X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, bo lista powstała w czasie, kiedy się nie odzywałaś więc w zasadzie nie wiedziałyśmy co tam u Ciebie ;)
    Kasztanku, wiem że okres dostanę wszystkie objawy mam. Tylko najbardziej wkurzające właśnie jest to, że jak się go chce to on pokazuje środkowy palec. 2 fazę miałam tylko dłuższą, kiedy brałam proga.
    Co do zmian, nie wiem jak będę funkcjonować. Chociaż tyle, że się wyśpię.
    Btw. To jest zgodne z prawem? Generalnie umowy nie zmienili, aneksów nie dostaliśmy. Wg umowy którą mamy dalej mam się pojawiać miedzy 6 a 10 😠😠

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, aaa gratulacje!😘 Rośnij zdrowo😁

Kasztanek, nie wiem, jak to się stało, już Cię dopisałam😘

U nas weekend też szybko minął. Mieliśmy jechać do Wrocka i kolejny raz odwołaliśmy. Mojej kierowniczki syn ma koronę, ona jest na kwarantannie, a my pracujemy normalnie. Jeszcze dostałam od tamtego tygodnia obowiązki po kierowniczce i tydzień minął mi nie wiem kiedy. Ale w weekend odpoczęliśmy, byliśmy nad jeziorkiem i na mieście na Festiwalu Smaków. 😁

Kasztanek, Marysiaaa lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, iludniowe masz cykle? Który masz teraz dzień i ile dni po owu?

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, że to było w czasie, gdy lizałam rany w swojej norze i walczyłam z życiem 😉Dziękuję Turkusowa 😘

Nie wiem jak wygląda według przepisów wprowadzenie drugiej zmiany. Może ze względu na wyjątkową sytuację można obejść jakoś papierologię. Słyszałam, że w niektórych miejscach po prostu rozsyłano info na maila i już.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa cykle ok 27-28dni, dziś 15 dpo. Zawsze wydawało mi się, że 2 fazę mam 14 dni 😠
    Marysia, współczuję - teraz będziesz sama w pracy?
    Tak dupek może wydłużyć cykl. Ja po odstawieniu okres dostawałam jakieś 2 dni później, znajoma aż tydzień potrafiła czekać.

• Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ej właśnie. Co to za niedopatrzenie, że ja nie istnieję na pierwszej stronie? Co prawda boję się, że zostanę tam już na amen, ale chciałabym się wpisać do drużyny.

Turkusowa
    nie ma jeszcze mnie i Adu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 08:36

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, trzymam kciuki, zeby @ szybko przyszla, skoro wiesz, że to nie ciaza.

To jest cos, ck mnie strasznie stresuje. Po poprzednim zabiegu rok temu wszystkk mi sie spierdzielilo po pierwszym okresie i boje się, że teraz teraz bedzue tak samo. Bedzie mi łatwiej, jak przynajmniej bede miala regularnie okres, a nie będę czekała jak na zbawienie i łudziła się, że to ciaza. Ald ja wierzę, że to jest mój cykl i tetaz nam się uda!

Marysiaa, wspolczuje dnia. Mam nadzieje, ze Ci szybko zleci.

Joan, czy jeśli chodzi o ten inozytol z Nanga to taki proszek jak mi się wyświetla na allegro moge kupić?

Ja dzis jestem w biurze, nadrabiam papierki. W czwartek będę z koleżanką, pierwszy raz od marca z kimś w pokoju. ❤ cieszę się jak glupia, bo bardzo lubię moje koleżanki. Spotykamy się teraz czasem na wspolne home office, ale to nie to samo. I w całym składzie widzialysmy się tylko raz od marca niestety, co prawda jestesmt na łączach messengera caly czas, no ale.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Joan, czy jeśli chodzi o ten inozytol z Nanga to taki proszek jak mi się wyświetla na allegro moge kupić?

Tak.
    Ja mam dokładnie stąd:
    https://allegro.pl/oferta/inozytol-250g-nanga-9056690523

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Turkusowa
    nie ma jeszcze mnie i Adu ;)
    Sorki, już dopisałam. Jeśli jeszcze kogoś ominęłam to piszcie.

Joan lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, mam nadzieję, że już nie uciekniesz do swojej norki, no chyba, że po ogłoszeniu nam szczęśliwej nowiny😄✊😘

Sleepy, oby @ szybko przyszła, skoro to nie ciąża.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że na tej liście zostanę do u... śmierci 🤣Niedługo stuknie mi 2.5 roku, a ja czuję się jak wrak człowieka 🤣

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, kupilam ten inozytol i ten b complex z Jarrow. Zacznę go brac jak skończę inofolic. 😊

Mam nadzieje, ze uda mi się wyłudzić skierowanie na badania na czacie medicover, zrobiłabym lsh, fh, insuline, glukoze, testosteron, tsh, ft3 i ft5. Dawno nie robilam to może mi dsdza. :p Co prawda nie wiem, czy będzie już prawdziwy poziom hormonów, ale zbadam. Ale w sumie co ja mowje, przeciez ja juz zajde w ciążę w tym cyklu. 😁😂😂

Sleepy, Marysiaaa, Joan, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu podoba mi się Twoje podejście z ciążą 👍❤️

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, mam nadzieje, ze tyle na tej liście nie zagościsz. Żadna z nas! A jak z tym zleceniem?

Sleepy, muszę sobie tak mowic, bo tak ogólnie tk ja juz jestem wrakiem. 😂 Nie myslalam, że chęć posiadania dziecka bedzie tak silna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 08:57

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Mam wrażenie, że na tej liście zostanę do u... śmierci 🤣Niedługo stuknie mi 2.5 roku, a ja czuję się jak wrak człowieka 🤣

będziemy razem tam gnić ;)

mi w grudniu stuknie 5 lat, aczkolwiek ostatnie 8 miesięcy dały mi bardziej w kość niż pozostałe lata starań. Od stycznia rozkręciłam bardzo diagnostykę, bo mi w pierwszych powtórzonych hormonach wyszło, że moje jajniki chcą już powiedzieć "au revoir!"
    Człowiek im więcej bada tym więcej odkrywa a to coraz bardziej siada na łeb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecenie idzie. Pisałam do doc P, wysłał drugie. 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:18

Marysiaaa, Joan lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie, Sleepy, drugie? A pierwsze zaginęło w niewyjaśnionych okolicznościach?

Ja też mam poczucie, że będę podejmować kolejne pokolenia staraczek na forum. I żegnać je gdy znajdą w ciążę. Ponad 4 lata już...

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie laski na forum pisały że nawet 2 tyg im szło.
    Bulisz prawie 4 stówy za wizytę, a zlecenie wysyłają ci zwykłym listem 🤦🏼‍♀️
    Najlepsze jest to, że ponoć recepta na intralipid jest ważna 2 tygodnie 😅🤣

Kasztanku, Ty już jesteś blisko celu!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nawet nie jest śmieszne. Tak samo byłam zniesmaczona, kiedy zbierałam dokumentację do ivf od lekarzy, u których się leczyłam. I wyobraźcie sobie, że zwykli lekarze, takie prywatne gabinety, po prostu drukowali kartoteki jednego dnia, drugiego odbierałam - za darmo. Natomiast większe kliniki kazały czekać na tę dokumentację i sobie za nią liczyły. Jedna policzyła kilkanaście groszy za kartkę, w sumie wyszło około 11 zł, druga za 2 kartki zawołała 20 zł. I mnie szlag trafia, bo zostawia się tam tyle pieniędzy za wizyty, czasem robi się tam badania, a na koniec oni liczą każdy grosik. Naprawdę niesmaczne.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ