Owulacja najpewniej jeśli będzie to 31-33dc. Po diabetologu byłam pewna że cykl przepadł. Po wczorajszej wizycie za to znowu siedzi mi w głowie że to ten cykl. I tak bardzo boje się zapeszyc, nawet myśleć o tym. No ale dosłownie wszędzie wyświetlają mi się rzeczy związane z ciążą. Nawet ostatnio wyświetliło mi się wróżenie na tik toku gdzie babeczka wróżyła z kart że osoba oglądająca go zajdzie w ciążę w długim cyklu. Ogólnie nie wierzę w takie rzeczy, już bardziej w przeczucia. Ale z każdej strony jestem atakowana filmikami o ciąży. Żeby uprzedzić pytania - z ejajem rozmawiam w trybie incognito bo nie chce żeby każda reklama była o ciąży czy dziecku. Cokolwiek z ciążą i staraniami również wyszukuje w tym trybie. No, wygadalam się, ciężar strachu zrzucony 😅

Ja tam wierzę w takie rzeczy, moja babcia jak jeszcze żyła to mówiła, że kiedyś sadziło się pietruszkę żeby być w ciąży i kobieta miała do niej gadać : i tak nic z tego nie będzie i podobno pietruszka to warzywo przekory i robi na odwrót 😅😅😅😅😅 huk wie o co kaman
    Ja robię miejsce na dla dziecka sprzątam chatę wywalam rzeczy niepotrzebne i ogarniam prace jakbym miała iść na wolne zaraz 😅

Elgenda, Konzzdi, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja tam wierzę w takie rzeczy, moja babcia jak jeszcze żyła to mówiła, że kiedyś sadziło się pietruszkę żeby być w ciąży i kobieta miała do niej gadać : i tak nic z tego nie będzie i podobno pietruszka to warzywo przekory i robi na odwrót 😅😅😅😅😅 huk wie o co kaman
    Ja robię miejsce na dla dziecka sprzątam chatę wywalam rzeczy niepotrzebne i ogarniam prace jakbym miała iść na wolne zaraz 😅

Jutro idę po sadzonkę pietruszki 😅 szkoda, że uśmiercam wszystkie żywe rośliny 🙈

Konzzdi, aaandzia lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy po stosunku leżycie z nogami w górze?? Ciekawi mnie wasze podejście w tej kwestii i jesli tam to jak długo bo ja jakiś czas temu robiłam tak ale max 5 minut i zastanawiam się czy w tym cyklu nie robić tego dluzej:D czy jest sens ale któraś tu pisala że jej szczęśliwym cyklu tak robiła i tak mnie to zmotywowało 🤗

aaandzia, Gosik0205 lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Dziewczyny czy wy po stosunku leżycie z nogami w górze?? Ciekawi mnie wasze podejście w tej kwestii i jesli tam to jak długo bo ja jakiś czas temu robiłam tak ale max 5 minut i zastanawiam się czy w tym cyklu nie robić tego dluzej:D czy jest sens ale któraś tu pisala że jej szczęśliwym cyklu tak robiła i tak mnie to zmotywowało 🤗
    Z nogami w górze nie, ale sobie z 10 min odpoczywam leżąc i dopiero później idę się ogarnąć
    Ale wy jesteście szalone, sierpień się jeszcze nie zaczął a tu już 8 stron 😄
    Czas mi się dłuży straaasznie, szczególnie że u mnie często uwolacja dopiero w 16-17 dc
    Aż chciałoby się kliknąć przyspieszenie czasu jak w Simsach 😛

aaandzia, Dawdler34, biavska, Gosiaczkova, Gosik0205, Konzzdi lubią tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Hahaha akurat w grudniu przeprowadziliśmy się do własnego mieszkania i w tym roku zrobiłam wymarzony warzywniak na balkonie. Posadziłam nawet 2 odmiany pietruszki! Co prawda naciowej ale pietruszki 😂

Elgenda, aaandzia, Gosiaczkova, Gosik0205, Konzzdi lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

Przed ta cykle 30-70 dni

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ