Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocieszające 😅 u mnie spadki, ale jestem też na diecie, ograniczam węglowodany, przez problemy z wątrobą i ogólnie przez cały dzień mi zimno, i tak zastanawiam się czy to też może mieć wpływ na te spadki... Szczególnie że zaczęłam od poniedziałku 😕Monia• wrote:Ja nawet nigdy nie mierzyłam 🤣
-
Eh dziś mam jakiś turbo spadek nastroju i cała wiara że to będzie ten cykl jakoś wyparowała… niby wszystko było jak w zegarku z dniami starania się i owulacja i długo wierzyłam że to będzie ten cykl a teraz mam wrażenie że wymyśliłam sobie te wszystkie objawy. dziś 11dpo ale jeszcze boję się testować. Dziś w nocy czułam lekkie skurcze jak na okres i to już mnie jakoś zupełnie rozbiło
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Hej, według kalendarza owulacja miała miejsce 13.10, 4 dni wokół tej owulacji staraliśmy się o ciążę, później kolejne "starania" były 17.10, teraz 3 dni spóźnia mi się miesiączka, a testy wychodzą negatywne.. dodam że od kilku dni, dzisiaj szczególnie odczuwam kłucie z lewej strony jak przy owulacji 🤦🏻♀️ macie pomysł co to może być? Czy możliwe że przesunęła mi się owulacja razem z terminem miesiączki i mogę być w ciąży, ale jeszcze testy tego nie wykrywają?
-
Może tak być, jak masz możliwość pójdź na betę i wszystko się wyjaśniMonica91 wrote:Hej, według kalendarza owulacja miała miejsce 13.10, 4 dni wokół tej owulacji staraliśmy się o ciążę, później kolejne "starania" były 17.10, teraz 3 dni spóźnia mi się miesiączka, a testy wychodzą negatywne.. dodam że od kilku dni, dzisiaj szczególnie odczuwam kłucie z lewej strony jak przy owulacji 🤦🏻♀️ macie pomysł co to może być? Czy możliwe że przesunęła mi się owulacja razem z terminem miesiączki i mogę być w ciąży, ale jeszcze testy tego nie wykrywają?
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:Może tak być, jak masz możliwość pójdź na betę i wszystko się wyjaśni

Teraz akurat leżę w domu z przeziębieniem, ale faktycznie poczekam jeszcze chwilę i pójdę na betę jeśli okres dalej się nie pojawi ☺️. Ale jeśli doszło faktycznie do owulacji tego 17.10 to już 13 dpo, testy nie powinny czegoś pokazać? -
Ciężko mi powiedzieć implantacja zarodka następuje do 12 dni od owulacji ale kiedy finalnie ją miałas to nie wiadomo mogła Ci się przesunąć☺️ sam pik mówi nam o tym że owu może nastąpić od 24 do 36h więc jest duża rozbieżność w czasie.Monica91 wrote:Teraz akurat leżę w domu z przeziębieniem, ale faktycznie poczekam jeszcze chwilę i pójdę na betę jeśli okres dalej się nie pojawi ☺️. Ale jeśli doszło faktycznie do owulacji tego 17.10 to już 13 dpo, testy nie powinny czegoś pokazać?
A często Ci się spóźnia okres?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:16
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Rozumiem, ja też dzisiaj z rana zaczęłam wątpić chociaż teoretycznie jestem 5 dpo...GosAga123 wrote:Eh dziś mam jakiś turbo spadek nastroju i cała wiara że to będzie ten cykl jakoś wyparowała… niby wszystko było jak w zegarku z dniami starania się i owulacja i długo wierzyłam że to będzie ten cykl a teraz mam wrażenie że wymyśliłam sobie te wszystkie objawy. dziś 11dpo ale jeszcze boję się testować. Dziś w nocy czułam lekkie skurcze jak na okres i to już mnie jakoś zupełnie rozbiło

Trzeba jednak wierzyć, że będzie dobrze 🙂 -
Ja mówię mojemu ogólne okienko, w którym tygodniu mam dni płodne, ale już o testach owulacyjnych nic nie mówię, bo wiem że to może zadziałać odwrotnie i się w ogóle nie uda.
Wczoraj 7 dpo zrobiłam test, ale to tylko po to żeby pozbyć się ostatniego testu z domu -jakby był dostępny to bym na pewno w weekend nie wytrzymała i zrobiła. W tym cyklu mam zamiar czekać do terminu miesiączki, ta biel jest przygnębiająca. Wolałabym po prostu dostać okres, wtedy przynajmniej już wiadomo na pewno że się nie udało i można myśleć o nowym cyklu.
Amelia96 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2025
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe) -
Raczej moje cykle są zgodne z kalendarzykiem, jeśli okres się spóźnia to o dzień. Raz kilka miesięcy temu okres spóźnił mi się prawie tydzień. Zastanawia mnie też to kłucie z lewej strony w okolicach jajnika, zwykle takie bóle mam w czasie owulacji, czy to możliwe że dopiero teraz mam owulację? 😅 Tym bardziej że ten cykl jest na prawdę dziwny, nie bolą mnie piersi jak zwykle przed miesiączką i nie mam trądziku co też w okresie miesiączki bardzo mi dokucza.Amelia96 wrote:Ciężko mi powiedzieć implantacja zarodka następuje do 12 dni od owulacji ale kiedy finalnie ją miałas to nie wiadomo mogła Ci się przesunąć☺️ sam pik mówi nam o tym że owu może nastąpić od 24 do 36h więc jest duża rozbieżność w czasie.
A często Ci się spóźnia okres?
-
Według kalendarza to ja miałam mieć owulację w 14 dc a nigdy jej w tym dniu nie miałam. Jest możliwość że miałaś później owulację, nawet dużo później i wcale nie jesteś po terminie miesiączki. Zapisz się na monitoring cyklu przez kilka miesięcy (oby nie było Ci tyle potrzebne) i sprawdź kiedy u Ciebie występuje mniej więcej występuje owulacja (u mnie między 10 a 13 dniem przed ciążą) i ile trwa Twoja faza lutealna (u mnie 15 dni). Zrób sobie badania z krwi w tym momencie raczej progesteron, ewentualnie betę.Monica91 wrote:Hej, według kalendarza owulacja miała miejsce 13.10, 4 dni wokół tej owulacji staraliśmy się o ciążę, później kolejne "starania" były 17.10, teraz 3 dni spóźnia mi się miesiączka, a testy wychodzą negatywne.. dodam że od kilku dni, dzisiaj szczególnie odczuwam kłucie z lewej strony jak przy owulacji 🤦🏻♀️ macie pomysł co to może być? Czy możliwe że przesunęła mi się owulacja razem z terminem miesiączki i mogę być w ciąży, ale jeszcze testy tego nie wykrywają?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Hej, mogę prosić o instrukcje gdzie i jak zapisać się na monitoring cyklu? Tutaj na apce? Powiem szczerze, że jestem totalnie nowa w te klocki, zawsze korzystałam tylko z kalendarzyka.BuBu90 wrote:Według kalendarza to ja miałam mieć owulację w 14 dc a nigdy jej w tym dniu nie miałam. Jest możliwość że miałaś później owulację, nawet dużo później i wcale nie jesteś po terminie miesiączki. Zapisz się na monitoring cyklu przez kilka miesięcy (oby nie było Ci tyle potrzebne) i sprawdź kiedy u Ciebie występuje mniej więcej występuje owulacja (u mnie między 10 a 13 dniem przed ciążą) i ile trwa Twoja faza lutealna (u mnie 15 dni). Zrób sobie badania z krwi w tym momencie raczej progesteron, ewentualnie betę.
-
Nie, na monitoring cyklu zapisujesz się u swojego ginekologa. Idziesz do niego w pierwszej fazie cyklu jakieś 2-3 razy, monitorujecie czy są pęcherzyki, jak rosną, wracasz później sprawdzić czy pękł pęcherzyk i w 7 dniu po owulacji badasz progesteron. To tyle 😊Monica91 wrote:Hej, mogę prosić o instrukcje gdzie i jak zapisać się na monitoring cyklu? Tutaj na apce? Powiem szczerze, że jestem totalnie nowa w te klocki, zawsze korzystałam tylko z kalendarzyka.

White1, Hari lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Dzień dobry Dziewczyny, witam się z kawusią.
Fajnie się czyta o waszych objawach
U mnie przed zrobieniem testu to byłam bardziej głodna, takie uczucie ssania, straszna ochota na ogórki kiszone
bóle podobne do okresowych, opryszczka. Później doszło uczucie ciągłego zimna.
Miło powspominać.
Anett a może ten spadek to implantacja? Ale nie nakręcam
Lady A. lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję, dobrze że do Was trafiłam, bo nawet o tym nie wiedziałam. 🙈😅BuBu90 wrote:Nie, na monitoring cyklu zapisujesz się u swojego ginekologa. Idziesz do niego w pierwszej fazie cyklu jakieś 2-3 razy, monitorujecie czy są pęcherzyki, jak rosną, wracasz później sprawdzić czy pękł pęcherzyk i w 7 dniu po owulacji badasz progesteron. To tyle 😊
-
Kaaamika wrote:Dzień dobry Dziewczyny, witam się z kawusią.
Fajnie się czyta o waszych objawach
U mnie przed zrobieniem testu to byłam bardziej głodna, takie uczucie ssania, straszna ochota na ogórki kiszone
bóle podobne do okresowych, opryszczka. Później doszło uczucie ciągłego zimna.
Miło powspominać.
Anett a może ten spadek to implantacja? Ale nie nakręcam
Myślisz że może tak być? No ale może być już coś wyszło. Jakiś cień chociaż. A tu nic. Biel aż raziło -
Ja miałam plamienie implantacyjne w sobotę, dosłownie było takie lekko różowe, już przez chwilę wtedy myślałam, że dostanę okres za chwilę, ale jak się nie pojawił, tliła się nadzieja na pozytywny test ciążowy .
Testowałam przez 3-4 dni testami z domowego laboratorium i każdy jeden wychodził negatywnie. Przed wyjazdem na wyjazd integracyjny, tydzień po tym plamieniu, zrobiłam test najpierw owulacyjny, bo nie miałam innego, bo olałam temat po czterech zrobionych, które nic nie wniosły i na dzień dobry test już się wybarwił jako pozytywny i jeszcze na szybko kupowałam ciążowy. Ale przez bite 4 dni testy wychodziły negatywne.
Fakt, że korzystałam wtedy z pomiarów temp. na Apple Watch, a one nie są super dokładne, jednak w te pamiętna sobotę też wystąpił spadek temperatury i po prostu obstawiałam, że miałam plamienie owulacyjne i że się wszystko przestawiło
Pierwszą betę robiłam około 18 dpo i wyszła ponad 500. Więc jeśli faktycznie dochodzi do spadku temperatury, to na pozytywny test trzeba trochę poczekać, jeśli faktycznie doszło do implantacji.
Tak, nadal testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży :p.
Więc Anett jeśli doszło wczoraj do spadku, nie znaczy że z rana Ci wyjdzie pozytywny test. ✌️ równie dobrze spadek mógł wystąpić z miliona innych powodów i zrób test 14 dpo i wszystko będzie jasne ❤️.
Sorry za esej
, nie miałam żadnych objawów praktycznie do 6tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45
Lady A., Bella_33, Remedios lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Ja miałam plamienie implantacyjne w sobotę, dosłownie było takie lekko różowe, już przez chwilę wtedy myślałam, że dostanę okres za chwilę, ale jak się nie pojawił, tliła się nadzieja na pozytywny test ciążowy .
Testowałam przez 3-4 dni testami z domowego laboratorium i każdy jeden wychodził negatywnie. Przed wyjazdem na wyjazd integracyjny, tydzień po tym plamieniu, zrobiłam test najpierw owulacyjny, bo nie miałam innego, bo olałam temat po czterech zrobionych, które nic nie wniosły i na dzień dobry test już się wybarwił jako pozytywny i jeszcze na szybko kupowałam ciążowy. Ale przez bite 4 dni testy wychodziły negatywne.
Fakt, że korzystałam wtedy z pomiarów temp. na Apple Watch, a one nie są super dokładne, jednak w te pamiętna sobotę też wystąpił spadek temperatury i po prostu obstawiałam, że miałam plamienie owulacyjne i że się wszystko przestawiło
Pierwszą betę robiłam około 18 dpo i wyszła ponad 500. Więc jeśli faktycznie dochodzi do spadku temperatury, to na pozytywny test trzeba trochę poczekać, jeśli faktycznie doszło do implantacji.
Tak, nadal testy owulacyjne nie służą do wykrywania ciąży :p.
Więc Anett jeśli doszło wczoraj do spadku, nie znaczy że z rana Ci wyjdzie pozytywny test. ✌️ równie dobrze spadek mógł wystąpić z miliona innych powodów i zrób test 14 dpo i wszystko będzie jasne ❤️.
Sorry za esej
, nie miałam żadnych objawów praktycznie do 6tc.
No powiem Ci że zaciekawiłaś mnie swoją historią. Ale to różne rzeczy się zdarzają naprawdę. O tych testach owulacyjnych nie słyszałam że mogą też wychodzić pozytywne.
Nie. Ja spadek miałam dopiero dziś rano. Zrobię jeszcze jutro test -
Ja się z siebie śmiałam, że nie umiem robić testów ciążowych
. Fakt że domowe labo czułość ma 20, i te owulacyjne i zarówno ciążowe wybarwiają się bardzo bardzo ciężko. Ja kupiłam owulacyjne, bo były po 50 sztuk i chyba za 40 zł, a ciążowe były w gratisie.
Jeszcze z takich różnych historii, w sierpniu trafiłam na sporego oszukanca, zaraz wstawię zdjęcie, bo dziad był bardzo bardzo chamski.
https://ibb.co/nqy1FKmG 🤡 nigdy nie byłam tak zła, jak zobaczyłam to co widzicie na zdjęciu. Więc nie polecam testów Prima i domowego laboratorium też nie xD.
https://ibb.co/nqy1FKmG Ale taki owulacyjny miałam jak robiłam test przed wyjazdem
. Śmiałam się, że błąd w matrixie 
-
Bezimienna wrote:Ja się z siebie śmiałam, że nie umiem robić testów ciążowych
. Fakt że domowe labo czułość ma 20, i te owulacyjne i zarówno ciążowe wybarwiają się bardzo bardzo ciężko. Ja kupiłam owulacyjne, bo były po 50 sztuk i chyba za 40 zł, a ciążowe były w gratisie.
Jeszcze z takich różnych historii, w sierpniu trafiłam na sporego oszukanca, zaraz wstawię zdjęcie, bo dziad był bardzo bardzo chamski.
https://ibb.co/nqy1FKmG 🤡 nigdy nie byłam tak zła, jak zobaczyłam to co widzicie na zdjęciu. Więc nie polecam testów Prima i domowego laboratorium też nie xD.
https://ibb.co/nqy1FKmG Ale taki owulacyjny miałam jak robiłam test przed wyjazdem
. Śmiałam się, że błąd w matrixie 
No ja miałam Pinka domowe laboratorium ale pisało czułość 10 -
Spróbuj w dniu przewidywanej miesiączki lub możesz zrobić betęAnett9300 wrote:No ja miałam Pinka domowe laboratorium ale pisało czułość 10
, to będzie gwarant 100%. Beta nie zostawia żadnej wątpliwości
. A testy to testy, mnie jeden oszukał, drugi przez 4 dni nic nie pokazał, a owulaka chciałam wziąć za błąd w matrixie 👹. Prawda jest, że dopóki nie zobaczyłam dwóch sensownych kresek, to nie wierzyłam. Nie po tym oszukaniu w sierpniu