cienkie endometrium, pomóżcie :(
-
WIADOMOŚĆ
-
ferrytynka25 wrote:Cześć dziewczyny, tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się nad swoim endo. Zawsze byłam przekonana, że bezpieczna norma to minimum te 7mm. Generalnie na monitoringach jest w granicach między 8,5,8-7mm. Jestem pod opieką dwóch różnych lekarzy, którzy twierdzą z przekonaniem, że taka grubość jest odpowiednia dla implantacji zarodka, natomiast czytając forum i analizując nasze niepowodzenia zaczynam nabierać wątpliwości. Ostatni monitoring miałam we wtorek 29.07 17DC endometrium 7-8mm. Myślę jeszcze co dodać do diety, żeby sobie jakoś pomóc. Będę wdzięczna za Waszą opinię i ewentualne rady.😊
Masz osiągnięte to, co jest uznawane za minimum. Jasne, mogłoby byc lepsze, ale nie jest zle.
U mnie po terapii estrogenowo-progesteronowej brak efektow. Endo nadal 4-5mm. Dzis podjęliśmy decyzję o osoczu z fibryna.
Asia, ty o tym pisałaś - napiszesz cos wiecej?ferrytynka25 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja miałam problemy z endometrium, zazwyczaj 4-5mm. Lekarz zalecił mi po okresie do momentu owulacji brać medargin 3x dziennie oraz 2 razy dziennie dopochwowo maxon forte (leki na erekcje) - które poprawiają ukrwienie. To sprawiało, ze endometrum zaczynało mi rosnąć do 7-8 mm. U mnie przy 7mm udało się w końcu zajść w ciążę
-
ferrytynka25 wrote:Cześć dziewczyny, tak sobie czytam ten wątek i zastanawiam się nad swoim endo. Zawsze byłam przekonana, że bezpieczna norma to minimum te 7mm. Generalnie na monitoringach jest w granicach między 8,5,8-7mm. Jestem pod opieką dwóch różnych lekarzy, którzy twierdzą z przekonaniem, że taka grubość jest odpowiednia dla implantacji zarodka, natomiast czytając forum i analizując nasze niepowodzenia zaczynam nabierać wątpliwości. Ostatni monitoring miałam we wtorek 29.07 17DC endometrium 7-8mm. Myślę jeszcze co dodać do diety, żeby sobie jakoś pomóc. Będę wdzięczna za Waszą opinię i ewentualne rady.😊
U mnie w tym cyklu Endo urosło do 10 mm. Nie miałam takiego od wielu miesięcy. Drugi cykl z rzędu jestem na Letrozole+Vagirux i jedyne co dodałam to migdały/orzechy brazylijskie. Być może to po prostu taki traf. Byłam w szoku jak lekarz powiedział o tych 10 mm jeszcze przed owu. Nie wyszło nam IUI działaliśmy naturalnie timing niezły: przytulanki 3 dni przed i prawdopodobnie parę godzin przed owu 😜. W przyszłym tygodniu dam znać czy większe endo przyniosło efekt czy nie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 22:05
ferrytynka25 lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od końca 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Dwa pęcherzyki dominujace, zabieg udany 🤞
Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki. Beta negatywna
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Owulacja potwierdzona 31.07, pękły 2 pęcherzyki 🤞Beta negatywna
AMH 2,190 🆗
TSH 0,6 🆗