Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, pytanie do tych które już były w ciąży
czy miałyście może tak że nagle wasza skora zrobiła się mocno sucha? Nigdy tak nie miałam a teraz wręcz piecze mnie od tego jak sucha jest na twarzy. Teraz przeczytałam że to też może być objaw wczesnej ciąży przez nagłe zmiany hormonalne ale znowu boję się że doszukuję się na siłę. W pierwszej ciąży nie pamiętam żebym tak miała
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Nieeeee, ale szukaj też przyczyny w zmianie pogody, sezonie grzewczym i że od jakiegoś czasu jest bardzo wietrznie. Możesz mieć zaburzona barierę hydrolipidową i przesuszoną skórę i nałożyło się to z faza lutealną ☺️.GosAga123 wrote:Dziewczyny, pytanie do tych które już były w ciąży
czy miałyście może tak że nagle wasza skora zrobiła się mocno sucha? Nigdy tak nie miałam a teraz wręcz piecze mnie od tego jak sucha jest na twarzy. Teraz przeczytałam że to też może być objaw wczesnej ciąży przez nagłe zmiany hormonalne ale znowu boję się że doszukuję się na siłę. W pierwszej ciąży nie pamiętam żebym tak miała
Remedios lubi tę wiadomość
-
Ja również nie zaobserwowałam suchej skóry, ale u każdej będzie inaczej

Anett poczekaj parę dni i testuj
Jak się jest w ciąży to ponoć test owulacyjny zawsze wyjdzie pozytywny. Ale nie zawsze pozytywny test owulacyjny będzie oznaczał ciążę. Nasze ciężaróweczki musiałby to sprawdzić
-
Nie zawsze. W moim przypadku dopiero gdy poziom bety był w okolicach 100, to miałam pozytywne owulaki. Wcześniej kreska była wyraźna, ale daleko jej było do piku.Kaaamika wrote:Ja również nie zaobserwowałam suchej skóry, ale u każdej będzie inaczej

Anett poczekaj parę dni i testuj
Jak się jest w ciąży to ponoć test owulacyjny zawsze wyjdzie pozytywny. Ale nie zawsze pozytywny test owulacyjny będzie oznaczał ciążę. Nasze ciężaróweczki musiałby to sprawdzić
08.23 Stasieńko 🩵
Runda druga 🦋 🕊️
15.10.25 8dpo ⏸️✨
28.10.25 (5+1) pęcherzyk w macicy 🫧 -
Hejo!
Ja pomału wracam do żywych. Starałam się być na bieżąco, ale ostatnie dni w ogóle nie miałam czasu/siły czytać...
Widziałam, że pisałyście o wczesnych objawach. U mnie to były żyły na piersiach. Mdłości przyszły dopiero ok. 6 tc. pobolewanie podbrzusza i to chyba tyle. A i w ciąży z synem miałam kompletnie ciążowy mózg od początku. Dopiero po czasie zdałam sobie z tego sprawę, ale np. zadzwoniłam spanikowana do męża, że ktoś włamał się nam do mieszkania, bo bylo zamknięte na dolny zamek, a ja zawsze zamykam na górny. Dodam, że byłam w mieszkaniu z 20 min wcześniej, bo wychodziłam z córką na plac zabaw ale szybko wróciłyśmy, bo chciała zrobić siku. No i oczywiście nic nie zginęło i nic nawet nie było przestawione. Ale byłam 100% przekonana, że ktoś ma do nas klucz i się włamał...
U mnie dzisiaj 12dc, i chyba po pracy zrobię owulaka, żeby zobaczyć czy coś się rozkręca, ale szczerze, nie czuję się przedowulacyjnie, więc przewiduję owu bliżej 20dc...💁🏼♀️35 💁🏼35
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻 -
Po Twojej historii o ciążowym mózgu przypomniało mi się, że też taki miałam od razu! Taka była sytuacja: świeciło się światło w łazience, więc myślałam, że mąż tam jest i poszłam mu coś powiedzieć, nawet słyszałam jak mi odpowiada xD a po chwili się okazało, że mąż spokojnie siedzi w sypialni na piętrze, łazienka cały czas pusta, a światło się świeciło bo ja zapomniałam wcześniej zgasić xD to było jakoś w 5-6 tcOlinka1329 wrote:Hejo!
Ja pomału wracam do żywych. Starałam się być na bieżąco, ale ostatnie dni w ogóle nie miałam czasu/siły czytać...
Widziałam, że pisałyście o wczesnych objawach. U mnie to były żyły na piersiach. Mdłości przyszły dopiero ok. 6 tc. pobolewanie podbrzusza i to chyba tyle. A i w ciąży z synem miałam kompletnie ciążowy mózg od początku. Dopiero po czasie zdałam sobie z tego sprawę, ale np. zadzwoniłam spanikowana do męża, że ktoś włamał się nam do mieszkania, bo bylo zamknięte na dolny zamek, a ja zawsze zamykam na górny. Dodam, że byłam w mieszkaniu z 20 min wcześniej, bo wychodziłam z córką na plac zabaw ale szybko wróciłyśmy, bo chciała zrobić siku. No i oczywiście nic nie zginęło i nic nawet nie było przestawione. Ale byłam 100% przekonana, że ktoś ma do nas klucz i się włamał...
U mnie dzisiaj 12dc, i chyba po pracy zrobię owulaka, żeby zobaczyć czy coś się rozkręca, ale szczerze, nie czuję się przedowulacyjnie, więc przewiduję owu bliżej 20dc...
NatiHope lubi tę wiadomość
-
O to to, u mnie beta wynosiła wtedy mniej więcej 80-100 pewnieChocoMonster wrote:Nie zawsze. W moim przypadku dopiero gdy poziom bety był w okolicach 100, to miałam pozytywne owulaki. Wcześniej kreska była wyraźna, ale daleko jej było do piku.
.
-
Dziewczyny, czekam już na nasz listopadowy wątek i nowe nicki, przy których pojawią się słoneczka. 🧡 To napawa nadzieją, jak zerkam na poprzednie wątki miesięczne i w końcu ten szczęśliwy znaczek się pojawia. Na każdą z nas przyjdzie pora.
Nowy cykl, nowa nadzieja, jak widać. 😂 Mamacita, super poprowadziłaś nas przez październik i mimo swoich trudnych chwil byłaś dla nas wsparciem. Maalwii, powodzenia i klątwy prowadzącej, of kors! 🙌🏻🤞🏻
U mnie dzisiaj 11 dc. Ze starych sposobów - feminum pregna, seks sumiennie co 2 dni, fertilsafe plus. A z nowości: witamina E, Acard 75 po owulacji. Wcinam orzechy brazylijskie, pestki dyni, piję napar z pokrzywy. Chyba jeszcze raz zbadam proga i estradiol 7 dpo. Liczę na obniżenie przewagi estrogenowej.
Cieszę się, że trafiłam na to forum w lipcu i ściskam każdą z Was. W końcu się uda... 🧡🤞🏻
Mamacita, Seabird, Kaaamika, Maalwii, Ananabanana, EVK lubią tę wiadomość
👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
AMH 1,97 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku
11 cs -
palinnka wrote:Po Twojej historii o ciążowym mózgu przypomniało mi się, że też taki miałam od razu! Taka była sytuacja: świeciło się światło w łazience, więc myślałam, że mąż tam jest i poszłam mu coś powiedzieć, nawet słyszałam jak mi odpowiada xD a po chwili się okazało, że mąż spokojnie siedzi w sypialni na piętrze, łazienka cały czas pusta, a światło się świeciło bo ja zapomniałam wcześniej zgasić xD to było jakoś w 5-6 tc
Hahaha. Wspaniałe. Ja dziś rano przed pracą miałam zawieźć zasłony do pralni. W samochodzie ogarnęłam że ich nie spakowałam. Czy właśnie wróciłam do domu po te zasłony, wyprowadziłam psa a pod pralnią ogarnęłam że ich znowu nie wzięłam 😂? Czy teraz wracam do domu po raz trzeci? Być może 😂😂😂 chyba zrobię jutro ten test 🙈
NatiHope lubi tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
05.2021 👶w 1cs
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
Zrób koniecznie, taka akcja że można obstawiać mózg ciążowyGosAga123 wrote:Hahaha. Wspaniałe. Ja dziś rano przed pracą miałam zawieźć zasłony do pralni. W samochodzie ogarnęłam że ich nie spakowałam. Czy właśnie wróciłam do domu po te zasłony, wyprowadziłam psa a pod pralnią ogarnęłam że ich znowu nie wzięłam 😂? Czy teraz wracam do domu po raz trzeci? Być może 😂😂😂 chyba zrobię jutro ten test 🙈
-
Ja też już nie mogę się doczekać nowego wątku, zawsze czuję, że to nowa szansa. Tymczasem czekam na wyniki progesteronu + estradiolu.
Dziewczyny co uważacie na temat wyznaczania dni owulacji - jeżeli pozytywny owulak był 15 dc, to wtedy owulka powinna być 16, prawda? Ale po temperaturze aplikacja ustawia mi go na 15 dc. Pewnie prawda jest gdzieś po środku? Może była w nocy albo rano?🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
7 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3
30.07.25 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08.25 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
15.09.25 MUCHa - ✅ -
Ja miałam raz tak że owulak rano o 6.00 byl pik i tego samego dnia po południu czułam dosłownie pęknięcie pęcherzyka (brałam wtedy Miovelie i pewnie przez nią było to wyczuwalne), wieczorem owulak już był mniej intensywny, więc mi się wydaje że owulacja może być również tego samego dnia co pik 😊Remedios wrote:Ja też już nie mogę się doczekać nowego wątku, zawsze czuję, że to nowa szansa. Tymczasem czekam na wyniki progesteronu + estradiolu.
Dziewczyny co uważacie na temat wyznaczania dni owulacji - jeżeli pozytywny owulak był 15 dc, to wtedy owulka powinna być 16, prawda? Ale po temperaturze aplikacja ustawia mi go na 15 dc. Pewnie prawda jest gdzieś po środku? Może była w nocy albo rano?27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
Suplementacja: Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D -
Eliora wrote:Takim sposobem każda może powiedzieć zE jest w ciąży i hop termin za 3 dni.
Od dawców wymagamy książeczki, od niepełnosprawnych też tej karty. Musi być jakieś potwierdzenie.
Ja tylko podopowiadam co można zrobić zeby przyspieszyć termin. Wiem, że to w wielu miejscach działa. Jak komus zależy na szybszym terminie to spróbuje zadzwonic, bo duża szansa, że się uda.
Przepisy przepisami, a życie życiem... -
Dziewczyny, tak hipotetycznie się zastanawiam, czy da się jakoś przyspieszyć owulację? Ogólnie zawsze mam regularne cykle między 30-31 dni, owulacja mi często wypada 17 lub 18 dc i wiem że to wszystko jest w normie, ale jak tu niektóre dziewczyny piszą że mają owulke 12 dc… ja pamiętam że jeszcze w czasach liceum miałam te cykle krótsze tak max 27-28 dni i pewnie wtedy też ta owulka była szybciej… chciałabym tak i teraz 😂 nie wiem co wpłynęło na to że te cykle mi się teraz tak wydłużyły27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
Suplementacja: Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D -
Mi ovitrelle przyspiesza. Ostatnio lekarz już w 10 dc powiedział żebym zrobiła zastrzyk po pęcherzyk miał już 19,5mm i tak jak normalni miałabym owulke w 14dc to miałam 11/12 dcWister12 wrote:Dziewczyny, tak hipotetycznie się zastanawiam, czy da się jakoś przyspieszyć owulację? Ogólnie zawsze mam regularne cykle między 30-31 dni, owulacja mi często wypada 17 lub 18 dc i wiem że to wszystko jest w normie, ale jak tu niektóre dziewczyny piszą że mają owulke 12 dc… ja pamiętam że jeszcze w czasach liceum miałam te cykle krótsze tak max 27-28 dni i pewnie wtedy też ta owulka była szybciej… chciałabym tak i teraz 😂 nie wiem co wpłynęło na to że te cykle mi się teraz tak wydłużyłyOna 35 - badanie drożności i hormony w normie
05.2021 👶w 1cs
O właśnie to miałam na myśli, że kiedy już jesteśmy w takiej ciaży co wiemy, owulak zawsze wychodzi pozytywny - czyli 2 kreska mocniejszaChocoMonster wrote:Nie zawsze. W moim przypadku dopiero gdy poziom bety był w okolicach 100, to miałam pozytywne owulaki. Wcześniej kreska była wyraźna, ale daleko jej było do piku.
-
Wister12 wrote:Dziewczyny, tak hipotetycznie się zastanawiam, czy da się jakoś przyspieszyć owulację? Ogólnie zawsze mam regularne cykle między 30-31 dni, owulacja mi często wypada 17 lub 18 dc i wiem że to wszystko jest w normie, ale jak tu niektóre dziewczyny piszą że mają owulke 12 dc… ja pamiętam że jeszcze w czasach liceum miałam te cykle krótsze tak max 27-28 dni i pewnie wtedy też ta owulka była szybciej… chciałabym tak i teraz 😂 nie wiem co wpłynęło na to że te cykle mi się teraz tak wydłużyły
Mnie pomaga NAC i Inofem. Nie ma szału, bo max 2 dni, ale zawsze cos 😁
Wister12 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ovi podane w takiej formie ma za zadanie wywołać owulację i u Ciebie to właśnie się wydarzyło. Z USG wynikało że pęcherzyk jest już gotowy na pęknięcie, zostało podane ovitrelle wywołujące "sztuczny pik", po czym nastąpiła owulacja.GosAga123 wrote:Mi ovitrelle przyspiesza. Ostatnio lekarz już w 10 dc powiedział żebym zrobiła zastrzyk po pęcherzyk miał już 19,5mm i tak jak normalni miałabym owulke w 14dc to miałam 11/12 dcwalka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu: accofil, neoparin, acard, encorton, luteina → został neoparin 0,6

-
Ja tak nie miałam, zero objawów w obu ciążach😀GosAga123 wrote:Dziewczyny, pytanie do tych które już były w ciąży
czy miałyście może tak że nagle wasza skora zrobiła się mocno sucha? Nigdy tak nie miałam a teraz wręcz piecze mnie od tego jak sucha jest na twarzy. Teraz przeczytałam że to też może być objaw wczesnej ciąży przez nagłe zmiany hormonalne ale znowu boję się że doszukuję się na siłę. W pierwszej ciąży nie pamiętam żebym tak miała👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️