SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu robię mały eksperyment - odstawiłam estradiol chwilę po owulacji (ostatni raz brałam 2dpo) i jestem w szoku jak mi temperatura rośnie. Normalnie biorę estradiol przez cały cykl, ale podpytałam gina od hsg o to i mówi że można brać przez cały cykl, ale tak naprawdę po owulacji nie ma to większego sensu.

Wrzucam screena, na kreskę poziomą nie zwracajcie uwagi - apka zwariowała, bo miałam 2x zawyżony pomiar.

Screenshot-20260730-113909-2.jpg

Gorzkax33333, GórskaDziewczyna, aaandzia, Aenu, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam dziewczyny takiego doświadczenia, że ciąża porostu się wydarzyła, to musi być fantastyczne. My z pierwszym też się staraliśmy z "całą otoczką" i w nerwowej atmosferze. Teraz też tak jest. Jeśli się uda mieć drugie, to trzecie już na pewno byłoby zaskoczeniem, bo nie planujemy 🤭

Złośnica.m, Gosiaczkova, Britta, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja w tym cyklu robię mały eksperyment - odstawiłam estradiol chwilę po owulacji (ostatni raz brałam 2dpo) i jestem w szoku jak mi temperatura rośnie. Normalnie biorę estradiol przez cały cykl, ale podpytałam gina od hsg o to i mówi że można brać przez cały cykl, ale tak naprawdę po owulacji nie ma to większego sensu.

Wrzucam screena, na kreskę poziomą nie zwracajcie uwagi - apka zwariowała, bo miałam 2x zawyżony pomiar.

Screenshot-20260730-113909-2.jpg

Ja nic nie chcę mówić, zostawiam tylko 🤞🤞 żeby to wcale nie odstawienie estradiolu było przyczyną tej wyższej temperatury. Mi się to wydaje podejrzane 🤭

Marcycha, Gosiaczkova, Dawdler34, Gorzkax33333, GórskaDziewczyna, Gosik0205, Tofuszka, Aenu, Foggy, MiśkaK lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Zazdroszczę Wam dziewczyny takiego doświadczenia, że ciąża porostu się wydarzyła, to musi być fantastyczne. My z pierwszym też się staraliśmy z "całą otoczką" i w nerwowej atmosferze. Teraz też tak jest. Jeśli się uda mieć drugie, to trzecie już na pewno byłoby zaskoczeniem, bo nie planujemy 🤭

U nas około trzy lata trwała ta "otoczka" badania wyszły średnie, już dokładniej nie pamiętam co było, odpuściliśmy, przegadaliśmy kilka wieczorów i stwierdziliśmy no dobra nie ma i tyle, świat dalej się kręci i trzeba zająć się życiem. I tak było, wycieczki, nowe pasje i nagle cyk okresik się spóźnia, ale no wiecie dodatkowa aktywność, podróże też rozreguluja 🩸. No to mówię dobra jeszcze parę dni, jak nic nie będzie się działo kupie test, krechy jak nie wiem wyszły 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 15:29

Marcycha, Carlina, Britta, GórskaDziewczyna, Tofuszka, mistyreal, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz podchodzę na luzie do tego, chcielibyśmy bardzo, ale jak nie będzie to trudno. Jedno też jest super przygodą 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 15:30

Carlina, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    My nie używamy żadnych lubrykantow bo ja zawsze jestem taka mokra że jakbym dodała żel to by jakaś zjeżdżalnia tam była 😂😂
    Uśmiałam się 🤣🤣🤣 ale w sumie u mnie podobnie, zdecydowanie bez żelu 😜

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie używamy

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Uśmiałam się 🤣🤣🤣 ale w sumie u mnie podobnie, zdecydowanie bez żelu 😜
    Hahaha 😂😂

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Tofuszka, dobry eksperyment nie jest zły 😁 Podzielam zdanie Carliny 😃💚

👑 Andzia, do kiedy planujesz brać proga?

Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę. Nawet 12 lat temu kupiłam strój na chrzciny, bo tak mi się podobał 😅 Koleżanki się ze mnie śmiały, że najwyżej syna ubiorę w tę sukienkę, na szczęście nie musiałam, ale przysięgam, że może nie na chrzciny, ale pewnie by tak było 😆 Na początku czułam dziewczynkę, potem z racji tego, że wiele wskazywało na to, że ta ciąża była darem od zmarłego ukochanego dziadka, to myślałam, że jednak chłopiec i cokolwiek nie myślałam, to byłam w stanie pozytywnie nastawić się na oba wyjścia. Teraz jest mi to totalnie obojętne. Z jednej strony jestem team kobiety (jak to mój były się ze mnie śmiał przy okazji jakichś sytuacji gdzie kobieta odnosiła sukces "baby górą!" 😅 (choć wcale tak nie krzyczałam, nie użyłabym słowa baby 🙄😝)), to lubię uczyć się nowych rzeczy i taki chłopiec byłby zapewne ciekawym doświadczeniem i sama jestem ciekawa swojego podejścia do chłopca. Jednak, nie ma nic ważniejszego na tym świecie jak zdrowie, więc... ju noł 😊 Abstrahując od tematu właśnie mam przesyłkę w paczkomacie i od dziś zaczynam suplementację ubichinolem i melatoniną, a nóż...💚

GórskaDziewczyna, Tofuszka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha mam brać do 14dpo zrobić test i jeśli nie będzie ciąży to odstawić 🤷🏻‍♀️

Zaraz wrzucę Wam bociany, ale na żywo lepiej je było widać😅

Mi z żeli to tylko your kaya nie przeszkadzał, ale to jakiś czas temu używaliśmy przed staraniami każdy inny mnie uczulał, raz mój jak kupował wziął taki w niebiesko zielonym opakowaniu nie wiem jaka firma myślał, że to jakiś aloes czy coś się okazało, że chłodzący . Do dziś to pamiętamy 😅😅🤦🏻‍♀️

Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-6763.jpg

Potem były bliżej, ale już nie goniłam ich bo nie byłam sama i w pracy więc i tak się pytali co ja robię 😅😅😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 16:18

Tofuszka, GórskaDziewczyna, mistyreal, Aenu, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosik0205 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W głębi duszy chciałabym syna jeszcze jednego. Ale wezmę co będzie byle by zdrowe

My właśnie z dzieciakami wróciliśmy z basenu ładna pogoda się zapowiadała gorąco jak diabli i o 15 zaczęlo padać no i koniec zabawy . No ale 3h w wodzie byliśmy więc aż tak źle nie bylo chociaż ja to bym z wody nie wychodziła wogole hahaha

GórskaDziewczyna, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Ja nic nie chcę mówić, zostawiam tylko 🤞🤞 żeby to wcale nie odstawienie estradiolu było przyczyną tej wyższej temperatury. Mi się to wydaje podejrzane 🤭
    Haha, dzięki, dopiero 6dpo. Objawów totalnie brak, na razie na nic się nie nastawiam ☺️

Jutro pojadę zbadać proga bo jestem ciekawa, może troszkę zdrowsze jedzonko i lepsza suplementacja poprawiła wynik 🤞🏻

mistyreal lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wyglada to obiecująco 🍀

Ja dzisiaj mam słabszy dzień :( wiedziałam, że tak będzie. Moj syn dzisiaj wyjechał do swojego taty na 3 tygodnie :( nie lubię tego czasu mimo tego, że mamy super kontakt z jego ojcem i robimy wszystko dla naszego syna to strasznie mi smutno i źle jak go nie ma :( wiem, że będzie się super bawił itd. No, ale ciężko :( jeszcze jak wychodził z domu to się rozpłakał no serce pęka. Wiem, że nieliczni to zrozumieją, ale chyba musiałam się wygadać 🥹

Gosik0205 lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aandzia to zrozumiałe 🫂 3 tygodnie to sporo czasu jak masz go na co dzień, tulę 🫂

Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyszłam się podzielić moim małym wykrywaczem PMS. Jeszcze objawów nie mam, ale ona już wie ❤️ zawsze w tym czasie kładzie mi się na cyckach, rzadziej na brzuchu xD

IMG-20260730-170458881-MFNR.jpg

aaandzia, Foggy, mistyreal, Gosiaczkova, GórskaDziewczyna, Aenu, mommytobe, Maalwii, MiśkaK, Nikaaa_, Lisia00 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, a co bierzesz pod kątem proga?

Dobrze, że przeczytałam kiedy brać Ubichinol, bo już bym miała lekki konflikt interesów z melatoniną 😅

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam się pochwalić. Udało mi sie znalezc prave i w sierpniu skladam wypowiedzenie 😍 duzo kosztowała mnie ta decyzja z uwagi na starania, ale nowa firma proponuje 1300zl netto do wyplaty i mam mozliwosc dojezdzania skm, bo w obecnej firmie jade 1h20min autem w jedna strone. Jestem podekscytowana i na maksa zesttesowana jednoczesnie 🙈😁

Tofuszka, Lucy_26, aaandzia, biavska, mistyreal, Carlina, GórskaDziewczyna, Gosik0205, Marcycha, Gorzkax33333, Aga992, mommytobe, Amelia96, Maalwii, MiśkaK, Nikaaa_, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 14cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,2kg
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło super!

Marcycha, nie bezpośrednio (poza duphastonem, ale to inny temat). Większość moich supli jest dobrana pod jakość komórki jajowej - szczególnie Ovosicare (w tym inozytol i B6), NAC, koenzym q10. Lepsza komórka jajowa = lepszej jakości ciałko żółte, a lepsze ciałko żółte to lepsza produkcja progesteronu. No i do tego półtora miesiąca temu odstawiłam alkohol, w sobotę minie dokładnie 6 tygodni bez kropli alko, a to też sprzyja jakości komórki (choć wiem że i tak potrzeba około 3 miesięcy)

GórskaDziewczyna, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chyba mi sie znowu będzie rozkręcać plamienie. Z ciekawości chciałam sprawdzić szyjke, patrzę a tam lekko zabarwiony śluz. W środku też taka posucha śluzowa. W poprzednim cyklu ok 11-12dpo zaczęło mi się plamienie.. eh :(

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ