Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym cyklu robię mały eksperyment - odstawiłam estradiol chwilę po owulacji (ostatni raz brałam 2dpo) i jestem w szoku jak mi temperatura rośnie. Normalnie biorę estradiol przez cały cykl, ale podpytałam gina od hsg o to i mówi że można brać przez cały cykl, ale tak naprawdę po owulacji nie ma to większego sensu.
Wrzucam screena, na kreskę poziomą nie zwracajcie uwagi - apka zwariowała, bo miałam 2x zawyżony pomiar.
Gorzkax33333, Konzzdi, aaandzia, Aenu, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Zazdroszczę Wam dziewczyny takiego doświadczenia, że ciąża porostu się wydarzyła, to musi być fantastyczne. My z pierwszym też się staraliśmy z "całą otoczką" i w nerwowej atmosferze. Teraz też tak jest. Jeśli się uda mieć drugie, to trzecie już na pewno byłoby zaskoczeniem, bo nie planujemy 🤭
Złośnica.m, Gosiaczkova, Britta, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Tofuszka wrote:Ja w tym cyklu robię mały eksperyment - odstawiłam estradiol chwilę po owulacji (ostatni raz brałam 2dpo) i jestem w szoku jak mi temperatura rośnie. Normalnie biorę estradiol przez cały cykl, ale podpytałam gina od hsg o to i mówi że można brać przez cały cykl, ale tak naprawdę po owulacji nie ma to większego sensu.
Wrzucam screena, na kreskę poziomą nie zwracajcie uwagi - apka zwariowała, bo miałam 2x zawyżony pomiar.

Ja nic nie chcę mówić, zostawiam tylko 🤞🤞 żeby to wcale nie odstawienie estradiolu było przyczyną tej wyższej temperatury. Mi się to wydaje podejrzane 🤭
Marcycha, Gosiaczkova, Dawdler34, Gorzkax33333, Konzzdi, Gosik0205, Tofuszka, Aenu, Foggy, MiśkaK lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
❌ Niedrożny lewy jajowód -
Carlina wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny takiego doświadczenia, że ciąża porostu się wydarzyła, to musi być fantastyczne. My z pierwszym też się staraliśmy z "całą otoczką" i w nerwowej atmosferze. Teraz też tak jest. Jeśli się uda mieć drugie, to trzecie już na pewno byłoby zaskoczeniem, bo nie planujemy 🤭
U nas około trzy lata trwała ta "otoczka" badania wyszły średnie, już dokładniej nie pamiętam co było, odpuściliśmy, przegadaliśmy kilka wieczorów i stwierdziliśmy no dobra nie ma i tyle, świat dalej się kręci i trzeba zająć się życiem. I tak było, wycieczki, nowe pasje i nagle cyk okresik się spóźnia, ale no wiecie dodatkowa aktywność, podróże też rozreguluja 🩸. No to mówię dobra jeszcze parę dni, jak nic nie będzie się działo kupie test, krechy jak nie wiem wyszły 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 15:29
Marcycha, Carlina, Britta, Konzzdi, Tofuszka, mistyreal, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Uśmiałam się 🤣🤣🤣 ale w sumie u mnie podobnie, zdecydowanie bez żelu 😜Gorzkax33333 wrote:My nie używamy żadnych lubrykantow bo ja zawsze jestem taka mokra że jakbym dodała żel to by jakaś zjeżdżalnia tam była 😂😂
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Hahaha 😂😂Dawdler34 wrote:Uśmiałam się 🤣🤣🤣 ale w sumie u mnie podobnie, zdecydowanie bez żelu 😜🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
👑 Tofuszka, dobry eksperyment nie jest zły 😁 Podzielam zdanie Carliny 😃💚
👑 Andzia, do kiedy planujesz brać proga?
Ja zawsze chciałam mieć dziewczynkę. Nawet 12 lat temu kupiłam strój na chrzciny, bo tak mi się podobał 😅 Koleżanki się ze mnie śmiały, że najwyżej syna ubiorę w tę sukienkę, na szczęście nie musiałam, ale przysięgam, że może nie na chrzciny, ale pewnie by tak było 😆 Na początku czułam dziewczynkę, potem z racji tego, że wiele wskazywało na to, że ta ciąża była darem od zmarłego ukochanego dziadka, to myślałam, że jednak chłopiec i cokolwiek nie myślałam, to byłam w stanie pozytywnie nastawić się na oba wyjścia. Teraz jest mi to totalnie obojętne. Z jednej strony jestem team kobiety (jak to mój były się ze mnie śmiał przy okazji jakichś sytuacji gdzie kobieta odnosiła sukces "baby górą!" 😅 (choć wcale tak nie krzyczałam, nie użyłabym słowa baby 🙄😝)), to lubię uczyć się nowych rzeczy i taki chłopiec byłby zapewne ciekawym doświadczeniem i sama jestem ciekawa swojego podejścia do chłopca. Jednak, nie ma nic ważniejszego na tym świecie jak zdrowie, więc... ju noł 😊 Abstrahując od tematu właśnie mam przesyłkę w paczkomacie i od dziś zaczynam suplementację ubichinolem i melatoniną, a nóż...💚
Konzzdi, Tofuszka, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha mam brać do 14dpo zrobić test i jeśli nie będzie ciąży to odstawić 🤷🏻♀️
Zaraz wrzucę Wam bociany, ale na żywo lepiej je było widać😅
Mi z żeli to tylko your kaya nie przeszkadzał, ale to jakiś czas temu używaliśmy przed staraniami każdy inny mnie uczulał, raz mój jak kupował wziął taki w niebiesko zielonym opakowaniu nie wiem jaka firma myślał, że to jakiś aloes czy coś się okazało, że chłodzący . Do dziś to pamiętamy 😅😅🤦🏻♀️
Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -

Potem były bliżej, ale już nie goniłam ich bo nie byłam sama i w pracy więc i tak się pytali co ja robię 😅😅😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 16:18
Tofuszka, Konzzdi, mistyreal, Aenu, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
W głębi duszy chciałabym syna jeszcze jednego. Ale wezmę co będzie byle by zdrowe
My właśnie z dzieciakami wróciliśmy z basenu ładna pogoda się zapowiadała gorąco jak diabli i o 15 zaczęlo padać no i koniec zabawy . No ale 3h w wodzie byliśmy więc aż tak źle nie bylo chociaż ja to bym z wody nie wychodziła wogole hahaha
Konzzdi, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
-
Haha, dzięki, dopiero 6dpo. Objawów totalnie brak, na razie na nic się nie nastawiam ☺️Carlina wrote:Ja nic nie chcę mówić, zostawiam tylko 🤞🤞 żeby to wcale nie odstawienie estradiolu było przyczyną tej wyższej temperatury. Mi się to wydaje podejrzane 🤭
Jutro pojadę zbadać proga bo jestem ciekawa, może troszkę zdrowsze jedzonko i lepsza suplementacja poprawiła wynik 🤞🏻
mistyreal lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Tofuszka wyglada to obiecująco 🍀
Ja dzisiaj mam słabszy dzień
wiedziałam, że tak będzie. Moj syn dzisiaj wyjechał do swojego taty na 3 tygodnie
nie lubię tego czasu mimo tego, że mamy super kontakt z jego ojcem i robimy wszystko dla naszego syna to strasznie mi smutno i źle jak go nie ma
wiem, że będzie się super bawił itd. No, ale ciężko
jeszcze jak wychodził z domu to się rozpłakał no serce pęka. Wiem, że nieliczni to zrozumieją, ale chyba musiałam się wygadać 🥹
Gosik0205 lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
Aandzia to zrozumiałe 🫂 3 tygodnie to sporo czasu jak masz go na co dzień, tulę 🫂
Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
A ja przyszłam się podzielić moim małym wykrywaczem PMS. Jeszcze objawów nie mam, ale ona już wie ❤️ zawsze w tym czasie kładzie mi się na cyckach, rzadziej na brzuchu xD
aaandzia, Foggy, mistyreal, Gosiaczkova, Konzzdi, Aenu, mommytobe, Maalwii, MiśkaK, Nikaaa_, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
Musze wam się pochwalić. Udało mi sie znalezc prave i w sierpniu skladam wypowiedzenie 😍 duzo kosztowała mnie ta decyzja z uwagi na starania, ale nowa firma proponuje 1300zl netto do wyplaty i mam mozliwosc dojezdzania skm, bo w obecnej firmie jade 1h20min autem w jedna strone. Jestem podekscytowana i na maksa zesttesowana jednoczesnie 🙈😁
Tofuszka, Lucy_26, aaandzia, biavska, mistyreal, Carlina, Konzzdi, Gosik0205, Marcycha, Gorzkax33333, Aga992, mommytobe, Amelia96, Maalwii, MiśkaK, Nikaaa_, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 13cs
wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg -
Kamilko gratulacje! Trzymam kciuki żeby wszystko wyszło super!
Marcycha, nie bezpośrednio (poza duphastonem, ale to inny temat). Większość moich supli jest dobrana pod jakość komórki jajowej - szczególnie Ovosicare (w tym inozytol i B6), NAC, koenzym q10. Lepsza komórka jajowa = lepszej jakości ciałko żółte, a lepsze ciałko żółte to lepsza produkcja progesteronu. No i do tego półtora miesiąca temu odstawiłam alkohol, w sobotę minie dokładnie 6 tygodni bez kropli alko, a to też sprzyja jakości komórki (choć wiem że i tak potrzeba około 3 miesięcy)
Konzzdi, Marcycha lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
Eh chyba mi sie znowu będzie rozkręcać plamienie. Z ciekawości chciałam sprawdzić szyjke, patrzę a tam lekko zabarwiony śluz. W środku też taka posucha śluzowa. W poprzednim cyklu ok 11-12dpo zaczęło mi się plamienie.. eh
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞