Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Samosiowa88 wrote:Dziewczyny ja musze odpoczac troche od ovu tym bardziej ze ten zabieg mnie czeka musze sie wzmocnic troche i fizycznie i psychicznie trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze jak wroce to weszystkie tutaj znikna na fioletowa strone.
Co do wykresu przemyslcie sprawe czy warto z jednej strony mozesz zaobserwowoac swoj cykl z drugiej nakrecanie chyba bym drugi rwz nie zaplacila za to szkoda pieniedzy. Nie zalamujcie sie korzystajcie z zycia cieszcie sie pomimo iz przychodza ciezkie dni nawet po najgorszej burzy wstaje slonce;)
Odpocznij kochana i wracaj z nową energia.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny
-
Samosiowa88 wrote:Dziewczyny ja musze odpoczac troche od ovu tym bardziej ze ten zabieg mnie czeka musze sie wzmocnic troche i fizycznie i psychicznie trzymam za wszystkie kciuki mam nadzieje ze jak wroce to weszystkie tutaj znikna na fioletowa strone.
Co do wykresu przemyslcie sprawe czy warto z jednej strony mozesz zaobserwowoac swoj cykl z drugiej nakrecanie chyba bym drugi rwz nie zaplacila za to szkoda pieniedzy. Nie zalamujcie sie korzystajcie z zycia cieszcie sie pomimo iz przychodza ciezkie dni nawet po najgorszej burzy wstaje slonce;)
Odpoczywaj i pamiętaj, że w razie czego jesteśmy tu ! Choć życzę byś nie musiała do nas ponownie zaglądać chyba, że tak jak któraś mówiła z dobrymi wieściami. -
Iskierka87 wrote:Pastelova tak myślałam żeby napisać do administracji bo w sumie jest taka możliwość by swoje nowe pomysły bądź spostrzeżenia napisać 🙂 ponoć biorą to pod uwagę.
Oczywiście cieszę że mam kochającego męża i rodzinę ale od zawsze chciałam założyć własną i to jest smutne że tak naprawdę czuje jakby mi ktoś tego zabronił tego co jest dla wszystkich normalną koleją rzeczy. Dla innych to takie proste że nawet nie potrafią tego docenić a dla innych Marzenie którego nie można spełnić
Napiszę do nich koniecznie. Oczywiście możecie także, myślę że im więcej nas napisze tym lepiej. Wiem jak to jest z tymi marzeniami...
-
A jak to jest z tymi monitoringami ? Dajmy na to ja teraz mam owulacje ( Miałam pecherzyk na wizycie w środę) , idę sprawdzić teraz w tym tygodniu co i jak, czy jest piękne ciałko żółte czy kicha. Czy będę musiała powtorzyc monitoring jeszcze w kolejnym cyklu ?
-
nick nieaktualny
-
Pastelova, to Twoj pierwszy cykl monitorowany? Moja ginka uważa że chociaz 3 cykle monitorowane pod rząd mogą dać jakiś obraz sytuacji (czy owulacja jest co miesiąc, czy co dwa lub nawet trzy, czy z tego samego jajnika). Czasem można to przedłużyć do 4-6 miesięcy, jak 3nie dają jakiegoś do końca jasnego obrazu sprawy.No niestety trochę zawracania d...z tym monitoringiem jest (o kosztach nie wspomnę, chyba że ktoś na NFZ chodzi) ale to najpewniejsze źródło poznania swojego cyklu.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Aha, no chyba że mierzymy temperaturę i same jesteśmy w stanie określić czy i kiedy była owulacja. Ja niestety nie potrafiłam tego określić samodzielnie, a mierzenie temperatury przy moim nieregularnym trybie życia odpadało😒 Jak się zresztą okazało owulację miałam dopiero w 3 monitorowanym cyklu.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny jak tam poniedziałek? 🙂
Z tą taperatura to też nie jest do końca wiadome. Mogę stwierdzić na własnym przykładzie że kiedyś mierząc temperaturę wykres wyglądał super, ovu wyznaczało owulacje, miałam bóle owulacyjne jak zawsze a na monitoringu okazało się że pęcherzyki nie pękają dlatego jedynym wyznacznikiem czy owulacja była jest monitoring.
Ja dziś idę na pierwszy monit 11dc -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Jak ja nie lubię poniedziaków. Nie wiem dlaczego, ale zawsze po weekendzie w nocy z niedzieli na poniedziałek źle sypiam. Chyba podświadomie się stresuję, że muszę do pracy hehe. Więc w ciągu dnia, będę jak zombie.
Iskierko daj koniecznie znać po monicie co i jak! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChyba nikt nie lubi poniedziałków 😀 oby szybko minął.
Sleepy jasne że dam znać 🙂
Nuch ja miałam kiedyś bardzo dużo monitoringów robionych bo na początku nie pekały, potem brałam clo i było ok (tak mówił wcześniejszy lekarz) teraz bd miała z racji że u tego lekarza miałam tylko raz a druga sprawa to iui które chce w nowym roku zrobić więc lekarz musi wiedzieć czy owu nam naturalne czy potrzebna będzie stymulacja. Chociaż i tak bym wolała na stymulacji bo wtedy większe szanse. A ile kosztuje monit u Ciebie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy dokładnie, na pewno bd chciała ze stymulacją nie ma innej opcji 🙂
Nuch u mnie wizyta kosztuje 250zl ale jak idę na monitoring to płacę 250zl po pierwszym monitoringu i później już nie czyli dwa kolejne są w cenie. Bo jakbym miała za każdą bulic 250 to bym chyba zbankrutowała 😱 -
Ja juz nie chodzę na monitoringi. Wczesniej chodzilam i owu idealnie pokrywala się z testami owulacyjnymi wiec lekarz sam mi kazal uzywac tylko testów. Tez szkoda mi kasy na monitoringi u lekarza.
Dzis mamy urologa, zobaczymy co powieJa:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, fajny wątek można się przyłączyć?
Staram się od 8.18 a szukać przyczyn zaczęłam w kwietniu trochę oszukalam lekarza, powiedziałam że staram się dluzej i nie żałuję dzięki temu zaoszczedzilam trochę czasu..Choruje na hashimoto..
Badania jakie zrobiłam to hsg ok, nasienie ok, w tym miesiącu byłam na laparoskopii wyluszczyli mi torbiel, po zabiegu pojawila się torbiel krwotoczna na zdrowym jajniku, tym tropem gin zlecił badanie prolaktyny i potwierdziło hiperprolaktynemie czynnościowa, biorę norprolac i czekam na @ po tym mam potwierdzić obecność polipow endometrialnych(miałam 2 miesiąc temu ale przy laparo zrobili mi ponownie drożność i gin mówi że coś się mogło pozmieniać) także po @ jeszcze może histeroskopia i tak się kreci🐷 lecze się niedługo a na prawdę jestem zadowolona z mojego gina bo widać że działa.. Czasami mam wrażenie że wystarczy trafić na dobrego lekarza.. Mam jeszcze tyłozgiecie, zamierzam wdrożyć kubeczek menstruacyjny po stosunku.. Akurat nic to nie kosztuje to czemu nie spróbować? 😁
Pozdrawiam i życzę dużo siły i cierpliwości 🦄33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1