Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pada śnieg😊😝

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa ja w tym cyklu mam nawet ładny śluz co jest u mnie jest rzadkością. No i pęcherzyk z lewego to coś nowego. Ciekawa jestem bardzo jak to się skończy czy owu będzie czy nie.

Ja zjadłam właśnie porcje lodów bananowych z polewą czekoladową mniam 😋

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita skoro czujesz że zabieg nie jest konieczny to się wstrzymajcie i działajcie z planem lekarza który tak mówi. Może przepisze coś bądź jeszcze zaleci badania dodatkowe

Turkusowa u mnie pierwszy śnieg był wczoraj a dziś śnieg z deszczem i chlapa to czego najbardziej nie lubię 😒

Sarita35 lubi tę wiadomość

• Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Witaj Ignissa tutaj😊

Iskierko, ciekawe ile będzie miał pęcherzyk w środę. U mnie jak byłam w sierpniu na monitoringu w17dc pęcherzyk miał 17mm a owu było 4dni później. Dlatego też mi się wydaje, że w środę jeszcze owu nie będzie. Ale działać można. Jak najbardziej. Ja w tym cyklu działam co dwa dni, w dni płodne codziennie. Przez te moje długie cykle mam wrażenie, że czekam na termin @ już wieeeeeki.

Jak Wam mija poniedziałek? Ja zajadam sałateke gyros😊 w pracy nie mam czasu na jedzenie i wieczorami nadrabiam w domu😜😜
    Ja dziś znowu miałam nadgodziny więc padam że zmęczenia. Do tego po pracy trafiłam na wypadek samochodowy, co bardzo mną wstrząsnęło, no widziałam czyjeś nogi pod samochodem i przejeżdżałam nad butem ofiary. Straszny widok. U nas jutro ma być ślisko, a ja jestem kiepskim kierowcą, więc już się stresuje.

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:43

Ignissa lubi tę wiadomość

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrzymujemy się z zabiegiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 18:42

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka6, to musiał być straszny widok. Jedź ostrożnie. Teraz ślisko to o wypadek nietrudno.

Sarita, może rzeczywiście wstrzymajcie się z tym zabiegiem. To jest ostateczność. Może dalsze badania wyjaśnia, jak dalej działać. Rozumiem, że na razie odkladasz też hsg?

Iskierka, takie masz zachcianki? 😊 nigdy nie jadlam lodów bananowych, ale brzmi smakowicie😁

Iskierka87 lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Poziomka6 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Wstrzymujemy się z zabiegiem..
    Ja tez fatalnie jeżdżę i snieg mnie przeraza :)
    Ja chyba też bym nie robiła zabiegu jeśli lekarze nie są pewni, że jest konieczny. Mój mąż miał zabieg z powodu stulejki i pamiętam jak mocno go bolało. To jednak dość delikatny teren

Starania od 2015.
    Morfologia 07.2017 - 0,9%
    Morfologia 03.2018 - 4%
    Morfologia 04.2019 - 5%
    Laparaskopowe usunięcie mięśniaka 07.2018
    Hsg -ok
    IUI 24.04.2019
    Histeroskopia 11.2019
    Kariotypy - ok
    IVF start 03.2020
    ICSI - beta w 7 dpt 34
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch2 wrote:
    Witaj Ignissa :)

Ja wróciłam właśnie z siłowni, jestem z siebie taka dumna, że narazie walczę z lenistwem :)

Turkusowa zazdroszczę śniegu :)
    Ja też jestem dumna! Ja cały czas walcze z lenistwem! Ale po @ robię brzuszki! To już postanowione! 💪 Ja jestem szczupła ogólnie, ale z brzuchem zawsze miałam problemy. Aaaa i ograniczam chipsy -moja słabość.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko współczuję widoku. Trzeba mieć teraznoczy dookoła głowy w taką pogodę.

Nuch co ćwiczyłaś? 🙂

Turkusowa my z moim lubimy wieczorkiem sobie taki deser zjeść 😉 a te bananów też pierwszy raz jadłam. Dziś w Lidlu kupiliśmy i już pudełka nie ma 😂

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

• Ignissa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przepadam jeździć po śniegu i oby u mnie nie spadł, bo opony zmirnosm dopiero w piątek, jeszcze na calorocznych cisnę.

Podziwiam zapał do ćwiczeń, mi to bardzo brakuje a przydałoby mi się, zwłaszcza na brzuch, bo to u mnie też najgorsza partia ciała

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Sleepy w środę mam monitoring kolejny to zobaczymy jak pęcherzyk się ma. Ogólnie to mówił czwartek ale działać już od środy nie zaszkodzi 😉 ciekawa jestem bo przed operacją to nie pamiętam kiedy z lewego była owu.

Hej Ignissa witamy 🙂

Też idę w środę na monitoring :) mnie wczoraj tak naparzał prawy jajnik. Z reguły zawsze boli mnie prawy wlasnie🤷‍♀️ zobaczę też co tam u mnie.

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Hej dziewczyny, fajny wątek :) można się przyłączyć? :)
    Staram się od 8.18 a szukać przyczyn zaczęłam w kwietniu :) trochę oszukalam lekarza, powiedziałam że staram się dluzej i nie żałuję dzięki temu zaoszczedzilam trochę czasu..Choruje na hashimoto..
    Badania jakie zrobiłam to hsg ok, nasienie ok, w tym miesiącu byłam na laparoskopii wyluszczyli mi torbiel, po zabiegu pojawila się torbiel krwotoczna na zdrowym jajniku, tym tropem gin zlecił badanie prolaktyny i potwierdziło hiperprolaktynemie czynnościowa, biorę norprolac i czekam na @ po tym mam potwierdzić obecność polipow endometrialnych(miałam 2 miesiąc temu ale przy laparo zrobili mi ponownie drożność i gin mówi że coś się mogło pozmieniać) także po @ jeszcze może histeroskopia i tak się kreci🐷 lecze się niedługo a na prawdę jestem zadowolona z mojego gina bo widać że działa.. Czasami mam wrażenie że wystarczy trafić na dobrego lekarza.. Mam jeszcze tyłozgiecie, zamierzam wdrożyć kubeczek menstruacyjny po stosunku.. Akurat nic to nie kosztuje to czemu nie spróbować? 😁
    Pozdrawiam i życzę dużo siły i cierpliwości 🦄

Witaj, zapraszamy :) co ma kubeczek do tylozgiecia? Pytam bo mam ten sam "urok"macicy, ale mi lekarze mówili, że to nie ma nic do problemów z zajściem w ciążę.

ŁAsica lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka6 wrote:
    Ja dziś znowu miałam nadgodziny więc padam że zmęczenia. Do tego po pracy trafiłam na wypadek samochodowy, co bardzo mną wstrząsnęło, no widziałam czyjeś nogi pod samochodem i przejeżdżałam nad butem ofiary. Straszny widok. U nas jutro ma być ślisko, a ja jestem kiepskim kierowcą, więc już się stresuje.

Też dzisiaj widziałam wyapdek. Na szczęście nie tak drastyczny. Ja jeżdżę Smartem dziewczyny 😁😁😁 a zimą przesiadam się do Audi męża i generalnie jest ciekawie, bo nie lubię tym kolosem parkowac🤣🤣 zawsze szukam sobie podwojnych miejsc 🤣

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuch2 wrote:
    Witaj Ignissa :)

Ja wróciłam właśnie z siłowni, jestem z siebie taka dumna, że narazie walczę z lenistwem :)

Turkusowa zazdroszczę śniegu :)

Kurde chodziłam na siłownię 1.5 roku i przestałam po wakacjach. Taka jestem zła na siebie, że po przyjeździe spasowalam. Odrazu lepiej się człowiek czuje, lepiej funkcjonuje. A teraz tak mi ciężko wrócić i to olałam! Ah głupia ja👎

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 15:43

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Witaj, zapraszamy :) co ma kubeczek do tylozgiecia? Pytam bo mam ten sam "urok"macicy, ale mi lekarze mówili, że to nie ma nic do problemów z zajściem w ciążę.
    A mi mówił lekarz że moga być problemy no i czytałam gdzieś na necie.. W jakich pozycjach przy tyłozgieciu i takie tam.. Nie wiem czy to prawda ogólnie.. No a kubek ogólnie wydaje mi się być niezłym pomysłem bo to nasienie ma szansę sobie tam polezec uplynnic się, i wędrować tylko w jedną stronę :) no i nie trzeba leżeć po stosunku, czekać :)

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pochłaniałam wszystko co było w zasięgu ręki dziś.. Lody ananasa czipsy surówke z kiszonej kapusty do tego 😂 jutro okres :) No i się lenie jeszcze na l4 po laparo🐖

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wszystkim 🙂

Ja dziś długi dzień mam przed sobą ale w międzyczasie bd zaglądać.

Jak u Was dzionek się zaczął?

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    A mi mówił lekarz że moga być problemy no i czytałam gdzieś na necie.. W jakich pozycjach przy tyłozgieciu i takie tam.. Nie wiem czy to prawda ogólnie.. No a kubek ogólnie wydaje mi się być niezłym pomysłem bo to nasienie ma szansę sobie tam polezec uplynnic się, i wędrować tylko w jedną stronę :) no i nie trzeba leżeć po stosunku, czekać :)

Aaa... ja nie chce zwariowac aż tak. Nie lubię sobie wkrecac że coś pomaga bo często gęsto potem przed @ wciskam sobie objawy. Trudne to wszystko czasami. Różne kobiety, różne sposoby oczywiście 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ moja mama też ma tylozgiecie i urodziła nas 3 więc idę tym tokiem myślenia, że jednak u nas to coś poważniejszego skoro zaczęliśmy diagnostykę:/

Ignissa lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ