X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

Oceń ten wątek:
  • Nube Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez liceum brałam Diane ze względu na bolesne miesiączki i problemy z cerą. Potem odstawiłam i jakos mi było lepiej. Pod koniec 2008 roku zaczęłam brać na nowo i zazywałam m.in. Marvelon, Microgynon, Yasmin i Yasminelle. Pod koniec 2012 r. zaczęlismy się starać z mężem od dzidziusia, jak do tej pory nic...
    Po odstawieniu cykle niby reguralne, ale różnej długości między 30-36 dni.
    Wiem, że podobno tabletki nie maja wpływu na problemy z zajściem, ale mimo wszystko człowiek ma różne myśli...
    W kwietniu byłam w szpitalu na diagnostyce, okazało się, że mam prawie zerowa wit. D, za wysoką prolaktynę i 17 OH progesteron. Zażywam metforminę i bromergon i czekamy co to da...

Teraz czekam na @, mam wszystkie symptomy zbliżającej się miesiączki plus inne dziwne symptomy, ale nie chcę się nakręcać, tym bardziej, że idę w najbliższym czasie do szpitala i zrobiłam 2 testy ciążowe na wszelki wypadek i obydwa negatywne.

f2w39jcgnjcp68t8.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 5 lat, po sześciu miesiącach od odstawienia pierwsza normalna miesiączka, długość cyklu 35 dni. Poszłam di lekarza, twierdzi,że wszystko dobrze, ale duphaston przepisał.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam 3 lata i zmieniałam 3 razy bo pierwszy był za słaby dla kobiet w czasie menopauzy ;/ pptem drugi raz na Yasmin za mocne byly, mialam straszne wahania humorów itp naprawdę nie dało się wytrzymać i na koniec zmieniłam Gin.. ta nie zleciła mi żadncyh badań ani nic... dopiero potem sie dowiedzialam ze trzeba bylo zrobic sb badanie na poziom hormonow i dobrać.. dostałam lesinelle brałam je półtora roku. A tabsy dostałam z tego względu że krwawiłam po 3 tyg, miałam dwa dni przerwy i znow 4 tyg krwawienia.. ledwo wyrabiałam.
    po odstawieniu tabletek nie miałam @ przez 4 miesiące... a trądzik jak u 13latki ;/
    pojawiła się @ i cykl ponad 60dniowy.. i tak dwa razy bodajże o ile dobrze pamiętam.. w ostatnim cyklu dłuższym miałam zapalenie pęcherza z krwiomoczem i poleciałam do gina z pozytywnym testem hej hej jupi jej a tu dupa. krwiomocz sfałszował wynik i ciąży nie było, ale chociaż dowiedzialam sie że jestem po owulce (pierwszej odczuwalnej) w 44dc... za 12 dni przyszła @ i cykle skróciły się do 40dc. Też miałam lekkie plamienie przed @ taka zapowiedz ale w tych dłuższych cyklach, potem znikły
    W szczęśliwym cyklu owulkę miałam dopiero w 27dc... odpuscilam sobie ten cykl bo juz sie szykowalam na badania moze i stymulacje itp.
    dopiero po roku od odstawienia się udało.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • małolata Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tabletki anty jakieś 10-11 lat. Zaczęło się w liceum od Diany na regulację cyklu i leczeni trądzku. Potem były różniste różności: Novynette, Yasmin, Cilest, Mycrogynon, Lesinelle aż skończyło się na Yasminelle.
    Teraz na początku kwietnia skończyłam ostatnie opakowanie i zaczęliśmy starania o dzidziusia. Pierwszy cykl trwał 30 dni, nie obserwowałam go. Drugi cykl 42 dni - według wykresu brak owulacji, śluz ciężki do obserwacji, temperatury nieregularne i skakały. W trakcie tego cyklu byłam u gin i powiedziała, że tak się niestety może zdarzyć po długoletnim zażywaniu tabletek i na razie nie ma sensu włączać kolejnej chemii i poczekać jeszcze chwilkę, aż organizm może sam zaskoczy. Jak na razie powiedziała, żeby brać niepokalanek i zioła ojca sroki i zobaczymy czy to cos da, bo bylo robione USG i na nim wszystko OK, nie ma powodów do zmartwień. Także chwilkę cierpliwości trzeba i zobaczyć czy sie organizm sam wyreguluje.
    Teraz jestem w 3 cyklu po odstawieniu, jest 20dc jak na razie owulki nie było chyba...no nic czekamy dalej. Gdyby do 35 dnia nie było @, to mam od 36 dc wziąść duphaston przez 10 dni po 1 tabletce. Ale ja wierze, że nie będzie takiej potrzeby, bo albo przyjdzie @ albo będą 2 kreseczki :)

201710037452.png
    201505144565.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ