X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
Odpowiedz

Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛

Oceń ten wątek:
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 20 października, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U mnie przewidywany okres dziś lub maksymalnie jutro. Mam 2 testy w szafce, ale wiecie co... nie jestem gotowa znów oglądać biel i wolę, aby nadzieja się tliła 😔
    A objawy dokładnie jak często piszecie - czy na okres czy na ciążę bardzo podobne i bądź człowieku mądry.
    Tylko w piątek przed kąpaniem tak mi wywaliło brzuszek, że wyglądałam jak w 4-5 miesiącu ciąży 😄
    Bardziej pobolewa mnie prawy jajnik ciągle niż środek podbrzusza.

Ciekawe ile statystycznie ciąż jest bez krwawienia implantacyjnego?

Z tego co wiem to raczej większość jest bez tego plamienia (w źródłach widziałam że pojawia się w max 30% cyklów z ciążą, chociaż badania na ten temat są chyba niezbyt dobre) więc jego brak o niczym nie świadczy. Ba, ja jak widzę plamienie w fazie lutealnej to wręcz mój pierwszy znak, że nie jestem w ciąży i zbliża się okres 🫠

Może to zły wątek żeby zadać to pytanie, ale szukam historii polepszenia koncentracji nasienia? Oczywiście zabraliśmy się z mężem za suple, ale androlog też chce wprowadzić clo za jakiś czas i zastanawiam się czy to dobry pomysł?

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
    🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 7 dpo progesteron 15,23 ng/ml
    8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
    29.08.25 6 dpo progesteron 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
    15.09.25 MUCHa - ✅
    30.10.25 6dpo progesteron 11,5 ng/ml, estradiol 154 pg/ml
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Tak, pierwsze udało się w 1 CS. W ciężkim czasie życiowym, zdrowotnym i z ogólnym mega stresem, który nam towarzyszył. Po prostu pstryknięcie palca i byłam w ciazy. Przez to to 7 nieudanych cykli nas dołuje... Na pewno inaczej by było, jakbyśmy się starali z rok, połtora o pierwsze. Bo wtedy powiedziałabym, że to 7 cykli, to jest nic. A teraz są suplementy, chuchanie i dmuchanie na wszystko i nic. Ale syn ma już 4 latka i od tego czasu w naszych organizmach mogło się dużo zmienić... Ja chciałam się starać wcześniej o drugie, ale mąż nie chciał...
    Rozumiem
    A jak się czułaś przed ?? Okresowo? Czy może zupełnie nie?

• Atomówka Autorytet

Wysłany: 20 października, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Około 30 dni. U mnie faza lutealna jest krótka bez dupka około 10dni. Wcześniej owulację miałam około 20dc i 30dc dostawałam okres. Teraz od 2 cykli owulacja jest 16dc i fazę lutealną wydłużam dupkiem i biorę go do 12dpo i po odstawieniu dostaje okres po 2, 3 dniach.

Ja w poprzednim cyklu miałam owulację okolo 17dc, cykle 33 dni. Aktualnie dopiero owulacja 20/21 DC 🙆‍♀️ ale myślę że teraz się to wszystko wydłużyło przez stres.
    Z tym dupkiem to tak masz zalecone? Czy sama działasz?
    Ja to się zbieram na podstawowe badania ale ciężko, pracuje od 7-15, w tym trudno o urlop :/ w tamtej ciąży musiałam brać eutyrox i dupka, dupka tylko na początku

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Wister12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Wiele dziewczyn w tych szczęśliwych cyklach czuło się normalnie i nie miało objawów. Dlatego te bóle moje mnie tak załamują. U Ciebie mogło się udać. ❤️❤️ słyszałam, że implantacja to taki delikatny ból, a ja mam jak miesiączkowe, dość mocne. ;/
    Mam nadzieję że się uda, mąż też jakoś w tym cyklu ma inne przeczucia, jak zawsze mówił że pewnie znowu się nie udało, to jak go ostatnio zapytałam czy myśli że teraz będzie inaczej, to się zawachał i mowi że czuję że to ten cykl, aż byłam zdziwiona 🫣 Mówi że już od 3 miesięcy te suple bierze i „musiało coś zaskoczyć” 😄
    Co do tych bóli implantacyjnych to myślę że co organizm to inne odczucia, moja koleżanka zaszła w niespodziewaną ciążę, mówi że się nie zabezpieczali, ale zrobili to w dniach niby niepłodnych i zaskoczyło za pierwszym cyklem… w noc przed planowanym pierwszym dniem miesiączki mówi że w nocy spać nie mogła bo tak ją bardzo podbrzusze bolało i była pewna że zaraz dostanie okres. Dwa dni później zrobiła test i pozytyw 🤭

27👩🏻❤️🧑🏻31
    Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)

👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
    Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
    Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
    Ft4: 1,36 ✅
    Owulacje potwierdzone u gin ✅
    Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
    Cytologia ✅
    🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
    Ruchliwość plemników: 60%✅

Suplementacja:
    👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
    🧑🏻Pregna ON
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 października, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A z 1 się udało szybko? :) to bedzie nasze 1 jesli sie uda, a może sie nie uda.. Więc faktycznie doceńcie, że już macie dziecko. ❤️
    Basiu, nie wiem jak nutka to odczyta, ale takie mowienie "doceńcie, że już macie dziecko" jest tak samo bolesne jak pytania rodziny o ciąże. Bo jesli ktos czuje, że jest gotowy na drugie, trzecie czy czwarte dziecko to wcale nie oznacza, że pragnie go mniej niz pierwszego. Staram się o trzecie dziecko i porażki przeżywam mocniej niż starajac się o pierwsze. To nie ma żadnego znaczenia czy starasz sie krótko czy długo, o pierwsze czy szóste dziecko. To, że nie wychodzi boli tak samo mocno. Przynajmniej ja mam takie odczucia, jakby ktoś umniejszał mojemu pragnieniu. I oczywiście, uważam, że osoba która nie ma dzieci ma prawo czuć, że ta która jest już mamą ma lepiej niż ona, ale już mówienie jej o tym nie jest ok, bo może sprawić ból.

Olinka1329, ChocoMonster, Famme, Witynja lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaamika wrote:
    Cześć. Gratuluję pięknych bet i nowych kreseczek :)
    Przytulam za @ i biele.
    U mnie nadal brak @. Czy któraś z Was miała błędne wyniki z labu? Wyszedł mi wysoki progesteron, a chyba taki nie był, bo niemożliwe, żeby nie było jeszcze @ a test po tylu dniach negatywny. A może ten owulak z zeszłego tygodnia to dopiero zapowiedź owulacji. Nic w tym cyklu nie wiem.

a jaki miałaś wynik progesteronu? Nie wiem jak bardzo może wydłużyć się faza lutealna, ale ja bym nie wiązała nadziei, jeżeli testy są białe. Też wielokrotnie tak myślałam "może testy tego nie wyłapały, może zagnieżdżenie później, może lab się pomylił" i później niestety zawsze kończyło się to jeszcze większym smutkiem...
    możesz jeszcze raz zbadać proga, możesz iść na betę, możesz też sprawdzać temperaturę, jeżeli wiesz, jaką mniej więcej masz w drugiej fazie cyklu. Niepewność jest najgorsza, bo zostawia duże pole dla wyobraźni...

a co do suplementów to ja biorę żelazo (przepisane od lekarza), magnez, wit D3 i Fertil woman :) Mam nadzieję, że uda mi się w tym tygodniu zbadać wit B12 i ferrytynę, żeby zobaczyć, czy to żelazo się trochę podniosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 10:31

💁🏼‍♀️35 💁🏼35
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
  • Mamacita Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:

Jeszcze chciałam odnieść się do chęci ogłaszania ciąży przy większych wydarzeniach czy świętach. Uważam tak jak Loraa, że to nie jest dobry pomysł. Oczywiście, w wyobraźni wygląda to cudownie, radość, euforia, ale w momencie, w którym nie wychodzi po naszej myśli czujemy podwójny smutek, który tylko odbiera nam radość ze świętowania tych wyjątkowych dni, jak Święta, rocznice, czy urodziny. Jeżeli macie taką zaufaną osobę w rodzinie, która wie o staraniach i niepowodzeniach, to może poproście ją, żeby dyskretnie porozmawiała z resztą rodziny, żeby powstrzymali się od takich życzeń.

A jako, że ja testować na pewno będę już w listopadzie, to pierwsza propozycja na tytuł wątku:
    W listopadzie sikamy na facelle i pinki, w lipcu tulimy chłopców i dziewczynki

No ja bardzo mam nadzieje, ze oglosze cos na Swieta, bo w tym roku pierwszy raz z jego rodzina... I staram sie to wylaczyc, bo sobie nakladam presje, bez sensu!

Dzieki za propozycje tytulu nowego watku. Zapraszam reszte do pisania propozycji no i czy ktos chce prowadzic watek listopadowy? 🤓​​

💃🏼32🕺🏻30

Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 4cs

💔​ 10/25

IO

Insulina: 10,5 - cel 5
    Ferrytyna: 44 - spadek! 37 - cel 60
    Wit D: 27 - 34,3 - cel 50
    Magnez: 0,78 - 0,86 - cel 0,95

Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka
  • Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Rozumiem
    A jak się czułaś przed ?? Okresowo? Czy może zupełnie nie?

Przy pierwszej ciąży? Przed testem? Ja całą sobą widziałam, że jestem w ciąży i test to była formalność 🙈 dziwię się właśnie, że większość dziewczyn nie ma jakiś większych objawów. Ja miałam tak bolesne zagniezdzenie, że ledwo stałam na nogach. Ból podbrzusza był taki, że pamiętam, jak robiłam obiad to z bólu położyłam się w kłebek na podłodze i ryczałam. Dziwię się sobie, że ja do szpitala nie pojechałam, bo teraz bym pomyślała, że to ciąża pozamaciczna. I piersi. Bolały mnie tak bardzo, że jak chodziłam po schodach, czy jechałam samochodem płakałam z bólu, spac nie mogłam przez to. I odrzucilo mnie od papierosów. Tak paliłam wtedy, a mimo to wyszło za pierwszym razem 🙈

▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳
  • Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Basiu, nie wiem jak nutka to odczyta, ale takie mowienie "doceńcie, że już macie dziecko" jest tak samo bolesne jak pytania rodziny o ciąże. Bo jesli ktos czuje, że jest gotowy na drugie, trzecie czy czwarte dziecko to wcale nie oznacza, że pragnie go mniej niz pierwszego. Staram się o trzecie dziecko i porażki przeżywam mocniej niż starajac się o pierwsze. To nie ma żadnego znaczenia czy starasz sie krótko czy długo, o pierwsze czy szóste dziecko. To, że nie wychodzi boli tak samo mocno. Przynajmniej ja mam takie odczucia, jakby ktoś umniejszał mojemu pragnieniu. I oczywiście, uważam, że osoba która nie ma dzieci ma prawo czuć, że ta która jest już mamą ma lepiej niż ona, ale już mówienie jej o tym nie jest ok, bo może sprawić ból.
    Kochana, ja tylko nawiązałam do wypowiedzi Nutki, sama z siebie bym czegoś takiego nie sugerowała. Cytuję część wypowiedzi: " Wczoraj troche z mężem pogadałam i stwierdziliśmy, że po prostu musimy doceniać to co mamy, a nie zatracać się tylko w staraniach... Mamy przekochanego synka (...)". Nawiązałam do tego. Nic złego na myśli nie miałam i raczej sama z siebie jak wspominałam nie pisałabym tak. ❤️❤️❤️

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomówka wrote:
    Ja w poprzednim cyklu miałam owulację okolo 17dc, cykle 33 dni. Aktualnie dopiero owulacja 20/21 DC 🙆‍♀️ ale myślę że teraz się to wszystko wydłużyło przez stres.
    Z tym dupkiem to tak masz zalecone? Czy sama działasz?
    Ja to się zbieram na podstawowe badania ale ciężko, pracuje od 7-15, w tym trudno o urlop :/ w tamtej ciąży musiałam brać eutyrox i dupka, dupka tylko na początku

Na własną rękę załatwiłam receptę i biorę. Lekarz stwierdził po moim progesteronie i po endometrium, że nie muszę go zażywac. Że ta krótka faza nie przeszkadza w zajściu, jedynie jak już mogłaby przyszkadzac w utrzymaniu. Ale moim zdaniem jak zagnieżdżenie jest niekiedy nawet 10, 12 dpo to jak by ta fasolka miałam się zagnieździć jak ja 10dpo dostawałam okres. Ale w kolejnym cyklu nie bede brać. Chce odstawić i zobaczyć czy coś się zmieniło z ta faza przez tego dupka.

• Basiax Przyjaciółka

Wysłany: 20 października, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Przy pierwszej ciąży? Przed testem? Ja całą sobą widziałam, że jestem w ciąży i test to była formalność 🙈 dziwię się właśnie, że większość dziewczyn nie ma jakiś większych objawów. Ja miałam tak bolesne zagniezdzenie, że ledwo stałam na nogach. Ból podbrzusza był taki, że pamiętam, jak robiłam obiad to z bólu położyłam się w kłebek na podłodze i ryczałam. Dziwię się sobie, że ja do szpitala nie pojechałam, bo teraz bym pomyślała, że to ciąża pozamaciczna. I piersi. Bolały mnie tak bardzo, że jak chodziłam po schodach, czy jechałam samochodem płakałam z bólu, spac nie mogłam przez to. I odrzucilo mnie od papierosów. Tak paliłam wtedy, a mimo to wyszło za pierwszym razem 🙈
    Ale czy te bóle były jak okresowe tylko mocniejsze? Ja też w sumie czuje dyskomfort spory :/

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Tak, ja sama napisałam, że trochę zatraciliśmy się w tych staraniach i zapomnieliśmy doceniać tego co mamy. Że ciągle gonimy, myślimy o tym drugim, są kłótnie o to, zamiast skupić się na tym co mamy. I tak masz rację, dużo osób mi mówi, że mam cieszyć się z tego, że jest to jedno dziecko, że na drugie na pewno przyjdzie czas, ale tak jak mówisz, to boli. I to prawda, że teraz jak wiesz co to jest macierzyństwo, jak wiesz jakim pięknym czasem jest ciąża, niepowodzenia bolą jeszcze bardziej... Przynajmniej mnie. Mam tak silne pragnienie tego dziecka, duuuzo większe, niż przy pierwszym, bo to znam to uczucie, wiem, jak wtedy jest pięknie.

• Nutka15 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Ale czy te bóle były jak okresowe tylko mocniejsze? Ja też w sumie czuje dyskomfort spory :/

Nie, to było inne trochę, jak dla mnie. Okresowe, ale pomieszane z ciągnięciem, pieczeniem, no trudno mi określić. Mnie to po prostu zwalało z nóg, a ja próg bólu mam spory.

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Hej, jakie bierzecie suplementy, witaminy? Ja rozważam brać osobno cynk, selen, magnez plus wiadomo witd3 i witC. Zawsze brałam skoncentrowane suple typu pregna start itp.
    Raczej jestem za tym, aby te minerały i witaminy pobierać z pożywienia, ale przy staraniach wiadomo jak jest…
    Zależy mi na tym by utrzymać działanie tarczycy w normie :) będę to konsultowała z panią endokrynolog, ale chętnie sprawdzę jakie macie doświadczenia ;)
    Jeśli chciałabyś zadziałać na tarczycę to do tego co planujesz dorzuć sobie jod. :)

Eliora, MimiM29 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Kochana, ja tylko nawiązałam do wypowiedzi Nutki, sama z siebie bym czegoś takiego nie sugerowała. Cytuję część wypowiedzi: " Wczoraj troche z mężem pogadałam i stwierdziliśmy, że po prostu musimy doceniać to co mamy, a nie zatracać się tylko w staraniach... Mamy przekochanego synka (...)". Nawiązałam do tego. Nic złego na myśli nie miałam i raczej sama z siebie jak wspominałam nie pisałabym tak. ❤️❤️❤️
    Domyślam sie, ale dobór słow wyszedł niefortunnie. Jak też tak mówię, ze w sumie mamy 2 dzieci, że będzieny podróżowac i spełniać się, a w głebi serca czuję smutek, bo spełniać to ja się chciałam po 3 dziecku a nie zamiast.

Witynja lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja swoją ciążę wylapa bardzo szybko bo w 23 dc mogło być wtedy ok 10dpo jedyne co to strasznie bolał mnie brzuch po stronie jajnika, z którego była owulacja. Chwilę później zaczęły się nudności. Gdybym tego tak nie śledziła to bym nie uznała że to ciąża a jakieś zatrucie.

Starania od : 10.2021

HyCoSy ✅
    AMH 5.24 ng/ml

31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
    03.04 ⏸️ beta 57 🥳
    10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
    8 tydzień ciąży - 🖤
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Ounai, trzymam kciuki za wizyte!

Maalwi, 🤞🏻 Jak w pracy?

Dzisiaj juz kreska bledsza niz wczoraj, takze zobaczymy co los przyniesie, ja oczywiscie jestem turbo nakrecona 😅

Jak to w kołchozie.. bez zmian 😅 propozycji zmiany działu jeszcze nie przyjęłam zastanawiam się nadal nad tym.. a Ty jak tam w swojej pracy?

Trzymam kciuki 🍀

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,78 ✅
    Ft3: 3,13 ✅
    Ft4: 1,05 ✅
    Ferrytyna: 19,49 ❗
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Omg chyba byłam zbyt zmęczona. Tak, w obydwu ciążach tych zdrowych mnie bolały bardzo, nie dalo się ich dotknąc wręcz.

W domu mieszka się cudownie! Mamy dużo miejsca, wreszcie z kuchni się wygodnie korzysta. Ale mamy też problemy, nie dziala podłogówka w 2 łazienkach i sypialni, jeszcse sporo mebli brakuje, większość rzeczy nie jest przewieziona, ale mam wrażenie, że my mamy tego takie ilości, że do grudnia nie skończymy wozić ;)

Teraz mąż mi mówi, ze w zeszłym miesiacu tez mialam takie wielkie piersi, więc pewnie wkręciłam sobie ;)

Kurcze, córka chora, nie wiem czy uda mi się iść do tego lekarza :(

Kurcze to u mnie nic te piersi kolejny dzień.. 🙈

To nie dobrze bo na dworze coraz chłodniej, mój mąż już uruchomił piec żeby też sprawdzić czy wszystko ok póki on jest bo wczoraj wyjeżdżał

Ale mąż na szczęście zostanie 🙂

M 💁🏽‍♀️ 27 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,78 ✅
    Ft3: 3,13 ✅
    Ft4: 1,05 ✅
    Ferrytyna: 19,49 ❗
    Prolaktyna: 22,32 ❓
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
    • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼‍♂️ T
    • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Atomówka Autorytet

Wysłany: 20 października, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pogoda już mocno zimowa, u mnie o 6:10 było -3 i niestety zaczęło się skrobanie szyb. Czekam już na zmianę czasu ☺️

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Klaudia k Ekspertka

Wysłany: 20 października, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Ja nie miałam żadnych bóli jak na okres, dosłownie zero. Zresztą badałam progesteron i wyszedł mi 40, no to sobie tak to tłumaczę że przy takim progu no to tam nie ma prawa żeby coś się chciało złuszczać. Może tak to trzeba tłumaczyć właśnie, że bóle okresowe przed miesiączka ale już w ciąży pojawiają się przy niższych wartościach progesteronu, że niby ta miesiączka by chciała być ale ten progesteron jest cały czas trochę wyższy i się nie obniża, przez to coś tam się próbuje dziać, ale w konsekwencji @ nie przychodzi.

Dzisiaj idę do gin. w końcu w lux medzie udało mi się dorwać wizytę u porządniejszego lekarza niż tych którzy są dostępni cały czas. Trochę się boje, co się okaże, czy coś zobaczy… ostatnio dzwoniłam na konsultację tel. To się dowiedziałam że mam przyjść jak beta będzie powyżej 2-2,5 tys. W sb rano badałam i była 3118, wiec myślę z od tego czasu trochę jeszcze urosła…..

Eliora lubi tę wiadomość

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
    A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
    A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos
    5cs
    7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
    11.10.2025 beta: 104
    13.10.2025 beta: 522
    18.10.2025 beta: 3118
    3.11.2025 mamy 1 cm zarodka z ♥️
    preg.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ