Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaamika wrote:Plemniki potrzebują czasu na dotarcie, więc myślę, że lepiej działać przed, żeby sobie spokojnie czekały na komórkę jajową. Moim zdaniem szanse są duże

Podniosłaś mnie da duchu, dziękuję 😘 Ale nie nastawiłam się na nic bo ten cykl jest bardzo dziwny 😔
Kaaamika lubi tę wiadomość
-
Coś Ty, ja takie cienie umiałam wyłapywać, że kosmos! Rozbierałam testy do światła i do cieniaKsięgowa wrote:Jak mam byc szczera to mysle, ze po czasie, z doświadczeniem jakie mamy latwiej jest nam na sile wyszukiwać kreski, ktore często sa zwykła reakcja chemiczna. Gdybyś robila ten sam test w pierwszych staraniach to pewnie nawet nie zwróciłabys uwagi na te cienie.
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Ja zwariuje.. człowiek chciałby wiedzieć co ma robić a tu fajny cykl 47 dni i nic tylko piersi jakoś bolą okresowo. Znów mi się poprzestawiało przez krople które brałam na zapalenie nadtwardowki w oku. Ciążę wykluczam więc czekam.. zazdroszczę wam tych regularnych cykli.11.2015 - cc syn
10.2018 - ⛪🤵👰
03.2020 - aniołek/ 9tc
10.2020 - II ❤❤🤰
02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶 -
Amelia96 wrote:Czy któraś z Was miała zabieg histeroskopii i chciała by coś poopowiadac? Bo prawdopodobnie czeka mnie to w ciągu najbliższych miesięcy i wolę wiedzieć na to się nastawiac

Ja mialam w znieczuleniu okolszyjkowym, polecam. 15 minut i do domu.
Amelia96 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wow coś widać ✊🏻
Mój mąż też nie widział kreski na pozytywnym teście, a ja widziałam i na forum wszyscy widzieli - on nie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 14:57
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Amelia96 wrote:Czy któraś z Was miała zabieg histeroskopii i chciała by coś poopowiadac? Bo prawdopodobnie czeka mnie to w ciągu najbliższych miesięcy i wolę wiedzieć na to się nastawiac

Zależy jakie znieczulenie, ja miałam ogólne i nic nie czułam po. Wróciłam do domu na piechotę (trochę nieodpowiedzialnie co prawda) i tylko spałam później. Na drugi dzień jakby nigdy nic. Polecam 😁
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
To test z 2022 😅MimiM29 wrote:Wow coś widać ✊🏻
Mój mąż też nie widział kreski na pozytywnym teście, a ja widziałam i na forum wszyscy widzieli - on nie 🫣
Tak, chłopy tak mają, mówił mi coś wtedy że mam iść do okulisty 😂
Ale za dwa dni już mnie przepraszał 😅😅27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -

Ja miałam dwa razy. Raz miałam robiony w znieczuleniu miejscowym do szyjki. I tylko zastrzyk z ketonalu domięśniowy. No cóż powiem. Bolało mnie jak fix bo jeszcze mialam jajowody udrażniane dlatego przed drugą histeroskopią zapłaciłam za znieczulenie ogólne i mnie uśpili. No i nie żałuję bo się okazało że musiał mi usuwać zrosty a raczej bym tego nie przeżyła bez znieczulenia bo zabieg koniec końcem okazał się dość ciężki. Bez porównania. 3 godziny poleżałam i poszłam do domu. Po badaniu ból w sumie jak na okres i lekkie plamienia miałam. Ale to jakieś może 2, 3 dni. Ogólnie do przeżycia
-
Ja miałam dwa razy w znieczuleniu ogólnym.Amelia96 wrote:Czy któraś z Was miała zabieg histeroskopii i chciała by coś poopowiadac? Bo prawdopodobnie czeka mnie to w ciągu najbliższych miesięcy i wolę wiedzieć na to się nastawiac

Raz diagnostyczną na NFZ. Raz operacyjną prywatnie.
Starania o pierwsze od 09/2023
02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
24/09 neurosonografia - 727g 🩵
23/10 - 1193g pysia
rośnij misiu ✨🐻
kolejna wizyta: 29/10 -neurosonografia, 6/11 - III prenatalne, 8/11✨✨✨
czekam na Ciebie słoneczko ☀️
✨#rodzew2026✨

-
Aaaa 🙈nie doczytałam, ucieszyłam się jak szczerbaty na suchary 😄Atomówka wrote:To test z 2022 😅
Tak, chłopy tak mają, mówił mi coś wtedy że mam iść do okulisty 😂
Ale za dwa dni już mnie przepraszał 😅😅Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 -
Jakby bez ślubu nie można było zajść w ciążę i „zniknąć” 🤡Ananabanana wrote:U mnie w pracy też podobnie, od ślubu patrzą się na brzuch, jak się źle poczuje to pytają czy to już.. Nawet dyrektorka. Raz powiedziałam, że nie mam ochoty rozmawiać o tym w pracy i że nie mogę mieć dzieci (już w złości) na co dyrektorka, że aaa tam, wszystko się da (jakby nie rozumiała nic). Często się śmieją, że jak idę na urlop to już nie wrócę z niego itd. Toksyczna atmosfera. Przed ślubem nic takiego nie było, a po normalnie jakby im wszystkim odwaliło…
Współczuję atmosfery w pracy ☹️ -
Polubiłam przypadkowo, chciałam zacytować 😅Ounai wrote:A moze wlasnie nie celuj w owulację tylko uprawiaj sex co 2 dzień caly cykl? Ja szczerze mowiac nie do konca rpzumiem celowanie w owulacje, chyba, ze jalas para ma wybitnie niskie libido. Bo wystarczy ze owulacja wyjatkowo przyjdzie wczesniej, albo ze te plemniki sa wolniejsze i nie zdaza doplynac i pyk cykl za cyklem stracone.
U nas właśnie jest ten problem, mega niskie libido zarówno u mnie i u męża. Dodatkowo, mąż ma jedno jądro i jesteśmy w stanie uprawiać sexu codziennie czy co dwa dni, tylko właśnie co 3 jest optymalnie. Czy podczas starań wolałabym częściej? Tak. Czy możemy coś z tym zrobić? Nie bardzo
-
Ja wczoraj miałam robioną krzywą cukrzycową - gadałam glukozę i insulinę i wyniki są mocno średnie, mam IO. Podłamało mnie to mocno, dziś daję sobie taki dzień na poużalanie się nad soba, idę do dietetyczki, a za tydzień do endokrynolog z wszystkimi wynikami badań.
Oprócz tego czekam na owulację i tak jak pisałam wyżej - nie dajemy rady współżyć częściej niż co 3 dni.
Tak sobie myślę, że x lat wcześnie człowiek się bał wpadki… a tu się okazuje, że nie tak łatwo wpaść 😃🥲 -
To u mnie w pracy jakby sie dowiedzieli o ciąży to chcieliby, żebym do 9 miesiąca pracowała bo przecież "praca biurowa", "one pracowały", a robię większość sprawozdań itd ostatnio. A ja jestem osobą, która się dość mocno przejmuje wszystkim, więc chciałabym iść z początku 2 trymestru na zwolnienie i odetchnąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 17:09
-
Basiax wrote:To u mnie w pracy jakby sie dowiedzieli o ciąży to chcieliby, żebym do 9 miesiąca pracowała bo przecież "praca biurowa", "one pracowały", a robię większość sprawozdań itd ostatnio. A ja jestem osobą, która się dość mocno przejmuje wszystkim, więc chciałabym iść z początku 2 trymestru na zwolnienie i odetchnąć.
Gdybym się dowiedziała to idę od razu najprędzej jak się tylko da 😅
Witynja lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,78 ✅
Ft3: 3,13 ✅
Ft4: 1,05 ✅
Ferrytyna: 19,49 ❗
Prolaktyna: 22,32 ❓
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
• Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Dostałam sie do kolejnego etapu projektu z dofinansowaniem do otwarcia DG. Tak, ze w niedziele sikam na test, w poniedzialek tez i ide na bete
Witynja, Maalwii, stokroteczka25, Hari, Olinka1329, Kaaamika lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ja też. W 1 ciąży robiłam doktorat i odpuściłam dopiero jak mi się słabo w samochodzie za kierownicą na autostradzie zrobiło. W drugiej pracowałam jak miałam mdłości, jak wymiotowałam przed pracą i jak wymiotowałam w pracy. Planowalam odpuscic w 3 trym ale okazało się, że są zachotowania na covid u nas w firmie, to był czas kiedy ludzie umierali na covid i zaczęłam L4 na początku 2 trym i tylko dzięki temu odetchnęłam. Teraz bym się już tak nie poświęcała. Wiadomo, zależy od firmy, ale ja pracuhę w korpo i jestem tylko kolejnym headcountemMaalwii wrote:Gdybym się dowiedziała to idę od razu najprędzej jak się tylko da 😅
Maalwii lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ja też powinnam tak zrobić.. a jak na złość jestem angażowana w różne projekty na 2026 rokMaalwii wrote:Gdybym się dowiedziała to idę od razu najprędzej jak się tylko da 😅
a nie chce mówić o planach. Tylko 2 osoby zaufane wiedzą,.ale boje się mówić przełożonej albo innym w pracy, bo jeśli nie wyjdzie to co? Chociaż kiedyś sugerowałam, że "swoje lata mam, różnie może być", ale nikt tego nie zrozumiał. Nie połączyli kropek. Boję się, że jak powiem później to bedzie pytanie, a raczej zarzut, czemu nie mówiłam wcześniej o planach wprost, że projekty, że mnie wybrali.. a jak powiem to też sie obawiam, że byłoby, że teraz jest teraz i na ten moment w ciąży nie jestem. Czyli "nie dogodzi". Albo jak zajdę w ciążę i powiem "zbyt późno ", to będzie afera, że mogłam przygotować ich na to. Ale ostatnio czekałam do 8 tyg, do tego usg i nie doczekałam. To chociaż nie musiałam sie tłumaczyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 17:38