X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża krótko po cc
Odpowiedz

Ciąża krótko po cc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika_1984 wrote:
    Cześć!
    Ja zaszłam w ciążę po cc mając 6,5 miesięczną córkę. Nie planowałam tak wyszło i tak jak z pierwszą było voś wciąż nie tak i pod górkę tak drugą przeszłam bezproblemowo czując się wyśmienicie. Ale też b0lizna zagoiła się szybko a ja już 4 dni po 1 cc śmigałam z dzieciątkiem wszędzie. Po 2 cc dlugo bo az 6 lat ciąży nie planowałam, a jak zaplanowałam udało się odrazu czyli 3 cc ( moj lekarz prowadzący, powiedział max 5 cc, każda kolejna boli bardziej - coś w tym jest, ale za kazdym razem blizna bardzo szybko goiła się). Najpierw ocena blizny i rozmowa z lekarzem, odczekaj przynajmniej pół roku, by wszystko w środku zagoiło się i po konsultacji działaj.
    Kurczę, to faktycznie szybciutko. Super, że wszystko bylo dobrze.
    Mi sie zawsze wszystko szybko goi więc może tam też.

age.png

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3 cc. Druga ciąża 6 mc od pierwszej cesarki i trzecia 20 mc po drugiej cesarce. Nie mieszkam w Polsce i lekarze troszkę inna wizję mają 🙆 Nawet miałam zielone światło na poród sn w drugiej ciąży, pod warunkiem że samo się zacznie (nie mogi mi podać oksytocyny za duże ryzyko, wiadomo, skurcze są po niej wieksze) finalnie skończyło się cc, w 3 ciąży już nawet nie próbowałam sn.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Byłam dziś na wizycie po połogu. Gin powiedziała, że pełne gojenie blizny trwa pół roku ale dla bezpieczenstwa lepiej czekac rok. Dostałam tabletki anty i kontrola blizny za te pół roku. Na razie wygląda dobrze, ma 9 mm.
    Znacie może, tabl. Slinda? Podobno po nich nie trzeba czekać ze staraniami i nie hamują owulacji. Przed ciążą brałam Vibin mini ale nie czułam sie po nich komfortowo.

Ja brałam po pierwszej ciąży jak i teraz.. i bardzo źle się czułam. Plamilam cały czas po nich a teraz jak brałam to miałam mega bóle głowy więc zrezygnowałam 😬

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2023, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam napisać i zapomnialam 😅
    Z tymi tabletkami anty i ciaza to chyba chodzi głównie o to, ze jest wtedy większe prawdopodobieństwo bliźniaków przez +/- pol roku 🤔
    Tak mi sie cos kojarzy.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Mialam napisać i zapomnialam 😅
    Z tymi tabletkami anty i ciaza to chyba chodzi głównie o to, ze jest wtedy większe prawdopodobieństwo bliźniaków przez +/- pol roku 🤔
    Tak mi sie cos kojarzy.
    Właśnie, gin też coś takiego mówiła i miedzy innymi dlatego powinno sie odczekać pół roku po tabletkach. Ale powiedziala też, że Slinda nie hamuje owulacji tylko działa jakoś inaczej, na śluz czy coś i dlatego po nich nie trzeba czekać. Bzdura! Oczywiscie, ze hamuje, przeczytalam ulotkę dzisiaj... i jak takiej kobiecie wierzyć🙄

age.png

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Właśnie, gin też coś takiego mówiła i miedzy innymi dlatego powinno sie odczekać pół roku po tabletkach. Ale powiedziala też, że Slinda nie hamuje owulacji tylko działa jakoś inaczej, na śluz czy coś i dlatego po nich nie trzeba czekać. Bzdura! Oczywiscie, ze hamuje, przeczytalam ulotkę dzisiaj... i jak takiej kobiecie wierzyć🙄

A moze lepsza byłaby wkladka w takim razie? Nie wiem jak później po jej wyjęciu, ale mój lekarz wiedząc, że zależy mi na szybkiej ciazy sugerował wkladke. 🤔
    Chociaż tak myślę, ze u mnie wkladka miedziana byla chyba sugerowana dlatego, ze przez trombofilie nie mogę przyjmować antykoncepcji hormonalnej. A prawdę mówiąc ja nie dopytywałam o szczegóły później, bo zwyczajnie jej nie chciałam 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2023, 00:14

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    A moze lepsza byłaby wkladka w takim razie? Nie wiem jak później po jej wyjęciu, ale mój lekarz wiedząc, że zależy mi na szybkiej ciazy sugerował wkladke. 🤔
    Chociaż tak myślę, ze u mnie wkladka miedziana byla chyba sugerowana dlatego, ze przez trombofilie nie mogę przyjmować antykoncepcji hormonalnej. A prawdę mówiąc ja nie dopytywałam o szczegóły później, bo zwyczajnie jej nie chciałam 😉
    Ale wkładka z reguly chyba jest na dłużej. Poza tym moja powiedziała, ze u mnie mógłby być problem z zalozeniem.

age.png

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładkę można dopiero założyć 6miesiecy po CC, takze jeśli ktoś chce się szybko starać to się nie opłaca 😅

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2023, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Wkładkę można dopiero założyć 6miesiecy po CC, takze jeśli ktoś chce się szybko starać to się nie opłaca 😅

O widzisz 😅 no ja mam zdawkowa wiedzę, bo zdecydowanie temat nie dla mnie. Przynajmniej na tamten moment 😅

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ