X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża biochemiczna ;(
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna ;(

Oceń ten wątek:
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , postanowiłam założyć ten wątek , chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was przeszła taką ciążę?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja przeszłam prawdopodobnie 4 takie ciążę pisze prawdopodobnie bo tylko 2 z nich po teście sikanym potwierdziła beta. U nas przyczyną mogło być słabe nasienie bądź moje Hashimoto i niedoczynność tarczycy która wyszła dopiero w październiku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jedną biochemiczną
    a w drugiej pusty pęcherzyk ciążowy...

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie dowiedziałam że prawdopodobnie była to taka ciąża, nadal krwawie... Ale jak tylko się skończy od razu zaczynamy się starać jeszcze raz, jakie jest prawdopodobieństwo , że przytrafi się nam to kolejny raz? Czy w następnej ciąży może być tak , że znowu się to zdarzy?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

ja też jestem po ciąży biochemicznej..
    Dziś jest mój 17dc, liczę że uda się od razu :)

Mój lekarz powiedział,że to taka naturalna selekcja.. Bardzo dużo kobiet jest w takiej ciąży i nawet nie wie.

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    Hej hej,

ja też jestem po ciąży biochemicznej..
    Dziś jest mój 17dc, liczę że uda się od razu :)

Mój lekarz powiedział,że to taka naturalna selekcja.. Bardzo dużo kobiet jest w takiej ciąży i nawet nie wie.
    Ale wydaje mi się , że taka ciąża nie zmniejsza ryzyka następnej?

Kasiak89 lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie. Bo skoro udało się zajść, to znaczy że z tym zajściem nie ma problemów :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i jak jakieś 3 lata temu miałam taką ciażę bio testy pozytywne beta pozytywna ale zaraz zaczęła spadać !!
    Plamiłam dosć długo po takiej ciaży bo chyba 3 tygodnie !!

Podobno może się zdarzyć po raz kolejny czego oczywiście nie życze wam dziewczynki !!!

Powodzenia !:)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też słyszałam że sytuacja może się powtórzyć. Ale tego się nie przewidzi.. :/
    Trzeba mysleć pozytywnie :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po biochemicznej krwawiłam tylko 3 dni.
    Mogą się zdarzyć kolejne takie ale to nie reguła.
    Wiele kobiet ma ciąże biochemiczne i o tym nie wiedzą, wiec nie ma się co stresować :)

Gin mi mówiła, że zarodek był wadliwy i natura sama go usuneła.

Głowa do góry ;)

Mona_M lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje , że to co mi się przytrafiło już nigdy więcej nie przytrafi, mam takiego lekarza , że nawet mi tego racjonalnie nie wytłumaczył musiałam się sama dowiadywać, a był polecony przez moją dobra koleżankę, nie jestem z niego zadowolona a ona bardzo. Powiedział tylko , że ciąży nie było i nie ma, tylko ciekawe skąd te testy pozytywne i z krwi również. Kurczę jestem tak wkur. na niego że szok !!! Dowiedziałam , że również że mam torbiel 30mm ale na następnej wizycie już 2,5mm . Czy torbiel może mieć wpływ na taką ciąże?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci nie wszyscy lekarze uznawają ciąże biochemiczną... u mnie w mieście wiele ginekologów nie wiedziało o czym w ogole mówie, kiedy im o tym opowiadałam wiec może dlatego nic Ci lekarz nie wytłumaczył.

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Powiem Ci nie wszyscy lekarze uznawają ciąże biochemiczną... u mnie w mieście wiele ginekologów nie wiedziało o czym w ogole mówie, kiedy im o tym opowiadałam wiec może dlatego nic Ci lekarz nie wytłumaczył.
    Możliwe...Ale z drugiej strony to dziwne na prawdę bardzo , żeby lekarz nie wiedział o takich rzeczach hmm... :/ Zastanawiam się czy nie zmienić lekarza , zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia może to nie mieć znaczenia ale ja jestem osobą dosyć szczupłą mam 172 i waże 46 kg , to jest bardzo mało :/ może to miało też jakiś wpływ może mój organizm jest za słaby nie wiem... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak wystąpiła taka ciaża to byłam u dwóch lekarzy na usg i żaden nie potwierdził ciazy tak jak i żaden nie powiedziął nic że to ciaża bichemiczna :/
    Jeden bąknął a była ciaża i już jej nie ma poszło wraz z krwawieniem i tyle!!

A po jakimś czasie rozmawiałam z ginem innym to powiedział że nie mamy wpływu na taką ciażę że to zarodek wadliwy i organizm się go pozbyl a nawet jakby taka ciaża przeżyła to mogłoby dojść do poronienia na dalszym etapie!!!

Więc nie ma co się obwiniać bo podobno są kobiety które nawet nie wiedzą ze były w takiej ciaży ( mowa o tych przeważnie co się nie starają bo nie liczą dni )

Karolinka a co do twojej wagi to naprwadę szczypiorek z ciebie więc radziąłbym porozmawiać z lekarzem czy nie będzie problemów przez to u ciebie z zajściem w ciażę lub jej donoszeniem !!!
    Bo mam znajomą która też chuda jest jak patyczeka i cieżo jej bylo donosić ciażę !!

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    U mnie jak wystąpiła taka ciaża to byłam u dwóch lekarzy na usg i żaden nie potwierdził ciazy tak jak i żaden nie powiedziął nic że to ciaża bichemiczna :/
    Jeden bąknął a była ciaża i już jej nie ma poszło wraz z krwawieniem i tyle!!

A po jakimś czasie rozmawiałam z ginem innym to powiedział że nie mamy wpływu na taką ciażę że to zarodek wadliwy i organizm się go pozbyl a nawet jakby taka ciaża przeżyła to mogłoby dojść do poronienia na dalszym etapie!!!

Więc nie ma co się obwiniać bo podobno są kobiety które nawet nie wiedzą ze były w takiej ciaży ( mowa o tych przeważnie co się nie starają bo nie liczą dni )

Karolinka a co do twojej wagi to naprwadę szczypiorek z ciebie więc radziąłbym porozmawiać z lekarzem czy nie będzie problemów przez to u ciebie z zajściem w ciażę lub jej donoszeniem !!!
    Bo mam znajomą która też chuda jest jak patyczeka i cieżo jej bylo donosić ciażę !!
    Właśnie ta waga mnie najbardziej martwi, ale przytyć nie jest tak łatwo , ja się nigdy nie odchudzałam staram si e jeść ale ja chyba już taką mam budowę , lekarz nic nie wspomniał , że waga jest za niska a przecież mnie ważył

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Właśnie ta waga mnie najbardziej martwi, ale przytyć nie jest tak łatwo , ja się nigdy nie odchudzałam staram si e jeść ale ja chyba już taką mam budowę , lekarz nic nie wspomniał , że waga jest za niska a przecież mnie ważył

Bo moze a nie musi być przyczyną problemów ale jak o mówią lepiej dmuchać na zimne :)

No czasami taka natura jedni za duzi drudzy za mali :)

Powodzenia życze !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - strasznie dużo wątków zakładasz.
    Mi ginekolog powiedział, z na 100 ciąż utrzymuje się tylko 42. 58 ciąż ulega poronieniu wcześniej czy później. Możesz nawet nie wiedzieć że doszło do zapłodnienia, bo @ przychodzi w terminie.
    Niektórzy ginekolodzy nie uznają ciąży dopóki nie będzie słychać bijącego serca. I nawet jak pobiegniesz 1 dzień po pozytywnym teście to odeślą Cie do domu. Jeżeli ciąża będzie zdrowa i będzie się rozwijała to się utrzyma.

A co do wagi to ty nie jesteś dość szczupła. Ty masz dużą niedowagę.

Staraj się dalej i nie panikuj, a wszelkie męczące Cię pytania spróbuj zadać ginekologowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem tyle ze jeśli ma się problemy zdrowotne jakaś choroba autoimmunologiczna typu np Hashimoto to niszczy nawet zdrowe zarodki bo to ciało obce i traktuje zarodek jak zagrożenie,tak samo przyczyną może być słabe zagnieżdżane bądź tak jak dziewczyny wspomnialy wady zarodka. Karolina badalas juz tarczyce?

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Ja wiem tyle ze jeśli ma się problemy zdrowotne jakaś choroba autoimmunologiczna typu np Hashimoto to niszczy nawet zdrowe zarodki bo to ciało obce i traktuje zarodek jak zagrożenie,tak samo przyczyną może być słabe zagnieżdżane bądź tak jak dziewczyny wspomnialy wady zarodka. Karolina badalas juz tarczyce?
    Tarczycy nie badałam, ale wybiorę się do lekarza i zrobie te badania na tarczyce

hajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Tarczycy nie badałam, ale wybiorę się do lekarza i zrobie te badania na tarczyce

No może twoja waga przez tarczycę jest taka niska !!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ