Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Nuch, nie dziękuję :*
    Ja wam powiem, ze jestem na forum z 1.5 roku i dalej nie ogarniam co i jak hehe

Szamanka, a nie da się teściowej ładnie wytłumaczyć, że jeden raz macie ochotę być w sylwestra sami?
    Da się :) już nie raz odmawialiśmy, ale stawia nas w nieprzyjemnnej sytuacji bo później jest smutna 😆

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Dziewczyny a Wy jakie macie plany na sylwestra?

My co roku spędzaliśmy Sylwestra w Zakopanem w karczmie Holny (polecam bo gra tam mój zespół muzyczny z wesela -Ogórki😁😁😜). Wyjezdzalismy na 3-5 dni i było super. Narty, kuligi, grzance. A w tym roku kompletnie się nie zorganizowaliśmy, ekipa się pokruszyła więc raczej #sylwester z TVP w tym roku :/ :/

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Nie dziękuję Iskieroko! 😚
    I znów w Święta życzenia, o szybkie doczekanie się wnuków, co?

U nas są tylko życzenia żebyśmy się doczekali jak najszybciej dziecka bo wszyscy wiedzą o naszym problemie ale po prostu przykro mi że co roku tak to wygląda 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Da się :) już nie raz odmawialiśmy, ale stawia nas w nieprzyjemnnej sytuacji bo później jest smutna 😆
    Ech, najgorsze jest potem mieć wyrzuty sumienia :p

szamanka91 lubi tę wiadomość

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    U mnie owu zazwyczaj 13/14dc cykle 26-28 dniowe.

Co do sylwestra to nie mamy planów zapewne w domu z polsatem 😂

Pastelova hsg prywatnie czy na NFZ? Co do powiadomień to faktycznie mogłoby być tak jak na Vinted że przed nickiem wstawia się @ i wtedy powiadomienie do danej osoby idzie że ktoś o nie wspomniał na forum. Byłoby łatwiej 🙂 Pamiętam jak jeszcze na ovu było darmowe prowadzenie wykresu i to wszystko a teraz ceny że masakra

Zdecydowanie prywatnie w Gyncentrum więc pewnie wyślą mnie do Katowic.
    Forum super, typowo dla nas, ale ma niedociągnięcia niestety. Właśnie widziałam te ceny za wykres i zastanawialam się czy warto skoro w zeszycie też można prowadzić 😁😁😁

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa a ty co masz w planach na sylwka?

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Sleepy niech 13 będzie dla Ciebie szczęśliwa 🍀

Ja mam monit jutro, zobaczymy czy coś tam rośnie 😉

Dziewczyny zawsze można napisać co byśmy chciały zmienic by ulepszyć forum i może wezmą to pod uwagę 🙂

Ja świat nie lubię odkąd wszyscy są z dziećmi a my ciągle sami 😔

Święta to specyficzny czas. Wszystko przeżywa się wtedy intensywniej i myślę że nasza sytuacje też, ale ja mimo wszystko kocham Święta i tłumacze sobie że może kiedyś... że może kiedyś będę mogła komuś te wszystkie tradycje przekazać, a póki co idę tym torem myślenia, że mam kochającą rodzinę, męża, że są ludzie samotni w tak wyjątkowym czasie, a ja mam za co dziękować.

Masz na myśli napisanie do administracji forum ? :)

ckai43r80uurljcv.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Ech, najgorsze jest potem mieć wyrzuty sumienia :p
    Dokładnie 🤣

Sleepyhead lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zmienić avatar? Oświeccie mnie, proszę 😌

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was widze wikszosc w domu spedza u mnie od kliku dno burza mielismy jechac do Zakopanego po czym oboje stwierdzilismy ze tam jedzie cala Polska ze to bez sensu.... potem maz wpadl na pomysl zeby zrobic domowke co juz nie bardzo mi sie spodobalo bo nie mam ochoty siedziec w garach nie lubie tego za to maz stwierdzil ze nie bedzie sie ze mna sam nudzil :( .... mamy jeezcze do dyspozycji sylwester w plenerze z Polsatem ale juz raz bylam na takim sylwestrze i tez nie bardzo mi sie podobalo
    Co do wykresu ja wykupilam sobie pakiet potem zalowalam bo strasznie nakreca...
    Mozecie tez zainstalowac ferility friend czy jakos tak tam mozecie prowadzic wykres bez placenia ;)
    Co do swiat od kliku lat jest dla mnie przykry brakuje mi mamy , w swieta tez poronilam ale i tak staram sie cieszyc z tego co jest i kto zostal bo czas ucieka i szkoda tracic go na smutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova tak myślałam żeby napisać do administracji bo w sumie jest taka możliwość by swoje nowe pomysły bądź spostrzeżenia napisać 🙂 ponoć biorą to pod uwagę.

Oczywiście cieszę że mam kochającego męża i rodzinę ale od zawsze chciałam założyć własną i to jest smutne że tak naprawdę czuje jakby mi ktoś tego zabronił tego co jest dla wszystkich normalną koleją rzeczy. Dla innych to takie proste że nawet nie potrafią tego docenić a dla innych Marzenie którego nie można spełnić

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prowadzenia wykresu to szczerze Wam powiem że jak był wcześniej darmowy to prowadziłam to miesiąc w miesiąc a teraz nie dałabym grosza za to bo równie dobrze mogę go prowadzić w kalendarzyku miesiączkowym za darmo 🙂 nie prowadzę bo mi się nie chce już. Boję się że po 1 iui zeświruje z tym na nowo a tego nie chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei polecam ovuview, też całkiem dobra i darmowa :)

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka trzymam kciuki za monit, daj znać co i jak. O której masz wizytę?

Ja nie prowadzilam wykresu nawet darmowego. Też mi się nie chce. Chyba bym zeswirowala jakbym codziennie mierzyła temperaturę, śluz itd. Wiem kiedy jest owulacja mniej więcej, co prawda nie odczuwam jej, ale i tak 💕 są często, więc raczej nie przegapimy owu.

Pastelova, uważam tak samo. Lubię święta, te tradycje, nastrój, przygotowania. To wyjątkowy czas. Ale dla nas trudny. Fajnie byłoby spędzić je we trójkę. Oczywiście. Ale trzeba się cieszyć z tego, co mamy. Wspaniałych mężów, rodzinę. Ciekawa jestem, której z nas uda się w tym cyklu jeszcze przed swietami😙😙😙

Iskierka87 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję okres za rogiem. Tabletki przeciwbólowe bólowe w pogotowiu. U mnie zawsze ból jest okropny, a podobno po histeroskopia pierwszy okres może być bardzo bolesny. Jeśli u mnie tak będzie to jutro w pracy padnę gdzieś z na korytarzu, bo z bólu nie wytrzymam. Niech ćwiczą na mnie pierwszą pomoc.

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa dziękuję 😚 między 13 a 18 mam czas bo monitoringi są między pacjentkami więc jakoś się wcisne chyba. Spokojnie po pracy pojadę, myślę że przed 16 uda mi się zerwać. Oczywiście że dam znać po wizycie.

Poziomko mam nadzieję że nie będzie tak źle i @ będzie łaskawa 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 21:46

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja musze odpoczac troche od ovu tym bardziej ze ten zabieg mnie czeka musze sie wzmocnic troche i fizycznie i psychicznie trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze jak wroce to weszystkie tutaj znikna na fioletowa strone.
    Co do wykresu przemyslcie sprawe czy warto z jednej strony mozesz zaobserwowoac swoj cykl z drugiej nakrecanie chyba bym drugi rwz nie zaplacila za to szkoda pieniedzy. Nie zalamujcie sie korzystajcie z zycia cieszcie sie pomimo iz przychodza ciezkie dni nawet po najgorszej burzy wstaje slonce;)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa rozumiem Cię doskonale, czasem trzeba od wszystkiego odpocząć. Dać sobie czas na przemyślenia i oswoić się z myślami. 3maj się cieplutko, ściskam i jakby co to ja tu pewnie i tak bd
    Wszystkiego dobrego kochana i obyś wróciła tu ze zdwojoną siłą bądź z jeszcze lepszą wiadomością 😉😚🤗

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ