Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    No właśnie, ja też myślałam, że to nie jest możliwe, trochę leczenie na zasadzie że musi się udać a trochę, że to mało prawdopodobne. Jak dostaliśmy telefon to chciałam całemu światu powiedzieć. Na ten moment wiedział tylko mój mąż, ja i moja przyjaciółka, która mocno mnie wspiera. No i dobrze się stało. Trzeba na przyszłość tego głosu rozsądku posłuchać (głównie mówię o swojej głowie, która już szukała ciążowych ciuchów i planowała kolory w pokoiku dziecka....)

To mamy trochę szczęścia w tym nieszczęściu :) przeważnie najgorszy jest I Trymestr, więc jak się kiedyś w koncu uda to powiemy w okolicach początku II Trymestru, by uniknąć takich niespodzianek.

Jak się czujesz? Jest coś lepiej? 🙂

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
    FSH 9,6➡️9,9❌

Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
    Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

1. InVitro 02.2022(pISCI, fertile chip, msome)
    ➡️8 pobranych, 3 dojrzałe, 2 zapłodnione, brak ❄
    ➡️10.03.22 ET blastka 4AB ❌😥

➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ovulastan, gonapeptyl, menopur 300, miovelia nac, Q10, orgalutran, ovitrelle
    ➡️5 pobranych, 5 dojrzałych, 5 zapłonionych, mamy ❄❄❄❄🤩
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    To tutaj mamy podobne myślenie 😀 poza tym jak samopoczucie? Jest oki? Ja jestem jakaś dziwnie spokojna i optymistyczna (!?) Już mi na głowę chyba siadło 🤯🤪
    To dobrze 👍 musisz być pozytywnie nastawiona 😀.Samopoczucie okej tylko dzisiaj znowu dosyć mocno głowa boli.Kurcze taka piękna pogoda a ja zaraz do pracy wychodzę 😞.Dzisiaj o 7:00 miałam jazdy.Jeszcze cztery spotkania i egzamin wewnętrzny no i w Wordzie 😱😱 ogólnie bardzo dobrze mi idzie.Ale jak przyjdzie co do czego to może być klapa 😂😆.

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    To mamy trochę szczęścia w tym nieszczęściu :) przeważnie najgorszy jest I Trymestr, więc jak się kiedyś w koncu uda to powiemy w okolicach początku II Trymestru, by uniknąć takich niespodzianek.

Jak się czujesz? Jest coś lepiej? 🙂

Dziękuję, jest lepiej. Na pewno się uspokoiłam. Nie będę chyba umiała tego dobrze określić ale po tej pierwszej pozytywnej wiadomości czułam oczywiście niedowierzanie, ogromną radość ale również ogromny niepokój. Moja lekarz mnie najpierw uspokajała, że przecież jest dobrze, książkowo itd. A we mnie ten lęk narastał. Drugi telefon od niej to tylko informacja, ze progesteron nie rośnie tak mocno jak powinien ale betaHCG super więc bez powodów do niepokoju. A ja czułam jak mi w gardle rośnie jeszcze większa gula strachu. No i trzeci telefon - wszystko spada, obumiera, koniec tematu. Myślę, że to jak bardzo emocjonalnie zareagowałam to też pokłosie tej komunikacji. Mam duży żal do lekarki bo zajmuje się niepłodnością, wie że to są ludzkie marzenia, życie... Już wolałabym żeby mi powiedziała na początku, że ok jest test pozytywny ale do radości to jeszcze droga daleka, trzeba ostrożnie itd.

na tyle na ile to możliwe jakoś to w głowie przerobiłam, idziemy dalej. Dzisiaj już wstałam normalnie z łóżka i nawet robię obiad, także można powiedzieć, że jest postęp.

We mnie tez jakiś spokój się pojawił, nie wiem na ile wynika on z tego że mocno wierzę, że się uda a na ile ze zrozumienia faktu, że nie udało się i czekamy aż sprawa się rozwiąże sama i będzie można działać dalej.

A u Ciebie okna pomyte? :D

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Keglemegle Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Jeszcze cztery spotkania i egzamin wewnętrzny no i w Wordzie 😱😱 ogólnie bardzo dobrze mi idzie.Ale jak przyjdzie co do czego to może być klapa 😂😆.

o to mocno trzymam kciuki! ja się chyba bardziej stresowałam prawkiem niż maturą, no ale egzamin do zdania :) Chociaż początek miałam trudny bo na placyku musiałam powtarzać jazdę po łuku do tyłu i byłam ciężko przekonana, że to uwalę. Tymczasem wyjechaliśmy na miasto i instruktor był życzliwy i jakoś poszło :D
    U mnie co prawda za drugim razem ale udało się.

Teraz mój mąż zdaje prawko, bo jakoś nigdy wcześniej nie miał czasu aby to ogarnąć a w Berlinie gdzie mieszkamy praktycznie nie ruszamy auta z miejsca, więc trzymam kciuki za Was oboje :D

preg.png
    ...

2021 - rozpoczęcie starań

2022.03 - IUI ❌
    2022.04 - IUI ✅
    beta 4 tydzień: 110
    beta po kolejnych 4 dniach: 88
    ciąża biochem.

08.2022 - punkcja, 12 komórek pobranych.
    6 zapłodnionych -> ❄️❄️❄️
    6 zamrożonych

08.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

10.2022 - druga punkcja (z COVID), 5 pobranych
    4 zapłodnione -> ❄️
    10.2022 - transfer ❄️
    Test ciążowy - ❌

11.2022 - trzecia punkcja, 8 pobranych
    6 zapłodnionych -> ❄️
    11.2022 - transfer ❄️

24.11 - betaHCG -> 103
    28.11 - betaHCG -> 780
    19.12 - pierwsze USG -> jest serduszko :)

👩🏻
    40 lat
    👨🏼
    39 lat (kiepskie parametry nasienia)
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    o to mocno trzymam kciuki! ja się chyba bardziej stresowałam prawkiem niż maturą, no ale egzamin do zdania :) Chociaż początek miałam trudny bo na placyku musiałam powtarzać jazdę po łuku do tyłu i byłam ciężko przekonana, że to uwalę. Tymczasem wyjechaliśmy na miasto i instruktor był życzliwy i jakoś poszło :D
    U mnie co prawda za drugim razem ale udało się.

Teraz mój mąż zdaje prawko, bo jakoś nigdy wcześniej nie miał czasu aby to ogarnąć a w Berlinie gdzie mieszkamy praktycznie nie ruszamy auta z miejsca, więc trzymam kciuki za Was oboje :D
    Dziękuję 🥰
    Kurde mam jeszcze jeden problem.
    Od Soboty mam dziwny smak w ustach i węch.Za cholerę nie umiem się tego pozbyć.Dzwoniłam do lekarki i kazała mi zrobić test na Covid..mówię że nie mam objawów na Covid bo czuję wszystkie smaki i zapachy ale kazała to zrobiłam negatywny (inaczej mnie nie przyjdzie)mam jeszcze zrobić test ciążowy ale gadam babce że mam okres i jest to niemożliwe!!Tym już mnie zdenerwowała ..mam przyjść jutro do lekarza i wynikami testów 😂

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    To dobrze 👍 musisz być pozytywnie nastawiona 😀.Samopoczucie okej tylko dzisiaj znowu dosyć mocno głowa boli.Kurcze taka piękna pogoda a ja zaraz do pracy wychodzę 😞.Dzisiaj o 7:00 miałam jazdy.Jeszcze cztery spotkania i egzamin wewnętrzny no i w Wordzie 😱😱 ogólnie bardzo dobrze mi idzie.Ale jak przyjdzie co do czego to może być klapa 😂😆.
    Robotę też robi aschwaganda i melisa pita w hurtowych ilościach od zwyklej po smakowe ☕

Głowa też może Cię boleć od zmiany pogody? Masz z tym problem? U nas zaczęło wiać od rana, więc jakaś zmiana się szykuje 😏

Ja pamiętam swoje przeboje z prawem jazdy 🙈 po 4 niezdanym egzaminie powiedziałam "pier#$& nie robie, na ch%&$ mi to!" Dobrze, że mnie rodzice zmusili bo to po 18tce było, bo za 5 razem zdałam. A jakbym go nie miała to bym pluła sobie w brode, a tak jestem panią szos 🚗🚀.

Trzymam kciuki za pomyślny egzamin, świetna sprawa być niezależnym transportowo :)

Edith 19 lubi tę wiadomość

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
    Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keglemegle wrote:
    Dziękuję, jest lepiej. Na pewno się uspokoiłam. Nie będę chyba umiała tego dobrze określić ale po tej pierwszej pozytywnej wiadomości czułam oczywiście niedowierzanie, ogromną radość ale również ogromny niepokój. Moja lekarz mnie najpierw uspokajała, że przecież jest dobrze, książkowo itd. A we mnie ten lęk narastał. Drugi telefon od niej to tylko informacja, ze progesteron nie rośnie tak mocno jak powinien ale betaHCG super więc bez powodów do niepokoju. A ja czułam jak mi w gardle rośnie jeszcze większa gula strachu. No i trzeci telefon - wszystko spada, obumiera, koniec tematu. Myślę, że to jak bardzo emocjonalnie zareagowałam to też pokłosie tej komunikacji. Mam duży żal do lekarki bo zajmuje się niepłodnością, wie że to są ludzkie marzenia, życie... Już wolałabym żeby mi powiedziała na początku, że ok jest test pozytywny ale do radości to jeszcze droga daleka, trzeba ostrożnie itd.

na tyle na ile to możliwe jakoś to w głowie przerobiłam, idziemy dalej. Dzisiaj już wstałam normalnie z łóżka i nawet robię obiad, także można powiedzieć, że jest postęp.

We mnie tez jakiś spokój się pojawił, nie wiem na ile wynika on z tego że mocno wierzę, że się uda a na ile ze zrozumienia faktu, że nie udało się i czekamy aż sprawa się rozwiąże sama i będzie można działać dalej.

A u Ciebie okna pomyte? :D

Najważniejsze, że powolutku wracasz do siebie 😊 obiad napewno był pyszny 😀
    Być może miałaś też pecha, co do lekarki, a może faktycznie bariera językowa. 🤷‍♀️ albo (chociaż kobiety nie znam), może mieć jakiś uraz do auslander'ów?
    Bo różnych ludzi spotykałam, a raczej bardziej mój mąż (jedni lubili Polaków, a bywali tacy co nami "gardzili"), ale to chyba w każdej nacji tak jest 🙂

7lat mieszkaliśmy w Monachium.

Moja gin z kliniki od początku po moim pozytywnym teście, była "zdrowo sceptyczna" na tą ciążę i mówiła, że narazie jest młodziutka i wszystko się może zdarzyć, nie było hurra-optymizmu.

Wszystko się ułoży, zobaczysz 😊 ktoś tam z góry ma na nas plan i w nosie ma to co my sobie planujemy 👍

Edit: z oknami mi słabo poszło, umyłam 4szt a zostało mi jeszcze 12 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 15:09

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Dziękuję 🥰
    Kurde mam jeszcze jeden problem.
    Od Soboty mam dziwny smak w ustach i węch.Za cholerę nie umiem się tego pozbyć.Dzwoniłam do lekarki i kazała mi zrobić test na Covid..mówię że nie mam objawów na Covid bo czuję wszystkie smaki i zapachy ale kazała to zrobiłam negatywny (inaczej mnie nie przyjdzie)mam jeszcze zrobić test ciążowy ale gadam babce że mam okres i jest to niemożliwe!!Tym już mnie zdenerwowała ..mam przyjść jutro do lekarza i wynikami testów 😂
    Ciekawa przypadłość 😳 oby to nic poważnego było. 🤞

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję dam jutro znać co mi na to powiedziała

Moniaa88 lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    Cheers Nielubiekawy 🥂
    wracamy do żywych ☺️ mąż mnie wspiera więc jest dobrze, było mu trochę smutno, ale mówił, że następnym razem się uda.

Po ivf każdy organizm reaguje inaczej, fajnie by było jakbyś miała jakiś podgląd po nieudanym transferze. Chyba, że owulka była, tylko jej nie odczulaś? Ja nigdy nie wiem kiedy to jest, celuje w początek cyklu z ❤. W moim przypadku po punkcji po pierwszej małpie została torbiel krwotoczna taka na 24mm, po drugiej była dalej na 15mm i dostałam na nią primolut, by się zdążyła wchłonąć przed stymulacją. Ale owulacje o dziwo przy moim AMH były od razu i o czasie.

Przez tony suplementów okres mi się skrócił z 28-29dni na 26-27dni 🤷‍♀️

Będzie kiedyś dla nas dobrze 😊 🍀

Nie robię przeglądów. Postanowiłam, ze do września nie odwiedzam ginekologa. Muszę się zając czymś innym teraz. Plecy udaje mi się już ładnie wyprowadzić z trądziku, dzisiaj byłam na depilacji nóg bo upały a tu krzaki. Kwestie prokreacji olewam na 2-3 miesiące. Nawet suple odstawiłam.

Kimbra 🚗🚙🏎 🍀🍀🍀

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy wrote:
    Nie robię przeglądów. Postanowiłam, ze do września nie odwiedzam ginekologa. Muszę się zając czymś innym teraz. Plecy udaje mi się już ładnie wyprowadzić z trądziku, dzisiaj byłam na depilacji nóg bo upały a tu krzaki. Kwestie prokreacji olewam na 2-3 miesiące. Nawet suple odstawiłam.

Kimbra 🚗🚙🏎 🍀🍀🍀
    To owocnego psychicznego odpoczynku 😊 fajnie, że skupiłaś się teraz na sobie ☺️

Ja chyba mam duży problem.... dostałam wyniki 4bety, bo robilam dla ginki i po 2 dniach z 227,1 wzrosła do 232,5, czyli praktycznie stoi w miejscu.

Z tego co czytałam to prog poniżej 5, wskazuje na ciąże ektopową, a ja miałam 4,5 przed użyciem cyclogestu.

To jestem w czarnej dupie. Pierwsza w życiu ciąża, a na dodatek pozamaciczna 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 17:33

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    To owocnego psychicznego odpoczynku 😊 fajnie, że skupiłaś się teraz na sobie ☺️

Ja chyba mam duży problem.... dostałam wyniki 4bety, bo robilam dla ginki i po 2 dniach z 227,1 wzrosła do 232,5, czyli praktycznie stoi w miejscu.

Z tego co czytałam to prog poniżej 5, wskazuje na ciąże ektopową, a ja miałam 4,5 przed użyciem cyclogestu.

To jestem w czarnej dupie. Pierwsza w życiu ciąża, a na dodatek pozamaciczna 😭
    O matko, kochana jak najszybciej do pożądanego lekarza żeby nie było za późno tak jak u mnie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 18:09

👩‍💼 29 lat
    10/2021 💔 cp i usunięty prawy jajowód
    🧔 35 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    17.03.2022 punkcja - 7 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    I 09.04.2022 transfer blastki 4.1.1 🍀
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    01.01.2023 12:00 Łucja 58cm 4240g❤️
    age.png

II 30.01.2024 transfer blastki 4.1.1 🍀
    9dpt - beta <0,20 odstawienie leków ☹️

🍀04/2024 START II IVF
    17.04.2024 punkcja - 11 dojrzałych -> 6 do zapłodnienia (wymogi) -> mamy ❄️❄️
    Hiperstymulacja -> transfer odroczony
    III 07.08.2024 transfer blastki 4.1.2 🍀
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny z Wami w 1 dc 😒 dzisiaj zrobiłam badania, było ich z 7. Z Gamety dr dal takie wytyczne, niestety 400 zł ubyło z kieszeni... za tydzień jadę do kliniki, zobaczymy co powiedzą.

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    O matko, kochana jak najszybciej do pożądanego lekarza żeby nie było za późno tak jak u mnie!!
    Clasiia trzymaj kciuki, idę jutro do gin z kliniki na 8,30, może uda jej się zlokalizować tego urwisa ☹

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    Clasiia trzymaj kciuki, idę jutro do gin z kliniki na 8,30, może uda jej się zlokalizować tego urwisa ☹
    Trzymam kciuki i czekam na wiadomość! 🍀

👩‍💼 29 lat
    🧔 35 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    age.png

🍀04/2024 START II IVF
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    preg.png
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Trzymam kciuki i czekam na wiadomość! 🍀
    Gin mnie wyoglądała na USG,.BHCG było za małe, by można było cokolwiek zobaczyć. Po obrazie endometrium i ciałku żółtym, jest skłonna do stwierdzenia, że to była na szczęście ciąża wewnątrzmaciczna, ale biochemiczna. Ale z racji, że beta tylko we krwi wychodziła, to jest potencjalna szansa na cp, ale niewielka, mamy się obserwować. Mam czekać na krawienie po odstawieniu leków (gdzieś na weekend), potem zbadać betę w pon i w zależności od tego co tam wyjdzie, to ewentualne USG we wtorek. Ale jak coś by mi nadzwyczajnego miało dolegać, to mam dać jej znać.

Także na 95% ufff

Begonka lubi tę wiadomość

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Clasiia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia oby to faktycznie nie było to, tylko dlaczego ta beta rośnie 😕

Helcia oj znam ten ból, nigdy bym nie pomyślała że badania mogą tyle kosztować

Helcia lubi tę wiadomość

👩‍💼 29 lat
    🧔 35 lat
    Wszystko ok

🍀02/2022 START IVF
    10dpt - beta 486
    14dpt - beta 3286
    age.png

🍀04/2024 START II IVF
    10dpt - beta 130
    12dpt - beta 284
    preg.png
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem właśnie tych minimalnych wzrostów, może jak odetnie się zarodkowi progesteron, to beta spadnie w końcu 🤷‍♀️.

Helcia, to przygotowujecie się do IUI? Te badania to drogie są ☹ może w pojedynkę nie jest to jakaś duża kwota, ale jak się robi pakiet to cena rośnie...
    A jeszcze część z nich krótko ważna.

Męża zalecili sprawdzić? Bo widze po stopce, że ma wyniki b.dobre 😊 te ppdstawowe, czy robiliście jeszcze jakieś extra typu fragmentacja, HBA, mioxsys?

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    FSH 9,6➡️9,9❌

Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clasiia wrote:
    Monia oby to faktycznie nie było to, tylko dlaczego ta beta rośnie 😕

Helcia oj znam ten ból, nigdy bym nie pomyślała że badania mogą tyle kosztować

Mi się wydaje ze to moze być kwestia marginesu błędu pomiaru. Cały czas koło 200 trzyma.

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    Nie rozumiem właśnie tych minimalnych wzrostów, może jak odetnie się zarodkowi progesteron, to beta spadnie w końcu 🤷‍♀️.

Helcia, to przygotowujecie się do IUI? Te badania to drogie są ☹ może w pojedynkę nie jest to jakaś duża kwota, ale jak się robi pakiet to cena rośnie...
    A jeszcze część z nich krótko ważna.

Męża zalecili sprawdzić? Bo widze po stopce, że ma wyniki b.dobre 😊 te ppdstawowe, czy robiliście jeszcze jakieś extra typu fragmentacja, HBA, mioxsys?
    Najprawdopodobniej w kolejnym cyklu będziemy chcieli spróbować iui. Jesteśmy zdecydowani i zdeterminowani. Na szczęście mój mąż też chcę spróbować wszelkich możliwych sposobności.

Na razie zrobiłam estradiol, LH, FSH, testosteron, prolaktyna, FT4, TSH i AMH. Za to wyszło mi 400 zł.

Mąż zrobił badania ogólne nasienia z oceną morfologii plemników SCA. Nie znam się na tym, więc ciężko mi dokładnie powiedzieć co to. Ale były to badania poszerzone. Dr w Gamecie stwierdził, że na razie nie zleca mu innych badań, bo ma dobre wyniki.

Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
    Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
    Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
    Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
    Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
    Wrzesień 2022r. polip
    Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
    ♥♥♥
    Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
    29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
    sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
    wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
    październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
    październik: 36+1tc 3008g maluszka

Przed ciążą:
    Ona: badania ok
    On: badania ok
    badania nasienia: wyniki bardzo dobre
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ