X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne cienkie endometrium, pomóżcie :(
Odpowiedz

cienkie endometrium, pomóżcie :(

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Cześć dziewczyny, tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się nad swoim endo. Zawsze byłam przekonana, że bezpieczna norma to minimum te 7mm. Generalnie na monitoringach jest w granicach między 8,5,8-7mm. Jestem pod opieką dwóch różnych lekarzy, którzy twierdzą z przekonaniem, że taka grubość jest odpowiednia dla implantacji zarodka, natomiast czytając forum i analizując nasze niepowodzenia zaczynam nabierać wątpliwości. Ostatni monitoring miałam we wtorek 29.07 17DC endometrium 7-8mm. Myślę jeszcze co dodać do diety, żeby sobie jakoś pomóc. Będę wdzięczna za Waszą opinię i ewentualne rady.😊

Masz osiągnięte to, co jest uznawane za minimum. Jasne, mogłoby byc lepsze, ale nie jest zle.

U mnie po terapii estrogenowo-progesteronowej brak efektow. Endo nadal 4-5mm. Dzis podjęliśmy decyzję o osoczu z fibryna.

Asia, ty o tym pisałaś - napiszesz cos wiecej?

ferrytynka25 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • natalia.b Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam problemy z endometrium, zazwyczaj 4-5mm. Lekarz zalecił mi po okresie do momentu owulacji brać medargin 3x dziennie oraz 2 razy dziennie dopochwowo maxon forte (leki na erekcje) - które poprawiają ukrwienie. To sprawiało, ze endometrum zaczynało mi rosnąć do 7-8 mm. U mnie przy 7mm udało się w końcu zajść w ciążę :)

• Sylaada Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Cześć dziewczyny, tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się nad swoim endo. Zawsze byłam przekonana, że bezpieczna norma to minimum te 7mm. Generalnie na monitoringach jest w granicach między 8,5,8-7mm. Jestem pod opieką dwóch różnych lekarzy, którzy twierdzą z przekonaniem, że taka grubość jest odpowiednia dla implantacji zarodka, natomiast czytając forum i analizując nasze niepowodzenia zaczynam nabierać wątpliwości. Ostatni monitoring miałam we wtorek 29.07 17DC endometrium 7-8mm. Myślę jeszcze co dodać do diety, żeby sobie jakoś pomóc. Będę wdzięczna za Waszą opinię i ewentualne rady.😊

U mnie w tym cyklu Endo urosło do 10 mm. Nie miałam takiego od wielu miesięcy. Drugi cykl z rzędu jestem na Letrozole+Vagirux i jedyne co dodałam to migdały/orzechy brazylijskie. Być może to po prostu taki traf. Byłam w szoku jak lekarz powiedział o tych 10 mm jeszcze przed owu. Nie wyszło nam IUI działaliśmy naturalnie timing niezły: przytulanki 3 dni przed i prawdopodobnie parę godzin przed owu 😜. W przyszłym tygodniu dam znać czy większe endo przyniosło efekt czy nie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 22:05

ferrytynka25 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'

Starania od końca 2023

1 IUI 30.06.25 ❌
    Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
    Dwa pęcherzyki dominujace, zabieg udany 🤞
    Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki. Beta negatywna

2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
    Owulacja potwierdzona 31.07, pękły 2 pęcherzyki 🤞Beta negatywna

AMH 2,190 🆗
    TSH 0,6 🆗
    Drożność jajowodów 🆗

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ