X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
Odpowiedz

Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛

Oceń ten wątek:
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziękuję i również trzymam kciuki ❤️ a wiedzą że sie staracie ? U nas nie. :) Ale już trochę po ślubie i też czasem jakieś sugestie się pojawiają.
    Moja mama wie, ale nie chciałam jej za bardzo obciążać presją, którą ja mam na sobie, że bardzo bym chciała, raczej ją nastawiłam że po prostu się nie zabezpieczamy i że będziemy bardzo szczęśliwi jak się trafi, wie że bierzemy suple, ja się badam itp. Reszcie rodziny nie powiedzieliśmy wprost, ale się domyślają, już nie raz czułam dłuższe spojrzenia na brzuszek, raz nawet teściu gdzieś się mijając w korytarzu w domu pogłaskał mnie po brzuchu xd Dziwnie się poczułam, ale z drugiej strony było to urocze, miałam nadzieję wtedy że to może jakiś znak, bo akurat byłam chwilę przed miesiączka 😅

27👩🏻❤️🧑🏻31
    Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)

👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
    Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
    Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
    Ft4: 1,36 ✅
    Owulacje potwierdzone u gin ✅
    Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
    Cytologia ✅
    🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
    Ruchliwość plemników: 60%✅

Suplementacja:
    👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
    🧑🏻Pregna ON
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Moja mama wie, ale nie chciałam jej za bardzo obciążać presją, którą ja mam na sobie, że bardzo bym chciała, raczej ją nastawiłam że po prostu się nie zabezpieczamy i że będziemy bardzo szczęśliwi jak się trafi, wie że bierzemy suple, ja się badam itp. Reszcie rodziny nie powiedzieliśmy wprost, ale się domyślają, już nie raz czułam dłuższe spojrzenia na brzuszek, raz nawet teściu gdzieś się mijając w korytarzu w domu pogłaskał mnie po brzuchu xd Dziwnie się poczułam, ale z drugiej strony było to urocze, miałam nadzieję wtedy że to może jakiś znak, bo akurat byłam chwilę przed miesiączka 😅
    Rozumiem :) na pewno w końcu będzie pięknie i zobaczysz 2 kreski ❤️❤️❤️ a testujesz w tym miesiącu? Ps. Jakie suple powinien brać facet ? Mój małż tylko jakieś ogólne witaminy zażywa. Mieszkacie sami?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:45

Wister12 lubi tę wiadomość

• Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klimciaaa wrote:
    Dziewczyny a brała któraś z was „Miovella pro”? :)
    Ja brałam dwa miesiące. Niestety nie zadziałało, a bardzo na to liczyłam czytając opinie że „działa cuda”. Mam mieszane uczucia, z jednej strony negatywne bo miałam po niej straszne wzdęcia, mimo że saszetkę piłam do posiłku i z przerwą (pół przed i pół po posiłku). Na początku brałam saszetkę na raz to wzdęcia były okropne. Z drugiej strony w drugim miesiącu brania dosłownie wyłapałam moment owulacji, poczułam pęknięcie pęcherzyka, ten krótkotrwały ból pokrywał się idealnie z testami LH. Moim zdaniem ogólnie nie warta swojej ceny i wróciłam do bardziej „standardowej” suplementacji 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:59

27👩🏻❤️🧑🏻31

Cytologia ✅

Suplementacja:
    🧑🏻Pregna ON
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Rozumiem :) na pewno w końcu będzie pięknie i zobaczysz 2 kreski ❤️❤️❤️ a testujesz w tym miesiącu? Ps. Jakie suple powinien brać facet ? Mój małż tylko jakieś ogólne witaminy zażywa. Mieszkacie sami?:)
    Będę testować planowo 24.10, bo wtedy mam dostać @, ale na pewno się nie powstrzymam i zatestuje pewnie środa/czwartek 🙃 Mój bierze pregna start on - 2 tabletki dziennie. Tak mieszkamy sami ☺️ Wy jak długo się staracie już?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:55

27👩🏻❤️🧑🏻31

Cytologia ✅

Suplementacja:
    🧑🏻Pregna ON
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 19 października, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Chociaż ten 1 trymestr taki niepewny... moja znajoma w 11 tygodniu straciła dziecko :( przecież to końcówka 1 trymestru. Ech. Ale jest dobrej myśli i też za 3 miesiące zaczną starania od nowa. Ja w tym tygodniu wpadnę w wir pracy to może nie będzie czasu na rozmyślanie. 🙈

Niestety takie czarne scenariusze też się zdarzają i często bywa tak że nie ma się na to wpływu..
    Oby udało się jej rychło zajść w zdrową ciążę 🤞🏼🥹
    To z jednej strony dobrze że nie będzie czasu na rozmyślanie uchronisz się od nakręcania 😃

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,78 ✅
    Ft3: 3,13 ✅
    Ft4: 1,05 ✅
    Ferrytyna: 19,49 ❗
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Będę testować planowo 24.10, bo wtedy mam dostać @, ale na pewno się nie powstrzymam i zatestuje pewnie środa/czwartek 🙃 Mój bierze pregna start on - 2 tabletki dziennie. Tak mieszkamy sami ☺️ Wy jak długo się staracie już?
    Od marca 2025 🙈 nie wiedziałam, że są takie pregny. Jeśli się nie udało to kupię od razu dla niego. W kwietniu (2cs) zaszłam w ciążę, beta przyrastała, ale niestety biochem. Od tamtej pory nic nie zaskoczyło :(

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Zaciskam kciukasy 🍀 daj znać po wizycie
    Dzieki, mam taka ogtomna nadzieje, zwlaszcza ze mam strasznie napuchnięte piersi i robią mi nadzieję

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwii a Ty jak tam?

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dzieki, mam taka ogtomna nadzieje, zwlaszcza ze mam strasznie napuchnięte piersi i robią mi nadzieję

Ja bardzo w Ciebie wierzę, w ten ostatni cykl i że będzie owulka z tego jajnika co trzeba🤞🏼🥹
    Dzięki że pytasz 😊
    Też mam nadzieję małą co do swojego cyklu bo jakoś mnie brzuch boli na dole i chyba się trochę nakręciłam.. muszę gasić entuzjazm.. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 22:05

Ounai lubi tę wiadomość

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Niestety takie czarne scenariusze też się zdarzają i często bywa tak że nie ma się na to wpływu..
    Oby udało się jej rychło zajść w zdrową ciążę 🤞🏼🥹
    To z jednej strony dobrze że nie będzie czasu na rozmyślanie uchronisz się od nakręcania 😃
    Dokładnie ❤️

Maalwii lubi tę wiadomość

• Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Od marca 2025 🙈 nie wiedziałam, że są takie pregny. Jeśli się nie udało to kupię od razu dla niego. W kwietniu (2cs) zaszłam w ciążę, beta przyrastała, ale niestety biochem. Od tamtej pory nic nie zaskoczyło :(
    Czyli tak samo jak my od marca 🤭 oby ten 8 miesiąc był tym szczęśliwym dla nas 🧡🧡
    My kupujemy w Superpharm zazwyczaj te pregny, ale myślę że w innych aptekach czy drogeriach też dostaniesz ☺️

27👩🏻❤️🧑🏻31

Cytologia ✅

Suplementacja:
    🧑🏻Pregna ON
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wister12 wrote:
    Czyli tak samo jak my od marca 🤭 oby ten 8 miesiąc był tym szczęśliwym dla nas 🧡🧡
    My kupujemy w Superpharm zazwyczaj te pregny, ale myślę że w innych aptekach czy drogeriach też dostaniesz ☺️
    Mam nadzieję, że się nie przyda. Ale dziękuję za informację ❤️ wczoraj byłam załamana - czułam się jakby nadchodził giga okres + to okropne burczenie w brzuchu, które kojarzy mi się tylko z miesiączką. Teraz się uspokoiło, brzuch tylko subtelnie pobolewa. Bolą mnie piersi, najbardziej sutki. Zobaczymy..🙈

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A mieszkacie sami? :)

Tak ☺️ więc na codzień na szczęście mi nikt nie truje 😅

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 19 października, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Tak ☺️ więc na codzień na szczęście mi nikt nie truje 😅
    No i super. 🙈❤️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Ja bardzo w Ciebie wierzę, w ten ostatni cykl i że będzie owulka z tego jajnika co trzeba🤞🏼🥹
    Dzięki że pytasz 😊
    Też mam nadzieję małą co do swojego cyklu bo jakoś mnie brzuch boli na dole i chyba się trochę nakręciłam.. muszę gasić entuzjazm.. 🙈
    Ja niestety też się nakręciłam chociaż wiem, że nie powinnam. Też mnie brzuch pobolewa ale nie tak jak w tej pozamacicznej tylko tak delikatnie, piersi bolą tak po bokach, da się znieść ten ból ale jest nieprzyjemny. Na szczęście tylko przy dotyku. Taki ból jakbym miała na nich siniaki, jakby mnie ktoś pobił w tym miejscu. Piersi są pełne, duże. W biustonoszu mam wrażenie tkliwości i jakby były bardzo ciężkie. Szyjka twarda i bardzo wysoko, nie jestem w stanie dosięgnąć ujścia. Czuję się też senna, dziś miał wpaść kolega z pracy z żoną i totalnie mi się nie chciało, wolałabym poleżeć na kanapie a to ja jestem duszą towarzystwa w naszym związku.

No i jak żyć? Popijam wieczorkami winko żeby sobie wmówić, że nie mam objawów a to tylko moje halucynacje :P Przynajmniej jeśli to jednak to, to przynajmniej coś alko się napije zanim wypadnę z obiegu na kolejne 3 lata :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja niestety też się nakręciłam chociaż wiem, że nie powinnam. Też mnie brzuch pobolewa ale nie tak jak w tej pozamacicznej tylko tak delikatnie, piersi bolą tak po bokach, da się znieść ten ból ale jest nieprzyjemny. Na szczęście tylko przy dotyku. Taki ból jakbym miała na nich siniaki, jakby mnie ktoś pobił w tym miejscu. Piersi są pełne, duże. W biustonoszu mam wrażenie tkliwości i jakby były bardzo ciężkie. Szyjka twarda i bardzo wysoko, nie jestem w stanie dosięgnąć ujścia. Czuję się też senna, dziś miał wpaść kolega z pracy z żoną i totalnie mi się nie chciało, wolałabym poleżeć na kanapie a to ja jestem duszą towarzystwa w naszym związku.

No i jak żyć? Popijam wieczorkami winko żeby sobie wmówić, że nie mam objawów a to tylko moje halucynacje :P Przynajmniej jeśli to jednak to, to przynajmniej coś alko się napije zanim wypadnę z obiegu na kolejne 3 lata :P

Oby ta senność coś zwiastowała 🤭
    W poprzednich ciążach też tak bolały Cię piersi?
    Bo moje jak nigdy nic mnie nie bolą gdzie zawsze już były tkliwe 🙈 jeszcze teraz czuję jakieś pulsowanie w tym brzuchu nie wiem sama jak to nazwać.. nazwę to nakręcanie się 😅

Ciężkie te damskie życie.. 🤣 pewnie że tak korzystaj bo też nie ma co przesadzać żeby ze wszystkiego rezygnować 😃

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 października, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja od lat prawie w ogóle nie piję. Może nowy dom na mnie tak działa :P

Mnie właśnie nigdy nie bolą piersi przed okresem wkęc stąd nakręcenie.

Mam nadzieję, że obydwie zaciążymy

Ananabanana a Ty jak tam?

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 19 października, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Właśnie ja od lat prawie w ogóle nie piję. Może nowy dom na mnie tak działa :P

Mnie właśnie nigdy nie bolą piersi przed okresem wkęc stąd nakręcenie.

Mam nadzieję, że obydwie zaciążymy

Ananabanana a Ty jak tam?

A jak się mieszka? Już się zadomowiłaś?
    To u mnie na odwrót ale tak samo z tymi piersiami 😅
    Oby 🤞🏼🥹

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M

➡️ 💁🏼‍♂️ T

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Witynja Ekspertka

Wysłany: 20 października, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Idę jutro do ginekologa, chcę żeby mi zobaczył z której strony była owulacja. Trzymajcie kciuki, żeby z tej co jajowód.
    Powodzenia, trzymam kciuki i mam nadzieję że poszło dobrze! :)

Ounai lubi tę wiadomość

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍‍♀️
    PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują
    Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
    Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
    TSH 1,379IU/ml
    FT4 1,00ng/dl
    Prolaktyna 9,87ng/dl
    Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍‍♂️
    Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
  • Witynja Ekspertka

Wysłany: 20 października, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Oj ja tak samo... Już wiem, co każdy będzie mi życzył, bo domyślają się, że nie wychodzi... I czuję, że przez to będę miała zepsute całe święta 😞 najchętniej to bym chciała, żeby wyszło tak, że na święta ogłosimy ciążę ❤️ ale czuję, że to tylko pozostanie moim marzeniem... Jeszcze mam urodziny w grudniu, to już w ogóle, człowiek byłby najszczęśliwszy na świecie 🥹
    Eh te "uprzejme" życzenia to odbierają całą magię świąt.. Ja manifestuje żebyśmy mogli spędzić święta sami ale mamy taką sytuację że się to nie uda na pewno a wyjazd na święta nie wchodzi w grę :(

Eliora lubi tę wiadomość

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍‍♀️
    PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują
    Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
    Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
    TSH 1,379IU/ml
    FT4 1,00ng/dl
    Prolaktyna 9,87ng/dl
    Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍‍♂️
    Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ