Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogę powiedzieć tyle, że też brałam i biorę luteinę dowcipną i zależy od dnia. Jednego wchodzi z luzem, a kolejnego jest ciasno. I nie wiem o co chodzi.
Przyłączam się do pytania. Sleepy, rozwiązałaś problem z podpięciem kroplówki?6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Marysiaa, przykro mi. Czasem tak w zyciu bywa
Sleepy, wlasnie, jak kroplowka?
Turkusowa, a ja trzymam mocno kciuki!
Dziewczyny, pytalam w Bozenach, ale tam tyle tematów, ze moje pytanie zginęło i sie wcale nie dziwie 😁
Bede robila zamówienie w aptece. Czy myslicie, ze warto zamiast inofolic brac cos innego? Jakis inny kwas plus ten inozytol oddzielnie? Jakie witaminy b polecacie?Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
https://holistyczniezdrowi.pl/jaki-inozytol-wybrac--porownanie-suplementow
Dość fajne porównanie.
To zależy czy masz mutację, bo część inozytoli dorzuca w skład zwykły kwas foliowy. A co do B, to nie pomogę, bo sama szukam skutecznego środka.6.12.2022 💔 puste jajo
nick nieaktualnyHej,
Finalnie muszę zrobić w klinice, bo nikt się nie chciał zgodzić. "Na szczęście tylko" 300 zł.
Mąż obdzwonił wszystkie szpitale, ośrodki zdrowia, opieki nocnej, być może zgodziliby się w tym ostatnim, ale wcześniej muszą zobaczyć ulotkę co to jest (jakby nie mogli sobie zajrzeć w internet, albo napewno mają jakieś "bazy" ).
Ale cykl będzie chyba w dupę, bo zlecenie dalej mi nie przyszło. A jestem umówiona na wtorek nie wiem czy uda się przenieść termin na późniejszy, bo każą się zapisywać tydzień wcześniej. Plus okres powinnam dostać jutro, ale cholera wie, bo nawet plamień zwiastujących dalej nie mam 😡
No nie wiem, za dużo nie wiadomych. Tak się do tego paliłała, to jak zwykle przeszkoda po drodze musi być. -
Kasztanku, dziekuje! Czyli ten inofolic jest całkiem ok. To musze poszukac tylko witamin b i moze omega
Sleepy, ehhh, beznadzieja ze tak trzeba za tym jezdzic, ze to taki problem:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 10:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, ale przyjdzie - zawiastuny inne wszystkie już są, tylko pewnie zaginie na parę dni w akcji.
Siknęłam dziś dla sportu (13 dpo) i innego wyniku niż ten co zwykle się nie spodziewałam.
Btw. Na grupie Paśnika pisali, że zlecenia szła nawet 1.5 tyg! Czyli wnioskuję, że list został wysłany najzwyklejszy. Myślałam, że takie rzeczy wysyłają jakimiś priorytetami 😡😡😡 a najlepsze, że laski piszą, że recepta na intralipid ważna jest 14 dni 🤣🤣🤣
Edit: z terminu będę pewnie w poniedziałek musiała rezygnować. Jak nie przez zlecenie którego nie mam, to przez okres który bawi się w ciuciubabkę 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 11:04
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Kasztanku skąd taki nastrój?
Dziś weekend, walnij sobie lampkę wina, drinka i spróbuj się rozluźnić. Przytulam! 😘
Pojawiły się obawy ile rzeczy może pójść nie tak. I cała masa złych myśli, jedna napędza drugą. I poczucie cholernej niesprawiedliwości. Itd. Itp. Chyba taki typowy przedokresowy spadek nastroju. Winko będzie. Na pewno. Winko zawsze rozumie. ❤️
Ale kocioł z tym Twoim wlewem. Aż nie wierzę. Ileż to trzeba mieć cierpliwości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:01
6.12.2022 💔 puste jajo
adu wrote:Marysiaa, przykro mi. Czasem tak w zyciu bywa
Sleepy, wlasnie, jak kroplowka?
Turkusowa, a ja trzymam mocno kciuki!
Dziewczyny, pytalam w Bozenach, ale tam tyle tematów, ze moje pytanie zginęło i sie wcale nie dziwie 😁
Bede robila zamówienie w aptece. Czy myslicie, ze warto zamiast inofolic brac cos innego? Jakis inny kwas plus ten inozytol oddzielnie? Jakie witaminy b polecacie?
Ja bym zamieniła na folian plus czysty inozytol np z Nanga (mioinozytol).
Ja biorę b complex metylowany z Jarrow. To jest polecana amerykańska firma. W tym b complex jest też folian więc osobno już nie biorę.
Dziewczyny polecają też Enzmanna (mogłam przekręcić nazwę) ale on jest dosyć drogi.
I Aliness ale nie wiem czy mają cały komplet czy tylko poszczególne witaminy oddzielnie.
Te 3 firmy są najczęściej polecane. -
adu wrote:Kasztanku, dziekuje! Czyli ten inofolic jest całkiem ok. To musze poszukac tylko witamin b i moze omega
Sleepy, ehhh, beznadzieja ze tak trzeba za tym jezdzic, ze to taki problem:/
Jeżeli imofolic to zwykły kwas to jeżeli nie robiłaś badanie na mutację to najlepiej sprawdzić najpierw poziom kwasu foliowego, B12 i homocysteiny.
Jeżeli nie tolerujesz zwykłego kwasu to możesz mieć np jego nadmiar w organizmie który jest toksyczny i podwyższoną homocysteinę która sama w sobie jest też przeszkodą w płodności. Ja z nią cały czas walczę i niestety przegrywam.
Mam gdzieś w swoim pamiętniku na ovu opisane jak wysoka homka wpływa na to, że jest brak ciąży. -
Ja przerzuciłam się na folian parę miesięcy temu, tak " w razie gdyby". Z witaminą b nie pomogę, bo nie znam się. Ja biorę teraz tylko folian, olejek z wiesiołka do owu i zaczęłam brać witaminę d.
Dzięki adu😘😘
Ja dziś mam dzień pichcenia😁 mam wolne, więc zrobiłam passaty pomidorowe w słoikach, na obiad cukinia faszerowana mięsem mielonym (wołowym) w sosie pomidorowym, a później zrobię pasztet z cukinii. Ale mam ostatnio apetyt, ciągle bym jadła. 😁😁Marysiaaa, Kasztanek lubią tę wiadomość
30.09.2021r. Iga❤️ -
Joan, zrobię! Musze obczaic w którym labo robia.
Turkusowa ale pyszności robisz 😁😁 az sie zaslinilam😂
Ja pije jednocześnie olej z wiesolka i lniany. Witaminę D staram się brac regularnie i ten inofolic.Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny