Ciąża po CC
-
WIADOMOŚĆ
-
A to nie wiem czytalam ze na wizycie po porodzie lekarz bada blizne wewnetrzna. Ja mam jutro wizyte i pewnie mi nie zbada ... kurcze a myslalam ze sie dowiem w jakim jest stanie
Kasiakasia- ty tez stracilas dziecko? Jak starania? Pisalas ze od 4miesiaca po cc sie starasz - masz cykle bez owulacji czy nerwy poprostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 17:04
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
U nas problem męski. Jeszcze dwa cykle staramy sie naturalnie, a potem do gin i może zdecydujemy sie na inseminacje.
Tfu, tfu - przecież uda sie naturalnie i to juz w tym cyklu i to juz niedługo dowiem sie, ze jestem w ciazy. Juz odliczam dni do testowania.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Hej i jak rozmawiałyście ze swoimi lekarzami i dostałyście zielone światło ?
Myślicie, że pół roku od CC do wznowienia starań wystarczy ? Wiem, że każdy goi się w innym tempie, ale ciekawa jestem jaki jest minimalny bezpieczny odstęp czasu na który godzą się lekarze -
Fatim wrote:Hej i jak rozmawiałyście ze swoimi lekarzami i dostałyście zielone światło ?
Myślicie, że pół roku od CC do wznowienia starań wystarczy ? Wiem, że każdy goi się w innym tempie, ale ciekawa jestem jaki jest minimalny bezpieczny odstęp czasu na który godzą się lekarze
A będziesz miała cc?
-
nick nieaktualnyDużo zależy też od tego po ilu cc się jest.
Ja po pierwszym, po 6 miesiącach dostałam zielone światło.
Ale trzeba podejść do tematu indywidualnie. Blizna goi się ok. 3 m-ce, po 6 powinna być jeszcze kontrola jej grubości. Jeśli jest zbyt cienka to nawet odczekanie 36 m-cy nic nie zmieni. Ja jestem po 3 cc -
nick nieaktualnySummerka, na pewno nie można rodzić naturalnie po 2 cc. Jeśli blizna jest zbyt cienka to ciążę uznaje się za ciążę podwyższonego ryzyka i ciężarna powinna być pod ścisłą kontrolą (zwłaszcza jeśli chodzi o grubość-istnieje ryzyko rozejścia się blizny na macicy).
Ale w rzeczywistości jakiekolwiek powikłania zdarzają się bardzo rzadko, naprawdę bardzo.
A po jednym cc można rodzić naturalnie, za zgodą lekarza
-
nick nieaktualny
-
Mnie gin mowila ze miala pacjentke ktora 3 miechy po cc zaszla ze szesliwym skutkiem . Miala tez pacjentke ktora miala 7 cc ale juz jej podwiazali jajowody bo miala kaplikacje. Obecnie bespieczne sa 4 cc. Mi minelo 11 tyg od blizna podobno sie goi ladnie. Jeszcze 2@ i bedziemy sie starac nie jest powiedziane ze od razu zaskoczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:53
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
I to i to boli tylko sn boli dobe a po cc tydzien. Co kto woli albo musi wolec ja dzis na lumpku poprzezucalam troche ciuchow i czuje brzuch. Chodz nie wiem czy pogoda tez swojego nie robi bo koniec swiata za oknami. Nie boli mnie jakos konkretnie klujaco, tylko tak ogolnie tepo czuje brzuch caly.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...