Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam cienkie endo po CLO. A dziś 12mm!!!! Jednak wino i migdały działają! Nic mi z endo jak cykl bez owulacyjny, ale chociaż taka dobra nowina 😂
Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy pisałam parę postów wyżej Wszystko fajnie. Czuję spokój ducha, że wiem że będą mnie badać
Sleepy jak IUI??????????
zOsla88 :* :* :*Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:To super, spokój jest najważniejszy (chociaż wszystkie wiemy, że proste to nie jest). To czekamy z Tobą na wizytę! ✊
Ja już po, dziwne lekko nie przyjemne uczucie. Kontrola w czwartek żeby sprawdzić czy napewno pękły. ✊Sleepy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Kaś28 wrote:Imuno czyli jakie badania?
Immunofenotyp, cytokiny czyli test CBA, genotylowanie Kir, aktywnosc komorek nk.
I z wynikami do immunologa albo dobrego gina jak sie zna.. 😊33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
ŁAsica wrote:Takie podstawowe to przeciwciala rozne np ANA, ASA, AZPA, AOA, przeciw kardiolipinie, glikoproteinie,
Immunofenotyp, cytokiny czyli test CBA, genotylowanie Kir, aktywnosc komorek nk.
I z wynikami do immunologa albo dobrego gina jak sie zna.. 😊
O ja pierdziu...
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Powodzenia z inseminacja😘😘😘
Mam wizytę 28 albo 29.06 to pogadam z lekarzemSleepy, ŁAsica lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Dziewczyny, dziękuję za dopisanie do listy, tak nadal tu jestem :*
Podczytuje, ale też rzadziej pisałam bo mam wahania nastrojów w związku z niepowodzeniami. Ale chcę Wam podziękować bo dzięki waszemu zapałowi sporo ostatnio przerzucam internetu i postanowiłam porobić w tym MSC badania hormonalne. I z papierem pójść do gin, jak nic mi nie zapisze to zmieniam lekarza:) już dosyć się naczekalam W ten piątek zrobię ten progesteron, a potem od razu po miesiaczce kilka pozostałych. Zastanawiam się bo już prolaktynę badałam 3 x w różnych cyklach i raz miałam lekko ponad normę ale powtórne były ok i nikt mi nie dał bromergonu. Czy warto mimo to zrobić prolaktynę z obciążeniem? -
Postanowiłam zacząć działać - to też dzięki Wam. Nadziei nie mam jakiś dużych , staż podobny do waszego - po ślubie już leci 4 rok, starania - oficjalnie 03.2018 - ale wcześniej też mogłoby się zdarzyć. Ale ponad rok straciłam na polipy - i wczoraj byłam wkurzona - bo jeśli raz się udało i po histerpskopie i 3 MSC z duphastonem raz w życiu byłam w ciąży to czemu teraz nie mogę pójść ta sama ścieżka ? Dlatego postanowiłam działać, porobić badania hormonów - choć kilka już dawno badałam kilka razy - mam Hashimoto i mam wyregulowane TSH już od dłuższego czasu. po hormonach wizyta gin, jak nic nie da to klinika lub gin typowo od niepłodności. A podobno po łyżeczkowaniu zachodzi się szybciej , ale widzę że nie ja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Nadzieja20 🌞 nie trać nadziei jeżeli czujesz że Twoj gin nie jest w stanie Ci pomóc nie czekaj tylko zapisz sie do kliniki dziewczyny z forum doradza do jakiego lekarza warto pojsc
Kaś28 tych badań jest masa ale wszystko da sie pogodzić
Dziewczyny cwiczenia pomagajace w zajsciu. Robimy?? 🌞😊
1. Ćwiczenia sprzyjające zajściu w ciążę: krążenia bioder
Stajemy w lekkim rozkroku i opieramy dłonie na biodrach. Wprawiamy je w ruch kołyszący okrężny. Możemy delikatnie się bujać lub kreślić biodrami ósemki. Ćwiczenie ma za zadanie rozluźnić i otworzyć miednicę, a tym samym przygotować ją na przyjęcie zarodka.
2. Ćwiczenia sprzyjające zajściu w ciążę: podciąganie i rozluźnianie miednicy
Pozostajemy w pozycji rozkrocznej, nadal trzymamy ręce na biodrach i wykonujemy cykl ruchów tył-przód. W trakcie wykonywania ruchów staramy się napinać mięśnie dna macicy, mięśnie pośladków i mięśnie brzucha, by uczynić ćwiczenie bardziej efektywnym. Podczas ruchu do przodu dodatkowo staramy się kierować spojenie łonowe ku górze.
3. Ćwiczenia sprzyjające zajściu w ciążę: otwieranie miednicy
Kładziemy się na macie na podłodze. Pod głowę wsuwamy coś miękkiego np. wałek. Biorąc wdech, uginamy nogę w kolanie i przyciągamy do siebie a następnie odwodzimy na zewnątrz (na bok), otwierając w ten sposób miednicę. Wraz z wydechem noga wraca do pierwotnego ułożenia. Następnie zmieniamy nogę na przeciwną i wykonujemy to samo ćwiczenie, odchylając nogę w drugą stronę. W kolejnym cyklu ćwiczenia można dodać do tego ruch rąk. W trakcie ruchu nogą, obie ręce wyprostowane zataczają kręgi – unosimy je nad głowę i opuszczamy jednocześnie „otwierając” ramiona na zewnątrz. W ten sposób dotleniamy komórki rozrodcze w macicy.
4. Ćwiczenia sprzyjające zajściu w ciążę: trójkąt
Leżymy na podłodze. Łączymy ze sobą podeszwy stóp, otwierając szeroko kolana na zewnątrz. Ręce układamy w dole brzucha, między pępkiem a spojeniem łonowym. W tej pozycji staramy się koncentrować na oddechu. Rozluźniamy miednicę i staramy się kierować naszą uwagę na to miejsce, spokojnie i miarowo oddychając.
Oraz na przemian jeden dzien te u góry nastepny te na dole
https://plodnosc.pl/zwieksz-swoje-szanse-na-ciaze-zestaw-5-cwiczen-do-wykonania-w-domu/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 19:59
Turkusowa90, ŁAsica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy to bedzie ekscytujacy tydzien co do pogody my jedziemy w Bieszczady nawet jak bedzie lalo musze wziasc jakies karty moze pozycze jakas planszówke od siostrzenicy jestem na etapie pakowania zaczelam od robienia paznokci
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 09:17
-
nick nieaktualny