ciąża u dziewicy
-
WIADOMOŚĆ
-
anonimowa wrote:hej mam takie podobne pytanie czy jeśli jestem dziewicą a chłopak dotykał mojej pochwy tą samą ręką którą robił sobie dobrze to mogę być w ciąży ? wytrysku spermy nie było mógł tylko pojawić się prejakulat czy on przeżywa na palcu ?
alauda, Pinkflower, Królikkicek, Wojcinka lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Albo tak właśnie wygląda biologia w naszych szkołach, że ludzie nie wiedzą skąd się biorą dzieci…
-
Elza1234 wrote:Albo tak właśnie wygląda biologia w naszych szkołach, że ludzie nie wiedzą skąd się biorą dzieci…🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Naprawdę zastanawiam się czy to na serio czy ktoś nas nakręca....Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Tak właśnie wygląda brak edukacji. Coraz częściej słyszę wśród znajomych, z e wypisują swoje dzieci z lekcji wdż i to już w podstawówce. Powód, a żeby wszesniej lekcje skończyło, bo wtedy ma jakieś wymyślne zajęcia dodatkowe na drugim końcu miasta, albo po prostu twierdzą że dzieciom to nie potrzebne lub że uwaga dowiedzą się co to seks a to jeszcze małe dzieci. Na biologi poruszane są tylko kwestie budowy narządów płciowych i tego co się tam dzieje jak się dojrzewa. Rodzice z dziećmi w domu też nie rozmawiają, więc skąd młodzież ma brać tą wiedzę?23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa, zgadzam się, ale i za moich czasów nie było lepiej. Fakt, uczyłam się trochę o antykoncepcji, ale i tak wszyscy biliśmy zawstydzeni, jakoś źle to było prowadzone. Mam wrażenie, że to ciągle temat tabu, a szkoda…
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
Wychodzę i nie wiem kiedy wrócę 🫣
Evli lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
W ramach oczekiwania na testowanie polecam wszystkim forumowiczkom serial Jane the Virgin super się bawiłam wszystkie sezony
KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Maddelainen wrote:A gdzie to można obejrzeć?
Oglądałam na netflix🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Najlepszy wątek w historii owu. Posikałam się ze śmiechu 😂🤦♀️
-
Jeju .. te parę lat temu po bzykaniu się co miesiąc przez ponad dwa lata jakbym chciała żeby ciąża powstała od tak "od palca"🤸 no nie😂 niestety nawet od stania na głowie, nicccc😅😆🙆🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 00:03
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
siesiepy wrote:Tak, to jest możliwe, była taka jedna nawet co to jako dziewica syna urodziła.
🌠😇 Amen
Będę teraz mieć sny o niepokalanym poczęciu pokalanym palcem 🤣🤦♀️👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Evli wrote:Jeju .. te parę lat temu po bzykaniu się co miesiąc przez ponad dwa lata jakbym chciała żeby ciąża powstała od tak "od palca"🤸 no nie😂 niestety nawet od stania na głowie, nicccc😅😆🙆🙄
Jednorożec89 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Może właśnie źle to robiłyśmy 🫣 trzeba było palcem 🙈🙈
Nie mogę 😂😂😂😂😂😂😂😂😂ona 💁🏼♀️ 31 | on 🙋♂️ 56
❤️ bez zapezpieczenia od 2021
Świadome starania od 04/24
✔️Progresteron 12.53ng/ml ✔️TPO <15ku/L ✔️ TSH 3.81 mU/L ✔️ t4 14.1 pmol/L ✔️ wolne androgeny 2.3% ✔️ SHBG 62 nmol/L ✔️ LH 7.6U/L ✔️ FSH 5.2U/L ✔️ testosteron 1.4nmol/L ⬆️ prolaktyna 526mU/L ✔️ estradiol 123pmol/L ✔️amh 3.60ng/ml
✖️ USG - policystyczne jajniki
Czekamy na wyniki analizy nasienia 🥹🤞🏻 -
Wow, a ja wam zazdroszczę, że po tylu latach wmawiania, jak to trzeba się zabezpieczać, bo tak łatwo zajść w ciążę od preejakulatu, nigdy nie miałyście ciążowego schizu w okresie, gdy ciąża byłaby katastrofą. Mi raz się spóźniał okres ponad tydzień i to był kosmiczny stres. Mało mnie wtedy obchodziło, że nie było wytrysku i bez prezerwatywy tylko przez chwilę... Okresu nie było, a zawsze był regularnie i tyle. A tu dziewczyna nawet ma dodatnie testy i hihi, jaka idiotka, myśli że od palca można zajść. To, że wam się nie udało przez wiele miesięcy z pełnym wytryskiem w okresie owulacji, nie daje prawa do wyśmiewania osób, które nie chcą ciąży.
Evli wrote:Jeju .. te parę lat temu po bzykaniu się co miesiąc przez ponad dwa lata jakbym chciała żeby ciąża powstała od tak "od palca"🤸 no nie😂 niestety nawet od stania na głowie, nicccc😅😆🙆🙄