Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️Allthatnats wrote:Staramy się od sierpnia tamtego roku. Ja zawsze chciałam być młodą mamą. Może ze względu na relacje z moją mamą, która jest najszczerszą przyjaźnią, a miała mnie w wieku 19 lat. Prowadzę też hobbystycznie zajęcia, ponieważ jestem animatorką (na codzień pracuję w korpo w HR, więc miłe oderwanie od rzeczywistości). Zawsze zajmowałam się dziećmi w rodzinie, teraz wśród znajomych, a niestety sama tych dwóch kresek doczekać się nie mogę… zaczęłabym starania pewnie wcześniej, ale to był jedyny moment w życiu kiedy postawiłam pracę powyżej swoich marzeń jak i zdrowia. Zawsze pocieszam się tym, że na otarcie łez jestem chociaż mamą psią 😂
Allthatnats lubi tę wiadomość
-
Anett9300 wrote:No ale owulacja była raczej wczoraj więc dobrze by było chyba wczoraj jeszcze zadziałać tak mi się wydaje chyba nie?😞
Plemniki potrzebują czasu na dotarcie, więc myślę, że lepiej działać przed, żeby sobie spokojnie czekały na komórkę jajową. Moim zdaniem szanse są duże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 13:00
Kitkat, MimiM29 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dośc mocną kreskę na facelle w 7dpo w poprzedbim cyklu, ładnie widoczna na aparacie, ale... była po czasie.Basiax wrote:A czy wyłapał aparat ten cień? U mnie nie. Ale na żywo jest widoczny troche.. ale mnie raz oszukał ten test. Był cień, a @ przyszedł planowo. Chyba, że coś się na chwilkę zadziało, a potem jednak niestety... jak byłam w ciąży biochemicznej to ten test też pokazał mi cień, ale aparat go wyłapał. Co prawda robiłam później bo 4 dni przed planowaną @. I potem ta kreska ciemniała.. a tez często miałam z nich biel vizira. Ale na forum innym czytałam posty, że dziewczyny widziały na tych facelle mocniejsze kreski, a ciąży nie było.
Wister ja w cp wlasnie zaszlam z seksu codziennie w okresie okołoowulacyjnymSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Haha no my z mężem tez czasem mamy takie wielodniowe strike'i ale otarcia nas zatrzymują 😄 nawet jak używamy lubrykantówHelenka22 wrote:Ja sobie nie wyobrażam seksu codziennie. Jedynie co mi z takich sytucjach wychodzi to grzybica po otarciach. Więc nawet nie wchodzi w gre poświęcenie w czasie dni płodnych żeby wtedy przed 5 dni współżyć.
-
Z tych kresek po czasie tez czasem wychodziły zdrowe ciąże, ale nie ma zasady właśnie bo sam producent mówi, że po czasie jest jest nieważny. A ja sprawdzam i na 2 dzień testy..🫢Ounai wrote:Ja miałam dośc mocną kreskę na facelle w 7dpo w poprzedbim cyklu, ładnie widoczna na aparacie, ale... była po czasie.
Wister ja w cp wlasnie zaszlam z seksu codziennie w okresie okołoowulacyjnym -
Kaaamika wrote:Nie na temat, ale czy twój nick związany jest z praca zawodową?
Tak.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja nie wiem skąd się to bierze. Bo jak się starałam o 1 dziecko to nigdy, przenigdy przez 11 cykli nie miałam kreski po czasie. A teraz co chwilę. Jeszcze się zastanawiałam czy może było tak, że to były rzeczywiście jakies biochemy? Ale tego - jak mawia mój ginekolog na nfz - już się nie dowiemySYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Czy za tydzień to wątpię, bo twoja faza lutealna musiałaby mieć 7 dni. Dostaniesz go wtedy co zwykle: licząc od dnia owulacji do miesiączki. Czyli jeśli zawsze to było 12 dni to teraz też tak będzie.Anett9300 wrote:No jutro nie ale pewnie za jakiś tydzień 😔walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

-
Ja się dziś wzięłam ostro za kuchnię i w końcu zamontowałam moje wkłady ambialine z bluma. Ale jeszcze grube setki złotych żeby te szuflady wyglądały jak marzenie perfekcyjnej Pani domu
natomiast nie cisnę, bo czekam, żeby sobie na spokojnie zaplanować co tam chcę mieć i wtedy sobie dokupię pozostałe. I tak uważam, że jak na ten etap wykończeniówki mamy już świetnie zrobione wszystko
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ounai wrote:Ja nie wiem skąd się to bierze. Bo jak się starałam o 1 dziecko to nigdy, przenigdy przez 11 cykli nie miałam kreski po czasie. A teraz co chwilę. Jeszcze się zastanawiałam czy może było tak, że to były rzeczywiście jakies biochemy? Ale tego - jak mawia mój ginekolog na nfz - już się nie dowiemy
Jak mam byc szczera to mysle, ze po czasie, z doświadczeniem jakie mamy latwiej jest nam na sile wyszukiwać kreski, ktore często sa zwykła reakcja chemiczna. Gdybyś robila ten sam test w pierwszych staraniach to pewnie nawet nie zwróciłabys uwagi na te cienie.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Może faktycznie biochem. Może tamten test mnie nie oszukał, tylko wykrył bardzo niskie stężenie bety.. ale tak. Tego nie dowiemy się.Ounai wrote:Ja nie wiem skąd się to bierze. Bo jak się starałam o 1 dziecko to nigdy, przenigdy przez 11 cykli nie miałam kreski po czasie. A teraz co chwilę. Jeszcze się zastanawiałam czy może było tak, że to były rzeczywiście jakies biochemy? Ale tego - jak mawia mój ginekolog na nfz - już się nie dowiemy
-
Kaaamika wrote:A prowadzisz może pełne księgi?
Napisz na priv 😉
Kaaamika lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Basiax wrote:A czy wyłapał aparat ten cień? U mnie nie. Ale na żywo jest widoczny troche.. ale mnie raz oszukał ten test. Był cień, a @ przyszedł planowo. Chyba, że coś się na chwilkę zadziało, a potem jednak niestety... jak byłam w ciąży biochemicznej to ten test też pokazał mi cień, ale aparat go wyłapał. Co prawda robiłam później bo 4 dni przed planowaną @. I potem ta kreska ciemniała.. a tez często miałam z nich biel vizira. Ale na forum innym czytałam posty, że dziewczyny widziały na tych facelle mocniejsze kreski, a ciąży nie było.

O tak wyłapał ☺️
Ale mój mąż nie widział nic na żywo 😅 myślał że zwariowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 13:53
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
siesiepy wrote:Czy za tydzień to wątpię, bo twoja faza lutealna musiałaby mieć 7 dni. Dostaniesz go wtedy co zwykle: licząc od dnia owulacji do miesiączki. Czyli jeśli zawsze to było 12 dni to teraz też tak będzie.
Tak. Wiem wiem. Zobaczymy. To byłby wyjątkowo dluuugi cykl 🙄 -
Czy któraś z Was miała zabieg histeroskopii i chciała by coś poopowiadac? Bo prawdopodobnie czeka mnie to w ciągu najbliższych miesięcy i wolę wiedzieć na to się nastawiac
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜