Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, bo lista powstała w czasie, kiedy się nie odzywałaś więc w zasadzie nie wiedziałyśmy co tam u Ciebie ;)
    Kasztanku, wiem że okres dostanę wszystkie objawy mam. Tylko najbardziej wkurzające właśnie jest to, że jak się go chce to on pokazuje środkowy palec. 2 fazę miałam tylko dłuższą, kiedy brałam proga.
    Co do zmian, nie wiem jak będę funkcjonować. Chociaż tyle, że się wyśpię.
    Btw. To jest zgodne z prawem? Generalnie umowy nie zmienili, aneksów nie dostaliśmy. Wg umowy którą mamy dalej mam się pojawiać miedzy 6 a 10 😠😠

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy, aaa gratulacje!😘 Rośnij zdrowo😁

Kasztanek, nie wiem, jak to się stało, już Cię dopisałam😘

U nas weekend też szybko minął. Mieliśmy jechać do Wrocka i kolejny raz odwołaliśmy. Mojej kierowniczki syn ma koronę, ona jest na kwarantannie, a my pracujemy normalnie. Jeszcze dostałam od tamtego tygodnia obowiązki po kierowniczce i tydzień minął mi nie wiem kiedy. Ale w weekend odpoczęliśmy, byliśmy nad jeziorkiem i na mieście na Festiwalu Smaków. 😁

Kasztanek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, iludniowe masz cykle? Który masz teraz dzień i ile dni po owu?

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem, że to było w czasie, gdy lizałam rany w swojej norze i walczyłam z życiem 😉Dziękuję Turkusowa 😘

Nie wiem jak wygląda według przepisów wprowadzenie drugiej zmiany. Może ze względu na wyjątkową sytuację można obejść jakoś papierologię. Słyszałam, że w niektórych miejscach po prostu rozsyłano info na maila i już.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 19:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa cykle ok 27-28dni, dziś 15 dpo. Zawsze wydawało mi się, że 2 fazę mam 14 dni 😠
    Marysia, współczuję - teraz będziesz sama w pracy?
    Tak dupek może wydłużyć cykl. Ja po odstawieniu okres dostawałam jakieś 2 dni później, znajoma aż tydzień potrafiła czekać.

• Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Ej właśnie. Co to za niedopatrzenie, że ja nie istnieję na pierwszej stronie? Co prawda boję się, że zostanę tam już na amen, ale chciałabym się wpisać do drużyny.

Turkusowa
    nie ma jeszcze mnie i Adu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 08:36

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, trzymam kciuki, zeby @ szybko przyszla, skoro wiesz, że to nie ciaza.

To jest cos, ck mnie strasznie stresuje. Po poprzednim zabiegu rok temu wszystkk mi sie spierdzielilo po pierwszym okresie i boje się, że teraz teraz bedzue tak samo. Bedzie mi łatwiej, jak przynajmniej bede miala regularnie okres, a nie będę czekała jak na zbawienie i łudziła się, że to ciaza. Ald ja wierzę, że to jest mój cykl i tetaz nam się uda!

Marysiaa, wspolczuje dnia. Mam nadzieje, ze Ci szybko zleci.

Joan, czy jeśli chodzi o ten inozytol z Nanga to taki proszek jak mi się wyświetla na allegro moge kupić?

Ja dzis jestem w biurze, nadrabiam papierki. W czwartek będę z koleżanką, pierwszy raz od marca z kimś w pokoju. ❤ cieszę się jak glupia, bo bardzo lubię moje koleżanki. Spotykamy się teraz czasem na wspolne home office, ale to nie to samo. I w całym składzie widzialysmy się tylko raz od marca niestety, co prawda jestesmt na łączach messengera caly czas, no ale.

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:

Joan, czy jeśli chodzi o ten inozytol z Nanga to taki proszek jak mi się wyświetla na allegro moge kupić?

Tak.
    Ja mam dokładnie stąd:
    https://allegro.pl/oferta/inozytol-250g-nanga-9056690523

• Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan wrote:
    Turkusowa
    nie ma jeszcze mnie i Adu ;)
    Sorki, już dopisałam. Jeśli jeszcze kogoś ominęłam to piszcie.

Joan lubi tę wiadomość

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, mam nadzieję, że już nie uciekniesz do swojej norki, no chyba, że po ogłoszeniu nam szczęśliwej nowiny😄✊😘

Sleepy, oby @ szybko przyszła, skoro to nie ciąża.

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że na tej liście zostanę do u... śmierci 🤣Niedługo stuknie mi 2.5 roku, a ja czuję się jak wrak człowieka 🤣

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, kupilam ten inozytol i ten b complex z Jarrow. Zacznę go brac jak skończę inofolic. 😊

Mam nadzieje, ze uda mi się wyłudzić skierowanie na badania na czacie medicover, zrobiłabym lsh, fh, insuline, glukoze, testosteron, tsh, ft3 i ft5. Dawno nie robilam to może mi dsdza. :p Co prawda nie wiem, czy będzie już prawdziwy poziom hormonów, ale zbadam. Ale w sumie co ja mowje, przeciez ja juz zajde w ciążę w tym cyklu. 😁😂😂

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Joan, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu podoba mi się Twoje podejście z ciążą 👍❤️

• adu Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy, mam nadzieje, ze tyle na tej liście nie zagościsz. Żadna z nas! A jak z tym zleceniem?

Sleepy, muszę sobie tak mowic, bo tak ogólnie tk ja juz jestem wrakiem. 😂 Nie myslalam, że chęć posiadania dziecka bedzie tak silna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 08:57

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Joan Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy wrote:
    Mam wrażenie, że na tej liście zostanę do u... śmierci 🤣Niedługo stuknie mi 2.5 roku, a ja czuję się jak wrak człowieka 🤣

będziemy razem tam gnić ;)

mi w grudniu stuknie 5 lat, aczkolwiek ostatnie 8 miesięcy dały mi bardziej w kość niż pozostałe lata starań. Od stycznia rozkręciłam bardzo diagnostykę, bo mi w pierwszych powtórzonych hormonach wyszło, że moje jajniki chcą już powiedzieć "au revoir!"
    Człowiek im więcej bada tym więcej odkrywa a to coraz bardziej siada na łeb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecenie idzie. Pisałam do doc P, wysłał drugie. 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:18

nick nieaktualny, Joan lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie, Sleepy, drugie? A pierwsze zaginęło w niewyjaśnionych okolicznościach?

Ja też mam poczucie, że będę podejmować kolejne pokolenia staraczek na forum. I żegnać je gdy znajdą w ciążę. Ponad 4 lata już...

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie laski na forum pisały że nawet 2 tyg im szło.
    Bulisz prawie 4 stówy za wizytę, a zlecenie wysyłają ci zwykłym listem 🤦🏼‍♀️
    Najlepsze jest to, że ponoć recepta na intralipid jest ważna 2 tygodnie 😅🤣

Kasztanku, Ty już jesteś blisko celu!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nawet nie jest śmieszne. Tak samo byłam zniesmaczona, kiedy zbierałam dokumentację do ivf od lekarzy, u których się leczyłam. I wyobraźcie sobie, że zwykli lekarze, takie prywatne gabinety, po prostu drukowali kartoteki jednego dnia, drugiego odbierałam - za darmo. Natomiast większe kliniki kazały czekać na tę dokumentację i sobie za nią liczyły. Jedna policzyła kilkanaście groszy za kartkę, w sumie wyszło około 11 zł, druga za 2 kartki zawołała 20 zł. I mnie szlag trafia, bo zostawia się tam tyle pieniędzy za wizyty, czasem robi się tam badania, a na koniec oni liczą każdy grosik. Naprawdę niesmaczne.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ