Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się cieszę Twoim szczęściem 🥹 widok tych dwóch kresek marzenie każdej z nas ❤️ czekam na poniedziałkową betę 🍀✊Aenu wrote:nie wytrzymałam i dla pewności zrobiłam jeszcze jeden test 🙈 I na drugim widać dokładnie to samo… 🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 21:31
Aenu, Gosik0205 lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Maalwii czekam z niecierpliwością na Twoje testowanie ✊🍀✊Maalwii wrote:Gosiaczkova.. 🫂
J.ss ściskam Cię też z powodu tych wyników męża mam nadzieję że po odstawieniu tego Clo będzie znacza poprawa za 3 miesiące i że hormony same spadną, a co do piku to powodzenia 🍀
Wybaczcie dziewczyny ze mnie tu jakoś mniej ale im dalej w tej fazie lutealnej to człowiek bardziej przybity.. wszystko czytam co u Was ale jakoś nie potrafię się włączyć w konwersację.. 🙈
Update co u mnie: w sumie nic 7-8 dpo żyję jakby nigdy nic winę za objawy jakiekolwiek zrzucam na proga i tak byle do piątku soboty.. wtedy zrobię pierwszy test
Mąż wyjechał na dwa tygodnie i siedzę sama w domu jak klucha.. praca-dom-praca 🙃
Maalwii lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Gajek, trzymam za Ciebie kciuki 🫶
Aenu, ale super kreseczka
gratulacje!
Ja dzisiaj powtórzyłam prolaktynę. W piątek była 640, dzisiaj 830 - max zakres 476 🤓
Skonsultowałam się na razie z babeczką na czacie Luxmed, żeby zobaczyć czy coś jeszcze zrobić do piątkowej wizyty z moim endokrynologiem. Dała mi skierowanie na: Prolaktyna / Prolactin - 60' po obciążeniu MCP 1 tabl. Któraś z Was to robiła?
Aenu, aaandzia lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
@Aenu piękna kreseczka ❤️ byle tak dalej, dziewczyny 🌻 która nastepna?? 😁
Aenu, aaandzia lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam, moja prolaktyna to 1209 (56ng/ml) 😆 a po obciążeniu 7106Elgenda wrote:Gajek, trzymam za Ciebie kciuki 🫶
gratulacje!
Ja dzisiaj powtórzyłam prolaktynę. W piątek była 640, dzisiaj 830 - max zakres 476 🤓
Skonsultowałam się na razie z babeczką na czacie Luxmed, żeby zobaczyć czy coś jeszcze zrobić do piątkowej wizyty z moim endokrynologiem. Dała mi skierowanie na: Prolaktyna / Prolactin - 60' po obciążeniu MCP 1 tabl. Któraś z Was to robiła?
Od dwóch miesięcy biorę Castagnus i spadło do 36,6 ng/ml
Co do obciążenia to dostajesz tabletkę i po godzinie pobierają krew drugi raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 22:21
Elgenda lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
08.2026 (4cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 36,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 07.2026 Castagnus na obniżenie prolaktyny
Od 04.2026 Pregna Start -
Mam dokładnie tak samo i też zakupiliśmy dodatkowo ten żel, działamy 💕biavska wrote:Gajek trzymam kciuki za kolejne testowania

Ja mam dzisiaj gorszy dzień, 14 dzień cyklu, śluzu płodnego brak
A specjalnie pije więcej wody i łykam ten olej z wiesiołka a okazuje się, że śluzu jest mniej niż w cyklach gdzie tego nie pilnowałam.
Psychicznie się przygotowuje, że to nie będzie szczęśliwy cykl.
Ja zawsze miałam problem z ilością śluzu odkąd się staramy i jedyny cykl kiedy tego śluzu było bardzo dużo był tym udanym ale co na to wpłynęło, że w tym cyklu było go wyjątkowo więcej to do tej pory nie wiem.
Dobrze, że mąż wynalazł ten żel conceive+ to będzie jakiś poślizg 🙈 od dzisiaj z nim działamy
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
Tak miałam to badanie jakiś rok temu, wiem że wynik może być większy max szesciokrotnie od początkowej wartościElgenda wrote:Gajek, trzymam za Ciebie kciuki 🫶
gratulacje!
W moim przypadku wynik znacznie odstawał od normy i musiałam przez jakiś czas przyjmować dostinex.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 22:28
Elgenda lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Elgenda a z czego wynika taka wysoka prolaktyna? Ciekawa jestem jak naturalnie się obniża, bo ja w sumie miałam dość wysoką choć w normie 🧐
Aenu widzę cień 🔥 trzymam kciuki i czekam na powtórkę ❤️
Aenu lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Gajek, Gorzkax33333, Foggy, Maalwii, MiśkaK, Remedios, Marcycha, Dawdler34, Bluee91, aaandzia, Tajlandia22, dzydzy, Carlina, xSmerfetkax, Monia•, mistyreal, J.ss, Słonecznik90, Gosik0205, mommytobe, Kompotlinka, Tofuszka, xSophie lubią tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Jest zdecydowanie kreska, gratulacje ❤️
U mnie nadal ⚪ ale przynajmniej objawy dały pospać w nocy. Oby szybko ten cykl się skończył żebym mogła wdrożyć leczenie . Bo jednak po leczeniu ja będę zdrowsza i ciąża mniej zagrożona . Jak do jutra nie przyjdzie 🐒 to na wszelki wypadek zrobię chyba betę, będzie to 11dpo bo jednak w piątek muszę kupić ozempik żeby w weekend zrobić zastrzyk a nie chce wydawać aż tylu pieniędzy gdybym jednak w tej ciąży bylaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 06:56
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom -
Dziękuję ❤️🥹 Nadal trochę nie dowierzam, ale kreska dzisiaj jest już naprawdę ładna. U mnie z objawów najbardziej bolą piersi, czuję podbrzusze i dół pleców, jestem też bardziej zmęczona, a wczoraj po kebabie dopadła mnie taka zgaga, jakiej chyba nigdy nie miałam 😂🙈Gajek wrote:Jest zdecydowanie kreska, gratulacje ❤️
U mnie nadal ⚪ ale przynajmniej objawy dały pospać w nocy. Oby szybko ten cykl się skończył żebym mogła wdrożyć leczenie . Bo jednak po leczeniu ja będę zdrowsza i ciąża mniej zagrożona . Jak do jutra nie przyjdzie 🐒 to na wszelki wypadek zrobię chyba betę, będzie to 11dpo bo jednak w piątek muszę kupić ozempik żeby w weekend zrobić zastrzyk a nie chce wydawać aż tylu pieniędzy gdybym jednak w tej ciąży byla
U Ciebie faktycznie przed Ozempikiem chyba dobrze będzie mieć pewność, więc rozumiem pomysł z betą. 🤞 Trzymam kciuki, żeby niezależnie od wyniku wszystko poszło teraz w dobrą stronę – albo niespodzianka w tym cyklu, albo szybki start leczenia i później spokojniejsze starania.
Gajek lubi tę wiadomość
⏸️ 11.08.2026 🥰☘️
17.08.2026 → beta hCG 344,0 mIU/ml -
Tofuszka wrote:Elgenda a z czego wynika taka wysoka prolaktyna? Ciekawa jestem jak naturalnie się obniża, bo ja w sumie miałam dość wysoką choć w normie 🧐
Aenu widzę cień 🔥 trzymam kciuki i czekam na powtórkę ❤️
Dzięki dziewczyny za odp. dotyczącą badania.
Osobiście endokrynolog mi napisała na czacie Luxmed, że to hiperprolaktynemia czynnościowa, czyli może wpływać na to środowisko, stres, niewyspanie itd. W piątek mam właściwe spotkanie z moim endokrynologiem.
A co do naturalnych metod obniżenia, to właśnie wyciszenie się, sprzyjające środowisko, niepalenie fajek itp. 🤪
Może dlatego mówi się, że najłatwiej zajść w ciążę na wakacjach?? Teraz ta teoria ma dla mnie jakiś sens
Tofuszka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
@Aenu gratulacje! nudnej ciąży
Aenu lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼