Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Kamila gratuluję ❤️ od kiedy zaczynasz ?
    Od grudnia, chyba że obecne szefostwo zgodzi sie na porozumienie stron to od razu, no ta nowa firma na mnie czeka, ale potrzebują na juz pracownika 😊

Konzzdi, Dawdler34, aaandzia, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Kamila gratulacje! 🤩 Powodzenia w nowym miejscu! Na pewno ta zmiana też pozytywnie wpłynie na Wasze starania. 😊
    Dziękuję kochana, taką mam nadzieje 😘

Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Od grudnia, chyba że obecne szefostwo zgodzi sie na porozumienie stron to od razu, no ta nowa firma na mnie czeka, ale potrzebują na juz pracownika 😊

Oby się zgodzili ✊🏻🤞🏻 im mniej czasu spędzisz w tym toksycznym środowisku tym lepiej 😁

KamilaAnt2026, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak po owulacji ale przed moją temperaturą też jakaś zbuntowana jest 🙈

fb9dcc271f6b3f2dfa96f73025cb657f.png

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ledwo się przedstawiłam, a tu już tyle tematów i stron do nadrobienia! Jesteście szalone! 🫶

W temacie leżenia po. Ja z tych co kilka, kilkanaście minut zawsze lubię jeszcze poleżeć. Może nie z nogami w górę, ale właśnie przytulanie i wspólne odpoczywanie. 🙈

A tak z ciekawości. Używa może któraś z Was jakiegoś smart zegarka bądź smart pierścionka do mierzenia temp i wyznaczania owulacji? Ja dostałam w prezencie od męża po ostatnim poronieniu takie ustrojstwo. I jakie było moje zdziwienie, gdy wytypował owulkę co do dnia. Serio.

Konzzdi, Gosik0205, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratki 🤩

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Dziewczyny! Ledwo się przedstawiłam, a tu już tyle tematów i stron do nadrobienia! Jesteście szalone! 🫶

W temacie leżenia po. Ja z tych co kilka, kilkanaście minut zawsze lubię jeszcze poleżeć. Może nie z nogami w górę, ale właśnie przytulanie i wspólne odpoczywanie. 🙈

A tak z ciekawości. Używa może któraś z Was jakiegoś smart zegarka bądź smart pierścionka do mierzenia temp i wyznaczania owulacji? Ja dostałam w prezencie od męża po ostatnim poronieniu takie ustrojstwo. I jakie było moje zdziwienie, gdy wytypował owulkę co do dnia. Serio.

Słyszałam, że te pierścienie super są, i kiedyś mi się tego sporo wyświetlało 😃 a długo go używasz?

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:

A jakie masz urządzenie ? Jak wrażenia ?

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe z tym watchem/ringiem. Przymierzam się właśnie do nowego galaxy watch 9, bo sama mam staruszka już (a zależy mi na integracji z samsung health). Faktycznie jest nocny pomiar temperatur i może wspomagać wyznaczenie owualcji. Chyba dodatkowo mnie to skusi 😀
    Problemem jest tylko bateria. Garmin ma o niebo lepsze ale właśnie nie łączy się z samsungiem:(

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jestem jabłuszkowa. 😉 Już od dawna używałam apple watch, ale mój stary nie miał takich bajerow. Ten nowszy, który teraz dostałam, mierzy temperaturę w nocy. Trzeba z tym spać, co na początku wydawało mi się mega dziwne. Ale mówię sobie, a co mi tam. Przez miesiąc go sprawdzę.
    I serio wytypował mi owulację co do dnia. Byłam w tym cyklu akurat na USG dosłownie tuż przed owulacja i z lekarzem wytypowaliśmy dzień na podstawie wielkości jajeczka.

Konzzdi, Carlina, Gosik0205, Gosiaczkova, MiśkaK, Dawdler34 lubią tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Ja akurat jestem jabłuszkowa. 😉 Już od dawna używałam apple watch, ale mój stary nie miał takich bajerow. Ten nowszy, który teraz dostałam, mierzy temperaturę w nocy. Trzeba z tym spać, co na początku wydawało mi się mega dziwne. Ale mówię sobie, a co mi tam. Przez miesiąc go sprawdzę.
    I serio wytypował mi owulację co do dnia. Byłam w tym cyklu akurat na USG dosłownie tuż przed owulacja i z lekarzem wytypowaliśmy dzień na podstawie wielkości jajeczka.

Jaki model teraz masz?

• Szept_Flory Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Gosik0205, Apple Watch seria 10.

Gosik0205 lubi tę wiadomość

Ogród mojego serca:
  • Hope9411 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Apple Watch i w tym cyklu spałam cały czas z nim na próbę i faktycznie wg wykresu owulacja byla wtedy co pokazywała apka, moje obserwacje śluzu i ogólne odczucia które mam co miesiąc przy owulacji 🙂

Szept_Flory, MiśkaK, Dawdler34, Gosik0205 lubią tę wiadomość

👩🏻32 🧑🏻‍🦱 34
    2022 👶🏻

Starania od 09.2025
    12.2025 CP 💔
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zachecilyscie mnie do zmiany zegarka, bo ja mam apple watch ale SE, taki stary dziadek 🤭

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie patrzyłam na te pomiary temperatury w ten sposób 😅 dzisiaj patrzę i rzeczywiście może coś w tym być.. skacze napewno mniej niż ta z rana 🙈

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczyny na badania. Wstałam dzisiaj z takim bólem głowy, lędźwi i ogólnie całego ciała jakby czołg po mnie przejechał… łeb mi zaraz wybuchnie 🤯 nie pamiętam kiedy wstałam w tak kiepskim stanie. Po badaniach coś zjem i wezmę coś przeciwbólowego i prosto do pracy w sumie 😩

Konzzdi, KamilaAnt2026, aaandzia, MiśkaK, mistyreal, Gorzkax33333, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochylić nad tymi zegarkami bo to może być ciekawa sprawa 🤔 ja mam zwykłego huwawei, który średnio kompatybilny jest z moim jabłkiem, ale bardziej zaciekawiły mnie te pierścienie….

Psychicznie wczoraj zostałam przetyrana, ale dziś już wstałam z lepszą energią 🍀

Mommytobe daj znać jak wyniki♥️

Zbieram się do pracy, od jutra zaczynamy testowania !🌻🌻🌻🌻

Ja nie wiem czy wytrzymam do tego 05.08🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

MiśkaK, mistyreal, Konzzdi, mommytobe, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Kamila gratuluję nowej pracy🤩
    🌺 Tofuszko jaka piękna kotka, a wykres wygląda bardzo obiecująco 🍀

U mnie było tak, że od zawsze marzyłam o córce, ale gdy zaszłam w pierwsza ciążę miałam silne przeczucie, że to chłopiec i nie czułam się z tym ani trochę źle. Ostatecznie nie poznałam płci. Za drugim razem czułam, że to dziewczynka, ale byłam pozytywnie nastawiona do obu scenariuszy. Moje przeczucia się sprawdziły. Teraz jest mi to obojętne. Dla chłopca mamy imię wybrane, a dla dziewczynki ubranka po córce. Tak czy inaczej będę zadowolona 😊 a jakby trafiły się dwojaczki chłopiec i dziewczynka też było by świetnie

mistyreal, Gorzkax33333, Marcycha lubią tę wiadomość

• AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam i ja do nowego wątku. U mnie niestety ciąg dalszy problemów. Coraz trudniej uzyskać owulację. Drugi cykl z rzędu mam dwie stymulacje w jednym cyklu (2x 5 dni) aby pecherzyk urósł + endometrium nadrobiło. Poproszę o wpisanie na testowanie 16 sierpnia. Jeśli owulacja będzie później to dam znać żeby zmienić termin. 🙂

Powoli dochodzimy już do ściany. Finansowo te starania zaczynają mnie przerastać. Wydaję na leczenie więcej niż zarabiam. Pomimo dodatkowych nadgodzin, dodatkowej pracy itp. (Partner się nie dokłada- nie chcę żeby płacił za moje problemy)
    Gdzie jest granica? Ile trzeba narobić długów żeby udało się mieć drugie dziecko? Kiedy odpuścić? Ale czy nie będę kiedyś żałować, że nie walczyłam póki miałam szansę?

Przepraszam, że znowu wam zrzędzę ale nie mam nawet gdzie się wygadać. Partner za przeproszeniem ma wy**bane bo to nie on ma problem więc w sumie jak się nie uda ze mną to facet zawsze może sobie zrobić z inną bo faceci nie mają terminu przydatności. Oczywiście tak mi nie powiedział ale taka jest prawda. On ma podejście "nie teraz to później" ale niestety u mnie nie ma żadnego później. Albo teraz albo nigdy.
    Z przyjaciółką nie mogę porozmawiać bo ona chociaż po części mnie nie zrozumie- każde dziecko jak tylko się zdecydowali na kolejną ciążę. I nie mam do niej żalu- cieszę się, że nie musi przechodzić tego co ja.

Ile jest w stanie znieść jeden człowiek? Zdecydowanie więcej niż mu się wydaje.

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam i ja do nowego wątku. U mnie niestety ciąg dalszy problemów. Coraz trudniej uzyskać owulację. Drugi cykl z rzędu mam dwie stymulacje w jednym cyklu (2x 5 dni) aby pecherzyk urósł + endometrium nadrobiło. Poproszę o wpisanie na testowanie 16 sierpnia. Jeśli owulacja będzie później to dam znać żeby zmienić termin. 🙂

Powoli dochodzimy już do ściany. Finansowo te starania zaczynają mnie przerastać. Wydaję na leczenie więcej niż zarabiam. Pomimo dodatkowych nadgodzin, dodatkowej pracy itp. (Partner się nie dokłada- nie chcę żeby płacił za moje problemy)
    Gdzie jest granica? Ile trzeba narobić długów żeby udało się mieć drugie dziecko? Kiedy odpuścić? Ale czy nie będę kiedyś żałować, że nie walczyłam póki miałam szansę?

Przepraszam, że znowu wam zrzędzę ale nie mam nawet gdzie się wygadać. Partner za przeproszeniem ma wy**bane bo to nie on ma problem więc w sumie jak się nie uda ze mną to facet zawsze może sobie zrobić z inną bo faceci nie mają terminu przydatności. Oczywiście tak mi nie powiedział ale taka jest prawda. On ma podejście "nie teraz to później" ale niestety u mnie nie ma żadnego później. Albo teraz albo nigdy.
    Z przyjaciółką nie mogę porozmawiać bo ona chociaż po części mnie nie zrozumie- każde dziecko jak tylko się zdecydowali na kolejną ciążę. I nie mam do niej żalu- cieszę się, że nie musi przechodzić tego co ja.

Ile jest w stanie znieść jeden człowiek? Zdecydowanie więcej niż mu się wydaje.

Kochana z całego serca Cię przytulam 🫂 to jest najbardziej wykańczający psychicznie stan… też łączę 2, a momentami 3 etaty, żeby wszystko to pospinać finansowo. Jak bratowa mojego męża zaszła w ciążę to z dnia na dzień poczułam do niej ogromną odrazę. Nie umiem się teraz do niej przekonać. Oni chcieli i już w 1 cyklu się udało, choć opowiadała, że ma pcos endometriozę anemię itp. Pewnie bym w to uwierzyła, gdybym nie znała już was i nie wiedziała, z czym kobiety mające takie schorzenia muszą się mierzyć. W rezultacie stwierdziłam, że to tylko gówniara próbująca zwrócić na siebie uwagę. Dosłownie mam w myślach „a niech sobie rzyga”, ja sobie porzygam za pewien czas i będę sie cieszyć, że rzygam.
    Koszty są olbrzymie… ale zrób coś dla siebie ❤️ idź ze sobą na kawę, zrób wieczorem maseczkę, jeśli potrzebujesz wsparcia to jesteśmy dla Ciebie 😘

Konzzdi lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ