Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciąża pomimo okresu ??
Odpowiedz

Ciąża pomimo okresu ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, troszkę jestem w szoku... od wczoraj dziwne rzeczy dzieją się z moim organizmem :| zacznę od początku... dzisiaj jest mój 13 dc, z mężem współżyłam 7 i 11 dc, okres miałam obfitosciowo tak jak zwykle może z 1 dzień krótszy ale te 3-4 dni krwawienia było i 2 dni plamienia. Wczoraj 12dc miałam pierwszy raz taką sytuację ze wraz z śluzem płodnym miałam nitki krwi( nie było to plamienie), zauważyłam różowawy śluz podczas toalety, przy tym delikatne pobolewanie podbrzusza. Troszkę się zdziwiłam śluzem płodnym w 12 dc bo występuje on u mnie dopiero Ok 17 dc(owulacja Ok 22-24 dc, cykle 31-35 dniowe). Zrobiłam test owulacyjny- kreska testowa wyraźna ale nie ciemniejsza niż kontrolna- uznałam test za negatywny). Dzisiaj cały dzień pobolewa mnie podbrzusze:( zrobiłam test owulacyjne- kreska widoczna ale dużo jaśniejsza niz wczoraj. I tutaj myk... nie wiem co mnie podkusiło ale złapałam test ciążowy i z tego samego moczu wyszły mi dwie kreski ! Testowa jasna ale jest!! Wiem testu ciążowego robi się rano.. jutro rano powtórzę ale powiedzcie co o tym myślicie. Dodam jeszcze ze temp nie jest podwyższona. Po okresie spadła z 36,8 do 36,3 ( dzisiaj rano) i nie było jeszcze skoku. Co myślicie ? Pozdrawiam

Lancer
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powtórz test jutro- albo lepiej skocz na bete-wszystko będzie jasne. Co do ciąży- myślę, że wszystko jest możliwe.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam przypadki takie osobiście - moja mama (3 miesiące zwykly okres), moja kuzynka 3 miesiące zwykły okres, a że się starali i poszła na kontrolę do ginekologa to ten jej "gratuluje" 14 tydzień ;P w szoku była bo myślała, że się nie udaje...

Testy lubią być wadliwe, lepiej zrobić betę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    A Ty Panie widzisz i nie grzmisz...
    Można rozwinąć myśl ?

Lancer
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja ginekolog mówiła że czasem tak się zdarza ale nie rób sobie wielkich nadziei czasami tak się zdarza przy pustym jaju płodowym. Idź do przychodni, zrobią badania i powiedzą co o tym myśleć.

npV2p1.png
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po porannym teście ciążowym. Druga kreska baaardzo blada ale jest ...

Lancer
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze ze w dniu spodziewanej ostatniej miesiączki robiłam test i był negatywny, wieczorem przyszła @....

Lancer
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz na bete i to wszystko wyjasni

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • batumi Nowa

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tak jak poprzedniczka mówi...

Marzeń nie można zabić
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam bete, wyniki będą wieczorem. Martwią mnie dzisiejsze plamienia ;(

Lancer
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik 54,71 !

ams lubi tę wiadomość

Lancer
  • Ewa1984 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lancer wrote:
    Mam już wynik 54,71 !

Nie chce Cie martwic ale z tego co piszesz to nie rokuje dobrze. Powtorz bete pojutrze i najlepiej odwiedz lekarza..

c55frjjgkyizwxfz.png
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa1984 wrote:
    Nie chce Cie martwic ale z tego co piszesz to nie rokuje dobrze. Powtorz bete pojutrze i najlepiej odwiedz lekarza..
    Dlaczego nie rokuje dobrze ? :(

Lancer
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewie chyba chodziło o to, że beta powinna być dużo wyższa.

Natomiast wg. mnie musisz za dwa dni sprawdzić czy przyrasta, może implantacja dopiero co była i beta teraz będzie rosła. (po moim pierwszym porodzie lekarz powiedział, że ja prawdopodobnie zaszłam krótko przed miesiączką- może tak jest i u Ciebie).
    Trzymam kciuki za przyrost :-)

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie powtórz, przyrosty są ważniejsze niż sama liczba. Wynik jest w normie do 5 tygodnia- norma jest bardzo szeroka ale powyżej 6 powinna być wyższa I leć do lekarza może da ci coś na podtrzymanie na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 20:01

npV2p1.png
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u lekarza... jutro muszę powtórzyć bete. Wszystko wygląda tak jak byłabym w połowie cyklu pęcherzyk dominujący w prawym jajniku o sr.25 mm. Sam nie wiedział dokładnie co i jak, powiedział ze możliwe ze beta została jeszcze z poprzedniego cyklu po ciazy biochemicznej :( przypisał mi duphaston i kazał brać przez 3 dni po dwie tabletki, jak beta spadnie to odstawić. Teraz moje pytanie do doświadczonych koleżanek, nie pomyślałam żeby zapytać lekarza. Jeżeli ta beta to pozostałości z poprzedniego cyklu i nie jestem w ciąży to czy ten syntetyczny progesteron nie wpłynie jakoś negatywnie na obecny cykl ? Np pęcherzyk nie pęknie? Może to głupie pytanie ale średnio w tym temacie się znam. Pozdrawiam

Lancer
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Czyli jest, jak myslalam. Okres w ciazy, taaa, na pewno :-P Zdarzaja sie w ciazy krwawienia i plamienia w okolicy potencjalnej miesiaczki, jednak roznia sie diametralnie od zwyklych miesiaczek.
    Niektóre emotikonki poprostu nie pasują do sytuacji... wiem, ze w internecie można napisać wszystko ale trochę empatii.

Lancer
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, nie chcemy więcej kłótni. Ja myślę że duphaston ci nie zaszkodzi. Lekarz by uprzedził ale pewności nie mam. W razie czego tracisz tylko jeden cykl.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Czyli jest, jak myslalam. Okres w ciazy, taaa, na pewno :-P Zdarzaja sie w ciazy krwawienia i plamienia w okolicy potencjalnej miesiaczki, jednak roznia sie diametralnie od zwyklych miesiaczek.
    Ciąża biochemiczna to też ciąża a krwawienie nie jest okresem tylko poronieniem. Z tego co wiem to się zdarza naprawdę często a kobiety porostu nie są świadome ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:06

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Krystyna to dość istotna kwestia bo jak to się zdarzy 1-3 razy to nie ma powodu do zmartwień ale jak częściej to przyczyny niepowodzeń można zacząć szukać gdzie indziej na przykład zrobić badania genetyczne.

npV2p1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ