Ciąża po CC
-
WIADOMOŚĆ
-
katarynka07 wrote:jestem na takim forum miedzynarodowym, tam kobiety rodza naturalnie 11, 12, 13, 14 miesiecy po 3 cc ) bez powiklan....a ciaza moze byc trudna i rok po poprzedniej, nie ma regoly....
Oczywiście, że nie ma reguły, dzięki za te słowa, ja po prostu cykor jestem i zawsze myślę negatywnie;( -
nick nieaktualny
-
Jestem dokladnie 7tyg po cc i od 4 dni czasami kluje mnie w srodku z jednej strony. Moze mam za duze oczekiwania ale mialam nadzieje ze po takim czasie juz nie powinnam miec dolegliwosci. Nie boli czesto ani mocno ale zakluc potrafi. Nie wiem czy powinnam sie martwic. 1 Wizyte po porodzie u gin mam w piatek.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Boleć nie boli już od lutego, a połóg miałam krótki - cały tydzień. Po 3 tyg miałam już okres. Zastanawiam się czy mogła bym zacząć już ćwiczyć. Lubiłam skalpel chodakowskiej. Nie są to jakieś agresywne ćwiczenia. Ominęłabym ćwiczenia typowo na brzuch. W piątek mam wizytę u gin i na pewno się jej zapytam co na ten temat myśli...
katarynka07 - jak tam starania?
Summerka - sprawdzałaś jak tam twoja blizna?
nick nieaktualnyHej ja powiem tak chociaz z tym gojeniem nie wiem chodzi o nacieta macice czy blizne na brzuchU.
Ja zaszlam w 2 cyklu po operacji jak na cc po usuwaniu ciazy pozamacicznejwycieli jajnik i jajowod, i powiem wam ze teraz momentami mam zimny brzuch i czesto dretwieje -
Starczka nie rozumiem? Mialas cc i zaszlas w 2 cykly po? Ale ty nie mials nacinanej macicy? Tylko powloki brzuszne. Po porodzie przez cc jwst ryzyko rozejscia sie szwow na macicy. Blizna na brzuchu pi miesiacu juz jest praktycznie zagojona a macica goi sie wolniej, bo nie ma dostepu powietrza
Summerka a nie badal ci gin blizny na 1 wizycie po porodzie?
Moim zdaniem smialo mozesz sie starc. Moja znajoma zaszla po 6 miesiacach i urodzila zdrowego chlopca bez zadnych przeszod. Ale jedak wizyta u gin napewno nie zszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:16
marzusiax wrote:Summerka a nie badal ci gin blizny na 1 wizycie po porodzie?
Moim zdaniem smialo mozesz sie starc. Moja znajoma zaszla po 6 miesiacach i urodzila zdrowego chlopca bez zadnych przeszod. Ale jedak wizyta u gin napewno nie zszkodzi
Na usg nie:( no wlasnie sie zastanawiam czy nie iść...