Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop twierdzi, że więcej chłopów się rodzi, jak nastają ciężkie czasy dla kraju - np. wojna 🤷‍♀️

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Fox Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie sierpniowe staraczki!!

Zostawiam prawdopodobnie ostatnie już wiruski - lokator najprawdopodobniej dostanie eksmisję końcem sierpnia ❤️ czestujcie się do woli, bo im wiecej weźmiecie tym szybciej kawaler opuści brzuszek (afirmuję 🤣)! Ostrzegam - wiruski tłuściutkie i bardzo ruchliwe 🫣

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Aa tak bardziej poważnie - trzymam za Was wszystkie kciuki 🥹 oby sierpień przyniósł same pozytywne testy, a wiosna duzo slodkich bobasiów! 🍀❤️🤞

Gosiaczkova, Gajek, mistyreal, Marcycha, Lisia00, Dawdler34, Elgenda, Konzzdi, KamilaAnt2026, Złośnica.m, Aenu, Maalwii, biavska, Carlina, Glorietka, Hope9411, Foggy, aaandzia, Gorzkax33333, MiśkaK, Gosik0205, Kompotlinka, mommytobe, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

91'
    10.2023⏸️->07.2024 🩵Synek

07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)

21.12 ⏸️ 10 dpo
    27.12 beta 239,4 mIU/ml || Prog 26,70
    29.12 beta 339,0 mIU/ml 💔 || prog 25,64
    31.12 beta 569,8 mIU/ml || prog 19,58
    02.01.2026 beta 1281,7 mIU/ml 🤯 || prog 18,95

23.02 I prenatalne - 6,25cm FHR: 151bpm - ryzyka niskie- 🩵
    15.04 II prenatalne - 346g chłopiec 🩵
    24.06 III prenatalne - 1709g 🩵
    29.07 34+5 3202g 😳
    18.08 37+4 3850g 🫠
    preg.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☘️ Marcycha, ja też nigdy nie łapałam infekcji, aż w końcu mnie dorwała (jakieś 4 lata temu). Jedno z najgorszych doświadczeń w życiu 🙈 i to jeszcze w okolicy świąt więc musiałam wytrzymać kilka dni.. od wtedy mam bzika na punkcie siusiu po stosunku i nie siadania w ciuchach na łóżku xD

☘️ Gajek nie na wszystkich fertistim będzie działał tak samo, więc spokojnie. Swoją drogą widzę że bierzesz maślan sodu, jak wrażenia?

☘️ Nigri ja słyszałam że w czasie wojen rodzi się więcej chłopców, bo niby plemniki żeńskie bardziej nie lubią chormonu stresu. Nie wiem ile w tym prawdy

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytałam AI i mówi że jest odwrotnie. Że płody męskie są bardziej wrażliwe, więc kiedy matka jest w stresie (np ze względu na wojnę) to jest więcej dziewczynek (sporo poronień męskich płodów). Ale za to po ustaniu stresu (wojny) jest nagłe odbicie i rodzi się więcej chłopców.

Przy dobrych warunkach (zdrowe odżywianie itd) rodzi się więcej chłopców.

Ale to AI, a nie wyrocznia 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 10:44

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Podpytałam AI i mówi że jest odwrotnie. Że płody męskie są bardziej wrażliwe, więc kiedy matka jest w stresie (np ze względu na wojnę) to jest więcej dziewczynek (sporo poronień męskich płodów). Ale za to po ustaniu stresu (wojny) jest nagłe odbicie i rodzi się więcej chłopców.

Przy dobrych warunkach (zdrowe odżywianie itd) rodzi się więcej chłopców.

Ale to AI, a nie wyrocznia 🙈

To by się zgadzało z naukowymi pracami, potem natura wyrównuje stosunek samców do samic. Swoją drogą fascynująca sprawa.

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie leżę z nogami w górze. Kiedyś w to wierzyłam i tak robiłam,a efektów nie było.
    A co do płci to rzeczywiście w ostatnich latach jak przeglądam statystyki to rodzi się więcej chłopców.

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Hej dziewczyny ! Chwila moment i już dwie strony do przodu;p potrafimy w produkcje ;p

Ja niestety nie mogę za długo leżeć po <3 bo infekcje mnie bardzo lubią więc to jest tak max 3/5 minut...

Xena również gratuluję samozaparcia! <3

Życzę owocnych przytulanek dla tych co owu blisko <3

Mi się strasznie dłuży od 8dpo to już męczarnie mimo, że jestem zawalona robotą to mam z tyłu głowy facelle rossmana ;D

Konzdii piękne te bociany ;D

Hahaha Andzia, o niee. Myślisz, że się złamiesz z testowaniem? 😂 bo u mnie jest bardzo duże ryzyko, że zamiast w środę zrobię w poniedziałek 🙈 myślę o tym od wczoraj. Chyba nie potrafię się od tego uwolnić.

Ogólnie z możliwych objawów, to nic mi nie dolega, więc Brajan nie daje podstaw do świrowania.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kieeeedyś bardzo chciałam dziewczynke, nawet nie wyobrażałam sobie, ze miałabym mieć synka. Ale odkąd się faktycznie staramy to totalnie mi to obojętne a jak z wami?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam od samego początku było bez różnicy, mamy imię wybrane dla dziewczynki i chłopca :) byleby się udało zdrowe 🤞

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo wolałam chlopaka mieć, bo mamy od dawna imiona męskie wybrame, a z dziewczynką długo trwały rozmowy, ale w końcu się udało, więc już obojętne która płeć haha. Byle zdrowe ;) w sumie to dla chłopca wybraliśmy imię jeszcze zanim zaczęliśmy się starać i teraz zawsze mówimy że staramy się o Szymona (inne imię, to wstawiłam dla przykładu)

Dawdler34, Konzzdi lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Dokładnie… będzie to stresujące :(
    A czy coś można zrobić z tym konfliktem? I jakie badania robiliście żeby to potwierdzić?

Nic nie możemy zrobić, tylko częstsze USG jeśli się uda zajść w ciążę, bo będzie zagrożenie chorobą hemolityczna noworodka. W skrajnych przypadkach mogą być nawet transfuzję wewnątrzmaciczne. Często jest też tak, że nic się z tym nie robi jeśli miano przeciwciał jest niskie oprócz częstszych kontroli.

A wyszło w czasie pierwszych badań w ciąży w trakcie potwierdzania grupy krwi. Wykryto mi przeciwciała we krwi niewiadomego pochodzenia. Potem z badaniami były różne perypetie ale finalnie wyszedł właśnie konflikt z grupy MNS.

Generalnie szok, bo ja miałam grupę krwi dodatnia a mąż ujemna, więc byliśmy pewni, że żadnego konfliktu nie będzie. A tu się okazuje, że poza klasycznym konfliktem serologicznym jest też dużo innych. Aczkolwiek jest to dość rzadki przypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 11:34

Nigri, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie jestem otwarta na obie płcie (nawet nie wiem czy dobrze odmieniam to słowo XD). Zupełnie nam obojętne, bo zarówno dziewczynki jak i chłopcy są super przygoda dla rodziców ❤️ marzyła mi się piątka dzieci, kurnik, tunel z pomidorami i duży dom, jaka ja byłam mocno wierząca wtedy 😂 teraz marzymy o choćby jednym cudzie, byle zdrowym i naszym 🩷 jeśli się nie uda to będzie adopcja i starania o zostania rodziną zastępczą dla wielu dzieci 😇 mamy takie przypadki w rodzinie, więc wiemy jak to funkcjonuje.
    Moja babcia zawsze mówi tak, że są kobiety, które spodnie zobaczą i już są w ciąży no i takie, co im nawet ściągnięcie spódnicy nie pomaga.
    Dzisiaj czuję się jak w jakimś rollercoasterze, temp zygzakuje sobie codziennie i dziś skoczyła do 36.81, a LH wczoraj wieczorem 0.18 no po prostu fuck it. Ale planów nie zmieniamy, serduszkowanie co 2/3 dni działa na nas bardzo dobrze, podchodzimy typowo zadaniowo, choć nie powiem, to działa na mojego baaardzo zachęcająco 😀 myślę też o tym żelu conceive +, bo ze śluzem kiepskawo

Dawdler34, Konzzdi, KamilaAnt2026, aaandzia, Britta, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • mistyreal Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam też zupełnie obojętne, jakiej płci będzie dziecko, byle w końcu było 🥹

Dawdler34, Glorietka, KamilaAnt2026, MiśkaK lubią tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Marcycha, ja też nigdy nie łapałam infekcji, aż w końcu mnie dorwała (jakieś 4 lata temu). Jedno z najgorszych doświadczeń w życiu 🙈 i to jeszcze w okolicy świąt więc musiałam wytrzymać kilka dni.. od wtedy mam bzika na punkcie siusiu po stosunku i nie siadania w ciuchach na łóżku xD

☘️ Gajek nie na wszystkich fertistim będzie działał tak samo, więc spokojnie. Swoją drogą widzę że bierzesz maślan sodu, jak wrażenia?

☘️ Nigri ja słyszałam że w czasie wojen rodzi się więcej chłopców, bo niby plemniki żeńskie bardziej nie lubią chormonu stresu. Nie wiem ile w tym prawdy
    Biorę już parę miesięcy 2 kapsułki dziennie z aliness i widzę że jelita lepiej pracują. Wcześniej przez metformine miałam na zmianę biegunki i zaparcia a teraz już jest w miarę unormowane. I wzdęć takich już nie mam jak kiedyś. Mąż też bierze ale 1 kapsułkę, on ma wrażliwe jelita i widzi różnice , nie boli go już tak brzuch po jedzeniu

Tofuszka lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • DwieKreskiMarzeń Znajoma

Wysłany: 30 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem 8 dpo i zaczynam wariować czy wytrzymam.
    W miesiącu kiedy był Biochem czułam że coś jest na rzeczy - jakieś 5 dpo spałam na stojąco i czułam się po prostu inaczej. Teraz niestety nie ma tego. Tyle miesięcy ale człowiek co miesiąc budzi się z nadzieją. Ja taką nadzieję pokładałam w accofil bo jak byłam na wizycie na której lekarz mi zapisał to spotkałam dwie Panie które miesiąc wcześniej dostały accofil i po wielu latach starań od razu zaszyły w ciążę. Myślałam że u mnie też tak będzie.
    Tym bardziej czuję się przygnębiona ponieważ mam 3 siostry i każda ma 2 dzieci. Najpierw córy się rodziły a w drugiej kolejności synowie.
    Dlatego nie umiem pojąć dlaczego u nas jest tak ciężko…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 11:55

06.2024 Starania
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Biorę już parę miesięcy 2 kapsułki dziennie z aliness i widzę że jelita lepiej pracują. Wcześniej przez metformine miałam na zmianę biegunki i zaparcia a teraz już jest w miarę unormowane. I wzdęć takich już nie mam jak kiedyś. Mąż też bierze ale 1 kapsułkę, on ma wrażliwe jelita i widzi różnice , nie boli go już tak brzuch po jedzeniu
    Super. Właśnie też zamówiłam i zapach tego supla mnie taak odrzuca 🤢 no normalnie stopy nie umyte przez miesiąc, ukiszone w butach z plastiku, zanurzone w zjełczałym maśle xD

Mam nadzieję że to będzie tego warte xD

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszym dzieckiem chciałam chłopca. Zawsze zadawałam się z chłopakami z dziewczynami nie potrafiłam się dogadać od małego. Mam też samych braci. Chciałam tego chłopca bo najzwyczajniej w świecie bałam się że nie będę umiała zająć się dziewczynką i się z nią dogadać. Ani nie umiałam bawić się lalkami, ani żadnych takich typowo dziewczęcych zabaw, nawet włosów też nie potrafiłam układać. Los tak chciał że pierwsza mam dziewczynkę i większość przyszła sama, a reszty się nauczyłam. Teraz jest mi płeć obojętna byle by było zdrowe dziecko.

Konzzdi, Tofuszka, Dawdler34, KamilaAnt2026, MiśkaK, mommytobe lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Konzzdi Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Nic nie możemy zrobić, tylko częstsze USG jeśli się uda zajść w ciążę, bo będzie zagrożenie chorobą hemolityczna noworodka. W skrajnych przypadkach mogą być nawet transfuzję wewnątrzmaciczne. Często jest też tak, że nic się z tym nie robi jeśli miano przeciwciał jest niskie oprócz częstszych kontroli.

A wyszło w czasie pierwszych badań w ciąży w trakcie potwierdzania grupy krwi. Wykryto mi przeciwciała we krwi niewiadomego pochodzenia. Potem z badaniami były różne perypetie ale finalnie wyszedł właśnie konflikt z grupy MNS.

Generalnie szok, bo ja miałam grupę krwi dodatnia a mąż ujemna, więc byliśmy pewni, że żadnego konfliktu nie będzie. A tu się okazuje, że poza klasycznym konfliktem serologicznym jest też dużo innych. Aczkolwiek jest to dość rzadki przypadek.

Jejku, jakie to jest skomplikowane wszystko 😕
    Będę trzymać kciuki żeby udało Ci sie zajść w ciążę i żeby potem też było wszystko okej 🤞

Nigri lubi tę wiadomość

• Glorietka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie może tego żelu Conceive + lub FertilSafe Plus? Macie jakieś opinie ?

Marcycha lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn z fertilsafe zaszła chyba w lipcu, wydaje mi się że Dzydzy. Ja od niedawna używam fertilsafe i jest super, nawet mąż stwierdził że "taki bardziej naturalny" :)

Glorietka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ